Infektion jälkeinen oireilu

Patchy1

Moikka,

kaipailisin konsultaatio apua jo 3kk kestäneisiin oireisiini, jotka alkoivat poskiontelotulehduksesta.

Oireilu alkoi siis lokakuun puolivälissä, jolloin hakeuduin päivystykseen koko aamun kestäneen oudon, poissaolevan olon takia ja lisäksi oikea poskeni tuntui ns. turtuneelta. Vastaanotolla minulla todettiin lämpöä ja tulehdusarvot olivat koholla. Ultrauksen perusteella sain antibiootit poskiontelontulehdukseen. Tätä ennen en ollut ollut missään flunssassa, vaikka olo oli ollut pitkään sellainen, että flunssa olisi tulossa.

Seuraavaksi hakeuduin lääkäriin toistuvien, iltapainoitteisten kulmakarvasärkyjen takia, eli kulmakarvojen päältä alkoi vihlomaan kovasti ja välillä myös silmien välistä. Kipu lähti unella ja särkylääkkeellä. Poskiontelot röntgenkuvattiin ja ne olivat puhtaat. Lääkäri käski syömään särkylääkettä kipuihin. Tällöin oli edelleen ajoittaista posken turtumista.

Yhtäkkiä säryt päässä loppuivat, mutta istuessani tunnilla noin viikkoa myöhemmin vasen nilkkani turtui/puutui, eikä tunne poistunut ennen seuraavaa aamua. Tunne oli vannemainen, muttei kuitenkaan täysin puutunut, vaan tunsin kyllä kaiken jne. Tästä alkoi viikonlopun ja seuraavan viikon kestänyt helvetti; seuraavan päivänä jalkoja pakotti, söin särkylääkettä kipuun, joka alkoi polvista ja jatkui koko matkan alas molemmissa jaloissa, seuraavaksi saattoi nilkat olla tulessa tai toinen olkapääni. Vasen ranne kipeytyi muutamaksi päiväksi niin, etten voinut kattilaa kannatella. Muutamana yönä lonkkiani vihloi niin, etten tiennyt miten päin olla. Kivut olivat siis liikkuvia ja hyppiviä.

Hakeuduin taas lääkäriin 17.11., ja tuosta päivästä tutkittu on tähän päivään mennessä borrelioosi, mykoplasma, reumafaktorit ja -geeni, kilpirauhasarvot laaja verenkuva, kertalleen taas kuvattu poskiontelot (oikealla lievää limakalvoturvotusta) ja keuhkotkin. Ei mitään missään. Ainoastaan trombosyytit olivat jossain vaiheessa vähän koholla, mutta nyt nekin normaalit. Kerroin MS huoleni, muttei TK-lääkäri nähnyt vielä syytä lähettää eteenpäin, olen siis käynyt siellä nyt kolme kertaa (17.11., 8.12 ja 5.1.) ja kahdesti testattu perus neurologiset testit, muttei ole löytynyt niistäkään mitään. Tutkitaan edelleen pitkittyneenä infektiona, koska valittelen edelleen tukkoista oloa toisella puolella ja saman puolen turtumista, joka vaivaa edelleen ajoittain.

Ennen joulua kärsin siis edelleen pienistä kipuiluista lähinnä varpaissa, jalkapohjissa ja sormissa. Nyt kivut ovat keskittyneet vasempaan jalkaan ja kyljen alueelle. Tunne on lähinnä kipua ja ajoittaista kihelmöintiä (pohkeessa, lonkassa, pakarassa, reidessä, millon missäkin). Ei kunnon puutumista ollut siis missään vaiheessa missään. Välistä saattaa särkeä koko rankaa. Tänään särkenyt vasenta nilkkaa, säärtä ja lonkkaa.

Olen huomannut, että tuo posken turtuminen/tai se kulmakarvakipu alkaa herkästi tilanteessa, jossa on hälinää tai joudun keskittymään. Esim. koulussa tai kylässä. Melkein kotona on siis paras olo, vaikkakin hönttiolo vaivaa kokoajan, enkä koe käyväni täysillä.

Kävin taas tällä viikolla yksityisellä, uudella lääkärillä kertomassa oireistani, mutta vastaus oli ettei osaa auttaa?! Heitti kyllä ilmaan reumat, fibrot, MS:t, muttei mikään viittaa kuulemma kuitenkaan suoraan mihinkään.

Omasta mielestäni selviä neurologisia oireita voisi olla:
-posken turtuminen
-kulmarvasärky
-jalan kivut
-lisäksi vaivaa vielä väsymys ja juuri se höntti olo, en koe olevani oma itseni ollenkaan
-olen huomannut lähimuistissani parantamisen varaa, saatan esim. tarkastella samoja asioita moneen kertaan

ja mikä nyt sitten johtuisi jo stressin ja ahdistuksen aiheuttamasta tilasta...

Huomion arvoista on muutenkin mielestäni se, että oireet alkoivat infektion jälkeen ja jatkuvat edelleen, vaikka ovatkin lieventyneet.

Mieltäni kalvaa vieläkin ajatus MS:stä, vaikka omalääkärini ei siihen uskonut. Olen lukenut paljon keskustelupalstoja, mutten sieltäkään tietystikään löydä vastausta, koska oireet ovat niin erilaisia kaikilla. Koitan järkeillä asiaa kovasti, mutta oma aivokapasiteetti alkaa olla käytetty ja päätinkin nyt omakustanteisesti hakeutua yksityiselle neurolle ihan oman mielenterveyteni kannalta.

Joten en minä täältäkään varsinaista apua odota, mutta mielipiteitä ja ajatuksia olisi kiva kuulla. Tekstini on varmaan yhtä epäselvä kuin koko oirekuvanikin viimeisen 3kk ajalta.

1

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mäsätautia

      MS-taudin oireet:

      MS-tauti alkaa nopeasti kehittyvillä oireilla, joiden perusteella sairastunut ei välttämättä vielä osaa hakeutua tutkimuksiin. Ensimmäiset oireet tulevat tavallisesti selkäytimestä, näköhermosta tai aivorungosta.

      Selkäytimen oireet voivat ilmetä niin, että jalat eivät toimi niin kuin pitäisi tai virtsaamisen kanssa on jotain kummaa. Näköhermon oire voi olla esimerkiksi usvainen kuva toisessa silmässä. Aivorungon toiminnan häiriö aiheuttaa, että vaikeat sanat ääntyvät väärin, lukiessa tekstin rivit eivät pysy paikallaan tai katseen kohteesta muodostuu kaksoiskuvia. Tavallisimmat ensioireet ovat näköhäiriöt ja raajojen tuntohäiriöt.

      Yleisimmät alkuoireet ovat näön hämärtyminen toisessa silmässä ja tuntoaistin häiriintyminen, joka ilmenee puutuiluna tai outoina tuntemuksina. Lisäksi voi esiintyä jonkin raajan tai raajojen lihasheikkoutta, kaksoiskuvia, tasapainovaikeutta, huimausta, puhehäiriöitä, suolen ja virtsarakon toimintahäiriöitä sekä uupumusta.

      Ensioireesta toipuu tavallisesti täysin. Kymmenesosalla sairastuneista oireet kuitenkin jatkuvat ja lisääntyvät, ilman että niistä toipuisi välillä. Hoitoon kannattaa joka tapauksessa hakeutua heti. Hoidon aloittaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa on tärkeää sairauden etenemisen kannalta.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/ms.htm

      Magneettikuvaus on ainoa, jossa mäsä näkyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      421
      2934
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2246
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      340
      1911
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1883
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1727
    6. 158
      1202
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1042
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe