Sonkajärvi paikkakuntana

999

Millainen paikka Sonkajärvi on asua? Kannattaako muuttaa...

68

3592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akfjsdklf

      Kyyliä täynnä ja valittajia täynnä.

      • wewesadsd

        Kuvaialit juuri Suomen


      • EuUkonkantoa

        Sonkajärvi on hyvä paikka yrittää ja olla aktiivinen !


    • RIKULI

      KYLLÄ KANNATTAA, UUSIA VERONMAKSAJIA TARVITAAN

    • Kyläilijä

      Ohje: älä missään herran nimessä ainakaan pysyväksi asukkaaksi mene Sonkajärvelle.

    • rutakkolainen

      Kaunis paikkakunta. Halpoja taloja pilvin pimein. Iisalmeen kohtuullinen matka. On koulut ja muut. Lapsiperheitä varsinkin toivotaan lisää, ja lapsille Sonkajärvi on upea ympäristö.

    • antip

      Asuuko siellä mustalaisia ? Jos asuu niin pois kantsii muuttaa

      • Sonkajärveläinen

        Kyllä täällä asuu mustalaisia, Mutta todella fiksuja ainakin minun mielestäni. Varmaan joskus jotain pientä eripuraa jonkun kanssa voi olla, Mutta sitähän on meillä kaikilla joskus ja itellä ainakin hyvät kokemukset, Asiallisija ihmisiä ja luotto pelaa molemmin päin. Ei sen takia ainakaan tarvii kylään muuttamista aristella. Sonkajärvi on hyvä kylä.


    • Hibbonbis

      Ei kannata!

    • romahtamassa

      Ei kannata.Umpikepulainen kunta mustosineen ja mäkisineen.Palvelut katoaa, ja pitäisi yhdistyä, mutta entäs minne kunnan suojatyöläiset?Tarkoitin niitä isopalkkaisia.

      • Parempaanpäinmennään

        Tulee normaalisoitumaan, keskustalaisuus hiipuu!


    • 178

      Ollaan hiljattain muutettu (toivottavasti pysyvästi), tärkeimmät palvelut löytyy (apteekki, tk, ruokakauppa yms) vaan itse ainakin nuorina immeisinä oltais toivottu että Sonkajärvellä olisi joku kahvila/huoltoasema mikä olisi iltaan asti auki :) Vai onko ravintelit sitä varten...? Kunnollista kirpputoria myös ei näytä olevan..

    • maceee

      Onneks on tullut muutettua sonkajärveltä pois jo ajat sitten,nyt riittää kun ja jos kerran kesässä käy kylällä katsomassa kurjuutta

      • ÄrränKioski

        Huomattu ollaan - kiitos että käyt mutta että miten muualla asutaan jää sinulta usein jopa kertomatta !

        Kerrotko millaista vuokraa maksat ja paljonko jää siitä käteen ?


    • tepiflooni

      Kaikki toimii mutta kääntiin ee lähe ja mehtään ee nää ku puut on eessä , eekä missään mikkään kasva ku ee oo kylyvetty..

      • lapinlahtelainen

        tule lapinlahdelle.!! Alapitkällä on edellisia tontteja ja ensi kesänä on messut alueella.palvelut on kunnossa ja pieneksi kunnaksi tosi hyvin.iisalmi 24 km ja kuopioon hurauttaa kesällä moottoritietä alle tunnissa.muutin tänne 7 v. sitten ja oon tykänny asua.


      • yläpitkä

        Kuka hullu nyt jonneki alapitkälle muuttaa. Keskellä ei mitää, hyvänä puolena 5 tie vetää hyvi pohjoiseen päin.


      • juusooks
        lapinlahtelainen kirjoitti:

        tule lapinlahdelle.!! Alapitkällä on edellisia tontteja ja ensi kesänä on messut alueella.palvelut on kunnossa ja pieneksi kunnaksi tosi hyvin.iisalmi 24 km ja kuopioon hurauttaa kesällä moottoritietä alle tunnissa.muutin tänne 7 v. sitten ja oon tykänny asua.

