Mihin katosi Osuuskunta PPO:n omaisuus

Tilit selviksi

Tuossa oli kalevassa siinä oulun lippo käräjäjutussa yksi mielenkiintoinen pointti..tilintarkastaja ei ole havainnut mitään ?? ja nyt ovat käräjillä kun kirjanpito ei täsmää. Tämä saattaa tulla Osuuskunta PPO:nkin osalta esille kun tilintarkastajat vaihdettiin viime kokouksessa. Hyvä niin.. kyllä sieltä joku moite tulee löytymään.

139

3285

  Vastaukset

  • Olen liittynyt puhelinosuuskunnan jäseneksi. Nyt kun sitä ei enää ole, voi kertyneet varat palauttaa omistajilleen: Ei kait tässä mitään epäselvyyttä pitäisi olla, vai yrittääkö osuuskunnan toimiva hallinto vetää rahat välistä omiin liiveihin?

  • Alexander Stubb näyttää jatkaneen Kataisen linjalla turhien raporttien julkistajana veronmaksajien piikkiin. Valtioneuvoston kanslia näyttää julkaisseen sarjassaan 5/2014 parin tieteentekijän onnettoman työn "Omistus, omistajaohjaus ja määräysvalta suurissa suomalaisyrityksissä." Siinä valitellaan hajaantunutta omistusta ja halutaan muuttaa osuuskunnat osakeyhtiöiksi! Myöskään valtion tai kuntien omistusta ei ymmärretä. Mitä mieltä Juha Sipilä mahtaa osuustoiminnasta olla? Se mielestäni kaipaa selväsanaista puolustajaa.

   Löytyykö Merijärveltä jäsenien kannan edustajaa ?

   • tätä se vapaa yritteliäisyys merkitsee.siinä on tämä keinottelu ja petkutus mukana.kun vielä ihaillaan oligarkki sipiää.joka ei eroa stubbilaisista mitenkään.niin siinä saa muutkin kärsiä.nämä harjasniskain jälkeläiset on huonoja oppimaan.tämäkään aihe ei tehoa.umpiluuhun kun mikään ei uppoa


  • ..eikö se ole joku edustaja täältäkin, ei vain näytä saavan mitään aikaan jäsenien puolesta. Täällä olisi paljon sellaisia iäkkäitä ja lapsiperheitä jotka tarvitsisivat selvää rahaa toimeentulokseen eikä mitään hilusijoitusutopioita. Nykitäänpä sitä hihasta ja jos ei tajua niin vaikka pikkuisen potkaistaan pepulle -:)

  • Mitä sanoo Matti hallintoneuvoston jäsen, kysykää kun näette ja olette tekemisissä. Hän tietää että mm. Merijärven kunta on menettänyt kymmeniä tuhansia niiden pakkolakkautettujen osuuksien takia, eikä hän ole ollut mitenkään kunatalaisten puolella..tainnut mennä viinerit huiviin

   • Tässäpä ne hallintoneuvoston jäsenet jotka on todettu Avi:n lausunnossa tehneen "tietämättöminä seurauksista" päätöksiä Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokoukselle kuuluvalla päätäntäoikeudella ? Siis kuten Tabu-sketsissä "Kyläkäräjät (Youtubessa) sanotaan alussa " kutsutaan syylliset sissään". Asia tulee käsittelyyn seuraavassa osuuskuntakokouksessa. Selitykseksi ei nyt riitäkkään " en minä tiennyt"..sanoo laki.

    On niitä tj ja hallitus näköjään vienyt kuin pässiä narusta !

    V. 2012 Osuuskunta PPO:n Hallintoneuvosto

    1 Timo Järvelä Kannus Puheenjohtaja

    2 Kai Pajala Oulainen Varapuheenjohtaja

    3 Jarmo Ainali Kalajoki

    4 Heikki Ala-aho Siikajoki

    5 Hannu Haapakoski Alavieska

    6 Kauko Hihnala Kalajoki

    7 Virpi Honkala Raahe

    8 Heikki Jaakola Ylivieska

    9 Erkki Juola

    10 Aimo Kallio Kokkola

    11 Jari Kangasvieri Toholampi

    12 Eero Kippola Ylivieska

    13 Pekka Leppikangas Raahe

    14 Jussi Miilukangas Raahe

    15 Asko Männistö Ylivieska

    16 Kaisa Määttä

    17 Pekka Mönkkönen Nivala

    18 Martti Patokoski Siikajoki

    19 Matti Pohjonen Merijärvi

    20 Leena Rahkonen Kalajoki

    21 Tino Rekilä

    22 Esko Salmikangas Haapavesi

    23 Kiti Väliheikki Siikajoki

    24 Asko Syrjälä

    25 Johanna Takanen Sievi

    26 Tuomo Tamminen Raahe

    27 Päivi Taskinen Nivala

    28 Paavo Törmi Raahe

    29 Esko Vuokila

    30 Juhani Yrjänä Pyhäjoki

    Vahingonkorvauslakiin perustuva vastuu

    Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheutti toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen, jollei siitä, mitä tässä laissa säädetään, muuta johdu. Milloin vahinko on aiheutettu rangaistavaksi säädetyllä teolla tai julkista valtaa käytettäessä taikka milloin muissa tapauksissa oli erittäin painavia syitä, käsittää vahingonkorvaus hyvityksen myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon.

    Vahinko osuuskunnan jäsenille on 30 M€, tekee 1 M€/hallintoneuvoston jäsen korvausvastuuta..jota voi sitten "moittia". Tietämättömyys ei lain mukaan vapauta vastuusta.
    Ilmianna
    Jaa


  • Tsekkasin tuolta likvidipuolelta saatavina olevia luovutuskelpoisia omaisuuseriä ja OuluICT:ssä on löysää rahaa saatavissa 20 M€. Tosin siitäkin sulaa koko ajan kumulatiivisesti ns. mehut maahan kun yhden osakkeen arvo on ollut parhaimmillaan 5,20 €/kpl ja se on laskenut jo 3,95 €:oon eli - 24 %..vuodessa ? Mistä suunnittelee tj ja hallitus kehitellä sitä 8 % vuosittaista osuusmaksun korkorahaa.. ei noilla toiminnoilla eikä meriiteillä tule onnistumaan..halvalla rahanjako sijoittamisella on pian pää vetävän kädessä jos emme tee sitä purkupäätöstä.

  • Minä tässä mietin kumpi on valehtelua se että toimitusjohtaja saa lehtien palstoilla kertoa satua että Osuuskunta PPO:n osuuden arvo olisi vain 750 € ?

   Vai se kun jotkut jäsenet yrittää kansakoulun matematiikalla Elon ja Kallion laskuopeilla tuoda totuutta esiin sen olevan 1400 € ? Jäsenien laskelmat perustuu Osuuskunta PPO:n olevaan omaisuuden arvon jakamiseen osuuksien määrällä ? ( 116 600 000 € / 82624 = 1411 €/osuus)

   Jäsenillä on suurimmalla pitkään jäsenenä olleilla 3 kpl osuuksia eli heidän omistuksen arvo on 4 233 €.

   Herää kysymys mihin on toimitusjohtajan mielestä kadonnut tuo erotus kun omaisuutta ei oliskaan kuin 750 €*82624= 61 968 000 € (kadonnut 54 632 000 €). Onko se menetty tällä välillä sijoitushuumassa vain mikä on sen tilanne.

   Minusta asia on aivan selvä kunhan pääsen esittämään nämä faktat osuuskuntakokouksessa. Ennakkotietona tiedän että hallitus yrittää estää sen keinolla millä hyvänsä mutta viimeistään kohdassa Muut asiat se pitää ottaa esityslistalle ja kuulemme mitä 100 Miljoonan nainen vastaa jäsenille ja julkisen median edustajien läsnäollessa. Enää ei voi mennä hallituksen tai sen puheenjohtajan selän taakse, koska hän on vastuullinen tuloksesta ja asioiden hoidosta jäsenien edun mukaisesti kuten laki ja säännöt sanovat.

  • Miten valvottavasta tuli valvoja ?

   Kirjanpidosta ja tilinpäätöksistä on todettavissa että osuuskunnan jäsenet menetti 2012-2013 yli 40 M€ hallituksen päätöksillä. Lisäksi tehdyistä mm. datame seikkailuista aiheutui 11 M€ alaskirjaukset v.2013 tilinpäätökseen. Jäsenet ovat menettäneet 1250 € / henkilöjäsen näissä sääntöjen ja osuuskuntalain vastaisissa menettelyissä. Kuka vastaa jäsenille menetykset ? Avi:n tarkastuslausunto tuo julki sen että hallintoneuvosto on houkuteltu päättämään yllämainitut toimenpiteet ja olisi se taho joka on tehnyt ne vaikka ne kuuluvat osuuskunta kokouksessa päätettäviin asioihin. Miksi näin ei toimittu, kuka tai ketkä oli "ohjaamassa" tapahtumat nykytilaan ? Kaikkihan me sen tiedämme ja on vain ajan kysymys kun vyyhti alkaa purkautumaan. Silloisen toimitusjohtajan sanoin" tämä on läpihuutojuttu ja viiteen mennessä käsitelty".. perästä kuuluu..mutta kenen ?

  • Osuuskuntakokouksen puheenjohtajan valinta tarvitsee Meitä . Ilmoitellaan edelleen.

  • Kyselkääpä kauppiailta ja yrityksiltä mitä mieltä ovat siitä, jos nyt maksetaan siinä 1000:n jäsenen allekirjoittamassa "yksipuolisesti hylätyssä" aloitteessa esitetty osuusmaksun korko 300 €/osuus. Kaikki haastatellut ovat olleet sitä mieltä että viime kesänä maksettu 500 €/osuus piristi merkittävästi kaupankäyntiä ja yritystoimintaa jota odottavat nytkin kun muu globaali markkinatalous ontuu. Tuo esitys antaisi juuri kohdennetusti lisäarvoa alueen liike-elämälle jota peräänkuuluttaa finvera-teknoventure- maan hallitus..mutta ei osuuskunta ppo:n hallitus eikä toimintakyvytön johto, ne junnaa paikoillaan..ja juna meni jo !

  • Kevään osuuskuntakokoukseen on tulossa sääntömuutosesitys, jolla pyritään puolittamaan kunkin osuuden todellinen arvo kauppapaikan myötä. Tätä muutosta ei saa hyväksyä. Esityksen kaatamiseen riittää 34% vastustus. Pidetään porukalla huoli, ettei esitys mene läpi!

  • Löytyykö Meidän joukosta edustajaa hallintoneuvostoon jotta saadaan asiat kuntoon, nyt vaikuttaa siltä että meillä on ollut "kyy povella" eikä ole sitä tajuttu ennenkuin nyt kun seuraa mitä ovat menneet tekemään ja päättämään meidän vahingoksi. Kyllä tuosta voisi jo edes anteeksipyyntöä odottaa tai sitten tunnustaa olleensa tietämätön mihin on hyväksynnän antanut.

  • PPO:n hallinto teki osuuskunnan omistajia kohtaan todella raukkamaisesti viemällä myös seuraavan osuuskuntakokouksen Raaheen. Lisäksi 900 jäsenen vaatimusta lauantaista kokouspäiväksi ei kunnioitettu. Kokouspäivä piti väkisin saada ennen huhtikuun puolta väliä päivämäärälle 14.4. Ylivieskan jäähalli valmistuu 15.4. Nyt voitiin perustella, ettei jäähalli ehdi valmistua ajoissa. Kahtena aiempana vuonna vastaava kokous on pidetty toukokuun lopulla.

   Myöskään osuuskunnan sääntöjä kokouspaista ei kunnioitettu. Tämä hallituksen ja toimitusjohtajan ylimielisyys jäsenistöä kohtaan pitää nyt kanavoida positiiviseen energiaan, jonka avulla torppaamme sääntömuutoksen. Se vaatii jälleen paljon työtä ja valtakirjoja, mutta olen valmis sen puolesta toimimaan.

   Osuuskunta on jo nyt ilmoittanut, että kun sääntömuutos saadaan läpi, se aloittaa PPO:n osuuksien hamstraamisen hintaan 750€/kpl. Osuuksien oikea arvo on 1400€/kpl. Mitä tapahtuu jos jokin muu taho haluaakin ostaa osuuksia hintaan 751 €/kpl? Ryhtyykö PPO:n toimitusjohtaja keräämään osuuksia, jotta hänen perhepiirinsä voi ostaa niitä huomattavan määrän?

  • Osuuskunta PPO:n hallitus on päättänyt järjestää kevään osuuskuntakokouksen 14.4.2015 Raahessa. Tänä vuonna vaihtoehtoisia tiloja kartoitettiin todella laajasti.

   Huom. Siis hallitus päätti jälleen jättää huomioimatta jäsenien suuren enemmistön kannan kokouksen järjestämisestä Ylivieskassa ja lauantai päivänä jotta mahdollisimman moni olisi voinut osallistua. Herää kysymys Miksi ?

   - Kävimme tutustumassa sekä Ylivieskan rakenteilla olevaan jäähalliin että Oulaisten jäähalliin. Kävi ilmi, että kokouksen aikaan Ylivieskan jäähalli saattaa vielä olla viimeistelytöiden alla ja Oulaisten hallissa puolestaan on jää kaukalon pinnassa huhtikuun loppupuolelle saakka. Kalajoen kokoustilojen tilanne kartoitettiin myös, mutta sieltä ei löytynyt riittävän suurta tilaa, kertoo toimitusjohtaja Kati Peltomaa.

   Huom. "Saattaa olla" ? ehdollinen kyllä olisi ollut todellisuudessa, Ei käy ilmi miksi Nivalaa ei kartoitettu ? Miksi halutaan kokoukset Raaheen ?...No ehkäpä viimeistä kertaa jos jäsenet niin haluaa, kaikki tiedämme mitä meidän tarvitsee tehdä !

   Osuuskuntakokouksessa tullaan käsittelemään erityisen tarkastuksen lausunto, sääntömääräiset asiat kuten tilinpäätöksen vahvistaminen ja sääntömuutosehdotus,

   Nyt halutaan varmistaa, että osuuksien myynnit ja ostot voidaan aloittaa. Jäsenille halutaan tarjota mahdollisuus myydä omistuksensa nykyistä parempaan hintaan halutessaan.

   Tarkoitus on, että PPO-konserni ostaa osuuksia alkuvaiheessa turvatakseen kauppapaikalle hyvän alun, toteaa Kati Peltomaa.

   Huom ! Siis ne jotka on tämän prosessin suunnitelleet alkaa ostamaan todellisuudessa "ääniä" pois jotta heidän jo nyt vallalla oleva "edustuksellisuus" korostuu. Eihän jäsenille ole nykytilanteen mukaisesti mitään äänivaltaa..kuin osuuskuntakokouksessa vaikka he ovat omistajia ja nuo kaikki muut "renkejä" vaikka siellä on johtajaa..pankinjohtajaa..päällikköä jne. Mutta kun he eivät kunnioita mitään pelisääntöjä niin tilanne on siksi tämä nykyinen.

   Esityksemme on, että osuuspääoman korkoa jaetaan 100 euroa/osuus eli yhteensä 8,2 miljoonaa euroa, Jarmo Uutela kertoo.

   Huom. Hallituksen päätös on ettei enempää tipu vaikka siellä olisi liittymisrahastoa 16 M€, vararahastoa 5 M€ jne ouluIct:tä jne jotka voisi tulouttaa jäsenille ilman mitään veropelotteluja.

   Kutsu osuuskunnan kokoukseen tullaan julkaisemaan sääntöjen mukaan jäsenistön keskuuteen runsaasti leviävissä sanomalehdissä.

   EI OLE NÄKYNYT YHTÄÄN VIRALLISTA KOKOUSKUTSUILMOITUSTA !

   Huom ! Mitä laki ja säännöt sanoo käsiteltävien asioiden pohjalta...onko voimassa lain kutsuttava 30 pv ennen vai hallituksen tulkinta että riittää 10 pv.. tämä muuten tullaan ulosmittaamaan. Moitin jo etukäteen. Otappa tamminen-uutela tämä huomioon, nyt ei mene läpi mikä tahansa anarkinen esitys..kolmen eri lakitoimiston lausumana vaan sen antaakin osuuskuntalain erikoisasiantuntija valtakunnan tasolta.

