UUDISTUS ON SUSI

nix_nax

Kuten odottaa saattoi (aikaisemman "uudistuksen" perusteella), tämä eilen käyttöön otettu uudistus on täydellinen floppi! Harmi, ettei tullut otetuksi kuvakaappausta Perintö ja testamentti -aloitussivusta, sen graafinen ilmekin oli mielestäni huomattavasti uutuutta parempi. Mitään parannusta entiseen en uudistuksessa näe, mutta huononnuksia on useita:

1. Keskustelun aiheita on allekkain vain 10. Lisää toki löytää, kun sivuja kääntää. Miksi? Ja miksi jokaisen aiheen alla toistetaan samaa tekstiä "Yhteiskunta > Laki ja rikos > Perintö ja testamentti > aktuelli keskustelu" tilaa aiheellisemmalta infolta viemässä?!

2. "Kommentoi lainaamalla" on kopioitu muista sivustoista. Lainaaminen on ollut vallan yksinkertaista tähänkin asti, ja mikä oleellista, lainata on voinut vain sen kohdan edellisestä viestistä, jota haluaa kommentoida. Nyt "kommentoi lainaamalla" johtaa automaattilainaamiseen, missä koko edellinen viesti on lainattu sen pituudesta riippumatta. Varsin huonosti ajateltu! Edellinen viestihän voi olla pari sataa riviä pitkä, joista viidellä rivillä on kerrottu se, mitä oli tarkoitus kommentoida. Jotta kommentoinnin kohde erottuisi pitkästä lainauksesta, se on kuitenkin erikseen siitä lainattava. Voiko hullumpaa "uudistusta" enää olla?!

3. Uusi viesti on aiemman pikku vihreän ympyrän asemesta korostettu pienellä vihreällä kolmiolla oikeassa ylänurkassa. Parannushan tuokin toki on, mutta mitätön siihen nähden, kuinka hyvin se olisi voitu tehdä. Olin pariin otteeseen antanut palautteena ehdotuksia tämän puutteen parantamiseksi, mutta kun "uudistajilla" ei ole älliä päässä, niin tässä on tulos. Jos keskusteluketju on useita kymmeniä viestejä pitkä - kuten ainakin Laki sekä Perintö ja testamentti -palsoilla usein on -, sieltä välistä uuden viestin poimiminen on ollut varsin työläs tehtävä. Sellainen se uudistuksen jälkeenkin on oleva. Miksi ei esimerkiksi voitu vetää sivun yli vihreää palkkia tai taustoittaa uudet viestit vuorokauden ajaksi valkoisen asemesta vaikkapa vaalean sinisellä?

4. Missä on haku arkistoon??? Minulle, joka 10 vuoden aikana olen kirjoittanut n. 10.000 usein varsin seikkaperäistä lain säännösten, oikeuskirjallisuuden ja korkeimman oikeuden ratkaisujen referaatteihin pohjautuvaa kirjoitusta lakiaiheista, arkistolla on ollut paljon käyttöä, kun olen voinut linkittää näihin arkistosta löytyviin selvityksiin tai lainata sieltä kommentin. Onko kaikki aikaisempi siis heitetty bittiavaruuteen? Jos ei, niin mistä ne löytyvät? Ei ainakaan minun silmiini ole osunut aikaisemmin sivun oikeassa laidassa olleita kahta erilaista hakua.

5. Entäpä rekisteröidyn nimimerkin valokuvatunnus, miksi se on poistettu? Sen avulla olen nopeasti löytänyt pitkästäkin keskustelusta omat kommenttini. Se on myös tuonut esiin jotain kirjoittajan persoonasta. Sain juuri pari päivää sitten myönteistä palautetta kuvassa ohellani näkyvästä snautseriystävästäni. Mikähän tämänkin "uudistuksen" tarkoitus on ollut?!

6. Rekisteröidyn nimimerkin mahdollisuus poistaa oma kirjoitus keskustelusta on poistettu. Miksi? Muutaman kerran olen todennut kirjoituksessani virheen, jolloin olen sen poistanut ja pannut korjatun viestin tilalle. Miksi tämäkin mahdollisuus on "uudistuksessa" poistettu?

Jos joku löytää uudistuksesta hyvää, tuokoon sen esiin.

14

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Trolli

      Paska mikä paska

    • Trolli70

      Samaa mieltä aloittajan kanssa.

    • terapeutti

      Selkeä parannus entiseen verrattuna on tällainen yhteenveto käymässä olevista keskusteluista esim. juuri tämän otsikon, Laki ja rikos, alla.
      Aikaisemmin monesti jäi huomaamatta että samaa asiaa käsiteltiin eri näkökulmista useassa eri lokerossa.
      Kokonaisvaltaisen näkemyksen muodostumisessa tämä on selkeä parannus ja pikkupöksyjennuuhkijoiden häiriön aiheuttamisen huomaa helpommin ja pystyy eliminoimaan omassa ajattelussa.

      • >>Selkeä parannus entiseen verrattuna on tällainen yhteenveto käymässä olevista keskusteluista esim. juuri tämän otsikon, Laki ja rikos, alla.<<

        Mistähän "yhteenvedosta" mahdat puhua? Ei "Laki ja rikos" -otsikon alla mitään uutta ole, saati jotain "yhteenvetoa käynnissä olevista keskusteluista". "Selkeä parannus" jäi ainakin minulle kommentistasi epäselväksi.


      • EhkäNäin

        Oletan että aloittaja tarkoittaa tätä sivua http://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/laki-ja-rikos jolla näkyy lista niistä Laki ja rikos -osion viesteistä joihin on viimeksi postattu vastaus, riippumatta siitä ovatko viestit palstalla "Perintö ja testamentti", "Poliisi" jne.

        En tosin muista oliko aiemmin vastaavaa.


      • nix_nax

        En muista minäkään, oliko aiemmin vastaavaa, ainakaan en sitä käyttänyt - kuten en tule nytkään käyttämään.

        Mielenkiintoni kohdistuu pääosin siviilipuolelle eli Perintö ja testamentti tai Laki -palsoille, joille olen mennyt suoraan, en Laki ja rikos -otsikon kautta. Olen todennut - sikäli kuin vaihtuvien nimimerkekkien ohella on muutama pysyväkin -, että eri oikeuden aloja seuraavat ja kommentoivat eri kommentaattorit. Henkirikos-palstalla (minne AA-tapausta olen jonkin verran kommentoinut) ovat omansa, samoin Perintö ja testamentti -palstalla omansa. Poliisi-palstalle kirjoittavilla (suurelta osin nettihäiriköillä) ei ole mitään mielenkiintoa Perintö ja testamentti -palstalle ja toisin päin. Poliisi-palstalla olen satunnaisesti vieraillut, mutta viime käynnistäni lienee jo pari vuotta.

        Jos tuollainen uudistus on tehty, se siis ainakin minun ja kaltaisteni kannalta on näennäisuudistus. Mutta jos siitä jollekulle on hyötyä, hyvä niin.


    • kuollutkala

      Joo susi on tämä "uudistus". Pelkkä huononnus käytettävyyteen. Minäkin olen joskus etsiskellyt noita nix naxin vanhoja viestejä, koska niissä on monesti asiat paremmin selitetty kuin mitä Googlella löytää netistä.

      • Ala-arvoinen

        Samaa mieltä.
        Eipä pahemmin kiinnosta enää tänne tulla, oli palsta mikä hyvänsä.
        Susi jo syntyessään.


    • sampadi

      Tabletilla on nyt hankala lukea, kun zoomaus ei enää toimi ja siivujen molemmissa reunoissa leveät tyhjät palstat (mainoksilleko?).

      Myös tabletilla kirjoittaminen on pienen tekstikoon vuoksi hankalampaa kuin ennen.

      Mitään hyviä puolia en ole ainakaan vielä huomannut tässä uudistuksessa.

    • hhhhrrrhhh

      Ei tämä minunkaan mielestäni parannus ollut. En edes jaksa käydä kaikilla vanhoilla vakisivuistoillani.

    • blaaahblaa

      Uusimmalla Firefoxin versiolla selatessa on lisäksi vähän siellä sun täällä sivulla tätä JavaScript paskaa ruman näköisesti esillä:
      "!doctype html> html> head> style> !-- a:link { color: #000000 }a:visited { color: #000000 }a:hover { color: #000000 }a:active { color: #000000 } --> /style> script> !-- function ){var d this,f function a){var b typeof a;if "object" b)if a){if a instanceof Array)return"array";if a instanceof Object)return b;var c Object.prototype.toString.ca"

      Jokainen IT-alan aloittelijakin huomaa, että tuossa on jotain pahasti viella.

    • uudistushyvä

      Ja kukaanhan ei vaadi niksuttajaa päivystämään Suomi 24:ssa vuodesta toiseen. Vaikka kuinka on työtön, voi sitä muutakin tekemistä keksiä. Agressiivinen päälläpäsmäriys on luotaantyöntävää. Siksi tälle palstalle ei mielellään tule.

      • Näitä joskus siipeensä saaneita kaunan kantajia täällä aina silloin tällöin on pahaa mieltään purkamassa, niin kuin nyt tämäkin vastarannan kiiski. Jos ei tänne mielellään tule, niin voi kyllä pysyä poissakin - varsinkin, jos ei mitään asiallista sanottavaa ole.

        Uudistus hyvä, mutta mikä siinä on hyvää, se jäi kiiskeltä sanomatta.


    • "1. Keskustelun aiheita on allekkain vain 10. Lisää toki löytää, kun sivuja kääntää. Miksi?"

      Nyt keskusteluja on sivulla 10:n asemesta 20. Hyvä! Toivottavasti muukin kritiikki johtaa parannuksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      333
      3125
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2315
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      88
      1696
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      200
      1642
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      70
      1424
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      162
      964
    Aihe