        Aika pitkä työmatka sieltä onnenmaa alapitkältä sonkajärvelle.


    • janitaraktorillaajelijyr

      hyvä paikka Helsinkiin vaan 500km ja mukavan kateelisia ihmisiä jotka tykkää mukavasti puukottaa selkään., kesäisin on eukonkanto ja aivan mahtava yö elämä lukuisine baareineeen. Sukevalla saa asua ilmaiseksi valtion hotellissa jos ei kiinosta töitä ja ruokaa itse laittaa. ja onhan meillä pullomuseokin.

    • Dibidii

      Ihmiset siellä paikalleen jämähtäneitä.

    • dfgfhdfgjjh

      Maaseutu yritetään tyhjentää. Lukekaapa YK:n Agenda 21. Noustaan kaikki vastarintaan ja muutetaan maaseudulle sankoin joukoin. Kuka haluaa asua pakkoparakissa, jossa kaikki, vedestä ja lämmityksestä alkaen, on jonkun muun säädeltävissä?

      Sonkajärvi, Pöljä, Takahikiä - mitä sillä on väliä, minne, kunhan muutamme haja-asutusalueelle, mahdollisimman kattavaksi verkoksi ympäri maan.

      Ottakaa myös selvää YK:n Agendan toimeenpanijasta maailman paikkakuntien tasolla: ICLEI. Kuopio on jo liittynyt siihen. Se ajaa yksityisomaisuuden sosialisoimista, laajoja erämaaalueita ja kaikkea muuta kivaa. Tarkoituksena varmistaa 'Äiti Maan' hyvinvointi kansalaisten tuupertuessa nälkään ja kylmään, pois saastuttamasta äitimaata uloshengityksellään.

      • fgdhdfgjhdghj

        Tiesittekö, että ilmastonmuutoskomitea kokoontuu Pariisissa tänä vuonna? Heillä tuntuu olevan kiire saada totalitäärinen systeeminsä hiilidioksidiveroineen voimaan ennen kuin ilmaston viileneminen tulee ilmiselväksi. Sitten he voivat ottaa kunnian siitä itselleen. Nyt se on heille vakava uhka.

        Durbanin kokouksessa muutama vuosi sitten tuo YK:n alainen poppoo (IPCC) esitti sopimusluonnoksessaan, että länsimaita pitäisi vaatia vähentämään hiilidioksidipäästöjään "yli 100%". Eihän peruskoulussakaan paljon matematiikkaa oppinut, mutta ilmeisesti joissakin vielä mustemmissa maissa prosenttilasku ei onnistu ollenkaan. Tällaiset ovat pyrkimässä maailmanhallituksen kautta meidän kaikkien johtoon. Kuvitelkaa!


    • erkki008

      ei kannata . kateellista ja pahantahtoista porukkaa noin yleisesti. joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. juorujen levittäjiä.

    • kakarinjuri

      Pelaako sosiaalihuolto hyvin kun kerran manneja on teillä ?

    • KarjalanPiiras

      Par kymppistä yh-piirakkata tiältä suap aennaa ja riittää sulle että mulle. Tule vua nii vietettää silakan tuoksusta kessee.

      • BulliDogi

        Tulukkee vua nii piettään kivvoo ryhymässä!


    • sinnesiis

      Minä muutan het jos suapi,en oo kova köyrimään mutta työntelen kyllä sujuvasti
      Siellä on varmaan paljon nuoria yh gimmoja iltaisin hengailemassa kylällä ?

      • TänneVain

        On täällä ja piirakka paljaana ennen kuin kerkeät tervehtiä. Sen kuin kävelet alaosa paljaana jo valmiina.

        PitBulliDogi kyllä opettaa sinut köyrimään satojen miehien kokemuksella.


      • dsghsthdgtr
        TänneVain kirjoitti:

        On täällä ja piirakka paljaana ennen kuin kerkeät tervehtiä. Sen kuin kävelet alaosa paljaana jo valmiina.

        PitBulliDogi kyllä opettaa sinut köyrimään satojen miehien kokemuksella.