  • Kevään kokousta ei järjestetä Ylivieskaan. Hallinto kepluttelee sen Raaheen vain sen takia, että kokoukseen tulisi mahdollisimman vähän väkeä pakalle ja rahojen saanti pitkittyisi.
   Nyt erovuoroiset ovat:
   Kai Pajala Oulainen
   Hannu Haapakoski Alavieska
   Esko Salmikangas Haapavesi
   Jarmo Ainali Kalajoki
   Matti Pohjonen Merijärvi
   Pekka Mönkkönen Nivala
   Päivi Taskinen Nivala
   Jussi Miilukangas Raahe
   Johanna Takanen Sievi
   Eero Kippola Ylivieska

  • Nivalan keskustelupalstalla oli hyvä esitys osuuskuntakokoukseen. Kaksi jonoa ja toisessa menevät saliin "sijoittamaan" ja toisessa kuitataan 1500 €/osuus tilille ja kotiin.

   Tuo on erinomaisen hyvä esitys.

  • Laskeskelin noista todellisista luvuista miten on sijoittajamme onnistunut omassa hoidossa olleen salkun osalta ja se on karutonta kerrottavaa.Miksi tuo julkistettu NAKKI-konsultaatio jota arvoanalyysiksi nimittävät on myös tehty väärillä lukuvalinnoilla ?

   Esimerkiksi PPO Sijoitus Oy:n 3 810 652 kpl ja Osuuskunta PPO:n 212 500/kpl omistus

   OuluICT:stä tarkoittaa yhteensä 4 023 152 kpl osakkeita ( 10,76 % koko määrästä).

   V.2014 tammikuussa niiden arvo oli 4,55 €/kpl = 18 305 341 €

   Nyt niiden arvo on Privanetissä 3,40 €/kpl = 13 678 716 € siis menetetty 4 626 625 €

   NAKKI-konsultaatio on laskenut nyt 3,06 €/kpl = 12 310 845 € siis menetys 5 994 496 €

   PPO Sijoitus onkin sitten rehvakkaasti jakamassa 4 M€ liikevaihdosta ensin aiheutuneiden 1 M€ kulujen jälkeen emo-osuuskunnalle sen 3 M€ joka on todellisuudessa OuluICT:n jakama osinko DNA-kaupan jälkeen saadusta myynnistä..siis ei osaa eikä arpaa itse sijoittamistoiminnassa...ihmiset halusi aikoinaan myydä Oulun Puhelin osakkeita PPO:lle ja Veli niitä sitten osteli viisaana osuuskunta-aatteen kannattajana.

   Eli tarkoitushakuisesti esitetään pienempiä lukuja kuin jotka olisi faktoja mutta ei tuoda esille todellista skenaariota mitä tulee jatkossa tapahtumaan. No minäpä kerron:

   - tarjolle tulee "konttorille" osuuksia, niistä valitaan..äänettömiä PPO Sijoitus Oy:lle ja ne joissa on äänioikeus myydään "sijoittajille", ketä tai kuka he-hän on.. selviää kyllä kirjanpidosta aikanaan, veikkaanpa että ostajat liittyy jotenkin osuuskunnan hallintoon ja siihen läheisesti liittyviin tahoihin , näin olen kauppapaikan puollustajien kannanotoista ymmärtänyt. Tavalliset jäsenet haluaisi 1400 €/osuus joka on sen substanssiarvo taseen pohjalta mutta bulvaanien kautta ostamalla niistä tarjotaan 750 € ??

   Luotatko asioita esittelevään sijoitusguruun joka on jo ylläolevilla laskelmilla osoittanut tieto-taitonsa näissä merkeissä vai maalaisjärkeen jota meillä kaikilla on vaikka noita laskelmia esittäville jakaa.

   TÄRKEÄÄ TIETOA LUKIJALLE

   -Tämän laskelman tarkoitus on antaa lukijalle yleistä tietoa Osuuskunta PPO:sta. -Osuuskunta PPO tai sen hallintoelimet ei ole tarkastaneet tai hyväksyneet tätä laskelmaa.

   -Tämä laskelma ei ole suositus ostaa tai myydä Osuuskunta PPO:n osuuksia. -Sijoituspäätöksiä ei ole syytä perustaa pelkästään tähän laskelmaan.

   -Kaikki arviot ja havainnot tässä laskelmassa on tehty sen laskentahetkellä käytettävissä olleen tiedon perusteella, joten ne saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

   - Tällä ei ole mitään vastuuta mihinkään sijoitus-osto-myynti tai muihin päätöksiin joihin lukija ryhtyy tämän selvityksen perusteella. Missään olosuhteissa laskelmasta ei voi syntyä vahingonkorvausvelvollisuutta mihinkään suoriin tai epäsuoriin vahinkoihin, jotka mahdollisesti syntyvät tämän laskelman informaation perusteella.

  • Lehdessä oli juttua, että PPO Sijoitus Oy ostaa Osuuskunta PPO:n osuuksia. Tällainen toiminta ei ole PPO:n sääntöjen mukaan mahdollista! Samassa jutussa kerrottiin, että PPO Sijoitus Oy:n uudeksi nimeksi on rekisteröity tilikauden päättymisen jälkeen Arvo Invest Nordic Oy. Melkoista kikkailua. Tiedättekö syytä miksi? Siksi, että PPO:n hallintoneuvosto möi PPO:n nimen käyttöoikeuden ja nyt on sanktiot päällä. Muutokseen olisi tarvittu Osuuskuntakokouksen yksimielinen päätös. Sitä ei ole, eikä tule.

   • Osuuskunta PPO:sta (ent Pohjanmaan Puhelinosuuskunta) ei ole tullut tuo yhtiö vaan Osuuskunta PPO on edelleen olemassa ja omistaa 100 %:sti tuon entisen PPO Sijoitus Oy:n joka on vain vaihtanut nimensä PPO:n liiketoiminnan myyneiden antamien katteettomien lupausten takia jota ostaja vaatii.. PPO on nimenä alueella niin vahva ja sen kannatus laajaa että elisa oyj (pörssiyhtiö) pelkää sen häiritsevän heidän markkinoitaan.

    Hallintoneuvoston pj ja hallituksen jäsenet on tunnustaneet että kauppakirjassa on sanktio jos PPO nimi ei katoa medioista ja rekistereistä mutta eihän muutama ukko tai akka voi sellaista mennä lupaamaan ilman omistajien=jäsenien suostumusta. Arvio oli n. 5 M€ sakot.

    Pojat puhui allaolevassa paikassa tuota ylläolevaa :

    Helsingin Suomalainen Klubi on kulttuuriklubi, jossa suomalaisuuden aatteelliseen pohjaan sitoutuneet eri-ikäiset miehet tapaavat toisiaan. Klubi on yleishyödyllinen yhteisö, jonka laaja sähköinen julkaisutoiminta kohdistuu myös kansainväliseen yhteisöön. Klubi on keskusteluyhteisö, jossa on mahdollista saada uusia vaikutteita ja virikkeitä erilaisen työ- ja elämänkokemuksen omaavilta. Klubilla pääsee osalliseksi sellaisista yhteiskunnallisista ajatus- ja toimintamaailmoista, jotka muutoin ehkä jäisivät tavoittamatta.

    Klubi tarjoaa jäsenilleen monipuolista ohjelmaa lukuisilta kulttuurin ja harrastusten aloilta, kuorotoiminnasta kirjallisuuteen, historiasta ulkopolitiikkaan, biljardista golfiin jne., jotka kiinnostavat aktiivisia kansalaisia.

    Klubi on viihtyisä tukikohta pääkaupungin sydämessä. Siellä voi rentoutua pakottoman seurustelun ilmapiirissä tai viettää aikaansa monenlaisten harrastusten parissa. Klubi on myös paikka, jossa voi luoda yhteyksiä eri alojen sekä yhteiskunnan ja talouselämän toimijoihin


  • Markuksen evankeliumissa 7 luku 15 jae sanoo : ei mikään mikä ihmisen ulkopuolelta menee hänen sisäänsä voi häntä saastuttaa, vaan mikä ihmisestä lähtee ulos, se saastuttaa ihmisen.

   Entisen tj:n sanat meni Raahessa sisään ja nyt tuli trullikirjoitteluna ulos. Panee miettimään henkilön ajatusmaailmaa ja mitä hän oikein arvostaakaan. Se ei ainakaan ole rehellisyys ja luotettavuus. Tällekkin käyttäytymiselle on isossa kirjassa annettu nimi ..Juudas

  • Lehdessä oli maininta että Haapaveden kaupunki selvittää paljonko on jäänyt saamatta osuusmaksun korkoja väärin tulkitun ja hoidetun osuusannin osalta. Kaikki tunnustaa että väärin on mennyt mutta vasta Haapavesi uskaltaa nostaa kissan pöydälle. Saa nähdä kenen laariin äänet ropisee eduskuntavaaleissa..tuo oli hyvä pointti ettei mene Aimolle naapuriin.

  • Osuuskunta PPO:lla on pätevä talouspäällikkö, Johanna Koskela - niin pätevä, että hän hoitaisi siinä sivussa ohimennen myös toimitusjohtajan Kati Peltomaan tehtävät, joita ei totta maar paljoa ole. Lisäksi Johanna asuu Ylivieskassa. On täältä kotoisin, eikä ole konfliktiherkkä.

   Peltomaa on äärimmäisen henrkä konflikteille ja on mm. loukannat sähköposteillaan PPO.n jseniä. Sekä uhkaillut sähköposteillaan oikeustoimilla niitä PPO:n jäseniä, jotka ovat olleet yhteydessä PPO:n hallintoneuvoston jäseniin - meidän valitsemiin PPO:n luottamushenkilöihin.

   En näe muuta vaihtoehtoa kuin sen, että Kati Peltomaalle osoitetaan ulko-ovea. Se on PPO:n rauhaa edistävä toimi.

  • Tunnen hyvin Johanna Koskelan. Hän oli pitkään töissä PPO:lla vaativissa taloushallinnontehtävissä, laskentapäällikkönä. Mainio ehdotus PPO:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Sitkeää ylivieskalaista yrittäjäperhettä. Toivottavasti kyseinen vallanvaihto tapahtuu ennen osuuskuntakokousta, niin kokous hoituisi ilman turhia tappeluita.

   Jos Kati Peltomaa sattuu tätä lukemaan, niin voin kertoa sinulle, että sitä saa mitä tilaa. Kannatttaa joskus katsoa peiliin ja miettiä omia tekosia, eikä aina etsiä syyllisiä mustavalkoisessa maailmassa. Olet luottamukseni menettänyt etkä sitä saa takaisin millään keinolla.

  • Saattepa nähdä, että Osuuskuntakokoukseen marssitetaan taas lakimiesarmeija perustelemaan meille, miksi juuri nyt pitää perustaa kovalla kiireellä osuuksien kauppapaikka ja miten välttämätön se on, ja miten typeriä me sitä vastustavat olemme!

   Osuuskunta PPO on kuitenkin pärjännyt 100 vuotta ilman osuuksien kauppapaikkaa. Ei ole olemassa yhtään jätkevää perustelua, miksi se pitää nyt saada kovalla kiireellä perustettua! Yleensä kiireellä tehdyistä päätöksistä ei seuraa mitään hyvää. Siispä ei kauppapaikalle siihen saakka kun asia valmistellaan huomattavasti paremmin.

   Yksi korjattava asia on vapaaehtoisiin osuuksiin liittyvä PPO:n tekemä virhe PPO:n rahastoannissa. Virheen hinta on 17,5 miljoonaa euroa. Kauppapaikka voidaan perustaa vasta sitten kun virhe on korjattu.

  • ..joo ja pitäis saada ulos tuo "sydämmetön" nainen jolla ei ole mielessä kuin oma hyöty eikä ole mitään näyttöä homman hallitsemisesta. Entisetkään teot ei kestä päivänvaloa saatikka nämä nykyiset, ajokorttikin on ollut kuivumassa , millaista peliähän on pitänyt ?

  • Kyllä siellä PPO:lla on vipinä alkanut kun pelkäävät saavansa sääntömuutosäänestyksessä alle 66% äänistä. Toivotaan, että tässä asiassa järki voittaisi, vaikkei sitä tunnu juurikaan PPO:n hallinnolta löytyvän.

   Tarkoitan järjen voitolla vielä yhden vuoden aikalisää ja perusteellista sääntömuutoksen valmistelua. Esitetyissä säännöissä ei rajata omistusten maksimimäärää lainkaan. Yksi taho voi hankkia vaikka 99% osuuksista.

   Esimerkiksi suuri suomalainen teleoperaattori tai Oulu ICT tai vaikka Scanfil voisi nyt kaapata PPO:n lopullisesti ostamalla 51% osuuksista hintaan 750€/kpl. Eikä rahaa kuluisi kuin 30 miljoonaa. Luultavasti vieläkin halvemmalla onnistuisi.

  • " " Mielenkiintoista lausunnossa on "saatu selvitys"..hallintoneuvosto on myynyt osuuskunnan liiketoiminnan 19.12.2012 eikä voida todeta osuuskunnalla olleen 30.4.2013 jälkeen liiketoimintaa !! Siis "laiton tila" on vahvistettu Avin toimesta. " "

   Eihän asiat voi näin mennä - että myydään omistajia kuulematta - vaikka osuuskunta niiin osakkaat päättävät.

  • ..juuri tähän on korpi-tassi-uutela-jokinen-männistö-peltomaa-luoma-valtanen-pallonen tähdännyt ja hallintoneuvostossa tamminen-pohjanen-miilukangas-honkala-kippola-pajala-ahokangas-ainali- jne joita viedään ja on viety kuin pässiä narussa..ja hymy senkun levenee. Mutta joskus koittaa ..Arvon aika ja silloin hekin saavat osansa mukaan ja voivat nauttia siitä omatunnon vaivatessa "miksi piti tehdä siten"..toisia se ei haittaa mutta kun alkaa tankki tyhjeneen niin tulee tuollaiset ilkeydet useimmille mieleen ja alkaa anteeksipyynnön tarve olla päällimmäisenä. Olen sen niin useasti ollut kuulemassa.

  • Minäkään en halua taistella. Miksi meidän pitäisi hyväksyä sellaisen kauppapaikan perustaminen, jossa myyvä jäsen menettää 50% osuutensa arvosta? Miksi meidän pitäisi hyväksyä sellainen kauppapaikka, jossa yksi taho voi ostaa vaikka kaikki PPO:n osuudet? Miksi Osuuskunta PPO ei muuttanut ensiksi sääntöjään ja vasta sitten pääliiketoimintaansa?

   Voiko joku kertoa minulle yksinkertaisesti, miksi osuuksistaan luopuvalle ei voida maksaa 90% osuuden arvosta?

  • Hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja yrittävät edelleen potkia tutkainta vastaan. Nyt ovat haalineen jo oheiset asiaankuulumattomatkin mukaan "kauppapaikkahankkeen" puolesta

   Mitä tekemistä kauppakamarilla tai elisalla on osuuskuntakokouksessa ?

   LEHTI-ILMOITUS KALEVASSA JA RAAHEN SEUDUSSA :

   Oulun Kauppakamari ja Elisa Oyj antavat tukensa PPO:n sääntömuutokselle

   Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokous järjestetään 14.4. Raahessa. Yhteistyökumppanit näkevät PPO:n sääntöjen uudistamisen ja osuuksien kauppapaikan avaamisen keskeisen tärkeänä tavoitteena.

   Sitten oli 10.4.2015 Helsingin Sanomissa isolla juttu jossa mainittiin että "huippujuristi" sai KKO:ssa vakavan varoituksen toiminnastaan. Sama jeppe oli raahattu PPO:nkin Raahen kokoukseen jossa ensi kerralla toimiessaan yritti sekoittaa pakkaa siinä onnistumatta ja seuraavassa kokouksessa ei päässytkään puheenjohtajaksi vaan maitojunalla takaisin etelään ilta-uutisille kuten korpi-tassi virnisteli 2013 lokakuussa..mutta hymy hyytyi.

   Eiköhän hoideta hommat 14.4.2015 samalla jämäkkyydellä, ei meidän oikeuksia voi noin loukata.

  • ..se katosi matin taskuun..matti on mies malla mutta merellä p.skahousu se nähtiin taas kokouksessa jossa alettiin jäsenien tuhalappusia myymään viissatasella..ja kansa hurrasi

  • ..missä oli merijärven edustaja.. taisi olla kalajoella nauttimassa runsasta lounasta ??

   • ..siltikään en ymmärrä miten kehtasi korpitassi tulla osuuskunta kokoukseen kun on hävittänyt alueelta yli 200 työpaikkaan. Aiheuttanut osuuskunnan jäsenille ja entisille palvelujen käyttäjille tällaisen katastrofin, kunnossapito ei pelaa, hinnat nousseet jyrkästi, asiakaspalvelut ei vastaa jne.. ja vielä se kukkoilee niinkuin ei olis mitään tapahtunut. Ja toinen pääsyyllinen uutela itkee lehdissä huonoa omaatuntoaan, ois ottanut edes ne pienet aivot käteen kun näitä myynti ja kehitysajatuksia sille esitettiin mutta ei, oli vain se hallituksen puheenjohtajan kuukausipalkka ja kulukorvaukset silmissä. Häpeäisivät edes..


  • Osuuskunta PPO oli hyvä talo, palvelut pelasi, hommat hoitui ja asiakkaat (omistaja jäsenet) oli tyytyväisiä..paitsi joitain firmojen pyrkyreitä..kenkätehtailijoita..tai kuntien-kaupunkien joille olisi pitänyt tarjota "korruptiota"..usein kävi niin että ottivat konsultin vertailemaan hintoja ja vaihdattivat operaattoria..laskematta mitä se todellisuudessa maksoi. Mutta sitten kun hommat ei toimineetkaan kuten oli luvattu ja laskettu niin oltiin oven takana tai puhelimessa itkemässä..apua.

   Kunnes kehiin saapui prinssi uljas..maisterintutkinto taskussa ja lähtöpassit kainuusta.

   Alkoi pelinpolitiikka jonka voi analysoida tilinpäätöksistä ja vuosikertomuksista..omaan pussiin niin paljon kuin hölmöt hallintoihmiset vain työntää..saihan nekin isot kokous-ansionmenetys-matkakorvaus palkkiot..usein jopa tullessaan kassalta..hymy oli herkässä ja mieli avoin huijaussuunnitelmille joita esiteltiin..parrat pärisi ja oltiin niin yhtämieltä..

   Nyt on tilanne toinen ..prinsessa syyttää kaikkia muita kaikista teoista ja tapahtumista joita esiintulee...taseesta on syöty.. omahoidetut sijoitukset miinuksella jne..

   Kauanko tätä nämä ns. jäsenien edustajat kestää, ei kenelläkään pelaa aivot sen vertaa että nostaisi kissan pöydälle ja uskoisi niitä jotka pelaavat lakien ja sääntöjen mukaan.

   Nyt annetaan siunaus kaikelle sellaiselle toiminnalle jolla koko ajan peitellään v..2007-2013 jopa 2014 tilikirjaus-kaupanehto-pöytäkirjaukset ja todelliset tapahtumat analyysiä. Ja kaiken huippu esitetään että osuudet pitää myydä vapaan kilpailun merkeissä. Miksi ?

  • Kun katsoo sitä ppo:n hallituksen paljon mainostamaa "kauppapaikka" privanet-infoa niin aika raakaa dataa antaa sijoittajille. Jos tuollalailla kuten on oletettavaa hoidetaan osuuskunta ppo:n ja se omistamien yhtiöiden omaisuutta niin eipä ole ruusuinen tulevaisuus.

   Mm. Oulu ICT (Nyk Partnera) osakekurssi oli 2014 alussa 4,55 €/kpl, nyt 1,70 €/kpl. Laskenut siis 2,85 €/kpl vuodessa eli -62 %. Onko se hyvä malli ja oikeaa sijoittamista..tuohan on omaisuuden jakoa. Miksi ?, Kuka syö kuormasta. Osuuskunta PPO:n sijoituksetkin on kadonneet johonkin. Taseessa niitä oli 65 M€ ja nyt niitä on vain 22 M€ ??? Jotain mätää ja haisee kauas..ainakin joen toiselle puolelle Ylivieskassa.

   Miksi hallintoneuvosto ei puutu asiaan ja pelasta mitä pelastettavissa on ?

  • t..sieltä on tosiaan syöty kuormasta ja omaisuutta ei ole enää kuin n. 80 M€..saa nähdä miten siitä jaetaan luvattuja "osuusmaksunkorkoja" jatkossa..ei siinä uuden sijoituspäällikön haku auta muuta kuin sen että "lupaaja" voi syyttää entiseen malliin..en se minä ollut se oli hallitus-hallintoneuvosto--arvo jne..mutta ei vieläkään pirkka -:)

  • Tekikö tuo sama NAG myös Osuuskunta PPO:n arvoanalyysin ja päätyi 1240 €/osuus arvoon ?

   Eli tuostahan voi vetää suoran johtopäätöksen myös ppo:n myyntihintaan elisalle, eli meni alle oikean markkinahinnan. Miksi, kenen idea, kuka hyväksyi ja päätti myynnin..nuo on vähän epäselviä kun jäsenet kokee että korpitassi-uutela ja hallitus, toisaalta avi on analysoinut että hallintoneuvosto se oli.. jotain tässä on mätää ja kun näkee noita ns. "päättäjiä" niin pitänee kysyä ..oliko se ..sittenkin pirkka..silloin he voi olla huolista vapaana..en se minä ollut se oli pirkka. Mutta ihan aidosti kannattaa vähän kartoittaa mitä ne "päättäjät" on nyt mieltä asiasta ja saadaanko yhtään jäsenien ääntä kuuluville = peltomaa ulos heti, kaikki toiminnot seis ja omaisuutta arvioimaan ja jakamaan jäsenille sellainen taho..esim NAG joka myös tekee sen jäsenien kannalta parhaalla hinnalla.."provisiopalkalla" kuten nämä puhelinliikennekonsultit hoitelee asiat... jos saamme jäsenille jaettavaa 100 M€ niin palkkio on 10 %..jos vain 80 M€ niin se on 5 % jne.. Kyllä hyviä analyytikkoja löytyy..tarvitaan vain päätös hallintoneuvostolta ja se on siinä, hallitus ei voi silloin enää vastustaa jäsenien tahtoa. Hoidatteko homman..olette tietoisia tarpeesta ja tukea löytyy jäseniltä.

  • 20.05.2015

   Rahoitusyhteistyö Keisari Pelletin kanssa

   Osuuskunta PPO ryhtyy rahoitusyhteistyöhön Kannuksessa kotipaikkaansa pitävän Keisari Pelletti Oy:n kanssa. Keisari Pelletin liiketoimintana on rakentaa lämpölaitoksia asiakkaidensa tarpeisiin kokonaisvaltaisella sopimusmallilla. Sopimuskauden kestäessä Keisari Pelletti toimittaa lämpölaitokseen myös raaka-aineen ja vastaa järjestelmän huollosta.

   - Asiakkaalle Keisari Pelletin tarjoama ratkaisu on vaivaton ja omia investointeja ei tarvitse tehdä, kertoo Keisari Pelletin toimitusjohtaja Jukka Kerola. Sopivat lämpökattilat ja muu laitteisto hankitaan Keisari Pelletin toimesta ja asiakas maksaa palvelusta kuukausittaisen käytön mukaan.

   Keisari Pelletti on perustettu vuonna 2010 ja se on toimittanut parikymmentä pellettilämpölaitosta. Asiakkaina ovat muun muassa Sievin Maitokolmio ja Kaustisen Ravirata. Erilaisia kasvun rahoittamisen vaihtoehtoja yrittäjä Jukka Kerola päätyi kartoittamaan Keisari Pelletin tavoitellessa yhä suurempia asiakkaita ja laajentaessa toimintaansa lämpölaitoksista myös höyrylaitoksiin.

   - Olemme rakentaneet yrityksen kasvun mahdollistamiseksi mallin, jossa PPO vastaa oman pääoman ehtoisesta sijoituksesta ja lainarahan osuus haetaan Kannuksen OP:sta ja Finnverasta , toteaa Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa.

   Mitähän tuo taas tarkoittanee ? PPO vastaa "sijoituksesta" = ilman vakuuksia koska pankki ja finvera ei anna rahaa ilman niitä..Taitaa olla suuririskistä jakelua ?? Kuinka kauan hyväksyy hallintoneuvosto tuollaista menettelyä. Jäsenet ei ole hyväksyneet koskaan.

  • Oikein mukavaa tiedotettavaa jälleen jäsenille. Jos olet eri mieltä niin hallitus "ylimpänä" herrana ilmoittaa että:

   Osuuskorko maksuun moiteajan kuluttua 5.8.2015

   Huhtikuussa kokoontunut osuuskuntakokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti, että osuuskorkoa vuodelta 2014 maksetaan 100 euroa/osuus. Osuuskorko maksetaan varsinaisille ja vapaaehtoisille osuuksille, joita jäsenillä oli hallussaan osuuskoron täsmäytyspäivänä yhteensä 82 133 kappaletta. Osuuskorkoa jaetaan jäsenille kaikkiaan 8,2 miljoonaa euroa, joka vastaa 73 % päättyneen tilikauden tuloksesta. Hallituksen vahvistaman voitonjakopolitiikan mukaisesti tavoitteena on jakaa 70-80 % Osuuskunta PPO:n tuloksesta osuuspääoman korkona vuosittain.

   Edelleen osuuskuntakokous päätti, että osuuskorko maksetaan hallituksen määräämänä päivänä kuluvan kalenterivuoden loppuun mennessä. Hallitus on määrännyt koronmaksupäiväksi keskiviikon 5.8.2015 sillä edellytyksellä, että osuuskuntakokouksen päätöksiä ei ole tähän mennessä moitittu. Osuuskuntalain ja Osuuskunta PPO:n sääntöjen mukaan jäsen voi moittia osuuskunnan kokouksen päätöstä välimiesoikeudessa.

   Jäsenille tullaan postittamaan kesäkuun aikana kirje, jossa pyydetään ilmoittamaan mahdolliset muuttuneet tilitiedot Osuuskunta PPO:n asiakaspalveluun kirjallisesti. Jos jäsenen tiedot ovat pysyneet samoina, hänen ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä osuuskoron saadakseen. Osuuskorko näkyy jäsenen tilillä 1-2 pankkipäivää maksupäivän jälkeen.

   Sitten jäseniä maanitellaan hyväksymään kaikki tehdyt "vääryydet" josta seuraa ettei jatkossa tule mitään jaettavaa.. Se vain on ja tulee olemaan jos noita epäkohtia ja tehtyjä väärin perustein edelleen ajettavia tapahtumia oikaista. Niistä ei hyödy silloin jäsenet vaan ne jotka ne on tehneet=hallitus-korpitussu-jne..pakko on jonkun puuttua asioihin ! MOT

  • Jos otetaan huomioon mitä toimitusjohtaja ja hallitus on nyt kohta neljä vuotta toitottaneet sijoitustoiminnan hyvyyksistä, omaisuus kaksinkertaistuu 10 vuodessa, niin sehän tarkoittaa että se alkuperäinen 160 M€ on kasvanut lupauksien mukaan 5:ssä vuodessa 64 M€ eli jaettavaa on taas ens vuonna 800 €/osuus eli 2400/€ pääosa perusjäsenille. Sehän kuullostaa ihan mukavalta saannolta. On siihen täytynyt olla melko epeli sijoittaja kun valitettavasti tänä vuonna samojen tahojen jako on vain 100 €/osuus.. Mistähän tuo lama nyt yhtäkkiä johtuu, eikait setelit ole kastuneet ja kolikot ruostuneet ?

  • ..mitä palveluja osuuskunta ppo tuottaa jäsenilleen ? sijoituspalvelujako ? Paljonko voi sijoittaa ja mikä on saatava korko ? Onko sijoitettava turvallisesti-rohkeasti vai riskillä ? Mikä on pienin summa jonka voi sijoittaa, voiko sijoituksia tehdä joka kuukausi vai kerran vuodessa vai miten ? Minkälaisia tuottovisioita on kaavailtu ja mitkä on toimenpidemaksut panoista ja otoista sekä ylläpidosta ? Löytyykö näistä jotain faktaa ja mistä tietoa saisi ?

   Vai hoitaako nuo netissä olevat kolme naista, ja yhtä haetaan lisää, koko homman ja lisäksi on 6 henkilöä hallituksessa ja 30 henkilöä hallintoneuvostossa, jäseniä 27006.
   Henkilöstö ja hallitus-hallintoneuvosto aiheuttaa 600 000 € kulut vuodessa. eli 23 €/jäsen, mitä sillä saa ?..Tase oli 2013 jopa 135 M€ ja se on nyt 101 M€ ?? Mihin on kadonnut 35 M€
   Sijoitustoimintaa tarkemmalla tasolla ohjaa sijoituspolitiikka, joka tähtää omaisuuden arvon kasvattamiseen maltillisella riskitasolla. Keskimääräinen sijoitustuoton sanotaan olleen 8 % vuodessa. Tällä tuottotasolla omaisuuden arvo luvataan kaksinkertaistaa 10 vuodessa..siis jos osuusmaksukorkoa ei makseta..
   Yleensä sijoitustoiminnan pitäis tuottaa .. siis tuottaa sijoittajille jotain lisäarvoa..Mitä lisäarvoa osuuskunnan sijoitustoiminta on tuottanut..ei mitään vaan on ns. syöty kuormasta jota mainostetaan sijoittamiseksi. Todellisuudessa on nakerrettu tasetta joka meno näyttää jatkuvan ja josta aiheutuu tällä menolla ettei taseessa ole enää euron euroa jos nykyinen hoitohenkilö- ja hallinto saa jatkaa leikkimistään.

   Kannatan osuuskunnan purkamisen käynnistämistä välittömästi ja esitän jäsenille ja hallinnolle vetoomuksen ottaa se myös omaksi kannakseen tulevissa koitoksissa..eikun kokouksissa..

  • Osuuskunnan www-sivulta kopioituna allaoleva selvitys :

   Sijoituspolitiikan tarkoitus on määritellä selkeään ja ymmärrettävään muotoon osuuskunnan tavoitteet, keinot ja reunaehdot sijoitusomaisuuden hallinnoinnissa. Sijoituspolitiikkaa arvioidaan ja muutetaan vastaamaan kulloistakin tilannetta vähintään kerran vuodessa.

   Missä on tuo selkeä ja ymmärrettävä tavoite-keinot ja reunaehdot "määrittely", kenelle se on kerrottu tai missä se on jäsenien saatavilla ?

   Kuka-ketkä arvioi ja muuttaa siijoituspolitiikkaa vastaamaan kulloistakin tilannetta.. ja missä siitä tiedotetaan, saako jäsenet=omistajat mitään tietoa ?

   Onko hallinnolla alkanut "hälytyskellot" ollenkaan soimaan.. Teidänhän pitäisi valvoa mitä osuuskunnan jäsenien omaisuudelle tapahtuu..? Ainoa fakta on että se pienenee ja on pienentynyt koko ajan eikä "sijoitustoiminta" kasvata sitä ollenkaan ???

  • Osuuskuntakokouksessa tuotiin esille mm. yksityiskohta kirjanpidosta ja sen tarkastuksen/valvonnan leväperäisyydestä. Osuuskunnan kolmen (3) ihmisen henkilökunnan ja muun hallinnon kulut olivat v.2014 yli 600 000 € ? Jos kaikki "yritykset" maksaisivat suhteessa vastaavia palkkoja-korvauksia niin varmaan henkilökunta ja hallinto olisi erittäin tyytyväinen. Kyllä vaikuttaa että jotenkin tuohon "sammon ryöstöön" pitää puuttua !

   • Pitää puuttua- ei kun osuuskunnan kokoukseen tekemään aloitteita ja kannattamaan ei siitä muuten mitään tule ..


  • Meillä on täällä yritys jonka johtaja on osuuskunnan hallinnossa ja hän varmaan maksaa myös työntekijöilleen noin reilusti..

  • ..sääliksi käy pienten lasten äitiä kun yrittää oulunsalosta asti käydä osuuskuntalakia ja ppo:n sääntöjä vastaan taistelua jossa ei ole kuin yksi loppudilemma. Osuuskunta puretaan ja omaisuus jaetaan jäsenille kuten säännöissä lukee ja johon on tähdännyt koko ajan ne jotka on näin asiaa olleet ajamassa.

   Esittäisin tänne keskustelluun kysymyksen : Kuka haluaa osansa itselleen, 1240-3720 € tai ken antaa sen olla osuuskunnalla "sijoitettavana" ?

   Vastaan ensin itse : haluan minulle kuuluvat rahani osuuskunnasta itselleni.

   Miksi esimerkiksi Osuuskunta PPO:n ja PPO Sijoitus Oy:n (nyk Arvo Nordic Invest Oy) toimenpitein OuluICT:n (nyk Partnera) osakkeen arvo laski vuodessa 4,55 €:sta 1,85 €:oon. Omistamme niitä 4 023 152 kpl eli 18,4 M€ on sulanut 7,4 M€:ksi siis noin vain katosi 11 M€ kun hantaakeissa toimijat ei osanneet toimia ! Mitä osuuskunta roikkuu ao.puitteissa jos on ollut suunnitelmat omatoimiseen ja alueelliseen "sijoittamiseen"..sitä kutsutaan päiväkerhossa "puuhasteluksi". äiti sinne hoitamaan tärkeämpää tehtävää kannaltaan !

  • ..mä seuduilla näillä oon tunnettu kalamies enkä ilman saalista jää minä koskaan, oon mukana monessa vaikka järkeä ei oo mutta toiset ei sitä lainkaan hoksaa..jos kaunis ompi sää niin sitä ei pää minun ymmärtänyt ole koskaan mutta ilmaiset lounaat ja kokouksista palkkiot on mulla ain mielessäin joskaan lausunut en ole niissä poikkipuolistakaan sanaa..enkä tee sitä nytkään

  • Tällainen taas hallinnon "positiivinen" info oli ilmestynyt PPO:n nettisivuille:

   Kevään osuuskuntakokous hyväksyi 14.4.2015 yksimielisesti hallituksen voitonjakoesityksen jakaa osuuskorkona 100 euroa/osuus. Osuuskorko oli tarkoitus maksaa jäsenille 5.8.2015. Osuuskunta PPO ei voi kuitenkaan laittaa koronmaksupäätöstä täytäntöön, koska osuuskuntakokouksen laillisuus on välimiesmenettelyssä kyseenalaistettu.

   ---Jo oli aikakin kyseenalaistaa hallinnon esitykset, kolme vuotta on jappastu erilaisten epämääräisten muka sijoitusten jakamisessa ja jäsenien oikeuksien polkemisessa. !

   Lisäksi kantajat ovat hakeneet käräjäoikeudelta täytäntöönpanokieltoa osuuskuntakokouksen päätöksille. Osuuskunta PPO vastustaa täytäntöönpanokieltoa. Käräjäoikeus ei ole vielä tehnyt asiassa päätöstä.

   --Tällä on voitu estää ettei hallitus ja itku-iita jaa ja siirtele enempi rahaa jäsenien saavuttamattomiin ja arvon pussiin jota hallinnoi entiset väärin tehneet hallintoihmiset !

   Hyvä juttu sekin !

   Kuten kaikki voivat kaikista jäsenille esiteyistä eri medioiden viestetistä päätellä niin yhtään kunnolla positiivista viestiä ei ole tuutista tullut. Kaikki on vain valitusta ja marinaa kun hallinto etunenässään toimitusjohtaja kiukuttelee kun jäsenet perää oikeuksiaan.

   Tässä muutama tapahtunut vääryys ja kitinän aiheuttajasyy :

   - osuusmaksun koron voi maksaa ja olisi voinut maksaa 5.8..sitä ei ole eikä olisi "moittinut"

   mutta sitä ei HALLINTO halunnut tehdä vaan yrittää syyllistää kanteen tehneitä->turhaan

   - jos jäsenien tekemät esitykset olisi otettu osuuskuntalain mukaisesti käsittelyyn ei tätä

   tilannetta olisi syntynyt, miksi HALLINTO toimi toisin ja tekin väärin ? "tätä moititaan"

   - jos olisi tehty aito jäsenäänetys, halutaanko omaisuus itselle vai halutaanko mukaan ns.

   sijoitustoimintaan nykyisen HALLINNON ja kitisijän toimintaan niin tilanne olisi toinen eikä

   kukaan olisi "moittinut"

   - ja kun tarkastellaan kuka-ketkä ja mitkä tahot on edelleenn HALLINNOSSA niin käy ilmi

   että samat jäynääjät siellä pelaa peliään ja jäsenoikuksien jälkeen suurimman vallan

   omaava taho HALLINTONEUVOSTO vai hymistelee puheenjohtajistonsa ja vanhojen

   jäseniensä maireillessa kanssakumppaneilleen mutta eivät hoida jäsenien tarpeita ?

   - Koko kanteen tavoite on saada jäsenille jakoon kaikki omaisuus 1240 €/osuus siis

   keskimäärin 3720 €/mummu pappa.. kännykkä käyttäjät älkää vaivaituko kommentoimaan

  • Tällai katoaa PPO osuuskunnan jäsenten omaisuus tämän tyttösen hoitamana ?

   25.8.2015 tilanne Osto Myynti Noteeraus Markkina-arvo Liikevaihto

   Partnera (Oulu ICT) 1,80 € 1,99 € 1,80 € 66,43 milj. € 18,24 milj.

   1.1.2014 tilanne 4,55 € 4,55 € 4,55 €

   Osuuskunta omistaa ent. PPO Sijoitus Oy:n nyk- Arvo Nordic Invest Oy ( kiinteistöjen välitys ja vuokraus toimialana) 100 % yo. osakkeita 4 023 152 kpl eli niiden ARVO olisi ollut 18,3 M€..nyt niiden ARVO on vain 7,6 M€..siis sijoituksista katosi 10,7 M€..näiden ja tämän meidän ammattilaisen hoitamana..

   Siellä on vielä lähes 100 M€ leikittäväksi näille itseään alan ammattilaisiksi kutsuvilla ? Kauanko kestää että on 0 €..tuolla vauhdilla.. ei kauan.

   Ja hallinto vain kehuu että on ne hienosti hoitaneet asioita..Onko, oletteko miettineet ?

  • Ei se ole vielä kadonnut mihinkään mutta on hyvää vauhtia siirtymässä jäsenien vaikutusmahdollisuuksien ulottumattomiin kun nämä "joojoohallintojäsenet" ei saa purkupäätöstä aikaiseksi luulleen että ovat tehneet hyvän työn myydessään osuuskunnan liiketoiminnan ja alihintaan. Nyt vain nautitaan isoja kokouspalkkioita ja hymistellään hallituksen ja tj:n kaikille esityksille vaikka heitä on vedätetty ja vedetään edelleen nokasta...

  • Minusta tuolla nettisivuilla olevassa infossa on aika lapsellisesti tuotu esille muka miksi osuusmaksunkorkoa ei maksettukaan 5.8 kuten ensin "uhkauksen" saattelemana oli luvattu.

   Tuo ilmoitus on kuin pikkulapsen kiukuttelua kun ei kaikki mennytkään sen mielen mukaisesti..ja piti siirtää koron maksua..vaikka allaolevassa samalla sivulla olevassa tekstissä asia on sanottu kuten se päätettiin :..yksimielinen päätös jota ei kukaan ollut moittinut ?? Siis miksi kieroilla tuossakin asiassa. Eri juttu onkin sitten sääntömuutos toimialasta, se vaatii YKSIMIELISEN PÄÄTÖKSEN, ei siis mene läpi pelkällä hallituksen esityksellä !

   Osuusmaksun korko maksuun 9.9.2015

   Näin osuuskuntakokouksessa 14.4.2015 yksimielisesti tehty voitonjakopäätös on saavuttanut lainvoiman ja korko voidaan maksaa jäsenistölle. Osuuksien vaihdannan vapauttaminen viivästyy edelleen välimiesmenettelystä johtuen. Välimiesmenettelyn ratkaisun saaminen kestänee 6-8 kuukautta.

   Miksi osuuksilla ei voi käydä kauppaa ??? Hallitushan voi sääntöjen mukaan hyväksyä kokouksissaan uusia jäseniä... jos joku haluaa myydä 1240 € arvoisen osuutensa jollain hinnalla niin siitä vaan..aika sitten näyttää paljonko ostaja siitä saa ja hyötyy.. tosin hallitus ei varmaan hyväksy kaikkien tekemiä kauppoja vaan ne pitää olla ns. sisäpiirin henkilöitä jotka saa niitä "halavalla"..esim 750 €/osuus..

   Tuo välimiesoikeuden ratkaisu riippuu yksin ja ainoastaan hallituksesta ja sen vitkuttelusta lakimiesarmeijansa avulla mutta lopulta oikeus voittaa ja alkaa "uusi aika"

  • Osuuskunta PPO:n jäsenien omistama omaisuus, osuusmaksut-rakennusrahasto-toimialan myynnistä saatu investointeihin käytetty omaisuus on 2/3 osalta kolmen omaisuudenhoito yhtiön hallussa jotka ovat sijoittaneet niitä parhaaksi katsomiinsa osakkeisiin-rahastoihin-eri sijoitusinstrumentteihin ( joista ei kati osaa sanoa mitään..)

   Jonkun verran irtonaista rahaa on jaettu 5 M€-300 000 € käyttöpääoma avustuksena eri toimijoille ilman vakuuksia noin 8 M€ ?

   Entisen Oulun Puhelin Oy:n-ent OuluICT Oy-nykyisin Partnera Oy:n Privanet kauppapaikan arvotuksesta laskettuna nyt sieltä voidaan tulouttaa 6,6 M€ vaikka 2014 alussa sieltä olisi ollut mahdollista saada 18,3 M€..näin ne lähimarkkinat laskee..ei yksin globaalialueilla. On menetetty tuossakin siis 12 M€ puikoissa olevien toimenpiteillä.
   Näin 170 M€ omaisuudesta on ehkä jäljellä puolet eli n 80 M€, hyviä on toimijat ja hallitus sijoittamaan "jäsenien rahoja". Jos olivat olleet heidän omia niin lopputili ja lomarahat toimijoille.

   Konsulttien laskelma oli 1240 €/osuus mutta tällä menolla sekin laskee kuin tammisen lehmän hännät kun ei osaa eikä uskalla puuttua ruoriin vaikka laiva on menossa karille ja lujaa.. kyllä siellä tj-hallitus ja hän lakeijoineen nauttii suuria kokouspalkkioita ja ilmaisia lounaita mutta jäsenet on unohdettu täysin vaikka kaikki on heidän ansiotaan.

  • Eikös nämä samat askot moittineet aikanaan lesdatiolaisiakin kovin rumaan sävyyn. Miten nyt ollaan rahanlainaajina samalle yhteisölle rakennusliikeiden kautta.

   Taitaa hallitus vain yrittää mielistellä kenttää jotta saisi tahtonsa läpi kokouksissa

  • ..se katoaa pikkuhiljaa esim tuollaisten 5 M€ lahjoitusten myötä alihintaan markkinoilla toimivan rakennusliikkeen kohta tapahtuvaan "alasajoon".. ja firman johdon sekä katin kommentti on "globaalit markkinat ei toimineet ja riski osoittautui liian suureksi sekä kulut kasvoi suuremmaksi kuin rahan tulovirta laskutuksesta".

   Ja Matti vain naureskelee kun taas lyödään lappua luukulle jäsenien nokan edessä.

  • Oli lehdessä mielenkiintoinen artikkeli siinä mielessä että asianajaja oli hävinnyt kiistan oikeudessa sillä perusteella että hänellä oli korostunut huolellisuusvelvollisuus kokouksessa jossa asioita oli käsitelty. Hänen olisi pitänyt huolehtia siitä , että ilman lainopillista avustajaa kokoukseen osallistuneet osakkaat ymmärtävät mitä sovitaan.

   Tämähän velvollisuus on suoraan meikäläisen saamaan kokouskohteluun jo v.2013 toukokuusta jolloin "asianajajat" kertoilivat omia satujaan eikä minulla ollut lainopillista avustajaa joka olisi tulkannut mitä esitetään ja ollaan päättämässä.

   Näitä juristeja olikin sitten useampia joka kokouksessa mutta yksikään niistä ei valaissut mitä asioista seuraa kun niitä esitetään päätettäväksi. Kaikki päinvastoin sekoittivat entistä enemmän selostuksillaan hallituksen esityksien todellisia tavoitteita. Tässä muutamia nimiä heistä: Uutela, Penttilä, Laitasalo, Kontkanen, Pikku-Jämsä, ja monta muuta . Heidän piti siis periaatteessa olla korostuneen huolellisuusvelvollisuuden asiamiehiä. Näin ei todellakaan ollut eikä ole vieläkään.

   Tätähän pitää pohtia ja selvittää mitä mahdollisuuksia asiaan on ottaa kantaa ja saattaa se oikeudellisesti oikeaan ratkaisuun.

  • - Nyt pitäisi löytää niitä ihmisiä, jotka kertovat, että mitä nyt pitäisi tehdä. Niitä on ihan liikaa nyt Suomessa, jotka kertovat, mitä nyt tässä tilanteessa ei saa tehdä. Löytyy kaiken maailman dosenttia ja askottia-marttaa-raahen-kalajoen ja nivalan viisaita miehiä, jotka kertovat, että tätä ja tätä ei saa tehdä. Nyt PPO:n hallitus ja hallintoneuvosto ei vain voi seisoa kädet taskuissa ja katsoa, kuinka rahat katoaa kassasta. Heidän täytyy nyt tehdä jotakin.

   Radiossa (varmaan siksi ettei nassu ollut meikattu) tj taas puhui puuta heinää osuuksien ostosta ja myynnistä. Sitä on voinut tehdä osuuskunnan perustamisesta asti mutta MUISTAKAA että vain hallitus voi teidän ostonne rekisteröidä.. ja kuka pöljä myy 1240 € hintaisen osuutensa 750 €:lla..mihin siitä katoaa 500 € ?..hallituksen ja sen vasallien taskuun, se on varma se.

   Nyt esileikkinä tehtävät hallinnon myötäpuolille tarkoitetut ostot tehdään Osuuskunta PPO:n jäsenien 100 % omistaman Arvo-firman rahoilla= ostetaan omia osuuksia jäsenien omilla rahoilla ? Onko se oikein ? Totta vai tarua ?

  • Vois lyödä melkein veikkaa että taas seuraavassa osuuskuntakokouksessa kun esitellään v.2015 tulosta saamme kuulla miten hyvin on tase pienentynyt ja osuuskorkoa on kertynyt huomattavasti vähemmän mitä suuret toimitusjohtajan lupaukset oli aikanaan... siis tase pienentynyt jälleen siksi että olisi edes 30-40 €/osuus jäsenille köyhän antia. Ja miksi ..saamme senkin kuulla että kun globaalit markkinat ei ole toimineet ja on muuten sijoitettu erinomaisesti tuottaviin alueen yrityksiin joissa on vaihdettu sukupuolta-tehty käyttöpääoma tarpeisiin rahoituksia ja tuettu "ylösajovaiheessa" olevia pehmeän raudan käsittely lafkoja..sitähän ne oli ennenvanhaan kyläsepätkin jotka hevosille kenkiä ahjoissaan lämmitteli..

   On se vaan ihme kun joku saa noin puhua muunneltua totuutta ja päämiehet suu auki kuuntelee huulipyöreänä ja silmät apposen auki uskoen joka teesin vaikka kaikki tietävät että täyttä soopaa..eikä edes luonnontuote mäntysoopaa vaan ahmed ahneen sanoin "mulle mulle" mutta ei omistajajäsenille.

  • Mitä sitä pitäisi tavallisen jäsenen tehdä jotta tuo riitely loppuisi ja saisi omansa pois jota on maksettu vuosikausia tuosta puhelimesta ?

   Olen ymmärtänyt että jos irtisanon osuuteni niin saan 360 € mutta entäs sitten. Saanko niitä korkoja tai hyvitystä jos en ole enää jäsen ?

   Olenko kuitenkin ollut niiden sijoituspalvelujen käyttäjä sen jälkeen jos puhelin on irtisanottu ?

   Mihin menee ne 100 M€ jotka on siitä kaupasta saatu kun eihän tuo 360 € ole kuin murto-osa siitä. Kenelle-kuka hyötyy ja miksi niitä ei saisi jäsenet jotka on konsernin rahoittaneet.. jäsenmaksuilla-perusmaksuilla-käyttömaksuilla ja puhelu - laajakaistamaksuilla yms. joista on kertynyt myyty omaisuuskin ?

  • Minusta lehdissä julkaistu esitys osuuskunnasta eroon haluavien osalta on ihan perusteltua. Nykymuotoisesta osuuskunnasta irti haluavien on saatava omat osuutensa täysimääräisenä osuuskunnan omaisuudesta.

   Summa on 1 240 €/osuus eli normaalin kotipuhelimen omistaneelle joille on siunaantunut kolme (3) osuutta se tekee yhteensä 3 720 €.

   On esitetty että hallitus tuo seuraavaan osuuskuntakokoukseen esityksen omien osuuksien suunnatusta hankkimisesta joka mahdollistaisi oikeudenmukaisen eron osuuskunnasta sitä haluaville.

