2 aikuista + 4 lasta

niper123123

Haaveilemme lähtevämme joulukuussa thaimaahan. Tähän reissuun on säästetty jokunen vuosi rahaa ja budjetti olisi max 12 000e. Pakettimatkat ei onnistu kun niiden hinta lähtee 13500e ylöspäin. Ja ylipäätänsä aikaisemmatkin reissut on tehty niin että itsevarataan lennot / vuokrataan asunto. Thaimaa vain kohteena täysin vieras.

Finnairilta saa tälle porukalle lennot Bangkokiin 5000e. Lähtö joulukuun puolivälissä ja paluu tammikuun puolessa välissä eli n. 4vka. Lasten ikä sijoittuu 2 ja 10 välille joten aktiviteetit tuon mukaan. Mihinkä siellä kannattaisi mennä? Jatko lento? Onko jollain tiedossa mistä saisi 2-4000e vuokrattu tuolle ajalle asuntoa? Paljonko 4vka reissuun pitää muuten varata käyttö rahaa? Kaikki aktiviteetit lasten mukaan eli ruokaa, jäätelöä, rantaa ja joku norsu käppäily =)

18

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valinnanvapaus

      Talon vuokraaminen Thaimaassa noin 70 neliötä maksaa siinä 400 eurosta ylöspäin kuukausi. Myös huoneistoja ( condo ) asuntoja kannattaa katsoa. Me viihdyimme Pattayan Jomtien Beachin lähettyvillä. Netistä varasimme kauan toimintaa tehneen englantilaisen välittäjän kautta 480€/ maaliskuussa vuosi sitten. Joulun aika varmaan hieman kalliimpi. Rent house/condo Pattaya, Hua, hin tms Googlella.

    • Hyppykeppi

      Olimme pari vuotta sitten hua hinissa joulun. Maksoimme uima-altaallisesta talosta 1500€ Kuukaudesta. Välittäjä oli paikallinen. Nyt olemme taas liikkeellä siihen suuntaan ja vuokraamme ison huvilan loman ajaksi. Tällä kertaa kolmen viikon hinnaksi jäi 1600€ Isomman pytingin (meitä on 8) ja paremman varustelun vuoksi. Lennot helsingistä otimme aeroflotilta yhden välilaskun kautta bangkokiin, hinta 470/nuppi. Suora lento tietenkin jouhevampi mutta kannattaahan se tehdä vertailua välilaskullisiin vaihtoehtoihin kun teitäkin on useampi matkaaja. Säästö voi nousta yli tuhannen euron... Me saamme mainitsemaasi 5kilon hintaan vielä oulu-helsinki-oulu lennot ja jää muutama kymppi vielä lentokenttä ruokailuunkin:) hinnat toki hiukan kalliimpia jouluna, me menemme maaliskuussa.
      Kyllä siellä saa rahaa kulumaan niin paljon kun sitä on mutta kyllä te tuolla budjetilla hyvin pärjäätte.
      Edellisen koko perheen matkan aikana ruokailut maksoivat 8hengeltä 1200-1600baht juomineen ja jälkkäreineen. Kurssihan on nyt menossa huonompaan suuntaan mutta tuskin sekään teidän lomaanne kaataa...

      Summa summarum. Kärkytte edulliset lennot, luulisi saavan max. 600€/käkätin. Kuljetukset, kentältä ja kentälle, 200€. Summa riittää pidemmällekin matkalle (huaan pikkubussi n.75€/suunta), mihin sitten päädyttekin. Talon vuokra, uima-altaalla tietenkin, 1200-1800€. Käyttörahaa tonni viikkoon, ei tarvi pihistellä. Näillä laskuilla jää pari tonnia vielä tuliaisiinkiin:)

      Paikan valintaan en isommin viitsi ottaa kantaa, kukinhan itse tietää mitä lomaltaan haluaa. Meille hua hin on ollut hyvä paikka ja siksi sinne menemme uudestaankin. Www.minnethaimaassa.com sivustolta löytyy kattavasti tietoa ja vertailua kohteiden välillä, tutustukaa!

      • usein

        Huh huh noita Hua Hinin hintoja!!!! kuukaudeksi saa monesta muusta Thaimaan kohteesta 700€/kk jo hienon talon vuokralle.