        Sama ku vetäisisit nokialaiseen saappaaseen!


      • BullDogiPitBull
        dsghsthdgtr kirjoitti:

        Sama ku vetäisisit nokialaiseen saappaaseen!

        Eipä ollut mistään kotoisin. Oma käsikin on parempi.


    • Kurenpolovi

      Tässä toivoakseni asiallinen vastaus. Sonkajärvi sekä ympäröivä maaseutu ovat rauhallista asuinaluetta, luonnonläheistä. Tontit sekä myytävät asunnot edullisia. Välimatka lähimpään kaupunkiin - asuinpaikasta riippuen - noin 25 - 45 minuuttia autolla. Huonot linja-autoyhteydet Iisalmeen tai Kajaaniin. Tiestö melko heikkotasoista, kuten muuallakin Suomessa ylipäätään. Maaseutua, mutta myös korpiseutuja. Pohjois-Savon murre ja perinnekulttuuri.

      Palvelut Sonkajärvellä ovat perustasoa. Muutamia kauppoja, terveyskeskus, apteekki, posti, koulut, lukiokin vielä. Harrastusmahdollisuuksia on, esimerkiksi uudehko jäähalli. Jos pitää metsästyksestä, marjastuksesta, luonnosta ylipäätään, on Sonkajärvi oivallinen paikka asua. Niin - mitä tulee sonkajärveläisiin: on aivan itsestä kiinni miten ihmisiin yleensä suhtautuu. Jos oppii näkemään paikkakunnan arvostettavat, hyvät puolet - joita on runsaasti - voi Sonkajärvellä elää ja asua onnellisena. Sanoisinpa, että Sonkajärvi on lintukoto, hiljainen, kaunis, erähenkinen. Miksi ihmeessä sonkajärveläiset moittivat kuntaansa, joka sinnittelee itsenäisenä? Ja jos ja kun kuntaliitos Iisalmen kanssa tulee, niin mitä sitten? Ei se vähennä Sonkajärven arvoa asuinpaikkana. Jos olet niin onnekas, että sinulla on työpaikka Sonkajärvellä, niin lämpimästi suosittelen muuttamista.

    • adgshtrh

      Savon toiseksi sisäsiittoisin paikka heti lapinlahden jälkeen.

      • komistuksia

        Sonkajärvelle tarvitaan maahanmuuttajia. Tulee uusia työpaikkojakin, kun väkiluku saadaan kasvuun ja kysyntä kasvaa. Sisäsiittoisuuskin vähenee! Kyllä naisille kelpaa komeat miehet, jotka eivät ole suomalaisia kaljaa juovia ja hiljaisiä jääriä.


    • Sonkajärvi

      Ei tosiaan kannata muuttaa Sonkajärvelle, kun on niitä salametsästäjiä on siellä niin paljon. Kuulin, että salametsästäjät jopa uhkailevat ihmisiä, ettei kukaan uskalla ilmiantaa heitä rikoksistaan. Nuo julmat salametsästäjäjengin äijät pilaavat koko paikan maineen. Niin kauan, kun rikolliset ovat vapaana jatkamassa rikoksiaan niin yhteenkään sonkajärveläiseen metsästäjään ei uskalla edes tutustua. Kukapa haluaisi asua rikollisen naapurissa. Sonkajärvi on sellainen paikka, josta emme ostaisi taloa edes pilkkahinnalla. Liekö salametsästäjät syynä myös yleisesti kireään ilmapiiriin. :(

    • Sukeva

      Kurenpolovi vastasi jo hyvin ja asiallisesti. Harkitse myös Sukevaa. Samaa kuntaa ja samat kunnan palvelut. Paikan päältä löytyy koulu, päiväkoti, kauppa, huoltoasema, lounas/pizzapaikka, apteekki, kirjasto, posti, matkahuolto ja rautatirtieaseasema nyt ainakin. Kylä on viitostien varressa, matkaa Iisalmeen 38 ja Kajaaniin 49 km. Taloja on paljon myynnissä eikä ole hinnan kirossa. Vuokra-asuntojakin löytyy. Asua maalla ja käydä töissä kaupungissa - hyvä yhdistelmä.