   Tähän on toimitusjohtaja esittänyt vastaväitteen, että tuo summa olisi liikaa eikä hän osaa löytää laskennalle perusteita ?

   Esitys pohjautuu yksinkertaisesti ihan oikein tehtyyn jakolaskuun johon ovat myös ulkopuoliset konsultit päätyneet. Osuuskunnan taseen jakamiseen osuuksien määrällä kuten oikein on esitetty.

   Esiintuotu vastaväite muuttujista on siinä mielessä mielenkiintoinen, että se osoittanee ettei sijoitustoiminta ole tuottanut julkituotuja tuloksia vaan on jouduttu ilmeisesti "syömään kuormasta". Lupauksethan on olleet että omaisuus kaksinkertaistuu 10:ssä vuodessa ja sinä aikana jäsenille maksetaan 8-15 % osuusmaksun korkoa vuosittain. Sekään ei valitettavasti tule pitämään paikkaansa jos kerran esimerkiksi jaettu 100 € osuusmaksun korko on pienentänyt omaisuutta ja merkitsee ettei tuottoa ole syntynytkään sijoituksista ?

   Tähän asiakohtaan tuo tehty esitys toisi selvyyden.

   Ne jotka haluavat omaisuutensa pois voisivat sen saada oikeaan hintaan ja ne jotka haluavat jatkaa osuukunnan palvelujen käyttöä voisivat niin tehdä .

   Osuuskuntakokousta mielenkiinnolla odottaen.

  • ..ilouutinen. Omaisuus on löytynyt se oli erään hameen helmassa mutta tarkkasilmäinen tilintarkastaja huomasi piilotaskun johon sitä oli tungettuna odottamaan lumien sulamista ja jälkien katoamista. Onneksi myös Arvokaan ei pystynyt siitä hyötymään kun tuli uusi vetäjä joka ei hyväksy koplauksia kun Oulun kaupunki tiukensi valvontaa Partneran osalta omistuksistaan jotka oli kans valumassa oulujokeen ja Hartaanselälle.. kun siellä ei saa enää pilkkiä niin olisivat menneet mateen suuhun..

   1 240 €/osuus löytyy osuuskunnan taseesta..josta on kyllä nurkasta jo syöty henkilökuluihin ainakin 5-jossei 6:kin sataatuhatta ( 5-600 000 ) palkkoihin-palkkiohon-kokouskuluihin-jaettu pikkuyrityksille jne.. On sitä vielä saatavissa kun tulee osuuskuntakokoukseen äänestämään purun puolesta.

  • ..jaa se on askotti vissiin herännyt uikuttamaan:

   Faktoja : lupaukset ostosta 750-800 € Nyt tarjotaan 600 € siis -25 % vähemmän ?

   Miksi ? Eikö hallinto luotakkaan että lafka tuottaa.. tasearvo on 1 240 € eli 52 %

   Eikö silloin huippusijoittajien pitäisi maksaa enemmän ? Vai pitäisikö ?

   Jos myy 600 €/osuus niin kulu 2 % = 12 €

   Varainsiirtovero 1,6 % on 9,60 € Siis yhteesnä olisi 21,60 € Nyt peritäänkin 30 €

   Ja mitä perii osuuspankit arvo-osuustilistä jne tilitapahtumista ?

   Osuuden arvo 1240 € tarjous 600 € eli -52 % Miksi noin alhainen kun tuotto- odotus oli osuusmaksun korkona 8-10 % vuositasolla..Mitä tämä lupaus tarkoitti ?

   Osuuksia 82 165 tasearvo 1 240 € = 101.884.600 €

   Myyntitarjous 600 € = -49.299.000 €

   Aliarvostus 52.585.600 €

   Mihin menee..jää..katoaa tuo 52 M€ tasearvosta jäävä raha ?

   Kenelle..mitä kautta ..veroparatiisiin ? Ostaako joku paljon osuuksia ?

   Kuka osuuskunnassa on päättämässä näistä.. hallitus ja hallintoneuvosto ?

   Tuleeko läpinäkyvä rekisteri josta näkee omistajat kuten on muilla ?

  • Kävin tuossa työreissulla Oulunsalossa ja huomasin siellä kentällä Keskipohjanmaa lehden ja siinä jutun Osuuskunta PPO:sta.

   Siinä oli sekä toimitusjohtaja että olisko se hallituksen puheenjohtaja joku tammelinkin antanut lausuntoa joka oli ihan puppua.

   Hän väitti olevansa Valion jäsen jonka miljardi omaisuuteen hän ei pääse käsiksi. Se on totta että ei pääse käsiksi koska hän ei ole sen jäsen. Valion omistaa "maito-osuuskunnat" joissa hän voi jossain ollakkin jäsen mutta hänellä ei ole mandaattia vähäisimmässäkään määrin Valioon koska se on ihan eri yhtiö ja eri säännöt.

   Omistaja osuuskunnat valitsevat keskuudestään sinne edustajat ja heilläkään ei sen enempää valtaa kuin minkälaisella osuudella ne ovat menneet mukaan. Ja piste.

   Osuuskunta PPO voidaan purkaa ihan hallitusti ilman minkäänlaisia lisävelvotteita kun jäsenet sen päättää. Siis osuuskuntakokoukseen esitys purusta hallituksella ja äänestys käyntiin.

   Muilta osinkin juttu oli laadittu vääriin argumentteihin pohjautuvaksi paitsi se että osuuskunta ei ole saanut Finanssivalvonta viranomaisilta sijoitustoimintaan lupaa.

   Sen takia se on nyt puliveivattu erittäin kalliita lisämaksuja tuottaviin pankki- ja privanet hoitolaitoksiin.

  • Näin se osuuskunta makaa nykyhallinnon ohjamana: Alla Privanet noteeraus 9.2.2016

   ________________Osto________Myynti_____Noteeraus_______Markkina-arvo

   Osuuskunta PPO_600,00 €____700,00 €____610,00 €_________50,08 milj. €

   Miksi markkina-arvo laskenut kun taseessa oli rahaa ja omaisuutta 101 M€ v.2015 lopussa..mihin sitä on piilotettu tai hukattu ?

   Kauanko hallinnon annetaan huiputtaa omistajia=jäseniä ? Löytyykö joukosta yhtään suoraselkäistä jäsenien valitsemaa edustajaa joka uskaltaa nostaa kissan pöydälle?

  • Entisen Pohjanmaan Puhelinosuuskunnan, nykyisen Osuuskunta PPO:n osuuden markkinahinnaksi on määritelty 750–800 euroa. Osuuskunnan tytäryhtiö PPO Sijoitus Oy tulee ostamaan osuuksia tällä hinnalla, jos 14. huhtikuuta Raahessa pidettävä osuuskuntakokous hyväksyy osuuksien kauppapaikan avaamisen.

  • Nyt sama osuuskunnan omistama ja jäsenien rahoilla pelaava tarjoaakin vain 600 €/osuus eli 25 % on taas "arvo" alentunut. Miksi ? Kun se oikea taseesta laskettu ja usean konsultin antama Arvo on 1 240 €/osuus eli yli 50 % korkeampi. Mihin menee ylijäämä..miksi sitä ei palauteta kuten viime vuonna edelliseltä tilikaudelta tehtiin ..tosin oli kirjattu ja kehui toimitusjohtaja itsensä sijoitustuotoksi mutta olipahan vain syöty taseesta muutama miljoona.

  • Alla Risto Rytiä siteerattuna (minkä puolueen jäsen hän olikaan ?) :

   Osuuskunta PPO:n pelastumiseen sekä onnelliseen tulevaisuuteen jäsenien kannalta sekä purkamisen toteuttamiseen en ole hetkeksikään menettänyt uskoani.

   Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan jäsenien edut ja ne jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä minkä tietävät valheeksi.

   Ketähän He ovat. Missä roolissa toimivat jäsenien valitsemina.

   Siis jo -40 luvulla on joku todennut ja julkituonut sen minkä me jäsenet voimme todeta tapahtuneen ja huomata sen yrityksen edelleen jatkuvan. Miksihän ?

  • Aloite v.2016 osuuskuntakokoukselle;

   Velvoite Osuuskunta PPO:n omien osuuksien hankkimiseksi

   Osuuskuntakokous velvoittaa hallituksen hankkimaan jäsenten osuuskunnalle tarjoamat Osuuskunta PPO:n varsinaiset osuudet, kuitenkin määrältään enintään 25000 kpl.

   Osuudet hankitaan osuuskunnan yksityisiltä jäseniltä ja siinä järjestyksessä kuin niitä osuuskunnalle tarjotaan.

   Osuuksien hankkimisvaltuutus on voimassa osuuskunnan seuraavaan osuuskuntakokoukseen saakka.

   Osuuskunnalle tarjotuista hankittavista osuuksista maksetaan raha niiden matemaattisen arvon mukainen hinta, kuitenkin vähintään 1150 € ja enintään 1250 € osuudelta.

   Osuuksien hankintahinta tulee maksaa jäsenen ilmoittamalle tilille kahden (2) kuukauden kuluessa siitä kun osuudet on tarjottu osuuskunnalle hankittavaksi.

   Osuuskunnalle hankitut osuudet tulee kuolettaa ja poistaa osuuskunnan osuusluettelosta.

   Hankintamenettely pienentää osuuskunnan omaa pääomaa osuuksien hankinnoista makse-tulla määrällä, mutta ei laske jäljellä olevien osuuksien arvoa, eikä vaaranna osuuskunnan maksuvalmiutta.

   Tulethan kokoukseen viemään aloite läpi ?

  • Tuo on hyvä esitys. Hieman faktaa tapahtumista ja miten jäseniä yritetään hämätä:

   - Osuuskunnan arvo oli kaupan jälkeen 180 M€, jäseniä 27 000 = 6 666 €/jäsen

   - sitten jaettiin rahaa joka oli ristitty osuusmaksun koroksi 500 €/osuus v.2013

   - tällöinhän ei omaisuuden olisi pitänyt pienentyä euroakaan ? jos jättikorkoa ?

   - omaisuuden arvoksi oli kuitenkin sen jälkeen merkitty vain 100 M€ ? Eli ei se ollutkaan korkoa vaan ylijäämän palautusta..korkoa ei siis maksettu euroakaan !

   - seuraavan vuoden osalta 2014 sanottiin jälleen maksettavan korkoa 100 € mutta

   taas taseessa näkyy että omaisuus on pienentynyt eli olikin jälleen ylijäämän palautusta ? Jos 100 M€ tuottaa 15 % korolla jaettavaa niin sehän olisi pitänyt olla

   200 €/osuus eikä pääoman pienentyä lainkaan.

   Mutta kuten privanetin sivuilta voi tarkistaa niin PPO:n markkina-arvo onkin nyt

   49,67 M€ eli taas on kadonnut 50,33 M€.. Osuuden Arvo on 3 720 €/jäsen !

   Siis missä mennään ja mitä tapahtuu ? Tietääkö hallintoneuvosto, uskooko jäsenet?

   ..laulussa sanotaan "kuin tuhka tuulee" jos tämä meno jatkuu eikä kukaan "moiti" !

  • ..ei noihin kokouksiin voi tulla kun ovat aina väärään aikaan ja väärässä paikassa. Lisäksi siellä se yksi vahattu mies sen karkinsyöjän kanssa haukkuu "uskonnollisen vakaumuksen" omaavia, kuulin itse kun ilkkuivat L-positiivisista. Häjyä oli että ovat ilmeisesti jotenkin yrittäneet kun rahaa on ainakin yritetty tarjota edullisesti vakaumuksellisiin yrityksiin, saapa nähdä minkälaisella korolla kun jäsenille on kuitenkin luvattu jaettavaksi vuosittain 15 % omaisuuden arvosta.

  • Nyt on alkanut valmistelut osuuskuntakokoukselle ja hyvät jäsenet on aika lähestyä edustajiamme ja tuoda julki mielipiteenne osuuskunnan tilanteesta ja halustanne sen jatkosta. Edustajien nimet löytyvät linkistä joista kolmasosa erovuorossa:

   http://www.osuuskuntappo.fi/osuuskunta/hallinto

   Esitettävä kysymyshän voisi vaikka kuulua : Kannatatko osuuskunnan varojen pikaista palauttamista jäsenille täysimääräisenä vai koetko nykytilanteen edesauttavan toimintaa niin että jatkossa saisin annettujen lupausten mukaiset vuosittaiset osuusmaksunkorot vähintäin 100 €/v/osuus ? Milloin avoimuus toiminnan osalta alkaa ja miten voin jatkossa vaikuttaa omaisuuteni hoitoon minulle parhaaseen lopputulokseen ?

   On mielenkiintoista kuulla niitä vastauksia hallinnonkin esittäminä.

  • Niissä valmisteluissa ehdottaisin hallintoneuvostolle seuraavaan kokoukseen hieman valmistautumista ja vaikkapa kirjaamaan ylös jotain kysyttävää ettei mene vain estradilta esitettävän kuuntelemiseen.. Miksi ?

   Siksi kun käväisin tuolla kauppapaikalla ja hieman analysoin sen tietoja ja vertailin mitä osuuskunta on julki tuonut kaupoista. Ihmeteltävää riittää tiedottamisessa !

   Siellä on myyty 83 osuutta ja niiden kauppojen keskihinta on 840 €/osuus, eli n. 32 % alle osuuden tasearvon. Nyt kuitenkin olemme ostamassa omilla rahoillamme niitä hintaan 600 €/kpl, eli 52 % alle tasearvon. Se joka yleensä myy jommalla kummalla hinnalla menettää siis aika merkittävän osan omistuksistaan. Onko se reilua tai edes oikein ? Esim tähän epäkohtaan ja väärään menettelyyn kun lisätään leskien ja perikuntien muutaman viime vuoden aikana saama virheellinen osuuden arvostus ja voi jopa sanoa pakko osuuskuntamaksun palautus niin kaikki ei mene eikä ole mennyt varmasti lakien ja asetusten eikä sääntöjen mukaan oikein.

   Kaiken lisäksi siellä päättämässä on ja on ollut valan antaneita lakimiehiä joilla on erityinen "huolellisuuvelvollisuus" asioissa ettei vääriä toimenpiteitä tapahdu.

   Kuka korjaa virheet, kenen kuuluu pitää jäsenien puolta ja mikä instanssi voi tai minkä pitää estää tuollaiset tarkoitushakuiset toiminnot hallituksen osalta ?

   Se on Hallintoneuvosto. Tarkistakaapa julkistetut ja toteutuneet luvut niin ero ihmetyttää..miksi..kenen etu..mitä ajetaan takaa..ja kuka hyötyy ?

  • Kyllä niitä kollataan ja vanhoja äänestystuloksia jotta saadaan esille yritykset jotka antaa hallitukselle ja vanhoille hallintoneuvostolaisille valtakirjoja jotta tiedetään millä äänimäärillä saadaan jäseniltä valta pois. Suurin osa kokousväestä joka edustaa hallitusta tulee ihan muualta, jopa oulusta ja on saanut tarkat ohjeet miten pitää äänestää kaikkia muiden tekemiä esityksiä ja edustajia vastaan... saattepa nähdä !

   Ja nyt alkaa olla viimeinen aika saada osuuskunnasta omaisuutensa täysimääräisenä eli 1240 €/osuus (pääosin siis 3*/jäsen = 3720 €) koska taas ollaan syöty pääomia eikä sijoitukset ole tuottaneet niitä luvattuja 8-15 % korkoja...joita ei globaalit markkinat olekkaan tuottaneet.. mitä sitä menee lupaamaan omaisuuden kaksinkertaistumista 10:ssä vuodessa..ihan puppua

  • Taas tuli ilosanoma että osuuskunta jakaa 70 €/osuus rahaa jäsenille.

   Sieltä on tosin tulppa irronnut PPO:n veneestä kun sanovat sen olevan voitosta maksettavaa korkoa. Silti pääomat pienenee ja kulut kasvaa kun lukuja oikein ajatuksella pohtii.
   Senhän piti omaisuuden 10:ssä vuodessa kaksinkertaistua mutta nythän se onkin jo 3:ssa vuodessa puolittunut vaikka julkituodun kehuskelun mukaan on maksettu "jättikorkoja".

