Tilanne tämä. Vatsa ollu taas vaihteeks 2 vkoa löysällä ja nyt menin lääkärille. Määräsi kokeita mutta ei keliakia koetta. Mikä on tää juttu että keliakian voi todeta verikokeessa? Ihan terveyskeskuslääkärikö sellaseen määrää?
Odottelen nyt viel tulosta osasta lääkärin määräämistä kokeista mutta voisko kausittainen ripuli/löysä vatsa viitata keliakiaan? Välillä menee kuukausiakin hyvin vatsan kanssa sitten taas vatsavaivat iskee. Suvussa on keliakiaa.
Luultavasti tavallinen maito aiheuttaa mulle ainakin ilmavaivoja. Nyt vielä iski oksennustauti päälle ja olo alkoi olla tosi kurja ja jätin sitten tältä päivältä pois oksennustaudista toipuessani maitotuotteet ja lähes kaiken gluteiinin ja nyt viel iltasella olo on ok. Voiko tosiaan näin äkkiä toimia ruokavalio vai onko kyse nyt muusta? Miten te keliaakikot: kuinka pian vatsa oli ok siirryttyänne gluteiinittomaan ruokavalioon?
Pelottaa vähän mitä niistä lääkärin määräämistä kokeista löytyy. No, ei ainakaa keliakiaa tai laktoosi-intoleranssia ku niitä ei edes lähdetty tutkimaan. Mutta siltä varalta nyt kyselen jos tulosta ei kokeissa löydy, niin nää laktoosi ja keliakiajutut olis kai syytä selvittää vai? Ai niin tulehdusarvot oli hieman koholla. Viittaako se keliakiaan vai ei? Nostaako keliakia tulehdusarvoja? Tai se oksennustauti joka mulla oli?
Miten pian ruokavalio tehoaa
2
154
Vastaukset
- viljatonpöytä
Mikä on tää juttu että keliakian voi todeta verikokeessa?
Ei. Ainoastaan perimä keliakialle. Keliakia todetaan varmasti ainoastaan ohutsuolen tähystyksellä.
Riippuu keliakian vaikeusasteesta paljonko oireilee ja koska oireet loppuvat, jos aloittaa viljattoman ruokavalion.
Oireesi voivat johtua myös maidosta, lisäaineista, prosessoiduista kasvirasvoista jne...
Gluteeni on todettu vaikka miten monessa tutkimuksessa haitalliseksi. Kaikki todelliset terveysasiantuntijat ja lääkärit tietävät tämän ja suosittelevat sen mukaisesti.
Haitta-asteet vaihtelevat. Viljan aiheuttamista häiriöistä vain pieni osa on keliakiaa. Useimmat hyötyvät selvästi terveemmästä vatsasta kun jättävät vehnän ja muut gluteenia sisältävät tuotteet pois. Mielenkiintoista, että Fogelholm ei varoita ihmisiä juuri mistään teollisuuden metkuista vaikka yliprosessoiminen, margariinit, ylisuolaaminen, lisäaineiden liiallinen käyttö ym pilaavat hyvää raaka-ainetta kun halutaan vain makua, pitkiä säilytysiakoja, mieluista väriä tai sitoa lisää ilmaista vetta tai ilmaa tuotteeseen.
Yli puolella suomalaisistakin on tulehduksellisuutta suolistossa enemmän tai vähemmän. 10 %:lla niin paljon että olo on kurjaa ja suolistosyövän riski on lisääntynyt selvästi.
Vatsan terveys on lähes täysin ruokavalioasia johon gluteeni ei totisesti kuulu.
Jos jokin ruoka aiheuttaa oireita, on se totta kliinisessä työssä. Esimerkiksi gluteeni-intoleranssi on kasvava ja todellinen ongelma, vaikka virallinen taho pakenee tutkimusten taakse väittämällä, ettei asiasta ole näyttöä ja mitätöi koko asian. Potilaiden oireita väheksytään ja heille jopa naureskellaan. Todellisuudessa virallinen taho ei ole edes pyrkinyt selvittämään, miksi potilaat oireilevat. - Jghj
Osa ammattilaisista katsoo, että pelkkien vasta-aineiden pitäisi riittää diagnoosiin ja tulevaisuudessa näin saattaa olla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 673079
- 2002771
- 222568
- 492558
- 202436
Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl412285Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez2101703Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v241657- 361496
- 181362