      • Hyppykeppi

        Kyllä kyllä, huastakin olisi saanut puoleen hintaan tuosta, siksi kolmeksi viikkoa, hienon talon, olisi vaan ollut kauempana. Puntaroimme kokonaisuutta ja päädyimme kalliimpaan vaihtoehtoon. Ajattelitko ettemme olisi selanneet vaihtoehtoja tarkkaan kun etsimme majoitusta?


    • Hyppykeppi

      Unohtui noista vuokrasivuista mainita....
      Kirjoituksesi tasosta päättelen että varmaankin engelsmannien kielellä osaat majoituksesi varata. Kvg:) eli hakuun thailand rentals yms. Ja ei muuta ku selaamaan. Joitakin taloja oli myös suomi sivuilla kun hakuja teki. Hua hinista teidän muutaman suomalaisen vuokraajan jos sinne päädytte.

    • NIper1232134

      Kiitos. Äkkiä tiivistäen perhe kohteiksi useammilla sivuilla puhutaan Phketetti ja Hua HInia. Hua Hin rauhallisempi, huonommat rannat ja mahdollisesti edullisempi. Korostetaan eläkeläisyyttä ja golffia. Mutta kun tilanne tosiaan on että vanhin täyttää 10 ja siitä mennään alaspäin niin minusta tuntuu että tuo rauhallisuus menee kärjessä. Jos sinunalla olisi antaa noiden suomalaisten vuokraajien tietoja niin suuret kiitokset! Tuo www.minnethaimaassa.fi oli hyvä.