   On ne eri epeleitä sijoittelemaan, on tainnut mennä suurin osa omaan pussukkaan mutta julkisuuteen annetaan noin mukavia ilosanomia. Lisää samanlaista ens kuussa jo 1240 €/osuus.. Mahtavaa..upeaa..loistavaa

  • KALLISTA LEIKKIÄ TOISTEN RAHOILLA :

   Tuolla PPO:n sivuilla oli toimiston tehtävät mainittu :

   -Perikuntien osuussiirto- ja jäsenhakemuksia otetaan edelleen vastaan osuuskunnan toimistolla. Sama koskee muita osuuksien siirtoja, joissa osapuolet ovat jo valmiiksi toistensa tiedossa.

   Tarvitaanko tuota toimintaa hoitamaan tosiaan toimitusjohtaja ( >155 000 €/v kulut), sijoituspäällikkö ( > 85 000 €/v kulut), talouspäällikkö ( 65 000/v kulut),assistentti ( 50 000 €/v kulut) ja lisäksi hallitus 6 osallistujaa ( 110 000€/v kulut), hallintoneuvosto ..laskin 28 nimeä (sivuilla mainittu 30 valitaan ??mistähän poikkeama johtuu ? no kulut kuitenkin 80 000 €/v )

   Eli kuten joku jo sanoi jossain kokouksessa että tuosta kannattaa ottaa muidenkin "yritysten" mallia ja maksaa työntekijöilleen kunnon korvausta..työstä..

   8 % sijoitustuotolla pitää tuohon tienata "liikevaihdolla" voittoa 5 miljoonaa että ei mene omista..pääomista kulut.. Ei muuten onnistu tuolla porukalla sanoo Siirakki !. niin ja pitäähän sitä jäädä vielä sitä osuuskorkoa varten 70 €*82 096= 5,7 M€..

   Heh heh on se kova tuloskone tuo uppoava laiva..vaikka on sekä tyyr-että paarpuuria myöten jo upoksissa niin siellä vaan salissa tanssitaan ja juodaan samppanjaa kuten titanicissa..

   Se on kiva havaita että kaikenmaailman muka likimiehet ja mainosjakelijat tai peltinvääntelijät yrittää peitellä tekosiaan kehumalla itseään "tuloksentekokoneeksi".. Tuokaapa julki tai moittikaa kun aiheutitte 40 Meuron kuprun Datame-kaupoissa..ajakaa vain sitä vieläkin ylös -:)-:) tai syökää vain kuormasta niin että mahanne täyttyy.. kaikki tulee silti toisesta päästä ulos ja aika luiruna.

  • Alla askotilla ja muille jotka edelleen vastustavat kaikkia jäsenien tekemiä aloitteita ja esityksiä eri palstoilla mietittävää ja palautetta kaivaten heiltä :

   Vahingonkorvauslakiin perustuva vastuu

   Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheutti toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen, jollei siitä, mitä tässä laissa säädetään, muuta johdu. Milloin vahinko on aiheutettu rangaistavaksi säädetyllä teolla tai julkista valtaa käytettäessä taikka milloin muissa tapauksissa oli erittäin painavia syitä, käsittää vahingonkorvaus hyvityksen myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon.

   - oliko osuuskunnan myynti tekona Teiltä tahallinen ? Perustelu miksi ei .

   - oliko se tuottamuksellinen ? Perustelu miksi ei .

   - aiheuttiko datame-projekti 40 M€ vahinkoa jäsenille ? Perustelu miksi ei.

   - oliko vahingon aiheuttaminen tapahtunut rangaistavaksi säädetyllä teolla ? Perustelu miksi ei.

   -Johdettiinko päättäjiä harhaan ? Perustelu miksi ei .

   - käytettiinkö vahingon aiheuttamisessa julkista valtaa ? Perustelu miksi ei.

   - oliko tiedossa erittäin painavia syitä päätöksen seurauksesta ? Perustelu miksi ei.

   - sanooko laki päätöksen käsittävän vahingonkorvaus hyvityksen taloudellisesta vahingosta joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon ? Perustelu miksi ei.

   Ao lain osalta on tiettyjä määritteitä ketä koskee,milloin ja missä ajassa asiat on selvitettävä ja käsiteltävä ? Perustelu ja aikarajat edelliselle.

  • Lankapuhelinten aikaan ostettiin ppon osuus ehkä 100 markalla. Ok sijoitti varoja ja antoi ilmaiseksi 2 osuutta. Mitä osuuksien omistajat ovat tehneet omaisuuden karttumiseksi? Puhelinlaskuilla ei omaisuutta kertynyt. Nyt ollaan vailla toisten työllä ja sijoituksilla kertynyttä varallisuutta. Ahneudella ei ole mitään määrää...

  • Paljonko on osuuskunta PPO:n jakokelpoinen pääoma ? 2014, 2015

   Onko siinä mukana liittymismaksurahastointi ?

   Paljonko on vastaavaa viivan alla ?2014, 2015

   Paljonko on tase ?2014, 2015

   Yksinkertaisia kysymyksiä johon jäsenet haluaa vastaukset. Kiitos

  • ..tarkennatko kenen työllä ja kuka sijoitti ?
   ..aikoinaan oli osuuskunnan kuningasajatus : "kulut katetaan voittoa ei tavoitella" ,milloin ja kenen toimesta onkin nyt muuttunut "sijoitukseksi" ja toisten töiksi ?
   ..tarkenna..kerro faktat..

   • Faktat taitas mennä yli ymmärryksesi. Kokouksessa ne kuulet, jos osaat paikalle.


   • ..aijaa . No Kuitenkin siellä teillä (jossa et tosin olekkaan vaikuttamassa kielteiseti pääksiin) oli tehty hyvä päätös kuntalaisten ja monen osuuskunnan jäsenen kannalta kun kunta lahjoittaa kuituosuuskunnan osuusmaksun liittyjille. Se on todella edelläkävijäpäätös alueella.
    Muualla jaamataan ja ymmärköidään mutta teillä ja kärsämellä jne ollaan ajanhermolla joissa jo toimii nopeat kuituyhteydet perustettujen osuuskuntien ylläpitäminä ja valtio-eu jne rieska-rahoituksella hoidettuna.

    Merijärven projekti saisi vauhtia kummasti kun nostaisivat edustajat kissan pöydälle PPO:ssa ja oikaisuttaisivat väärin tehdyt osuudensiirrot ja palautukset sekä kompuksessa alueen muiden kuntien kanssa päättäisivät että osuuskunta ppo:sta palautettaisiin jäsenille jakokelpoinen pääoma mm. liittymismaksurahoja on yli 16 Meuroa..vaikka mitään liittymiä ei ole ollut kolmeen vuoteen osuuskunnalla. Lisäksi käytettävissä on jo rakennettuihin kuitu-yms.verkkoihin-mastoihin-kiinteistöihin ja tekniikkaa "sijoitettuna" 100 Meuroa joka tupsahti valitettavasti alihintaan myynnin yhteydessä sadan vuoden aikana kerätyistä ylijäämistä.

    Veikkaan että jos jäsenet saa palautuksena 1 240 €/osuus niin suuri enemmistö käyttäisi se saadakseen kunnon kuituyhteyden talouteensa näiden osuuskuntien toimesta.


  • Mistä saa osuuskunnan jäsen tilinpäätöstiedot tarkastettavaksi ? Kiinnostaa :

   - jakokelpoisen oman pääoman määrä

   - paljonko on liittymismaksurahasto

   - paljonko on vastaavaa 2013-2014-2015

   - paljonko on tase 2013-2014-2015

  • Toisten hätä ja toisten eriarvoisuus voisi tasoittua ja uskoisin että ainakin suuri osa osuuskunnan jäsenistöstä voi sen hyväksyä on ehdotuksenani.

   PPO rahoittaisi osaltaan uuden kirkon rakentamisen Ylivieskaan. Julkisuudessa olleiden investointiin tarvittavien summien osalta ei kustannusvaikutus maksettuihin korkoihin verrattuna olisi kuin 75 €/osuus. Kyllä osaltani olisin valmis osallistumaan hankkeen rahoitukseen osuuskunnassa olevista "sijoituksistani". Se on korkeintaan yhden vuoden osuuskoron menetys.

   Lisäksihän pääoma kaksinkertaistuu 10 vuodessa ja kirkkohan olisi sijoitus tulevaisuuteen tosi pitkälle ajanjaksolle.

   Kannatetaan asiaa seuraavassa osuuskuntakokouksessa 26.5.2016 ja kokouspaikankin voisi siirtää Ylivieskaan uuteen jäähalliin jolloin olisi suurella jäsenkunnalla mahdollisuus antaa tukensa hankkeelle.

   Vai onko hallituksella ja toimivalla johdolla-hallintoneuvostolla jotain asiaan liittyvää lisäarvoa ?

  • En tue haluan rahat tilille ennen kuin askotit törsää ne. PPO pitää pitää erillään tästä kirkko jutusta ne on eri asioita.

  • PPO:lle tyypillistä: osuuskuntakokouksen ajankohtaa ja paikkakuntaa pihdataan ja pihdataan aina vaan . Valtakirjojen keruu varmasti käynnissä.

   • Eikö sulta oo vielä haettukkaa valtakirjaa?


   • ..säähän joudut tulemaan jo virankin puolesta, ei ole reilua antaa valtsua firmasta kun itse kuuluu "joukkoon"


  • Oheista kirjoitettiin hallituksen julkituomana 2014 ja 2015 aikana:

   Alla on tekstissä totta vain se, että nyt jäsenet ovat joutuneet tilanteeseen jossa He ovat ainoat jotka joutuvat maksamaan ei yksin pääomaveroa vaan myös kaikki suuret lisäkulut jos aikovat luopua myymällä osuuksiaan privanetin tai pankkien avustamana.

   Karkeasti laskien 82096 osuuden omistajaa joutuvat maksamaan ne uhatut verot joka tapauksessa henkilökohtaisesti ja niistä muodostuu aika suuria menetyksiä.

   Nyt kauppahinnalla jonka hallitus on muurannut markkinoille menettää jäsenistö kaikkiaan kuluina 36,75 €/osuus eli 3,1 M€. Tämän lisäksi joka kaupassa perii privanet min.30 € tai 2 % kauppahinnasta (eli jos myy 3 osuutta a 600 € niin provisio onkin 36 €) ja vielä kaiken päälle menee 1,5 % varainsiirtovero joista kertyy 3,2 M€ lisäkulu, Siis yhteensä onkin jäsenet maksumiehinä 6,4 M€ kuluille,,

   Siis tuon ennen v.2013-2014 verottomana saatavilla olleen osuuskunnan omaisuuden maksumiehiksi hallitus houkuttelikin tavalliset jäsenet, ei siis konsernin osalle tulleita veroja mene tässä tilanteessa lainkaan ?

   Mielenkiintoiseksi asian tekee se että ylläolevilla laskelmilla ja "pörssissä" esilläolevalla tavalla on osuuskunnan aikanaan ollut jakokelpoinen pääoma 174 M€ kuihtunut Arvoon 49 257 600 €.. mihin tästä välistä on loput puhallettu ?

   Raahen Seutu 22.5.2014

   Osa 1. MALTTI ON VALTTIA

   Osuuskunnan purkautuessa vain verokarhun vierailu on varmaa.

   Eipäs juupas -keskustelu Osuuskunta PPOn olemassa olosta vain jatkuu. Kun koossa on 140 miljoonan euron omaisuus, ei liene yllätys, että keskustelua rahakasasta jatketaan, vaikka osuuskunnan purkaminen ei varsinaisesti olekaan osuuskuntakokouksen asialistalla. Kuka on odottamassa edelleen tuhansia euroja pankkitililleen ja pistämässä osuuskuntaa lihoiksi, kuka taas toivoo pääomaköyhälle alueelle uutta rahoituslähdettä.

   Odotukset osuuskunnan purkamisen tuottamasta tilistä ovat suuret. Optimistisimmat toivovat jopa 5 000 euron pottia. Laskelma, johon on päädytty jakamalla osuuskunnan tasearvo osuuksien määrällä, ei huomioi verotusta.

   – Osuuskunnan purkautuminen ei ole mahdollista ilman veroseuraamuksia, toteaa Verohallinnon ylitarkastaja Tiina Rantala.

   Yksinkertaisuudessaan verotusta on odotettavissa niin osuuskunnalle kuin sen jäsenillekin erikseen.

   Osuuskunta maksaa käyvän arvon ja hankintahinnan välisestä arvonoususta veroa 20 prosenttia. Jäsenistö puolestaan maksaa saamastaan jako-osuuden voitosta pääomatulona 30-32 prosentin veron.

   Rantalan mukaan tilanne, että osuuskunnan purkamisesta ei seuraisi veroja, on äärimmäisen harvinainen. Tuolloin osuuskunnan nykyisen käyvän arvon tulisi jäädä alle aloitusaikojen hankintahinnan.

   Mikäli osuuskunta puretaan, varmaa on siis ainoastaan verokarhun vierailu osuuskunnassa ja sen jäsenistön luona. Sen jälkeen liikkuvia osia onkin niin paljon aina veroseuraamuksista, omaisuuden sisältämien osakepottien myyntihintoihin, että voidaan puhua vain arvioista.

   Jo esitetty osuuspääoman korko 1 500 euroa kolmelle osuudelle on verovapaata. Verottajalta saatujen ennakkopäätösten pohjalta tehdyn laskelman mukaan osuutta kohden jaettavaa tämän jälkeen jäisi noin 750 euroa ennen henkilökohtaista veroa. Normiosakkaan kolmen osuuden saldo ennen veroja olisi siis 2 250 euroa. Verokarhun käynnin jälkeen tilille jäisi noin 1675-1845 euroa.

   Mikäli osuuskunta jatkaa sijoitusosuuskuntana, osuuden hinnaksi koronmaksun jälkeen ja kauppapaikan aloittaessa on arvioitu 690 euroa ja sille vuosittaista korkoa 50 euroa. Laskelman mukaan jos jäsen malttaa odottaa viisikin vuotta ottaen korot ja arvonnousun, saisi hän korkoina 260 euroa ja osuudenmyynnissä

   1 050 euroa. Jo yhden vuoden odottaminen ja myynti sen jälkeen tuottaisi enemmän kuin purkuvaihtoehto.

   Kuka tai mikä taho nyt vastaa ja vahvistaa että näin tulee käymään ?

   Mikä on osuuden todellinen arvo..konsultit määritteli sen 1 240 €/kpl ?

  • Olipa asian ytimeen osuva kirjoitus jäseneltä lehdessä. Kuvaa niin nykyhetkeä kuin menneisyyttä osuuskunnan hallinnon ja viimeisimpien toimitusjohtajien toiminnassa. Luotaa ehkä tosin myös poliittisiin näkemyksiin jotka vallalla nykyhallituksessa kuin myös osuuskuntaan valittujen edustajienkin kannanotoissa.

   "Nyt viekas vilppi täällä, on noussut kunniaan, on valhe vallan päällä ja vääryys voimissaan. Ei kuulla kurjan ääntä ja köyhää sorretaan. Ja lainkin rikkaat vääntää vääryyttä puoltamaan.

   Eikä ne osaa edes hävetä korkeasti koulutetut ja palkatut niin lakimiehet kuin hallinnon ihmiset. Mistä tällainen käyttövoima tulee ja miksi ei voi toimia rehellisesti ja avoimesti.

