Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Henkinen krapula?

Fhe

Voisitteko valaista mikä on joskus tälläkin palstalla esille tuleva "henkinen krapula" tai "morkkis"? Katumusta eilisiltaisista teoista vai jotakin muutakin? Siis itse alkoholista johtuvaa, vai onko alkoholi tässä vain välittäjänä?

20

11372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • känöttäjä

      Henkinen krapula eli morkkis tarkoittaa juuri katumusta elilisillan hölmöilyistä/itsensä nolaamisesta, jonka on aiheuttanut kuningas alkoholin vaikutuksen alaisena oleminen. Morkkis voi joskus kestää pitkäänkin, riippuen siitä mitä on tullut tötöiltyä ja kun tämän vielä yhdistää fyysiseen krapulaan ni HUH HUH!

      • raivoraitis

        Mulla morkkis tulee aina krapulassa ja mieletön...

        Vaikkei olisi mitään hölmöillyt kännissä ja asiat muutenkin olisi oikein loistavastikin, tulee sellainen mieletön masennus ja ahdistus (itselläni se kestää n.pari päivää).


    • menoanu

      Mullakin tulee morkkis aina, vaikkei varsinaisesti ois mitään hölmöillykään.
      Sillon tulee mietittyä rahanmenoa (mitä silläkin ois saanu) vaikkei järjettömiä summia ois mennykään. Samaten voi olla huono omatunto, että koko päivä menee hukkaan eikä mitään saa aikaseks krapulan takia. Halleluujaa jos tulee sit törttöiltyäki, morkkis on järjetön.

      Monen pienen tekijän summa.

      • Anonyymi

    • R.T

      Mää en ihan täysin ymmärrä näitä morkkis-juttuja.Kun kuitenkin,kaikki mitä ihminen tekee,oli hän sit kännissä tai ei,lähtee sisäisestä tarpeesta,halusta tai jostain,tiedätte mitä meinaan.ELi mielestäni morkkis jutut on vähän jeesustelua,pelätään,että on tehty väärin sovinnaisia,henkisen ilmapiirin valvomia,sääntöjä kohtaan,vaikka on ainoastaan tehty "itseä kohtaan oikein" eli juuri mitä on halunnut tehdä.En minä saa morkkista syömisestäkään,jos olen halunnut syödä,tai sen kummemmin kännissä tuhlatuista rahoistakaan,koska olen ne sillä hetkellä halunnut tuhlata johonkin sillä hetkellä (toden.näk.viinaan)minulle tärkeään kohteeseen.

      Eli te morkkiksesta kärsivät!Ihan oikeastiko teette kännissä semmoisia asioita joita ette halua tehdä?Mielestäni ne on ainoita,joita kannattaa katua.Ei se ole hauskanpitoa eikä mitään,jos tekee täysin sattuman varaisia,mitään tarpeitaan tyydyttämättömiä juttujua.

    • hips

      Alkoholi nostaa mielihyvähormonin (serotoniini) määrää elimistössä sen nauttimisen alussa eli nousuhumalassa. Jolloin jokaisella on hyvä olla ja elämä on ihanaa!

      Kun krapula koittaa, on mielihyvähormonin määrä romahtanut ja se aiheuttaa morkkiksen/henkisen krapulan. Tämän hormonitason korjaamiseen menee vähän aikaa.

      Tutkimukset toteavat mm. että masentuneiden ihmisten ei kannattaisi juoda alkoholia (känniin asti), koska heillä on sitten monta kertaa pahempi morkkis kuin muilla. (Serotoniini taso jo valmiiksi alhainen romahdus normaalista.)

      • Hippo

        Niinpä, ja aivojen hermosolujen välittäjäaineen dopamiinin taso laskee myös, ja siitä johtuu hieman tylsä olo, eli krapulassa ei kykene ajattelemaan "ripeästi", jos sitä sitten siinä tilassa tarvitseekaan.


      • Dolores
        Hippo kirjoitti:

        Niinpä, ja aivojen hermosolujen välittäjäaineen dopamiinin taso laskee myös, ja siitä johtuu hieman tylsä olo, eli krapulassa ei kykene ajattelemaan "ripeästi", jos sitä sitten siinä tilassa tarvitseekaan.

        http://www.nakokulma.net/keskustelu/index.php?topic=4630.0


      • Sebbo

        haluaisin joka rapula päivänä suunnilleen ampua itteni tai vastaavaa, vaikkei olis mitään tullu hölmöiltyä..

        Uskomattomia aineita noi serotoniini ja dopamiini kuinka paljon vaikuttavat ihmisen käytökseen, puolitosissani just pähkäilinkin että saiskohan niitä jostain synteettisenä niin vois vaikka ottaa piikillä tai jotain..?


      • sairas_

        mä oon just sellanen, sairastan masennusta, ja mulla on lääkkeet siihen. muutaman kerran tullut vedettyä viinaa oikeen kunnolla, ja seuraavana päivänä on sellai olo henkisesti kuin olis jossain helvetin esikartanossa, sellanen määrittelemätön paha olo, niinku jotain pahaa vois tapahtuu minä hetkenä hyvänsä, ja kuolema venais nurkissa. pari kertaa olen nähnytkin semmosen tumman hahmon leijailemassa katonrajassa kun olo on ollut erityisen epätoivoinen. ja tää on totta eikä mikään provo. kulkee meidän suvussa toi paha masennus vielä alkoholismi. ei hyvä yhdistelmä, moni onkin tappanut itsensä meiän suvussa. se on aika surullista, ja niin turhaa.


