ADHD Lääkitys.

Joku696969

Kävin lääkärillä joka ohjasi minut parin kerran jälkeen psykologisiin testeihin. Psykologi sanoi että selvästi on ADHD-piirteitä ja lähetti takaisin lääkärille joka päättää neurologisista testeistä. Jos minä saan ADHD-diagnoosin, niin mietein. Kun minulla on päihdehistoriaa, niin onko mitään mahdollisuutta saada lääkitystä? Psykologikin sanoi että tuskin, mutta lääkäri päättää kuitenkin myöhemmin siitä. Olen lopettanut kaikkien päihteiden käytön, paitsi tupakan jota myös yritän lopettaa. En kuitenkaan pysty edes koulua käymään, kun se menee aina niin että lähden kesken päivän sieltä tai en mene lainkaan kun vituttaa kun ei saa mitään aikaseksi ja koko homma tuntuu niin turhauttavalta. Syy ei kuitenkaan ole laiskuus vaikka moni sitä tulee taas sanomaan. Mutta olen aikaisemmin koittanut consertaa ja siitä tuli olo niinkuin olisin kerrankin ollut normaali :D Eli siitä olisi varmasti apua. Mutta...niin en kirjota enempää kertokaa onko mahdollista saada !lääkitystä! ei huumereseptiä!

8

2712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehkä
    • joku6696969

      Muita kenellä päihdetaustaa? kaunko meni lääkityksen saamisessa? Vai saitteko lainkaan?

    • Mullakin on ADHD ja rankka huumetausta, mut silti sain ADHD lääkityksen, Elvanse 70mg (lisdexamfetamiini) ja on muuten helvetin hyvä lääke. Paljon parempi kun Concerta. Mun huumeiden käyttö jäi kokonaan pois kun elvanse alotettiin, en tee enää rikoksia, en ole impulsiivinen, pystyn keskittyy, mieliala on parantunu huomattavasti, masennusta ei enää ole, elämänlaatu parani huomattavasti. Tuntuu että vihdoinkin olen "normaali" ja pystyn toimimaan järkevästi.

      • Addnainen

        Se on ihan tapauskohtaista, määrätäänkö lääkkeitä päihdetaustaisille vai ei. Riippuu myös siitä, kauanko on ollut kuivilla ja millaista päihteidenkäyttö on ollut. Riippuu myös lääkärin henkilökohtaisista mielipiteistä. Yksi määrää helpommin, toinen ei määrää päihdetaustaisille mitään Buranaa vahvempaa.

        En tiedä, onko omissa papereissani merkintää huumeidenkäytöstä. Olen siitä joskus psykologille puhunut, mutta hän ei tuntunut pitävän ongelmana satunnaista ja hallinnassa olevaa käyttöäni. (1-10 kertaa vuodessa) Ja kun kyse ei ollut myöskään mistään piristä ja herskasta, vaan miedommista aineista ja luomakuntamme tuotteista, niin voi olla, että asia on jätetty myös papereihin kirjaamatta.


      • Juu tapauskohtaista se on. Uskosin että satunnaiskäyttö ei ole mikään vakava este.


    • keksittysairaus

      Psykiatriassa istutaan suljetussa huoneessa ja äänestetään uusia sairauksia usein kädennostolla. Mitään näin syntyneistä "sairauksista" ei voida testata tai havaita objektiivisesti. Ainoa asia jonka mukaan edetään, on käyttäytyminen.

      He kutsuvat tätä häiriöksi, mutta tarkoittavat sairautta. Miltei kaikkea on sitten nykypäivänä hoidettava lääkkeillä.

      Kun kyse on tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöksi määritellystä ADHD diagnoosista, niin siihen riittää jos lapsi liikuttelee käsiä ja jalkoja, ei kuuntele, puhuu paljon, ei leiki hiljaa, keskeyttää muita ja vielä jotain muuta, sopii se jo puoleen väestöstä.

      Myrkylliset lääkeaineet mm. syövyttävät aivoja ja pahimmillaan aivot eivät enää koskaan palaudu ennalleen. Sivuvaikutuksia tulee sataprosenttisesti. Kaikista tulee ns. personallisuusmuutoksia.

      Eräs tavallisimmista ADHD diagnoosiin määrätyistä psyykelääkkeistä on miltei puhdasta amfetamiinia. Lääkkeen nimi on Adderall. Kiehtovaa Adderallin suhteen on, että sitä aikoinaan käytettiin laihdutusaineena aikuisille, Obetrol nimellä. Aine oli kuitenkin niin vahvasti riippuvuutta aiheuttavaa, että se jouduttiin vetämään kokonaan pois markkinoilta. Nyt sitä syötetään pienille lapsille ympäri maailman.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm#ADHD_ja_ADD_sairauksien_ravitsemushoito

      • Addnainen

        Voisitko ottaa itse ensin asioista selvää ennen kuin paasaat niitä totuuksina täällä?
        Adhd ei tarkoita vain käsien ja jalkojen liikuttelua istuessa. Sellaisilla kriteereillä diagnoosia ei saa edes jenkeissä. Suomessa diagnoosin saamiseen vaaditaan pitkät ja perusteelliset tutkimukset neuropsykologisine testeineen.

        Adderall ei ole puhdasta amfetamiinia eikä sitä ole edes saatavana Suomessa. Adderall on myynnissä vain jenkeissä.
        Ja vaikka adhd:n hoitoon käytettävillä lääkkeillä onkin huumestatus ja vaativat ns. "huumereseptin", niin annokset ovat huomattavasti pienempiä kuin mitä "viihdekäytössä".
        Myös moneen muuhun vaivaan määrätään huumeiksi luokiteltuja lääkkeitä. Särkyyn saa tramadolia tai sairaalaolosuhteissa jopa morfiinia. Morfiinia käytetään myös esilääkkeenä hammaslääkärikammoisille joissain yksityisissä sairaaloissa.
        Ketamiini on vanha tuttu nukutusaine ja hammaslääkärissä pintapuudutteena käytetään kokaiinia. Kokaiinijohdannaisia myydään myös lääkkeeksi lasten korvasärkyyn kokaiinin puuduttavien ominaisuuksien vuoksi.
        Se, että joku lääke on huimausaineista johdettu, ei kerro vielä mitään.

        Adhd-lääkkeet eivät lääkinnällisillä annoksilla aiheuta riippuvuutta sen enempää kuin buranakaan. Eikä todellakaan syövytä aivoihin mitään hiton reikiä. Mitä lie olet itse vetänyt, että uskot moiseen?

        Terveelinen ruoka on hyväksi ihan jokaiselle, myös adhd-ihmisille, mutta valitettavasti ei paranna neurologisia sairauksia, kuten adhd:ta. Ylipainoon sen sijaan ruokavaliosta on ihan huomattavaa apua.


      • Addnainen

        Minä olen syönyt adhd-lääkkeitä kolme vuotta. Toki välissä olen pitänyt taukoja enkä syö lääkkeitä muutenkaan joka päivä.
        Ainoat sivuvaikutukset ovat olleet nälän vähentyminen ja hieman normaalia korkeampi syke.
        Päänsärkyjä minulla oli alkuun, mutta myöhemmin huomasin niiden johtuvan magnesiumin puutteesta. Säännöllinen magnesiumlisä on vienyt mennessään sekä päänsäryt että lihaskireydet.

        Lääkityksen ansiosta minun on mahdollista pitää elämäni raiteillaan, hoitaa laskut ajoissa ja käydä töissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 115
      2396
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2237
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2001
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1442
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      13
      1378
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1357
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe