Käyttökokemuksia diesel suodattimista

590E

Onko kokemuksia hyväksi todetuista polttoaineen vedenerottajista ja suodattimista.

Täytyisi asentaa veneeseen ns. esisuodatin ennen varsinaista moottorin suodatinta, tankissa mahdollisesti olevien veden ja roskien ym. poistamiseksi.

-Merkki/ malli
-suodatuskapasiteetti
-suodatusteho
-hinta
-arvio miten toimii tehtäväsään

38

2145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dille-ding-dong

      Olet dille.

    • Filtterit

      Racor on hyvä. Halpakopioita liikkuu myös markkinoilla mutta saman näköinen ei aina olekaan välttämättä hyvä... Kiinankopio racorista päästi veden läpi suodatinpatruunasta kun joskus testasin vierekkäin alkuperäistä ja kiinankopiota.

      Racor 500MA toimii loistavasti ja riittää aika pitkälle, isommille koneille sitten suurempi malli.

      Pikkukoneille riittää kyllä se ihan tavallinen CAV 296 ja onhan se paljon halvempi kuin Racor

      Cav:n halpisversioissa on aika usein ilmaongelmaa, koska valut on sinnepäin...

      Hyvä suodatin on hintansa arvoinen.

    • racorimies

      Racoria suositaan ammattipiireissä. Yhtenä hyvänä puolena on patruunoiden, varaosien ja tiivisteiden hyvä saatavuus.

      • GB32

      • Jgjg
        GB32 kirjoitti:

        Racorille on myös vaihtoehto, jos 10 litran virtaus riittää
        http://www.svb24.com/en/diesel-filter-separ-swk-2000.html

        On vaan tolkuttoman kalliit vaihtopatruunat Separiin ja niiden saatavuus myös huono. Racorin patruunat ei paljon maksa ja niitä löytyy monesta paikasta.

        No maksaa ne Racoritkin joissakin liikkeissä.


    • dgköldgk

      Tankin kun jaksaa putsata joka kolmas vuosi niin ihan sama mikä suodatin on. Ja vaikka olisi NASAN avaruusraketin PA-suodin niin se paska pysyy siellä tankissa.

      • Gatonegroo

        Monessa veneessä se tankin putsaaminen on todella hankalasti totetettavissa, joissain lähes mahdotonta.


      • VPD6

        Ei auta vaikka tankin putsaa joka kolmas vuosi. Yleensä se on vielä tosi hankala homma ja sotkuinenkin. Dieseliä jos vahingossa valahtaa vähänkin tankin sivuun tai pilssiin, niin totaalinen puhdistus lähes mahdoton ja hajua sitten riittää. Jos tankkaat esim. keväällä polttoainetta, jossa epäpuhtauksia tai peräti vettä, niin siihen auttaa vain hyvä erillinen vedeneroittimella varustettu suodatin esim. ketjun alussa mainittu Racor. Veden yms. huomaa suodattimen lasikupista. Jos umpinainen, niin yleensä alaosaan mahtuu kesän epäpuhtaudet ja jos epäilee tankanneensa epäpuhtauksia, voi suodattimesta laskea vähän polttoainetta erilliseen kuppiin ja katsoa onko puhdasta. Ainakin minä tankkaan aivan täyteen syksyllä. Ei ole minulla ainakaan 15 vuoteen ollut vettä säiliössä ja kolmas dieselvene menossa.


    • 590e

      Lähinnä tuo veden pois saaminen polttoaineen seasta olisi tarkoitus.
      moottorissa on siis pelkkä suodatin, mikä ei poista vettä.

      joten pelkkä vedenerotinkin olisi jo hyvä lisätä.

      cav suodattimista olen kuullut ristiriitaisia mielipiteitä
      Racor on varmasti hyvä mutta melko tyyris.

      Moottorin maksimikulutus on noin 25l/h paljonko tuohon pitäisi laskea ylimääräistä reserviä kun osa menee paluuputken kautta takaisin tankkiin?

      Ongelmia ei vielä ole esiintynyt, vaihdan suodattimen joka vuosi polttoainehana on 12 tankin pohjasta. toki pohjalla myös tyhjennys/vesityshana on.

      • 590e

        hana on siis 12cm tankin pohjaa korkeammalla.


      • ssuodattaja

        Cav 296 riittää ainakin 70l per tunti kuluttavassa veneessä. Itselläni on niitä 2 peräkkäin ja hyvin toimii. Niitä racorin suodatinpatruunoita ei löydä kovin helpolla verrattuna cav:n , ja hinta on nelinkertainen.


      • köyhän_ei_kannata

        Jos osaat naputella tänne viestejä, ei suodatinpatruunan löytämisen pitäisi tuottaa ongelmaa. Tilaat ne netistä samalla, kun tilaat sinkit ja muut kausihuoltoon tarvittavat osat. Köyhän ei kannata ajella ympäri kyliä ja tuhlata euron säästön takia kymppiä pelkkään kulkemiseen.


      • 590E

        Ongelma ei ole se patruunan löytäminen, vaan lähinnä tarkoitus on selvittää millaisia käytännön kokemuksia erilaisista suodattimista on.

        Suodattimia saa kyllä tuosta viereisestä kaupastakin, mutta niiden toiminnassa ja toteutuksissa, asennuksessa/vaihdossa on pieniä ja joskus suuriakin eroja.

        Olet oikeassa siinä, että köyhän ei kannata ostaa halpaa=huonoa.


      • ostaisinton

      • L.Savo
        ostaisinton kirjoitti:

        Jos haluat hyvän, hanki Racori. Muitakin hyviä voi olla, mutta niistä ei ole kokemuksia. Kerran se vain kirpaisee ja asennukseen menee kuitenkin sen verran aikaa ettei pikku hintaerolla ole väliä.

        Jos ja kun suodatin tulee veneeseen, pitää sen alla olla kippo. Näin sanoo määräykset eikä siitä kiposta ole kuin harmia.

        https://www.marineparts.fi/venetarvikkeet/moottorivarustus/vm-polttoainesuodattimet/racor-500-pa-suodatin-vedenerotin-sarja-diesel-suodatin-lyhyt-malli-rac500ma30

        Mistä tavallinen käyttäjä erottaa hyvän ja huonon suodattimen ? ?


      • Ei_mistään

        Täällä "asiantuntijat" juttelee vain pielikuvista, veden erottamiseen riittää pelkkä muovipullo ja muista ominaisuuksista käyttäjä ei tiedä mitään, eikä tarvitsekaan, epäpuhtaudet jää moottorin suodattimeen, jonka kyvystä ei vertailutietoa ole kellään.


    • Raunoks

      Racorin kopio Rm 500 toimii ihan hyvin. Viimeistely ei ole samaa luokkaa kuin Racorin, mutta hinta on 1/3 Racorin hinnasta. Jos epäilee suodatinpanoksen kykyä, niin voi tietenkin aina laittaa auperäisen Racorin suodattimne sinne.
      CAV suodatinta en pidä hyvänä noin suurelle koneelle. Täytyy muistaa, että monissa moottoreissa paluuvirtaus on suuri ja siksi peinessä vedenerottajassa virtaus ei hidastu riittävästi. CAV suodatinpankosen tiivisteet on hanlat asentaa ja jäävät usein vuotamaan.

      • Tuplasuodatin

        Entäs jos laittaa tuplaCAV suodattimen rinnan?
        Riittää varmasti ja panokset ei maksa paljoa.

        Huono puoli on tuo tiivisysrakenne.


    • Racor

      On se säälittävää, jos ei ole varaa ostaa suodatinta ja siihen filtteriä!

      • sivusta_seurannut

        Missä vaiheessa keskustelua on puhuttu ihmisten ostokyvystä?


        Sinänsä asiallinen keskustelu, jossa keskustellaan polttoainetarvikkeiden hyvistä ja huonoista puolista ei anna aihetta mollata ketään.
        On parempi olla hiljaa jos ei ole asiallista sanottavaa.

        Yritetään pitää keskustelu asiallisena.


    • Racorhyvä

      Saattaa olla Racor paras. Kotimaisena maahantuojana toimii Wihurin tekninen kauppa. Myy myös Caterpillarin suodattimia.
      Mahdollisesti halvempia, mutta myös laadukkaita Fleet Guardin suodattimia myy Machinery Oy.
      Molemmilta saat varmaan tiedon oikeasta tyypistä minkä moottorisi virtaukset vaativat.

    • Hydac

      Hydac Diesel Pre Care HDP.
      Ei varmasti ole halvin, mutta Saksalaisella laadulla on hintansa, joka maksaa itsensä takaisin.
      Tämä ei ole vain hyvä, tämä on Paras ;-)

      Jos luotettavuus ja toimintavarmuus on yhtään tärkeitä kriteereitä, niin jättäkää nyt hyvät ihmiset edes ne kopiopatruunat sinne markkamarketin hyllyyn. Pahimmassa tapauksessa noilla tuhoaa koko moottorin. Nuo ovat monesti tehty selluloosasta jolla on rajallinen vedensidontakyky (Vrt. vaippa). Kun tuollainen kyllästyy niin kaikki vesi menee polttoaineen mukana moottorin. Pahimmassa tapauksessa tuollainen patruuna voi alkaa luovuttamaan sitomaansa vettä ja siinähän se sitten onkin...

      • Vaionseparas

        Mainosmies tuli näköjään kertomaan ilman perusteluja, että oma myymänsä tuote on paras...

        Hydac on varmaan ihan ok, mutta Racoriin verrattuna siinä on erittäin suuri puute. Vaihtopatruunoiden saatavuus on huono ja sellaista suodatinta ei kannata hankkia, vaihtopatruunoita on oltava helposti saatavana ilman, että täytyy pitää itse isoa varastoa.

        Racoriin löytyy vaihtopatruunoita melkein mistä vaan...

        Siitä ollaan kyllä samaa mieltä, että merkittömät piraattisuodattimet kannattaa jättää Mätänet, Ihan kaikkein huonoin ja bilibali kauppojen hyllylle...


    • 8917

      Tuo vaikutti messuilla kiinnostavalta

      http://www.heater.fi/fi/racor-snapp-suodatin-hanalla-10micr.html

      • Jgkö

        Hirveän hintainen on vaan se vaihtopatruuna. Siis suodattimen vaihto maksaa 60€ !!!


      • Uskon, että tuollekkin käyttäjäkuntansa löytyy. Hemmetin kätevähän tuo on. Ei tarvi työkaluja, eikä hirveästi osaamistakaan. Niillä, joilla se meisseli ei niin hirveän hyvin kädessä pysy ja joutuu kaikkiin hommiin tilaamaan palvelun, tuo ajaa aivan hyvin asiansa. Vaihto sujuu näppärästi ja ilmaushommiakaan ei juuri tarvitse tehdä. Kuvittele tilanne, jossa kone alkaa merenkäynnissä yskimään, kun pohjalta on ne liejut lähteneet liikkeelle, matalikko lähenee ja ankkuri ei pidä. Nappaat tuollaisen vaihtopatruunan ja vaihdat sen sinne ilman työkaluja. jonku CAV 296:n vaihtaminen on jo hieman työläämpi operaatio ja sanoin niiden jämädieseleiden kanssa lääsääminen. Helppoudella on toki hintansa ja säästäväinen sekä osaava laittaa jonkun muun suodattimen.

        Omassani on CAV 296 perussuodatin joka on hommansa hoitanut asiallisesti. Pikkuisen niiden O-renkaiden kanssa rassaaminen ottaa kupoliin, joten mahdan sen vaihtaa siitä pois.


    • Joonasx

      Kokemuksia Racorin tuplasuodattimista, siinä on vaihtoventtiili ja alipainemittari josta näkee suodattimen tukkeutumisasteen. Itselläni meni 14 vuotta ennenkuin jouduin vaihtamaan toiselle suodattimelle. Sinä aikana kului 21 kuutiota polttoainetta plus pumpun paluuna pumppaama määrä. Joten ei tule kalliiksi suodattimen vaihdot.

    • Tuplasuodatin

      Tuo alipainemittari pitäisi olla joka vehkeessä niin voisi suodattimet vaihtaa aina tarpeen mukaan eikä turhaan mututuntumalla.

      • Jksa

        Niin pitäisi. Sitä vaan ei ole tuossa Racor Snap mallissa, isommissa esim. Racor 500 suodattimessa sellaisen pystyy asentamaan ja näihin suodattimiin ne vaihtopatruunatkaan ei maksa paljon mitään.


    • senioori__

      Ei kysyjälle mutta yleisemmin.
      Oikea tankin muotoilu on, että aine otetaan tankin pohjalta, matalimmasta kohdasta. Sitten vesikuppeja, kraanoja ja suodattimia tarpeen mukaan.

      Kerran minulla aallokossa tuollainen roskatilalla varustettu tankki vatkautui niin sekaisin, että kone pysähtyi suodattimeen tulleeseen irtoroskaan. Vaihdoin takin ja systeemin.

      Mitä ihmettä varten sitä vettä ja töhnää kerää tankin pohjalle. Sakkakupit ja suodattimet on sitä varten.

      • reiska2K

        No ei ole, on testattu sekin tyyli. Kyllä oikea tapa on jättää imuputkenpää muutama sentti irti pohjasta ja siihen pohjaan pieni kaato, siten että se törky on siellä syvimmässä päässä. Sinne sitten poistohana josta ne saadaan laskea pois. Kun sakkakupissa alkaa näkyä likaa niin tankki lasketaan tyhjäksi ja pestään. Tämä on pitkien kokemusten tuottama tapa hoitaa pa- talous erilaisissa ympäristöissä.


      • uteliasss

        Perustelisitko. Otto alimmasta ja ensimmäiseksi tarpeeksi iso sakkakuppi poistoraanalla tuntuu minusta toimivalta. Mitä vikaa?


    • vesille

      Racor 500 on hyvä vaihto patruuna 20 eeroo paikasta riippuen.eräällä vastaajalla erikoinen polttaine järjestemä jo veden erottajan kautta kulkee paluupuoli.suosittelisin muuttamaan koko järjestelmän.cav malliakin on pelkkä vedenerottaja alumiini tai lasikupilla.kyllä nekin toimii.racorissa on tilavuutta vain montakertaa enemmän=vesi jää varmasti erottajaan.vesi täytyy saada tankista pois keinolla millä hyvänsä alkaa kasvamaan levää nämä nykyiset dieselit.matka katkee.entsyymi ym lisä aineet poistaa kyllä levää ja kone toimii mutta ei ole ratkaisu ongelmaa.

      • Raacori

        Tuohon voisi vielä lisätä, että Racor 500 suodattimen vaihto onnistuu ilman työkaluja. Vaihtopatruuna ei nyt kahta kymppiä maksa ja vaikka maksaisikin, niin se on silti todella pieni kustannus veneen ylläpitokustannuksiasa.

        Polttoainesuodatin on todellakin väärä paikka säästää eikä kunnollinen ole edes niin kallis.


    • Volvomiäs

      Mulla AQAD40B karkeasuodattimena Boschin "yleismallin" suodattimen jalka IKH:n valikoimasta ja siihen löytyy esimerkiksi pitkää 30 micronin suodatinta vedentyhjennyspropulla hyvinvarustetuista varaosamyymälöistä. Hieman kun tonkii vaikka M-filterin katalookeja niin löytyy vaikka ja mitä. Myös Bosch valmistaa erilaisia suteja noilla mitoilla ja kierteillä. Samanmallinen suodatin käy myös koneen oman suodattimen jalkaan. Ja sehän on kätevää ja virtaus riittää komeasti.

      • Hgf

        Tuollainen suodatin jossa on vedentyhjennysproppu ei kuitenkaan vastaa vedenerotuskyvyltään lähellekään Racoria ja monesti nuo ovat siirtopumpun imupuolelle liian tiheitä.

        Siirtopumpun painepuolelle ihan ok vaikkakaan sillä tyhjennyspropulla ei tee mitään kun on kunnollinen esisuodatin.


      • Hgf
        Hgf kirjoitti:

        Tuollainen suodatin jossa on vedentyhjennysproppu ei kuitenkaan vastaa vedenerotuskyvyltään lähellekään Racoria ja monesti nuo ovat siirtopumpun imupuolelle liian tiheitä.

        Siirtopumpun painepuolelle ihan ok vaikkakaan sillä tyhjennyspropulla ei tee mitään kun on kunnollinen esisuodatin.

        Tuo 30 micron on kyllä oikea karkeus.


    • filtraatio

      Mitä aataminaikaisempi diesel kone sulla on, niin sen vähemmän merkitystä suodattimella on käytännössä ja sama kääntäen...

      Comon rail vehkeet vaativat erinomaiset suodattimet, että kone pelittää suunnitellusti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2123
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1799
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1659
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1597
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1566
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1484
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      112
      1361
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1341
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1306
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1203
    Aihe