  • Haloo kuuleeko Arvo. Tässä taas halavalla osuuksia joiden hinta on 1240 € ja nyt myydään jo ulosotossa ..eikä yhtään tarjousta ja vain pari viikkoa aikaa hallinnossa olevilla ostella niitä..ilmoittakaa pankkitoimihenkilöille että kun ei ole rahaa niin saisko 2 % korolla primellä pankista..osuuskunta pyytää 11 %...

   https://huutokaupat.com/fi/v/309458

   ..näitä on siellä jo enemmänkin ja osasta on jo hallinto varmaan tehnytkin ostot ? . ...sehän ois jäsenillekkin edullista kun omilla rahoilla osteltais omia osuuksia edullisesti. vai ymmärtääköhän ne siellä toimivat asiantuntijat tuollaistakaan ? Tuskin, vai mitä sanoo askotti, arovaate, narsisti..jne muut

  • Haloo kuuleeko Arvo. Tässä taas halavalla osuuksia joiden hinta on 1240 € ja nyt myydään jo ulosotossa ..eikä yhtään tarjousta ja vain pari viikkoa aikaa hallinnossa olevilla ostella niitä..ilmoittakaa pankkitoimihenkilöille että kun ei ole rahaa niin saisko 2 % korolla primellä pankista..osuuskunta pyytää 11 %...

   https://huutokaupat.com/fi/v/309458

   ..näitä on siellä jo enemmänkin ja osasta on jo hallinto varmaan tehnytkin ostot ? . ...sehän ois jäsenillekkin edullista kun omilla rahoilla osteltais omia osuuksia edullisesti. vai ymmärtääköhän ne siellä toimivat asiantuntijat tuollaistakaan ? Tuskin, vai mitä sanoo askotti, arovaate, narsisti..jne muut

  • Haloo kuuleeko Arvo. Tässä taas halavalla osuuksia joiden hinta on 1240 € ja nyt myydään jo ulosotossa ..eikä yhtään tarjousta ja vain pari viikkoa aikaa hallinnossa olevilla ostella niitä..ilmoittakaa pankkitoimihenkilöille että kun ei ole rahaa niin saisko 2 % korolla primellä pankista..osuuskunta pyytää 11 %...

   https://huutokaupat.com/fi/v/309458

   ..näitä on siellä jo enemmänkin ja osasta on jo hallinto varmaan tehnytkin ostot ? . ...sehän ois jäsenillekkin edullista kun omilla rahoilla osteltais omia osuuksia edullisesti. vai ymmärtääköhän ne siellä toimivat asiantuntijat tuollaistakaan ? Tuskin, vai mitä sanoo askotti, arovaate, narsisti..jne muut

  • Päätöksentekoon kaivataan rohkeutta. Yksikään yritys ei kestäisi, että asioita hoidetaan yhtä huonosti kuin Osuuskunta PPO:ssa.
   Puolivuotis tulosjulkistuksessa esitettiin jälleen virheellisesti positiivista linjausta kuluneen puolen vuoden osalta. Kuitenkaan se ei perustunut ns. tuotto-arvoihin vaan ihan kirjanpiolliseen kikkailuun eri tulo-ja menosiirtojen osalta. Se paljastaa karusti totuuden siitä kuinka pahasti osuuskunta..tai ketkä nyt hyötymässä ovatkin.. elää yli varojen ja todellisuudessa syödään koko ajan jäsenien omistamaa pääomaa...taseen laskiessa jo neljättä ( 4 ) vuotta peräjälkeen.

   Julkistuksessa keskitytään pääasiassa selittelemään tapahtumia lähes tyystin unohtaen todellinen ongelma...konserni käyttää enemmän rahaa kuin sitä tulee eri "sijoituksista".
   Annetaan ymmärtää että ongelma tiedostetaan mutta vaikeana asiana hallinnossa oleville sitä pyritään vähättelemään ja lakaisemaan maton alle.

   Tiedossa on että esityksiä säästöistä ja rakenteiden uudistamisesta on tullut mutta ne on jyrätty hallinnon eri linjoilla olevien toimesta joka kerta seurauksella ettei mitään kehitystä ole aikaansaatu.

   On järkyttävää katsoa menoa jossa, osalla ajatusmalli näyttääkin olevan , että huonosti menee, mutta silti asian eteen ei uskalleta tehdä mitään.

   Yksikään oikea tulosvastuullinen yritys ei kestäisi tuollaista menoa jos asioita hoidettaisiin yhtä huonosti ja leväperäisesti kuin PPO:ta on viime vuodet hoidettu.
   Päätöksenteossa liian ruusuiseen tulevaisuudenkuvaan on syyllistynyt hallintokausina pääosin samat toimijat, jotka eivät ole oppineet eivätkä ole yrittäneekään oppia ja toimia niin, että jäsenkunta olisi tyytyväinen ja saataisiin aikaan tervehdyttäviä toimia ja päätöksiä jäsenkunnan suuren enemmistön tahdon mukaisesti.
   Täällä on turha itkeä globaalien markkinoiden vaikutuksista kun kassassa on vielä jäsenkunnalle kuuluvaa rahaa joka hyödyntäisi aluetta paljon enemmän kuin mitä nyt " sijoitushiekkalaatikolla" leikkivät yrittävät tuputtaa omien intressiensä pohjalta.

   Ei tämä niin vaikeaa ole. Ollaan rohkeita ja tehdään välttämättömät toimet tulevista vaaleista huolimatta.

  • Ovat kuulemma viime hallinnon kokouksessa esittäneet toimitusjohtajalle palkankorotusta ?? Saanut jo nyt 8800 €/kk..ruutun tuijottamisesta ja siitä vielä lisää liksaa..on se hassua hallintoa. Lisäksi esitetty henkilökunnalle tulospalkkiomenettelyä ? Mistä..taseen puolittamisesta ja jäsenien rahojen jakamisestako ? Jos oiskin tase tuplaantunut ja esitettäväksi tulisi osuuskorkona jaettavaksi vaikka 300 €/osuus niin vois ymmärtääkkin mutta..mutta ei 30 €/osuus korosta joka tulee ammattilaisten hoitamista 60 M€ sijoituksista voi paljon "herran huonetta" rakentaa ja kehua ???
   Eniten hallinto saisi aikaan kun käynnistäisi YT:t ja sinne jäisi vain jäsenasioiden hoitaja..säästöä syntyis tuottamattomalta kulupuolelta miljoona vuodessa.

   • ..askotti on sitä mieltä että on pieni palkka tekemättömästä työstä ja kannattanut takikääntäjän kanssa palkankorotusta ja tulospalkkio asiaa. Mielenkiintoiseksi asian tekee poliittisesti sen että edustavat eri leirejä valtuumenaan ?..Onkohan se korpi-tussin ns. kompetenssiä vai vain sitä heidän molempien "mulle mulle" menttaliteettiä ? Veikkaan että saavat ja ovat saaneet jotain..hyvää..toinen taitella kalliilla arvotonta julkaisua ja toinen voi olla..päässyt keinokuituvaatteen alle ? En tiedä..tytöt kyllä tietäis..


  • Oisko siinä mitään järkeä jos annettaisiin kultainen kädenpuristus tj:lle jotta lähtis kälppimään..esim sen verran kuin on ns. omien sijoitusten tuotto ollut v.2016 ?..Siitä ei laiva vielä uppoais ja päästäis kaikki reilusti ruotsin risteilylle jaettaessa jäljellä oleva omaisuu ylijäämänä jäsenille kuten tekee entinen Oulun Puhelin nykyinen Partnera josta PPO saa 5 M€ jo tänä vuonna. Ne tuollaiset saatavat rahat houkuttelee leikkimään jos minkä- laista gurua varsinkin jos saa tehdä sitä lähes 10 000 € kuukausipalkalla ja ilman minkäänlaista vastuuta.. höpö höpö ei kukaan pane hallinnossa hanttiin missään asiassa...ei vastuuta. Tuo lähtemisen ilmoitus hoituis ihan tekstiviestinä kuten isossa maailmassa on tapana.

  • Köyhillä on elo tuskaista, näköjään.

   • ..eikö se ole hirveää kun vain köyhillä on elo tuskaista..miten sulla.. vaikeaa ja häpeällistä ulospäin näkyvänä..näköjään. Tunnusta virheesi ja saa armo elää onnellisena ilman tuskia eteenpäin..


  • Oisko siinä mitään järkeä jos annettaisiin kultainen kädenpuristus tj:lle jotta lähtis kälppimään..esim sen verran kuin on ns. omien sijoitusten tuotto ollut v.2016 ?..Siitä ei laiva vielä uppoais ja päästäis kaikki reilusti ruotsin risteilylle jaettaessa jäljellä oleva omaisuus ylijäämänä jäsenille kuten tekee entinen Oulun Puhelin nykyinen Partnera josta PPO saa 5 M€ jo tänä vuonna. Ne tuollaiset saatavat rahat houkuttelee leikkimään jos minkä- laista gurua varsinkin jos saa tehdä sitä lähes 10 000 € kuukausipalkalla ja ilman minkäänlaista vastuuta.. höpö höpö ei kukaan pane hallinnossa hanttiin missään asiassa...ei vastuuta. Tuo lähtemisen ilmoitus hoituis ihan tekstiviestinä kuten isossa maailmassa on tapana.

   • Ootpa "viisauttas" jo tarpeeksi palstoille tyrkyttänyt.


  • Nyt kannattais ottaa ohjelmaan vaatimus osuuskunta PPO:n taseessa "vieraassa pääomassa" olevien liittymismaksurahojen palautus omistajille. Niillä saisi kaikki halukkaat kunnassa hoidettua "kuitu joka kotiin" projektin edullisesti kohdaltaan. Se oli muuten kokoomus-puolueen valtakunnallinen teema..suvin aikaan.mutta nyt ao. puolue vastustaa asiaa ainakin täällä osuuskunta ppo:n alueella..estävät näin kehitystä ? Miksi ?

  • Jokohan se salaisuuden verho on raotettu ja kokkolan fantom julkistettu..taitaa olla sama kuvio kuin ennenkin rantarosvoilla.. Voihan tuo viive johtua siitäkin että se puheenjohtajana toiminut haluaa itse kirjoittaa pöytäkirjan ettei munaa kovin itseään kun oli yrittänyt sanella kokousväelle miten heidän pitää käyttäytyä vaikka virheellistä toimintatapaa oli esittämässä kuten edellisvuonnakin..lisäksi huonoa hallintotapaa oli kritisoitu voimakkaasti mutta ei siihen ollut puuttunut..tuskin kirjannut edes mitään siitä ylös pöytäkirjaan.
   Onneksi oli ollut omistaja-sijoittaja oikeusoppinut mukana joka olikin saanut asioihin hieman rotia. Voi olla että oulusta ei tule enää puheenpitäjiä ja tilien-hallinnon tarkastajat vaihtuu nekin rehellisiksi vaikka kuin "rajoitetulla evidenssillä" ovat olleet rahastamassa.
   Samoin jäsenet voi alkaa saada tietoa miten "ammut makaa"..eikun sijoitukset tuottaa. kun oli niin epämääräisesti istualtaan niiden vartijat ynisseet, ei kunnon vastauksia lainkaan.
   Osuuden arvokin oli laskenut vuodessa 1240 €:sta 1170 €:oon , tj oli ääni vapisten kuiskannut.. senhän piti taseen kaksinkertaistua muutamassa vuodessa ja osuuskorkoa tulla koko potille 10 % nythän se olikin laskenut sen verran.
   Lisäksi saattaa lähteä anomus kaupparekisteriin liittymismaksu rahaston 16, 5 M€: n siirtämisestä vapaaseen rahastoon jolloin ne voidaan palauttaa jäsenille..sehän tekisi mukavan vaikutuksen perusjäsenten kohdalle...n 600 € palautusta.. se ois jo ihan oikealta tuntuva potti... 60 €:n sijaan..jota hallinto ja "sijoitusammattilaiset" sekä pankkitoimihenkilöt esittää..

  • Se vain ihmetyttää kun meidän edustaja Matti ei osaa oikein sanoa mitään sijoitusstrategiasta, jankkaa vain että olettehan te saaneet enempi kuin olette maksaneet osuudestanne ? Sehän puhelin maksoi aikoinaan 4150 mk jossa oli 400 mk osuusmaksua.
   Eihän toki siitä ole kysymys vaan jos se myy firmansa niin kait se ottaa itselleen mitä siitä saa, eikä ala keplottelemaan niin että joku muu saisi alkaa leikkimään sen rahoilla.. ja ilman sen lupaa...
   Onkohan edes intiaanit kanootissa tai muumit laaksossa enään ?

   • Intiaanit ja muumit, todella omaperäistä...puhelimesi on saattanut maksaa tuon verran, mutta osuus ei, minulla maksoi 50 markkaa. Enää, ei enään.


   • ..ihan mielenkiinnosta paljonko maksoi liittymismaksu eli se osuus jolla puhelinliittymä rakennettiin toimintakuntoon. Sen jälkeen meni perusmaksu ja liikennemaksu..
    Nyt ei taida olla monellakaan "lankapuhelinta" sen investoinnin kautta.. mutta siihen liittyneet "sijoitukset" on pelimerkkeinä sellaisilla jotka ei ole markkakaan laittaneet rikkana Tuntuuhan se mukavalta saada ns. "sijoitustuottoja" mutta totuus on että siellä hallintoa hoitavat ajattelee vain omaa saantoaan..palkkana tai kokouspalkkiona jne. Fakta eli totuus on ettei siellä ole yhtäkään sijoituksista mitään tietävää mukana vaan se isoin potti n. 60 M € on sellaisten hoidossa ja muusta tulee tappiota sen kompensoinnin ylläpitoon.. näin ne pankkitoimihenkilöt siellä toimii.. ei jäsenien edun mukaisesti vaan omaan piikkiin..


   • ..olipa selkeästi ja oikein lausuttuna asiaan liittyvät faktat..


  • Lehdessä oli uutinen että Merijärvelle rakennetaan kuutuverkko asukkaiden laajakaistatarpeisiin. Osuukuntakokoukselle oli esitetty että hallinto käynnistäisi ao. palveluliiketoiminnan sääntöjensä mukaisesti. Esitys oli tyrmätty mutta nythän olisi oikea paikka ja aika ottaa se ohjelmaan kun omistajakunta lähtee sitä toteuttamaan..sehän olisi tuottava sijoitus tulevaisuuteen..kun ei noilla katin-kujeilla tule rahaa..sitä vaan palaa ja syödään koko ajan kuormasta kuten saimme kuulla kokouksessa sijoitusalan ammattilaiselta. Delegaatio vain toimistolle asiafaktojen kera.

  • Köyhyys on kauhija tauti...

  • ...kottia ahaskotille taittelusta..ja kitin kantit pyöreiksi

  • PPO ON HALLINNON NÄKEMYS :Sama asia kuin hautaisi rahat maahan.Oulaisten päättäjät ovat todenneet että kymmenvuoden kuluttua kuitu on ongelmajätettä maan alla..
   Jotta näin ne valitut näkee nämä asiat. Ei se ihme että menee firmat ja potkupalloseurat nurin kun tuollaisia päättäjiä siellä kykyään koittelee..
   Hyvä Merijärvi , muuallakin ollaan kuulolla kuin " muumit laaksossa" kun katin nimittelemät heinähatut keräilee olkia tai ruokohelpiä tukien toivossa ämyliensä pötseihin

  • .kyllä siellä näyttää ..kati ja kontit luulevan jäseniä pöljiksi mutta paljastavat samalla oman tyhmyytensä..jonka olemme voineet jo tässäkin keskusteluketjussa havaita.. ei ne kuidut happane maahan mutta heinähatut kyllä homehtuu sinne jouduttuaan..kuten kati on työantajiensa valittuja edustajia nimitellyt..se tuo filosofian maisteri oppiarvo näköjään saa pankkitoimihenkilötkin kuvittelemaan itsestään vaikka mitä mutta käytäntö osoittaa ettei edes laskutaitoa niil ole.

  • Hienoa Merijärvi. Näin se cain kuitupalveluprojekti etenee vaikka matit ja maijat hallinnossa osuuskunta Ppossa panee hanttiin.. tulee oikein pihtiliike kun Sievi..Kalajok..Rautio..Haapajärvi jne vie ilosanomaa Ely ja Eu foorumeille. Kohta nauraa koko alue näille Ppon myyneille pelleille näiden tekemien tosi pöljien päätösten takua..kehdannetko edes kylillä nokkaansa näyttä kun totuus alkaa valkenemaan toilauksistansa..filosofian maistereita ja lainoppineita myöten.. joita palkolliset nimittelee "heinähatuiksi" eikä ole tullut aikanaan tartuttua tuollaiseen epäkunnioitukseen.

  • Aika paljon sitä rahaa paloi välimiesoikeudessa, muistaakseni kantavana osapuolena oli joitakin nivalalaisia...

  • ..joo javastaajana ylivieskan sekä raahen kykypuolueen koijarit äimäraution hevosmiehen ollessa maksullinen konsultti. Oliko se näin? Jäsenet peräsi oikeutettuja oikeuksiaan joita heidän valitsemat edustajat kilvan ja kalliisti jäsenien rahoilla konsilttien avulla kiistelivät. Nahkapäätös asiassatuli jossa kulut haettiin fifty-fifty.. menikö näin ?
   Summasummarum on että ei professorit eikä hallinto osaa lukea eikä varsinkaan ymmärrä lukemaansa mutta kun on päässyt käsiksi toisten rahoihin niinsilloin on helppo pelata leikkejään.. kuntaustalla voi olla omien töppäyksien aiheuttamia samantyylisiä oikeuden käsittelemiä asioita. Oisko näin ollut Huns..vai hupskotilla ?

   • Onneksi nivalassa on tuota asiantunemusta, tai ainakin ahneutta, kuluthan meni kaikki PPO:n massista.


  • ..tietämätön näyt olevan monessa asiassa.. on niitä turvatekijöitä joilla voi turvata selustansa..kuten kykypuolueen edustajilla hallinnossa..et vain taida tietää aina kaikkea.. vai tiedätkö ? Ei se aina mene jäsenien piikkiin.

  • Hyvä Merijärvi. Kun ppo ei rakentanut kaapatuilla rahoilla kuituliittymä palveluja niin kunta teki sen itse. Sais siinä kunnasta oleva valittu jatsoa peiliin ja hävetä saamattomuuttaan.. muka alan harrastaja mutta merellä p.skahousu.

  • Kaapatut rahat, hehehehhhe sinuakin poloista.

  • Tunnustan että allao,eva on faktaa.
   Kun väistämättä edessä on PPO.n alasajo niin säännöissä on siihen liittyvä lausuma:

   20. Varojen jakaminen Osuuskunta PPO:n purkautuessa
   Kun Osuuskunta PPO puretaan, palautetaan ensin lisäosuuksista Osuuskunta PPO:lle suoritetut maksut ja sitten varsinaisista ja vapaaehtoisista osuuksista suoritetut maksut tasapuolisesti. Tämän jälkeen jaetaan omaisuuden säästö jäsenten kesken varsinaisten osuuksien ja vapaaehtoisten osuuksien lukumäärän perusteella.

   Eli summasummarum, kuten tj oli osuuskuntakokouksessa lausunut niin jokainen osuus saa tämän hetken laskennallisen arvon mukaisesti 1.170 € eli pääosa 3 kertaa sen = 3.510€, harmittavaa on se että vuodessa siitä oli taas sulanut 70 e eli 210 €/osuus.. (konsulttien laskelma v 2016 kokoukseen) Ei ole ollut hyvää sijoitustoimintaa kun Arvo laskee.. sen luvattiin kaksinkertaistuvan lyhyessä ajassä ja nyt on kulunut jo 5 vuotta ja Arvo on laskenut koko tuon ajan sen ollessa parhaimmillaan jäsentä kohti 6.600 € eli pienentynyt lähes 50 %.. Mitä kannattais tehdä ennenkuin se on 0 ?

  • Nyt on projekti käynnissä ja sen organisointiin haetaan koordinaattoria. Kyllä osuuskunts ppon kannattaisi mennä mukaan alueen jäsenille palvelujs tuottavaan toimintaan.. vsi mitä ?

  • Nythän se hallinto painetta tarvisikin kun lukee medioista eri puolilla "sijoitusaluetta" mitä tapahtuu toimialalla joka hätäisesti myytiin pilkkahinnalla. Sen ostaja ei investoi euroakaan sijoitusalueen verkkoinfroihin vaan rahastaa olevilla piuhoilla ja mobiililla.
   Sijoitusalueella on perustettu "sijoitus osuuskuntia " jotka rakentavat kiireellä asiakkailleen kuituverkkopalveluja.. tarpeeseen..luotettavuuteen..toimivuuteen perustuen.
   Siellä olisi ppo osuuskunnan ja armon Arvonkin kassassa asiakasomistajien rahaa jota voisi investoida toimialalle tuottamaan sijoitusalueelle hyvinvointia ettei voittomarginaalit valu globaalille etelän pörssiyhtiölle. Mutta uskallampa väittää ettei valittuja päättäjiä kiinnosta ottaa edes asiaa keskusteluihin kokouksissa. Uskotaan vain isoon ääneen molottavaa kyprokkikuutio heppua ja maitotili minivogue avustuksia kinuavaa joita konsulentoi pitkäotsa kykypoika ja peräkylän marttakerholainen.. asiantuntijoina muka.. omaan pussiin pelaajia kaikki.

  • Noin se on. Naurattaa kun seuraa näitä kirjoitteluja kun selvästi hallinto yrittää vaientaa kommentit jos omistaja jäsenet jotain ehdottaa. Usein on ihan rakentavia ja hyviä visioita mutta ei niitä haluta edes pohtia kokouksissa.. siellä ei saa olla eri mieltä ja pahimmillaan juonitellaan ulos tai ainakin menee "virka" ja joutuu sivuraiteelle.. siellä kuuluu olevan myös ns. pyrkyreitä jotka ovat esittämässä itseään joka paikkaan, kyllä siinä maan hiljaiset lannistuu..

  • ..kiva havaita että kommentit osuu.. tuskin niihin kukaan sivullinen vastaisi eli joko hallinnon edustaja tai mikä pahinta toimiston palkkaa nauttiva.. on heillä aika ohut nahka ja mikä vielä pahempaa.. tajuavat mitä suuria virheitä ovat olleet tekemässä omien etujensa tavoittelemiseksi. Onko näin ? Voi myös olla että taustalla häärii epäonnistumisiaan katkeroituneet "henkilöt" jotka antaa ohjeita miten medialle pitää kaikenmaailman todellisesta tilanteesta asioista ymmärtämättömien kirjoitella.. aika ohut on jää rahojen vartioilla.. jäseniä arvostelevilla konsulteilla..

  • Milloin PPO:n hallintoneuvosto ottaa sille kuuluvan aseman ja alkaa eheyttämään Osuuskuntaa. Nyt omistajilla ei ole vaikutuskanavaa kokouksissa. Valtakirja pitäisi pystyä antamaan edustajalleen. Omistajat ovat keski-iältään jo iäkkäitä mutta eivät ymmärtämättömiä. Miksi heidän osallistumisensa estetään. Nyt joku hallintoneuvoston jäsen tekemään aloitteen valtakirjamahdollisuudesta.

  • Osuuskunta on osuuskunta. Jotta Kallet ja Villet ymmärtäisivät väännän
   rautalangasta yksinkertaisen mallin.

   Kylän isännät muodostivat osuuskunnan ostaakseen puimakoneen.
   Jokainen isäntä sijoitti hankkeeseen sen mukaan, kun oli varoja.
   Puimakone saatiin ostettua ja sillä puitiin elantoa taloille.
   Sitten tuli aika, että puimakone päätettiin myydä naapurikylään.
   Kauppa syntyi ja puimakoneesta saatiin jonkin verran rahaa.
   Osuuskunnan sääntöjen mukaan saadut rahat jaettiin omistajille
   sen mukaan, kuinka he olivat koneeseen sijoittaneet.
   Osuuskunnan omaisuuden omistaa osuuskunnan jäsenet.

   Näin olisi pitänyt toimia myös PPO:n tapauksessa, koska kysymyksessä
   on osuuskunta. Ei osakeyhtiö, ei pörssiyhtiö.

   Tässä PPO:n tapauksessa puimakone myytiin ilman jäsenten suostumusta.

   Sitten jälkeenpäin pidettiin kokous, jossa kysyttiin jäseniltä,
   että miten tämä niinku omasta mielestä meni.

   Sitä ennen kuitenkin oli peloteltu kaikkia alueen yrityksiä
   maailmanlopulla, jollei saada valtakirjaa äänestykseen.

   Sähköpostissa mainittiin mm. konkursseilla alueen yrityksille,
   joka oli täysi vale.

   Sähköposti löytyy varmaan vielä moneltakin yrittäjältä.

   Nyt rahat pantattiin epämääräiseen sijoitusosuuskuntaan.
   Osuuskunta PPO:n varat olisi pitänyt jakaa yllämainitulla tavalla.
   Ne jotka tosiaan olisivat halunneet jättää rahansa sijoitusosuukuntaan,
   olisivat toki saaneet sen tehdä.
   Omilla rahoilla saa tehdä mitä haluaa. Toisten rahoilla taas ei.

  • Röyhkeää vuotta 2018 ja korskeaa sijoitusvuotta !5vuotta sitten PPO:n arvo oli 174 milj. €. Nyt PPO:n markkinaarvo 57,55 milj. €, Tasearvo noin 100 milj. €. Luvattu tuplata 10 vuodessa, nyt mennyt 5 vuotta ja laskenut 70 milj. €. Tukiostoilla saatu markkinaarvo pysymään juuri ja juuri 700€/osuus. Jälkimarkkinoita ei ole olemassa, kukaan sijoitaja ei ole kiinostunut sijoittamisesta kun ei saa rahalleen vastinetta, eikä äänivaltaa. 8% tuottokin on jäänyt noista edellä mainituista luvuista johtuen lähinnä pannukakuksi. Silti hallintoneuvosto istuu perseellään ja kaivaa nenäänsä mutta ovat vain nyökyttelemässä kun hallitus häärää toimitusjohtajan kanssa omiaan.

  • Kun tarkemmin tutkin ja perehdyin Osuuskunta PPO: n ja sen sidos-omistusyhtiöiden tilinpäätöksiin ja kirjanpitotietoihin niin tulin siihen tulokseen, että jäsenille voidaan palauttaa 16 439 000 € joka on vapaata sitoutumatonta pääomaa kuten kaikki tarkastus ja selvitysinstanssit ovat lausunnoissaan julkituoneet. Milloin teemme ao. päätöksen asiassa saadaksemme yhden kaikkia jäseniä tyydyttävän ratkaisun toteutettua ?

  • Kovin on tosiaan köpösesti hoideltu hommia kun osuuden arvo on noin paljon kehutuilla vapailla markkinoilla laskenut laskennallisesta arvostaan. Yleensä asiat menee noilla pörssimarkkinoilla justiin toisinpäin, varsinkin kun listautumisvaiheessa johto kehuu miten tase tulee kaksinkertaistumaan muutamassa vuodessa ja joka vuosi maksetaan jättikorkoja.
   Osuuskorot on laskeneet kuin arkkukiven lehmän hännät ja nyt joku todennäköisesti hallinnon bulvaani yrittää haalia tietämättömiltä ja ikäihmisiltä osuuksia pilkkahintaan. Kun oikea arvo on 1300 ( kuten arvo lehdessä konsultit on esittäneet) niin nyt niitä pitäis myydä puoleen hintaan. Jotain on pielessä ja joku sisäpiiritaho on mukana koinausta ylläpitämässä.
   Mitä sanoo askotti ?

  • AVAINLUVUT Privanet sivuilla esitetyt
   Vuosi 2013 14 15 16
   Liikevaihto 135,8 87,0 84,3 58,0
   Käyttökate 8,5 8,7 5,5 5,3
   Liiketulos 3,8 8,5 5,3 5,1
   Tulos ennen veroja -5,5 11,0 10,6 6,0
   Nettotulos -6,5 9,3 9,6 5,0

   Mitä tästä voi päätellä ? Voiko hallinto kertoa ?
   Maallikko kysymyksiä osuuskuntakokoukseen vastattavaksi :
   - miksi liikevaihto laskee, eikö sillä yritys tee yleensä "voittoja"

   - miksi käyttökate laskee,
   Käyttökate on yrityksen taloudellinen tunnusluku, joka kuvaa liikevaihdosta muuttuvien ja kiinteiden kustannusten jäljeltä jäävää osuutta. Käyttökate kertoo yrityksen liiketoiminnan tuloksen ennen poistoja ja rahoituseriä (myyntikatteen ja kiinteiden kustannusten erotuksen).

   - miksi tulos ennen veroja laskee ? Lupaushan oli 10 % vuosittainen korko , vai oliko ?

   - miksi nettotulos laskee ? Onko tehty vääriä valintoja vai onko kulut kasvaneet liikaa ?

  • ..meijän matti on muka mies maalla mutta merellä vellihousu.. niin tässäkin asiassa..

  • Saatiin tarkennetut laskelmat ja niiden perusteella emme voi maksaa kuin 44 € osuuskorkoa.
   Ensi vuotta ajatellen on sidotusta pääomasta siirrettävä sopiva summa vapaaseen pääomaan esimerkiksi liittymismaksurahastosta jotta voidaan tällä menolla maksaa edes jonkinlainen osuuskorko toi tilintarkastus julki laskelmissaan. Ei tosin löytänyt mitään huomautettavaa vaikka on kentältä kuulunut että raastupa odottaa vastuullisia ?

  • Askotti se vain omistaa paskaa oikein pata kaupalla. Käykö vihaksi kun hommat ei ole onnistuneet vaikka messuat ylistysliturgiaa. Noloahan se on kun omistajien rahat on hukattu. Kokonaisuudessaan noin 80000000€. Riittäneekö Askotin laskupää rekisteröimään tuon suuruusluokan massia. Valtakirjoja ei nyt tarvita kuin puolet viimme vuotisesta, A ja B rivit sen näyttävät. Hallintoneuvoston kokouksen vuoto kiinitti huomioni, miten tilanne saa jatkua aina vain vaikka massi tyhjenee.

  • Olipas mielenkiintoista seurata miten selitellään kuluneen vuoden talousnäkymiä. Suuri konkurssi meinasi unehtua kokonaan. Muutenkin varattiin lisää pääomia alaskirjauksiin. Taitaa ensi vuonna kokous olla melkoista laskirjausta. Ei hyvältä näytä. Kulunut vuosi oli sijoituspuolella erityisen hyvä muilla mutta PPO:lla vain reilun prosentin tuotto, voi, voi. Hallitus istuu ja henkilöitä vaihdetaan mutta koko ajanvain alaspäin vajotaan, vilä otettu velkaakin 10 miljoona. Hallintoneuvosto näyttäisi olevan aivan turhaan. Mitä se ukko sielä alussa höpisee, kun ei koko vuonna ole saanut mitään aikaan, muuta kuin laskua. Pysyis navettahomissa, siellä on valtion kainalosauvat tukena.

  • Taitas olla rahat kassasta loppu ja entisen tj:n toimesta piilotettu tuottamsttomiin sijoituksiin koska ei ole vielä osuusmaksun koron maksupäivääkään osattu kertoa. Pitääkö niitäkin varten ottaa lainaa jos kassa on tyhjä. Osannee kai pankkitoimihenkilöt tuon verran hoitaa jäsenien asioita.. tai voihan olla että riittää että saa oman tilin niin se riittää .. hoitakoon muut asiat kuntoon.. miettinee kaiken pahan alku ja juuri.. ihan ilmanaikoinen maa.. aivan pelloksi sopivaa

  • Kuntokeskus Sisun tilinpäätös vuodelta 2018.
   Oma pääoma ja sijoitettu vapaan oman pääoman rahasto on menetetty,
   Pääomalaina on menetetty, vaihtovelkakirjalainaa on taseessa 20.000 eur.
   Se on kokonaan PPO:lta? 
   Lisäksi ko. yhtiöllä on leasingvuokrasopimusvastuita 101.060 eur vuoteen 2022 saakka ja osuuskunta Arvon tp:ssä on Sisun puolesta annettuja vuokravastuita 289.425 euroa vuoteen vuoteen 2021 saakka.
   Sisusta tulee kahden seuraavan vuoden aikana yli 400 000 euron luottotappiot
   em. menetysten lisäksi.

   Mitä sanoo raahen viisas ja askotit, onko sijoitustoiminta tuottavaa ja hoidettu jäsenien etua ajatellen ?
   Miten toimivat yritysten hallinnot yleensä tämäntyylisissä toistuvissa

  • Paras vaihtoehto on ajaa "arvo" alas kuten on koko ajan tapahtunut kun vielä huomioi että paljonko on saaneet taseen alasajoa harrastaneet ja isoja kuukausi- ja kokouspalkkioita nauttineet. Siinä ei 42 €/osuus/v ole kuin rikka rokassa , varsinkin jos joku saa 10 000 €/kk mutta ei tuottoa omistajille.
   Milloinkahan kissanpoikien silmät aukeaa ja uskaltavat katsoa totuutta silmiin ?

  • Montako "sijoitusta" on jouduttu realisoimaan tappiolla ja montako on tuottanut ja kuinka paljon ?
   Miksei anneta selviä lukuja mitä mistäkin on tullut ja mitä mihinkin on mennyt.
   Mistä johtuu, että markkina-arvo on tosiaan noin pieni hallinnon huohotuksesta huolimatta.
   Tasearvothan on saatavilla ja on karua luettavaa. Pitkää miinusta vuositolkulla, noususuhdanteessa.
   Minkälainen sijoitusyhtiö tämä on kun kakku pienenee joka vuosi. Pääomat hupenevat ja silti muka hyvin menee ja "korkoa" jaetaan.
   Voisiko sijoitusjohtaja selventää asioita niin, että ne käsittää nekin vanhat joilta petkutettiin rahoja osuuksien siirtojen ja myyntien yhteydessä puliveivaamalla osuuslajeilla...jotta uusi toimarikin pääsisi kanoottiin..

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   112
   5709
  2. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   96
   1047
  3. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   924