Pitääkö paikkaansa?

Tääääh?

Eikö krekon mattopainissa ei enää saa sulkea lainkaan? Eli siis koko mattopuolustus on lihasvoimasta/nivelten kestävyydestä kiinni?

Jos näin on, tämähän on typerin muutos sitten clinchin. Pistetään vaan samantien kreko kokonaan kehonrakentajalajiksi, mitäpä tässä turhaan mitään painia opettelemaan. Lihasvoimaa vaan prrrkeleesti. Ja iso pakki.

8

172

  Vastaukset

  • No hätä

   • Penkki penkki


   • Aika p*rseestä. Ajatuksissa on vissiin poistaa krekon mattopaini kokonaan.

    Muissa lajeissa sääntöjä avataan ja uusia tekniikoita sallitaan. Judossa ja Krekossa lajeja tehdään entistä tylsemmiksi.


   • saas nähä mitä tapahtuu!!!!!!!!


  • Ainakin passaukset matossa tulevat käytännössä mahdottomiksi. Sulkemisen kieltäminen estää myös matosta tehtävää liikettä.

   Olen itse olkapäävammainen, ja tämä sääntö v*tuttaa minua.

   • Krekokin muuttuu pikkuhiljaa pienten painijoiden lajiksi. Sellaisten, joiden massalla ei vielä rikota kaverin paikkoja. Sääli.

    Ei se lihakönötys kyllä mitään painia ole. Tylsää kyllä.

    Aina välillä mietityttää, onko näiden sääntömuutosten tekijöillä minkäänlaista kokemusta painista vai onko kyse porukasta, joka tekee päätökset pelkästään mutun perusteella. Clinch ja pussipalloleikki ovat molemmat loistavia esimerkkejä päättömistä sääntömuutoksista. Nyt samaan sarjaan voidaan laittaa tämä.

    Toivon mukaan sääntö ehditään vielä poistaa, kun muokkauksia tehdään olympialaisiin asti.


  • No kertokaa nyt mitä se sulkeminen oikein tarkoittaa? Sille lienee joku ameriikantermi, minkä varmaan tunnistankin?

   • Sulkeminen on ihan suomalainen termi, aina ollut käytössä. Se on sitä, kun sulle huudetaan "blue/red open!". Sääntö on ollut käytössä vasta vähän aikaa, eli siihen ei välttämättä ole vielä herätty. Syytä todellakin olisi.

    Matossa kaikki liikkeiden estäminen on kiellettyä, ellei hyökkäävä kaveri yritä nostoliikettä. Myös liikkuminen matossa on kielletty, puolustaminen pitäisi suorittaa paikallaan. Ranteista ei saa ottaa kiinni, kylkiä ei saa sulkea, karkuun ei saa raahautua.

    Ainoastaan voimalla puolustaminen on sallittua.

    On muuten sitten niiiiiin perseestä, ettei mitään tolkkua.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   120
   2504