    • jackroos

      Nykyään kun kaikki on sallittu ja jos aikoo osallistua jotenkin, niin pitää vetää itseensä huomiota ja mokata, niin kuinka nykyisessä ilmapiirissä on jonkinlainen "henkinen krapula" mahdollinen?

    • jooppo

      "Antakaa määkin huudan määkin olen kännissä"
      Ne ajat meni jo. Nykyään suoritetaan jumalÄuta kännissäkin.
      Kännissä pitää olla fiksu ja sopivasti humalassa. Pitää olla sosiaalinen ja muut huomioon ottava. Alkoholin käytön osaaminen on nykyään se viimeisin mittari millä ihmisarvo mitataan. Jos on kännissä idiootti = ihimisenä idiootti. Jos kännissä avautuu = mielenterveus ongelmia.
      Kännissä pitää olla luova, virkeä ja ajatusrikas. Ja tietysti hurmaava,
      Krapulaa ei tämä superihminen tunne.
      Jos nämä kriteerit ei täyty on ALKOHOLIONGELMA

    • hölmölainen

      miten lie, mutta "henkinen krapula" mun kohdalla on sitä että kun on kunnon kuuri takana (vaikka viis viikkoa) krapulat kestää ainakin sen kolme neljä päivää. toi henkinen puoli on sit just sitä että vaikka pahimmat darrat on jo ohi, ni kun näätkin vaikka kaljapullon meinaa silti laatta lentää. on sitten pakko syödä vatsapahoinvointilääkettä.

    • morgernstern1

      Aattelin sitten vetää perseet, viikonlopun kunniaksi. Taisin aloittaa jo torstaina. En oo hölmöillyt, en käynyt baareissa, puhelimesta otin akun irti ja fb-historiasta päätellen en kovin kummallisia kirjoittanu kenellekkää. Mutta se morkkis. Olen rehellisesti masentunut ja nyt on pakko loiventaa, että ei tulis henkisesti liian paha olo. Elämä kaatuu päälle, murheita keksii ihan tarpeettomistakin asioista ja mitä enemmän miettii, sen pahempi olo. AA-ryhmä kyllä kertoo, että älä ota sitä ensimmäistä huikkaa, mutta se on kovemman ihmisen päätös.

    • MorkkisKrapula

      Morkkis tulee vaikka ei olisi tehnytkään mitään ihmeellistä. Pitempien rännien jälkeen tosi pahana. Morkkikset pahenee iän mukana. Nuorena oli paljon helpompaa.

    • My123

      Mulla nää on kans nää morkkikset ihan helvetistä. Olen vielä päissäni sellainen että varmasti rupeaa tapahtumaan, ja mielipiteitä riittää....Oikein hyvä juttu esim Työpaikan juhlissa. Nytkin tuntuu viikonlopun jälkeen sellaselta että tekis mieli huuhdella suu haulikon laukauksella....kaipa tää tästä vielä..vissii parempi ku lopettaa ryyppäämisen lopullisesti jos tää on aina tällästä, nuorempana ei ollu mitää ongelmia....huhu

    • Kati47

      Se on sama kuin masennus. Masennus ja henkinen lamaannus, paha olo loppuivat, kun jätin viinan.

    • janotta-juova

      Juopottelun alkuvuosina morkkiksen sisältöä ei tajua; jos tajuaisi, juopottelu voisi jäädä siihen. Varhaisessa keski-iässä se alkaa selventyä. Myöhemmin sen tajuaa selvemmin kuin haluaisikaan. Se vaihtelee lievästä vitutuksesta todelliseen öiseen kauhuun.

    • MrsTeacher

      Morkkis muuttuu vähitellen masennukseksi. Sitä lääkitset viinalla. Seurauksena entistä pahempi masennus. Henkinen lamaantuminen. Päivittäinen musta itku, musta hiljainen huuto. Tuska. Paha olo.

      Kierre kulkee näin: alkoholi-nousuhumala-yliminä-törttöilyt-krapula-masennus. Pahaan oloon viinaa. Ja taas "alkoholi-nousuhumala-..".

      Elin edellä kuvattua elämää päivittäin. Joka päivä humalluin. 30 vuotta juoneena, alkoholikeskeistä elämää viettäneenä, masennuin. Nykyään raittiina näen erittäin selkeästi pitkäaikaisen alkoholinkäytön vaikutuksen masennukseeni ja mielialan laskuun.

      Ja kääntäen, alkoholin jätettyäni ei masennusta enää. Mielialan pysyvä hyväolo on totta. En tarvinnut lääkkeitä, tms. Pelkkä alkoholin jättäminen elämästäni auttoi masenuksesta eroon. Ja hassua kyllä, "ei lapset käytä alkoholia" -ajatus.

    • Anonyymi

      Join kolme päivää sitten pullon viiniä työpaikan juhlissa. Hävettää ihan hirveästi. En muista mitä olen puhunut. Pelkään nolanneeni itseni. En halua nähdä enää ketään ja haluaisin vain kuolla. Mikä tähän auttaa? Oksettaa kun edes ajattelen asiaa. En yleensä juo lainkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe