Miksi toinen marsu järsii toisen korvia?

marsufani108

Hei meillä asustaa kaksi tyttö marsua toinen (vanhempi) on 6kk ja nuorempi joku 4kk. Eli tää vanhempi järsii tään nuoremman korvia niin että lähtee ihan palojakin irti ja verta tulee. Tää vanhempi myös potkii toista ja alistaa nurkkaan ihan et tää nuorempi oikeen pelkää ja vinkuu. Auttakaa joku ja pian ennen kuin tällä toisella on korvat ihan riekaleina. AUTTAKAA! KIITOS!

19

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VitunMarsu

      erota ne nyt jumalauta toisistaan! Se nuorempi kärsii jos joutuu tommosen hirviön kaa olemaan!

      • marsufani108

        Mutta marsuja ei ole tarkoitettu yksin eläjiksi!


      • Poikkeustapauksia

        Marsu pärjää yksinkin ja tällaisessa tilanteessa on parempi antaa molemmille marsuille oma elämä sen sijaan, että vanhempi rääkkää nuorempaa.
        Miksi sinulla on nämä kaksi marsua yhdessä? Ovatko sukua toisilleen? Yleensä kannattaisi olla esim. sisaret, koska ne tulevat usein parhaiten toimeen


      • Sedä
        marsufani108 kirjoitti:

        Mutta marsuja ei ole tarkoitettu yksin eläjiksi!

        Nuoremmalle voi toki hankkia uusia tervepäisiä kavereita. Toinen vaihtoehto on asuttaa noita marsuja vierekkäisissä häkeissä, että niillä on edes juttuseuraa. Vanhempaa en pitäisi kaverin kanssa vaikka se onkin kurjaa, koska toista marsua ei voi pitää kärsimässä tuollaista kiusaamista.


    • Marsufani108

      Hei kiitos paljon! hankin sen takia nämä marsut koska tämä vanhempi eli sisarensa kanssa ihan hienosti ongelmitta. Mutta yhtäkkisesti tämä toinen kuoli ja hankimme siis hänelle kaverin ja tälläistä tää nyt on sitten ollut:(

    • marsufani108

      Hei löytyykö toisia vaihtoehtoja en aio erottaa niitä keneenkään suomi24 juoruilijoiden takia(ei pahalla)

      • eitodyksin

        No nyt ei auta kuin ihmetellä, miksi ihmeessä täällä asiaa kyselet, kun itsekin näytät ymmärtävän, että tänne mahtuu porukkaa jos jonkin näköistä.

        Mitä tulee tällaiseen "marsu pärjää yksinkin" -puheeseen, niin joo, kyllähän mikä hyvänsä eläin varmasti sopeutuu vaikka mihin ja näyttää ulkoisesti voivan ihan hyvin vaikka yksinään, mutta faktahan nyt on se, että marsun pitämisen yksin kieltää laki. Siis _laki_. Tämä koskee ihan jokaista, myös niitä, joiden edelliset marsut ovat aina pärjänneet yksin ja eläneet elämänsä onnellisena plaa plaa plaa.

        Tuosta laista päästään siihen, että marsulla on aina oltava lajitoveri vähintään viereisessä häkissä. Jollei vanhempi marsusi kerta kaikkiaan millään yrittämällä ole lopettamassa toisen kiusaamista, niin molemmille on varmasti parempi, että ne erotetaan viereisiin häkkeihin tai tarpeeksi iso häkki jaetaan vaikkapa verkolla kahteen osaan. Tässä tapauksessa hommaisin kyllä nuoremmalle kaverin jostain muualta, sillä se saattaisi kuitenkin olla todella mielissään kaverista, jonka kanssa voi olla tekemisissä ilman erottavaa verkkoa tai muuta vastaavaa. Ja nyt en kerta kaikkiaan voi tarpeeksi painottaa sitä, että katso nyt ihmeessä tarkkaan mistä seuraavan marsusi ostat. Itse olen sitä mieltä, että näiden sekopäisempien marsujen lähtökohdissa on usein nähtävissä selvä kaava. Jos marsun "kasvattaja" ei ole hittojakaan välittänyt siitä, minkä luonteisilla ja mistä peräisin olevilla marsuilla niitä poikasia teetetään, niin lopputulos on melko selvä. Itse reilusti yli 20 vuoden marsukokemuksella voin sanoa, että kasvattajilta, jotka oikeasti kiinnittävät huomiota myös marsujen luonteeseen ja tietävät marsujensa alkuperän, saa varminten hyväpäisen, laumaeläimelle tyypillisesti käyttäytyvän marsun.


    • JärkiPliisKäteen

      Herrajumala, mitä uusavuttomuutta! Onko ne marsut yhä edelleen yhdessä ja nuorempi saa edelleen turpiinsa?

      Juttu on tosiaan niin, että eläinsuojelulain mukaan JOKAISELLA marsulla on oltava kaveri vähintään viereisessä häkissä, ja tämäkin lähinnä siinä tapauksessa, että se viereinen häkki on paras/ainoa vaihtoehto. Mutta eiköhän siitäkin joku heitteillejättö tai hoidon laiminlyönnin pykälä löydy, että pitää vaan marsuja yhdessä, vaikka toisen korvat raadellaan ja sen elämän laatua heikennetään jatkuvalla terrorisoinnilla. Jos homma jatkuu edelleen yhtä pahana, eikä siis ole ollu vaan kaapin paikan näyttämistä (koska sillon se olis jo loppu), niin erota ne nyt oikeesti välittömästi! Miltä itestäs tuntuis elellä jossain neljän seinän sisässä toisen ihmisen kanssa ja saisit alituiseen nyrkistä? Haloo. Joku järki nyt sinnikkyydessäkin.

      Ja kuten aikaisemminkin jo sanottiin, niin ne marsut kannattaa ihan totta hommata jostain, missä mietitään vähän mitä yhdistetään. Meillä on aina ollu vaan järkevästä alkuperästä olevia marsuja, joiden kasvattajat tietää mitä tekevät eikä ikinä ole tuollaisia pirttihirmuja ollut. Edes uroksissa. Joten ei se ole niin, että marsujen on oltava sisaruksia, jotta tulevat varmemmin toimeen, puppupuhetta. Niiden marsujen on oltava vaan tervepäisiä, joiden luonnetta on jalostettu. Eläimiä osaa lisäännyttää kuka vaan, mutta jalostamiseen tarvitaan jo joku, joka ymmärtää mitä tekee. Kuka hyvänsä lisäännyttäjä ei ole sama asia kuin kasvattaja.

    • Sedä

      "mutta faktahan nyt on se, että marsun pitämisen yksin kieltää laki. Siis _laki_. "

      Eipä ole Suomen eläinsuojelulaissa tällaista määräystä. Aikaisemmin on lukenut, että kaikkia muita jyrsijöitä paitsi kultahamsteria pidetään porukassa, mutta nykyisestä laista se on poistettu. Ihan syystäkin, koska aina on näitä yksilötapauksia, joissa eläinten yhdessä pitäminen on silkkaa rääkkäystä.

      Sen sijaan eläinläki kieltää tarpeettoman kivun tuottamisen eläimelle, ja siitä tässä juuri on kyse. Miksi on niin vaikea ymmärtää, että kumpikin marsu ainoastaan kärsii tuosta tilanteesta? :/ Jos haluat vielä yrittää marsuja yhteen, se pitää tehdä pikkuhiljaa ja ensin vapaana.

      • JärkiPliisKäteen

        Ole hyvä, Sedä, ja laita tänne linkki sellaiseen lainpykälään, jossa sanotaan selvästi, ettei marsuja tarvitse enää pitää vähintään pareittain. Siinä, minkä minä löydän (ja joka on toistaiseksi vielä voimassa) sanotaan nimenomaan selvästi, että pitää.


      • nahkakorvat

        Joo ite oisin kans tosi varovainen ennen ku alkaisin suomi24 väittää ettei marsuja tarvii pitää pareittain ja et näin on vielä syystä. Täällä voi joku saada sit oikeesti sellasen käsityksen et yksin elävä marsu on ok. Niitä yksin eläviä kun löytyy muutenkin ihan liikaa. Siis sellasia, jotka tulis hyvin toimeen muitten kanssa, mut omistajat ei viitti tai halua ees kokeilla. marsu on laumaeläin! Jollei haluu vähintään kahta marsuu, ni ei pidä hommata marsuja ollenkaan. Tämmösessä yksittäistapauksessa on tietty parasta, et marsut erotetaan, mut vaan vierekkäisiin häkkeihin. Ja siis oikeesti yksittäistapaus, ei pidä yleistää et toki voi olla itekseenkin.


