Miten pian ruokavalio tehoaa

Auhjk

Tilanne tämä. Vatsa ollu taas vaihteeks 2 vkoa löysällä ja nyt menin lääkärille. Määräsi kokeita mutta ei keliakia koetta. Mikä on tää juttu että keliakian voi todeta verikokeessa? Ihan terveyskeskuslääkärikö sellaseen määrää?

Odottelen nyt viel tulosta osasta lääkärin määräämistä kokeista mutta voisko kausittainen ripuli/löysä vatsa viitata keliakiaan? Välillä menee kuukausiakin hyvin vatsan kanssa sitten taas vatsavaivat iskee. Suvussa on keliakiaa.

Luultavasti tavallinen maito aiheuttaa mulle ainakin ilmavaivoja. Nyt vielä iski oksennustauti päälle ja olo alkoi olla tosi kurja ja jätin sitten tältä päivältä pois oksennustaudista toipuessani maitotuotteet ja lähes kaiken gluteiinin ja nyt viel iltasella olo on ok. Voiko tosiaan näin äkkiä toimia ruokavalio vai onko kyse nyt muusta? Miten te keliaakikot: kuinka pian vatsa oli ok siirryttyänne gluteiinittomaan ruokavalioon?
Pelottaa vähän mitä niistä lääkärin määräämistä kokeista löytyy. No, ei ainakaa keliakiaa tai laktoosi-intoleranssia ku niitä ei edes lähdetty tutkimaan. Mutta siltä varalta nyt kyselen jos tulosta ei kokeissa löydy, niin nää laktoosi ja keliakiajutut olis kai syytä selvittää vai? Ai niin tulehdusarvot oli hieman koholla. Viittaako se keliakiaan vai ei? Nostaako keliakia tulehdusarvoja? Tai se oksennustauti joka mulla oli?

2

73

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • viljatonpöytä

   Mikä on tää juttu että keliakian voi todeta verikokeessa?

   Ei. Ainoastaan perimä keliakialle. Keliakia todetaan varmasti ainoastaan ohutsuolen tähystyksellä.

   Riippuu keliakian vaikeusasteesta paljonko oireilee ja koska oireet loppuvat, jos aloittaa viljattoman ruokavalion.

   Oireesi voivat johtua myös maidosta, lisäaineista, prosessoiduista kasvirasvoista jne...

   Gluteeni on todettu vaikka miten monessa tutkimuksessa haitalliseksi. Kaikki todelliset terveysasiantuntijat ja lääkärit tietävät tämän ja suosittelevat sen mukaisesti.
   Haitta-asteet vaihtelevat. Viljan aiheuttamista häiriöistä vain pieni osa on keliakiaa. Useimmat hyötyvät selvästi terveemmästä vatsasta kun jättävät vehnän ja muut gluteenia sisältävät tuotteet pois. Mielenkiintoista, että Fogelholm ei varoita ihmisiä juuri mistään teollisuuden metkuista vaikka yliprosessoiminen, margariinit, ylisuolaaminen, lisäaineiden liiallinen käyttö ym pilaavat hyvää raaka-ainetta kun halutaan vain makua, pitkiä säilytysiakoja, mieluista väriä tai sitoa lisää ilmaista vetta tai ilmaa tuotteeseen.

   Yli puolella suomalaisistakin on tulehduksellisuutta suolistossa enemmän tai vähemmän. 10 %:lla niin paljon että olo on kurjaa ja suolistosyövän riski on lisääntynyt selvästi.
   Vatsan terveys on lähes täysin ruokavalioasia johon gluteeni ei totisesti kuulu.

   Jos jokin ruoka aiheuttaa oireita, on se totta kliinisessä työssä. Esimerkiksi gluteeni-intoleranssi on kasvava ja todellinen ongelma, vaikka virallinen taho pakenee tutkimusten taakse väittämällä, ettei asiasta ole näyttöä ja mitätöi koko asian. Potilaiden oireita väheksytään ja heille jopa naureskellaan. Todellisuudessa virallinen taho ei ole edes pyrkinyt selvittämään, miksi potilaat oireilevat.

  • Jghj

   Osa ammattilaisista katsoo, että pelkkien vasta-aineiden pitäisi riittää diagnoosiin ja tulevaisuudessa näin saattaa olla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   687
   2786
  2. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   54
   2202
  3. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   98
   1998
  4. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   332
   1788
  5. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1375
  6. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   98
   1295
  7. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   47
   1112
  8. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   82
   1100
  9. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   84
   1066
  Aihe