Miltä alueelta hotelli

heinäkuussamatkaan

Suubbittelemme ensi kesäksi matkaa Berliiniin, ehkä viikko perillä. Alue on laaja ja vaikka miten olen tutustunut materiaaliin, en saa tehdyksi päätöstä, miltä alueelta valita hotelli. Onko Mitte kuitenkin paras?

Tarkoitus olisi ilman sen kummempia paineeta ottaa ensikontakti kaupunkiin. Nähtävyyksistä kiinnostaa kaupungin poliittinen historia. Muutoin kiinnostaa käppäily ympäriinsä ja sjoppilu. Kirpputorit ja katutaide. Ylipäätään meneminen sinne tänne eli pitäisi olla lähellä metroa.

Myös hotellisuosituksia otetaan vastaan. Haussa olisi kolmen tai neljän tähden hotelli aamiaisen kanssa.

Kannattaako ottaa lento hotellipaketti vaiko erikseen? Esimerkiksi Lontoota koskien olen ekalla käynnillä ottanut lento hotellipaketin, kun kaupunki oli ihan outo, sen jälkeen kelpaa vain suosikkihotelli, johon päädyin myöhemmin sattumalta.

3

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omasuosikki

      Pakettia en ota koskaan, koska ole löytänyt halvemman ja kiinnostavan hotellin muualta. Vältä suuria hotelleja.
      Mitte voi olla ihan kiva ensikertalaiselle. Liikenneyhteydet toimivat loistavasti, joten matkan teko sujuu hyvin mistä vain. Jos teette paljon ostoksia olisi kiva ehtiä pikakäynnille hotelliin. Jos iltaelämä kiinnostaa pysy itäpuolella. Suosittelen eka matkalle lähtevää aloittamaan perusmatkaoppaista ennen hotellin valintaa.
      Jos haluat Pergamoniin niin varaa sinne liput ennakkoon, koska se on tosi suosittu.

      • Jos kiinnostaa kierros valtiopäivätalon kattokupolissa, josta on näkymät sekä kaupungille että valtiopäiväsaliinkin, varaus tehdään ennen matkaa. Lähettävät sähköpostissa sitten "tervetulokirjeen", kun kävijä on hyväksytty. Turvatoimet käynnillä samat kuin lentoasemilla.

        Ainakin viime aikoina ydinkeskustan tuntumassa on tehty valtavasti i katutöitä. Syksyllä käydessäni matkustaminen länsisuunnalla olevaan hotelliin oli ärsyttävää. Sikäli lähellä kiinnostuskohteita oleva hotelli olisi hyvä valinta. Berliinin valtiollisen elämän ydin on myös paljolti eurooppalaisen politiikan ydin juuri nyt.


    • Berliiniläistynyt

      Mitte on ihan hyvä kaupunginosa, mutta myös Charlottenburg-Wilmersdorf on hyvin suositeltava. Sieltä on niin ikään hyvät yhteydet joka paikkaan julkisilla ja U-Bahneja (metroja) sekä S-Bahneja (raitsikoita) lähtee melkeinpä joka kulmalta.

      Turistilippu (BerlinTicket) on ehkä kätevin, koska siinä tulee mukana esim. raitsikoiden ja metrojen linjakartta, Berliinin keskustan kartta sekä paljon eri tarjouksia/ilmainen pääsy moneen museoon, teatteriin tai muuhun nähtävyyteen. Jos tarkoituksena on käydä useammassa eri pääsymaksullisessa paikassa, tämä lippu voi maksaa itsensä takaisin. Tosin, jos tiedät, että käyt vain parissa paikassa, tulee lippuautomaatista ostettu tavallinen 7 päivän lippu huomattavasti halvemmaksi, se maksaa muistaakseni 29,50€ kun 5 päivän BerlinTicketin hinta keikkuu muistaakseni 40 euron kieppeillä.

      Lento hotelli on toki takuuvarma paketti, mutta itse etsimällä voi saada edullisemmin ja tietenkin voi valita tarkalleen, mistä kulmalta hotellinsa ottaa. Yhdyn edelliseen vastaajaan siinä, että parhaimmat bileet on itäpuolella. Tosin, Kreuzbergiä välttäisin ilta-aikaan huumediilereiden takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      937
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      767
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      58
      721
    Aihe