      • https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2010/20100674?search[type]=pika&search[pika]=marsu

        Viittaan tähän, mihin itse viittaatte? Enkä suinkaan väitä, että marsuja ei _pitäisi_ pitää pareittain, kunhan vain, että laissa ei näin määrätä. Mitään sellaista lakipykälää ei tietenkään ole olemassa jossa sanotaan että marsuja ei tarvitse pitää laumoissa, joten sitä on tuosta linkistä turha etsiä :P


    • Marsumamma84

      Asiat eivät ole aina niin mustavalkoisia. Vaikka suositus onkin, että marsuja pitäisi olla vähintään kaksi, ei se silti tarkoita, että niiden pitäisi olla samassa häkissä. Jos marsut eivät tule keskenään toimeen, hanki toiselle oma häkki ja pidä ne vierekkäin. Näin marsuilla on kuitenkin koko ajan jonkinlainen kontakti toisiinsa. Voit myöhemmin kokeilla päästää ne yhdessä valvotulle jaloittelualueelle ja katsoa, kehittyykö niiden suhde yhtään paremmaksi.

      • JärkiPliisKäteen

        Pointtisi meni ohi niin, että vilahti. Kuka tässä muka on väittänyt, että ainoa oikea ratkaisu on jatkaa yhdessä pitoa samassa häkissä? Päinvastoin, kaikki ovat neuvoneet pistämään vierekkäisiin häkkeihin, joten en näe, mitä uutta toit kommentillasi keskusteluun.


    • marsufani108

      Selvästikkään teillä ei ole hirveästi marsujenne kanssa yhteistä aikaa sillä niin vilpittömästi tänne muita tulette haukkumaan menkäää hoitamaan ensin omat marsunne kuntoon (jos teillä niitä edes on) ennen kuin tulette neuvomaan muita. Pyysin apua sellaisilta jotka osaavat asiallisesti vastata ja käyttää internetiä!

      P.s ei koske kaikkia :)

    • sitäsaamitätilaa

      Minä en näe kohtaa, missä pyydät apua vain sellaisilta, jotka osaavat asiallisesti vastata ja käyttää internetiä? Sitäpaitsi: sinä olet saanut pääasiassa asiallista palautetta. Vai onko kysymys taas siitä, että kun et saanut sellaista palautetta, mitä halusit, niin senhän sitten täytyy olla täyttä potaskaa? Jos kaikki muut täällä ovat sitä mieltä, että marsusi pitäisi erottaa, mutta sinä et, niin väitätkö nyt ihan tosissaan, että kaikissa muissa on vika?

      Nuorempi marsusikin saattaisi haluta sinulta asiallista kohtelua. Just saying.

    • JärkiPliisKäteen

      "...menkäää hoitamaan ensin omat marsunne kuntoon (jos teillä niitä edes on) ennen kuin tulette neuvomaan muita." Öööö... Sanoo se, joka pyysi neuvoja? :D

      Mikä mahtaa olla syynä siihen, että aloittaja käy vastahyökkäykseen ja alkaa syyttä suotta vedota siihen, miten huonolla hoidolla muiden keskustelijoiden marsut ovat? Ettei vaan olisi kolahtanut?

      "Nuorempi marsusikin saattaisi haluta sinulta asiallista kohtelua." Napakymppi. Olen täysin samaa mieltä.

    • 12vtyttö

      oh pls erota ne marsut, mut en pakota saat ihan ite päättää kärsiikö sun marsut vai ei, mutta luulen, että nuorempi marsusi haluaisi sanoa sinulle pari valittua sanaa..

    • marsufani108

      "Marsusi tahtoisi sanoa sinulle pari valittua sanaa" Tämä on siis sitäsaamitätilaa tyypin sivistynyttä vastausta ;D
      Pääsi on ilmeisesti kolahtanut järkipliiskteen tyypillä. Te ette ole nähnyt tilannetta joten teidän on turha vetää herneitä nenään! Millaisia marsujen kasvattajia ite olette? Marsuni on terveitä ja hyvä kuntoisia lemmikeitä (molemmat)! Eli kysymykseni on joku puhui jostain verkosta marsujen häkin väliin ajattelin tälläisen ostoa. mistä saa hankittua ja millä hinnalla? Ja olen kokeillut mitä tapahtuu jos nämä marsut erottaa toisistaan= vastaus: Nuorempi rupeaa vinkumaan ja huutamaan ja yrittää kiihkeästi päästä toisen marsun luo ELI NAUTTII TÄMÄN "JÄRSIJÄN" SEURASTA!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3248
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1851
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe