Päästänkö karhunkierrokselle omin päin?

kierroskarhu

Mitä mieltä olette onko kahdelta n. 16v pojalta älytön ajatus lähteä puolikkaalle karunkierrokselle omin päin (jotain 40..50km). Mikä on sopiva ajankohta, keväällä vai syksyllä. Kummempaa kokemusta eräretkeilystä ei muutoin ole muuta kuin että toinen on tehnyt vastaavan retken aikaisemmin osana kokeneempaa ryhmää. Innostus olisi kova ja kuntokin kestäisi mutta pitääkö tuollaisella matkalla olla joku kokeneempi mukana vai uskaltaako päästää omin päin.

11

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikäettei

      Itsekin tuossa iässä saman ikäisen kaverin kanssa tuo karhunkierros kierrettiin, ei se ikä mikään rajoite ole.

    • ruutana3

      Anna ihmeessä mennä kun innostusta on.

    • kairankiertäjä

      Tottakai!!
      Itse kuljin lintumetillä monta päivää kairasa mopoiässä!!
      Nykyään on kännykätki jos hätä tulee!

    • ristikalliolla

      Kunhan treenaavat hiukka ja opettelevat retkimuonia ja niiden tekemistä hiukka...
      Homma on oikeasti aika iisi,mutta pojat voi toki tutkia nettisivuja aiheesta ennen lähtöä.
      Homma hoituu aloittelijaltakin kunhan muonahomma toimii edes jotenkuten.

    • kierroskarhu

      Kiitoksia "rohkaisusta"
      Mitä mieltä olette noista pusseissa myytävistä retkimuonista, riittävätkö ne ravinnoksi vai onko syytä ottaa mukaan jotain tuhdimpaa.

      • Olen_vaeltanut

        Nuoret pojat syövät paljon. Varmasti joku täällä seuraavaksi haukkuu pussiruuat, mutta ihan hyviä ja käteviä ovat. Kannattaa laskea päivää varten ainakin sellainen 2500-3000 kcal- Yhdessä pussissa on jotain 600 kcal. Aamulla pikapuuroa, näkkileipää, meetwurstia ja kahvia/teetä. Päivällä 2-3 energiapatukkaa (a 300 kcal) näkkkäriä ja meetwurstia.Ehkä vielä rusinoita/pähkinöitä mutusteltavaksi

        Illalla sitten se retkinuona pussista ja näkkäriä. Varalle 3-4 energiapatukaa- Yleensä vaelluksella on kova nälkä ja vaatimatonkin ruoka maistuu hyvälle.

        Vesi lämmitetään trangiassa tai kaasukeittimessä. Jos huuhtoo illalla sen pikaretkiruuan pussin, voi siihen aamulla tehdä sen pikapuuronkin ja säästyy likaisilta astioilta (ja pesuharjalta pesuaineelta)


    • kaikkikäyp

      Karhunkierros on niin lyhyt rykäisy, että on aika sama mitä siinä syö, ottaako energian pussista, vai ihan marketin lihatiskiltä ja pullahyllystä.

    • Jänkäjooseppi

      16 v. on juuri oikea ikä tuollaiseen. Jos kokemusta puuttuu niin jotakin kannattaa hieman lukea retkeilyn alkeista, lähinnä viihtyvyydenkin kannalta. Ettei ota turhaa tavaraa mukaan ja muutenkin osaa varustautua oikein. Itse retkellä olo ei ole kovin monimutkaista, paitsi jos todella huonot kelit sattuu mutta sitä varten on säätiedotus.

      Puurohiutaleet, pussipastat ja näkkileivät on kevyitä kantaa ja säilyvät hyvin, kuivina tietenkin. Huomioitava myös keittämisen tarve: Riisi kypsyy tosi hitaasti, puuro nopeasti. Makaroni siltä väliltä. Painavia säilykkeitä kannattaa raahata ainoastaan jos syö ne ekana päivänä pois ja tajuaa olla roskaamatta luontoa tyhjillä tölkeillä. Ruokapakkauksissa kerrotaan niiden energiasisältö/100 g. Ainahan ruuassa energiaa on mutta joku voi haluta valikoida kaikkein energisimmät ruuat mukaan.

      Keväässä on jotain hienoa, silloin kun lunta vielä on siellä täällä näkyvissä mutta ei haitaksi asti. Ötököitä ei ole keväällä eikä syksyllä. Syksy on myös hyvä kun parhaassa tapauksessa silloin saa ruokaa luonnosta. Sinne vain. Vaikka kumpaankin aikaan.

    • helppo-juttu

      Joo, ei Karhunkierroksella mitään erätaitoja tarvita, kunhan paarustaa polku-uraa pitkin viittojen mukaan, siinä se. paikoitellen ne polun urat on sen verta syviä, että sokeakin pärjäisi siinä ilman keppiä. Teltta majoitteena on paikallaan, koska majoissa voi olla kova tungos, ainakin parhaimpaan sesonkiaikaan.

    • Siklitaavi

      Ilman muuta annat poikien mennä! Karhunkierroksella on niin paljon muita kulkijoita, että apua varmasti saa, jos sitä tarvitsee. Itse olen käynyt siellä syksyllä lokakuussa. Toisella kerralla oli jopa hieman luntakin ja silloinkin vielä väkeä siellä oli, mutta kämppiin mahtui jo hyvin yöpymään. Siis keskikesällä väkeä Karhunkierroksella on tungokseksi asti.

      Noihin retkeilijöiden valmiisiin pussimuoniin olen suhtautunut epäluuloisesti. Ovat tolkuttoman kalliita ja ruokamäärä niissä niin vähäinen, että nälkä niillä tuskin edes kunnolla siirtyy. Itselläni on aina ollut mukana pikakaurahiutaleita. Ne Elovena-pussit, joihin lisätään vain kiehuva vesi ovat hyviä, ja samoin toimivat Lämmin kuppi-keitot. Niissäkin annos on kovin pieni, joten niitä pusseja kannattaa ottaa runsaasti. Lisäksi meillä on ollut Mummonmuusi-jauhetta ja "nötköttiä" siis sikanautasäilykettä tai lihapullia kastikkeessa yksi purkki päivää kohden kahdelle henkilölle. Näkkileipää kannattaa myös ottaa. Meillä ainakin sen kulutus nuorten kanssa on ollut melkoista. Välipalaksi Digestive-keksit ovat hyviä ja ravitsevia. Juomaksi sitten teetä ja mehua. Kitkajoen vettä olen juonut sellaisenaan, mutta ehkä vesi kuitenkin kannattaa keittää ennen juomista. Ja keittimeksi retkelle tietysti spriillä toimiva Trangia. Muuhun ainakaan minä en luota sen jälkeen, kun kaasukeitin minut kerran petti.

    • jdkdkdlsaoso

      Sinne vaan. Itse ekalla vaelluksella noin samanikäisenä. Antaisin myös itse suunnitella pakkaamiset ja ruoka-asiat, ei siihen vanhempia tarvita hösläämään. ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehen lapsettomuus keski-ikäisten deittailussa

      Tällä palstalla esitetään usein ajatus, jonka mukaan lapsia saanut nainen olisi parisuhdemarkkinoilla huonommassa asemas
      Sinkut
      273
      2288
    2. Kunpa voisin halata sinua

      ja sanoa sinulle miten onnellinen olen siitä, että olet elämässäni. Mutta et ole halausetäisyydellä... etkä elämässäni.
      Ikävä
      44
      1103
    3. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      76
      1041
    4. Muut yrittää seata meidän välejä

      Nainen, oot varmaan sen myös huomannut. Ihan irl oon sen huomannut jo hyvän aikaa. Eihän anneta sen häiritä.
      Ikävä
      100
      1033
    5. Miksi Suomi ärsyttää Venäjää?

      Jatkuvasti? Hyvin suomen herrat tietää, että tuo DCA-sopimus on paha ärsyke Venäjälle. eihän Venäjä ole hyökännyt Suomen
      Maailman menoa
      274
      862
    6. Kun unohdat tämän

      Sivuston, unohdat myös meidät nopeammin. Kokeile. Naiselle.
      Ikävä
      79
      815
    7. Jotenkin tätä asiaa pitää nyt käsitellä

      Vaikka sitten anomuumisti. Olen lähestulkoon rakastunut vanhempaan mieheen mutta tämä ei nyt oikein suju niin kuin pitäi
      Ikävä
      72
      789
    8. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      64
      690
    9. Meillä olisi kaunis kesä

      Yhden viestin päässä. Haluaisin tutustua. Vaikka oltaisiin vaan ystäviä. Eikä mitään vaan vähättelyä. Ajattelen et olet
      Ikävä
      17
      670
    10. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      669
    Aihe