    • semmostasiellä

      Eikös Sukevalla ole yksi miinus,vankila?!

    • kakskytäkuus

      Ei se vankila oo miinus. Ei sinne linnaan oteta kuin rehellisiä.. ja pahimmat yksilöt on aina aidan takana toisin kuin Rutakolla.

    • Luonnonvalinta

      Sonkajärvellä puhutaan olevan maan rumimmat naiset. Siitähän tulee sanonta "sonkajärveläistyyppinen" nainen.

      • näläkämoa

        Ei muuten ole maan rumimmat. Rumimmat löytyy Puolangalta. Tästä on ihan historiallista näyttöä ja tutkimusta. Siellä geeniperimä on sangen yksinkertainen sukurutsauksien ja sairauksien aiheuttamana. Puolangalla jokainen on kuitenkin oman elämänsä Miss Suomi joten siellä ei kukaan mieltänsä pahoita vaikka petikumppanina olisikin metsänpeikko Rölliin rinnastettava eläväinen.


      • suomenkirous

        sisäsiittoisuus tosiana näkyy monilla paikkakunnilla


    • rutakonros

      Sonkajärvi/Sukevan kiinteistöjen myyntihinnat hieman korkeat. Onko tulevaisuudessa jälleenmyynti mahdollisuuksia ? Taitavat olla tyypillisiä muuttotappio taajamia .

      • kiinteistömestarj

        Hinnoissa on aina tinkuuvara. Ei ole pöljä joka pyytää vaan se joka maksaa. Aina kannattaa tingata, niin saa hinnan normaalille valtakunnan tasolle. Jälleenmyynti voi olla nihkeää, mutta niinpä se on tulevaisuudessa kaikkialla kehäkolmosen ulkopuolella. Toisaalta Sonkajärveltä tai Sukevalta kun kiinteistön ostaa, niin eihän siitä tahdo enää luopua joten jälleenmyyntiarvo on lähinnä jälkipolvien murheita.


    • muuttovalmis

      Missä siellä gay kansa kokoontuu vai kaappiinko he survoutuvat

      • mukaanvaanmukavaa

        Kiva kun sinäkin olet kaapista tullut ulos, meitä on täällä jo jokunen rohkea! Iisalmeen mennään joko perjantaisin tai lauantaisin kokoontumaan tai oikeastaan tapaamaan muita hengenheimolaisia. Päivä riippuu aina miten porukalle yleensä sopii. Joskus kesäisin ollaan Hiilimutkalle Vieremällekin menty, siellä on niin ihanaa seutua. Mutta yleensä ollaan isommalla porukalla Iisalmessa minne tulee muitakin lähikunnista. Jos kiinnostaa niin tule ensi perjantaina siinä kuuden jälkeen siihen Iisalmentien varteen niin napataan pikkubussilla kyytiin.


    • eerosetä

      minä olen tullut kaapista ulos jo 46v sitten joten ooppa mormuskakorva hiljaa tai setä tulee ja vetää kuivana kakkoseen

    • kutistuu

      Väki vähenee, ei maha mittää. Ajan oloon on pakko liittyä iisalmeen. Sama kohtalo on vieremällä.
      Jokainen osannee laskea, ettei väen vähentyessä riitä palveluihin varaa tai jos vaatii kaikkia palveluja veroja pitää korottaa pilviin.
      Pidot ei voi parantua, se on selvä.

      http://www.iisalmensanomat.fi/news/vki-vhenee-mutta-paranevatko-pidot/

    • Eeriitäjärkihuutaavuan

      Mustonen pitää meidän vaihtaa parempaan edunvalvojaan. Sen verran viihtyy kokouksissa, että saa nimensä kirjoihin ja kokouspalkkion. Eiköhän haeta hänelle salaneuvoksen arvonimi? Herrojen persiin nuolija.

    • kuopioon

      Kyllä kannattaa muuttaa sonkajärveltä pois vielä hyvän sään aikana

    • eitod

      Porukka on vihaa täynnä. Ei kannata! Töitäkään ei ole. Ei sovi ainakaan naisille ja lapsille.

    • noudetaanko

      Naisten paratiisi sääliksi käy lapsia

    • poisvaan

      Ei kannata.Täällä ei saa vastausta kun kysytään.Olen kysynyt neljä vuotta sitten erästä juttua, niin ei ole vieläkään tullut vastausta. Kaduttaa kun muutin tänne sonkajärvelle pois pitää päästä. Tämä on kuin sisäänpäin lämpiävä sauna tosin ei niin lämmin

      • sininensohva_

        Sisäänlämpenevää kuvaa sekin, että eläkeeukotkin pitää pukkiukostaan kiinni kynsinhampain. Ei seksiäkään enää mutta kuhan on ukontapanen, talo ja autot erimerkkiä kuin....


      • pikkukunnankiro

        Pienen paikkakunnan kirous. Hyvä veli - järjestelmä pelaa varsinkin pienillä paikkakunnilla. Eikä kannata sohaista kenenkään pallia.


      • Anonyymi
        sininensohva_ kirjoitti:

        Sisäänlämpenevää kuvaa sekin, että eläkeeukotkin pitää pukkiukostaan kiinni kynsinhampain. Ei seksiäkään enää mutta kuhan on ukontapanen, talo ja autot erimerkkiä kuin....

        Sohva Ok. Onko uudelleen päällystetty..........peuhattu 16.10-19


    • sentimentaalimatkoja
    • eilakkkk

      Minä muutin perheineni tänne sonkajärvelle joka oli suuri pettymys. Meidän elintaso tipahti puolella välittömästi kun kaalet pitävät etuisuuksistaan kiinni kynsinhampain ja valtaväestölle ei jää kuin rippeet. Kiuruvedelle olemme muuttoa suunnitelleet koska ystävämme asuu siellä ja hänellä ja perheellään on siellä kaikkea

      • vieremäläinen

        Miten se voi noin tipahtaa en kyllä ymmärrä?


      • eilakkkk

        Koska sosiaalihuollon ja kelan etuisuudet vaihtelevat näköjään kunneittain


    • s-veteläinen

      Minä olen siellä syntynyt. Riippuu siitä, mitä arvostaa.
      Minusta se on mualiman paras paekka.

    • joopajookyllävaan

      Kommunisteja oli liikaa 70-luvulla. Ei tarvinnut kun isäpapan ostaa liian hieno auto, niin jo oli kateelliset kommunistien ja muun roskasakin pennut huutamassa että " ei tuollaista saa tehdä"...onneksi pääsin pois säälittävästä käpykylästä heti aikuisikään tultuani.

    • yhyyhyyy

      Joo kommunisteilla on silmät takaraivossakin kun pitää vahdata muiden tekemisiä

    • luonnonrauhaa

      Kyllä kannattaa ainakin Jyrkän kylälle vuoden kylä 2016,talot on halpoja,kaunista luontoa riittää,ja uimavesiä,ihmiset on mukavia ja avuliaita,palvelut hyvää keskitasoa,koulut,tk,ja kaikki tarvittava löytyy,tule pois:)

    • Reissurepesi

      Kyllä siellä asuvat tarkan silmälläpidön alla ovat. Kävin taannoin polkemassa parin kuukauden ajan yhtä kunnan vuokrataloissa asuvaa kimulia, niin jo kohta jokin asuntosihteeri kyseli asunnossa asuvien henkilöiden lukumäärää. Olisiko pitänyt käydä myös sen naapurin mummon peittoa heiluttamassa..

      • niinpäniinhehee

        Sellasta se on käpykylillä - karmeaa kyttäämistä...


    • Anonyymi

      ONKO Maahantunkeutujia Sonkajärvellä?? Tai Sukevan alueella ??

    • Anonyymi

      Onko kellään mittään tietoa näistä asunnoista Etuharjuntie 45, Sukeva ??Jarkko.Piiroinen myy....!!??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4395
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      241
      2171
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1600
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1411
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      266
      1190
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1097
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      959
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      943
    Aihe