      • matkaperhe

        Hei. Ollaan myös budjettilomaileva lapsiperhe, kaksi nuorinta roikkuu vielä mukana. Ollaan lomailtu Huassa, Phuketissa ja Krabilla.
        Huan etu on se, että sieltä saa vuokrattua kivan kokoisen talon. Yleensä ne on "kylissä" mikä tarkoittaa, että siellä on vartiointi ja joitain palveluja. Uima-allas on joko "kylän" yhteinen tai hinnakkaammissa on oma allas.
        Oltiin tuollaisessa kylässä kaksi viikkoa kolme vuotta sitten, jolloin nuorin oli 9 ja neiti 14. Emme oikein kokeneet sitä omaksi jutuksemme ja kun katselimme muita vastaavia alueita, eivät nekään houkutelleet.
        Suurin syy oli se, että "kylät" on yleensä rakennettu sisämaahan kauemmaksi keskustasta ja rannasta. Lähimpään rantaan oli meillä kilometri, hyvään rantaan paljon enemmän ja kaupungin keskustaankin matkaa viitisen kilometriä.
        Jos viihdytte perheen kanssa suurimman osan ajasta uima-altaalla ja omassa pihapiirissä, niin silloin suosittelen, muuten en.
        Näillä palstoilla on haukuttu paljon Huaa, mutta ei se mitenkään huono valinta ole -siis jos ei hae mitään erikoista, vaan rauhallinen olo riitää. Lämpöä riittää, ruoka on hyvää -ja paikallisten pikkuravintoloissa edullista, ja ihmiset on ystävällisiä. Mutta samanhan voi sanoa oikeastaan joka paikasta Thaimaassa.
        Voihan Huassakin harrastaa, mutta kaikki vain on vähintään taksimatkan päässä: vesipuisto on hieno ( ja nythän siellä on toinenkin), mutta ei siellä monta päivää viitsi kuluttaa. Apinavuori on kiva, ja siellä saa menemään ehkä pari tuntia. Apinavuoren takana oleva ranta on mukava, mutta sinne oli meidän talolta tooodella pitkä matka. Asemarakenus on todella kaunis, mutta eipä se meidän lapsia isommin kiinnostanut.
        Ne Huan suuresti kehutut yömarkkinat olivat täynnä turistikrääsää jota saa halvemmalla melkein mistä tahansa. Ja koska kaikkialle oli pitkä, niin kyytimaksuihin meni päivittäin useampi kymppi. Meidän lapset ei ole Huaan uudelleen halunneet ja kyllä meillä aikuisillakin tuli aika vähän pitkäksi. Teimme pari retkeä, mutta Huasta oli pitkä matka vähän kaikkialle. Mm snorklausretki oli kiva, mutta autossa istumiseen meni 3 tuntia suuntaansa ja perillä oltiin pari tuntia. :-(
        Seuraava reissu tehtiin Phuketiin. Sitä haukutaan hintatason takia, mutta mielestäni sen hinnat eivät poikenneet Huasta. Asuimme ensimmäisellä kerralla Kamala beachilla, ja iso ilo oli se, että ranta oli ihan vieressä. Meillä sekä aikuiset että lapset tykkää melskata meressä, joten päivät kului nopeasti. Vesi oli kirkkaampaa kuin Huassa ja snorklausreissuille lyhyt matka.
        Sen jälkeen olemme olleet Phuketissa useasti ja aina on löytynyt jotain uutta nähtävää ja koettavaa. Viime reissulla lapset halusi norsun kyytiin, joten sekin tuli kokeiltua. Phuketin taksit on kalliita, mutta kun neuvottelee hinnan etukäteen, niin selviää aika vähällä. Lisäksi retkien kuljetukset sisältyvät aina etken hintaan.
        Phuket on meidän -ja lasten- suosikkipaikka, mutta en ala sitä tässä nyt enepää kehumaan. Me vain viihdytään siellä.
        Krabi taas on viehättävä kaupunki joen varrella. Kun täällä puhutaan Krabista, niin tarkoitetaan muutaman kilometrin päässä olevaa entistä kalastajakylää, joka on Ao Nang. Ao on nykyään turistikylä, jonka paras puoli on mielestäni se, että sieltä pääsee kätevästi kauempana oleville saarille päiväretkille.
        Me asuttiin Krabin kaupungissa mistä pääsi kätevästi ja edullisesti paikallisilla lava-autoilla Aolle. Silti se ei ollut oikein hyvä ratkaisu, koska edestakaisin ramppaamista oli liikaa. Jos nyt mentäisiin uudelleen, niin asuttaisiin Aolla ja tehtäisiin välillä iltareissu kaupunkiin. Krabin vanhassa satamassa aukeaa joka ilta ruokatori, jossa saa todella hyvää ruokaa huomattavasti edullisemmin kuin varsinaisissa turistikylissä.
        Krabin ja Phuketin (ja Khao Lakin) suurin miinus on sijainti, jos lentää Bangkokiin. Me ollaan yleensä varattu lento samalle päivälle Bankok>lomakohde. Eka päivä palaa matkustamiseen, mutta eipä päivästä paljon jäljellä ollut silloinkaan kun matkustettiin erikseen varatulla tilataksilla Bangkokista Huaan.
        Takaisintullessa ollaan otettu yhdeksi yöksi hotelli Bangkokista, niin ei tarvi hypätä heti koneesta toiseen.
        Khao Lakista meillä ei ole kokemusta, kuten ei Pattayastakaan, joten joku muu voi kehua niitä. Sanon vain senverran, että "aikusten iltarientoja" löytyy Thaimaasta kyllä joka paikasta, ja joka paikassa turistisetä kävelee paikallisen naisen kanssa käsi kädessä. Ihmetelen ihmisiä jotka raahaavat lapsensa illalla sitä menoa katselemaan ja sitten vielä kauhistelevat asiaa myöhemmin täällä.
        Tässä siis meidän kokemuksia. Jos me lähtisimme kuukaudeksi, niin emme varmaankaan olisi koko aikaa samassa paikassa. Kokeilkaa esim Phuketia ja Khao Lakia tai Ao Nangia. Niiden kaikkien etu on ihanien rantojen lisäksi se, että ne eivät ole kovin kaukana toisistaan. Paikallisbussilla matkat teidän kokoiselle paorukalle tekee muutaman kympin. Tai jos vuokraatte tilataksin, niin ei senkään hinta tule kuin n. kympin henkeä kohti.
        Oikein hyvää matkaa teille!


    • Hyppykeppi

      Www.huahintalot.com
      Villapavilion.suntuubi.com
      Www.baanfinland.com
      Siinä muutama. Paras sijainti on ehdottomasti baan finlandilla, nuo muut vähän kauempana keskustasta. hakua koneelle vaan niin löytyy muitakin...

      • eisinneainakaan

        Vaan finland on huono valinta. Uima-alla 11m, talot vieri vieressä 3m naapuri taloon.


      • Hyppykeppi

        Baan finland on tosiaan ahtaasti rakennettu ja uima-altaat on yhteiset. Plussaa on hyvä sijainti. Vertailkaa vaihtoehtoja ja puntaroikaa mitä asumukselta haluatte.


      • Ernoli

        Voi ei missään tapauksessa Hua Hin tai Pattaya noin nuorten lasten kanssa. Olen isovanhempi enkä mikään uskon lahkolainen tai muutenkaan jyrkkä kulttuurierojen suhteen. Olen vain kiertänyt Thaimaata jo 20-vuotta ja voin sanoa, että suurin osa ihanista lomakohteista on pilattu tyttöbaareilla, jotka ovat valloittaneet niin Phuketin Kata- ja Karon-rannat, Patong-ranta on kopio Pattayasta ja Krabi on myös pilattu korkeilla hinnoilla ja myös äänekkäälle iltamenolla. Khao Lak on ollut meidän perheen lapsille ihanne kohde. Viimeisellä lomalla, vuosi sitten, olimme viikon Khao Lakissa ja toisen viikon Koh Lantalla. Lapset, samaa ikäluokkaa kuin teidän, olisivat halunneet mielummin viettää koko loman Khao Lakissa juuri paikan kauniin rannan, rauhallisuuden, hyvän ruoan ja ystävällisten paikallisten ihmisten vuoksi. Jos lomalle lähtee lasten kanssa, niin kannattaa laittaa aina heidän tarpeensa omiensa etusijalle, niin lomamatka onnistuu varmasti!


      • herttaleijaa
        Ernoli kirjoitti:

        Voi ei missään tapauksessa Hua Hin tai Pattaya noin nuorten lasten kanssa. Olen isovanhempi enkä mikään uskon lahkolainen tai muutenkaan jyrkkä kulttuurierojen suhteen. Olen vain kiertänyt Thaimaata jo 20-vuotta ja voin sanoa, että suurin osa ihanista lomakohteista on pilattu tyttöbaareilla, jotka ovat valloittaneet niin Phuketin Kata- ja Karon-rannat, Patong-ranta on kopio Pattayasta ja Krabi on myös pilattu korkeilla hinnoilla ja myös äänekkäälle iltamenolla. Khao Lak on ollut meidän perheen lapsille ihanne kohde. Viimeisellä lomalla, vuosi sitten, olimme viikon Khao Lakissa ja toisen viikon Koh Lantalla. Lapset, samaa ikäluokkaa kuin teidän, olisivat halunneet mielummin viettää koko loman Khao Lakissa juuri paikan kauniin rannan, rauhallisuuden, hyvän ruoan ja ystävällisten paikallisten ihmisten vuoksi. Jos lomalle lähtee lasten kanssa, niin kannattaa laittaa aina heidän tarpeensa omiensa etusijalle, niin lomamatka onnistuu varmasti!

        Voihan räkä.Säälittävä kommentti.Tyttöbaareista pienet lapset ei ymmärrä mitään,vipinä alkaa silloin kun pienten lasten pitää olla jo nukkumassa.Lapsille pitää olla toimintaa,Khao Lakissa he turhautuvat tylsyyteen,siis nuoret.
        Aloittajan kysymykseen vastaisin että kun kyttäät lentoja niin ne saat halvemmalla kun mainitsit.Etenkin jouluna kannattaa matkat hoitaa omatoimisesti koska valmismatkat on hinnoiteltu pilviin.
        Näitä huviloita ja condoja itse emme ole suosineet pitkilläkään matkoilla.Hyvä aamupala hotellilla on se juttu.Emme lomalla halua kokkailla itse mitään emmekä lähteä raahautumaan minnekkään sitä etsimään.
        Kymppitonni riittää varmasti ja sillä vietätte jo luxusta.


      • Mäd

        Mae Phim loistava paikka, olimme viimevuonna, ihastuimme, rauhallinen, rento, ei turistirysä.
        Tässä yksi osoite vuokrataloista www.thaimaanvuokraasunnot.com, www.thailandplaces.com


    • Niper123123

      Kaikkiin kolmeen lähti kysely asunnosta. Jospa tämä tästä vaikka siirtyy suunnittelusta suoraa toteutukseen =) Kiitos vain. Jos joskus kerkiät niin kirjoita vähän lisää mitä kohteita, aktiviteettejä jne mitä tuolta löytyy? ja vaikka päiväretkinä vähän kauempaakin. Ja ylipäätänsä miten tuota aikaa kannattaa kuluttaa että lapset saa mahdollisimman paljon.

      • Hyppykeppi

        Mennään päivittämään tietoja kuukauden päästä, sen jälkeen voisi olla tuoreempaa infoa tarjolla. Voisin ajankuluksi muutaman lauseen kirjoittaa edellisen reissun pohjalta.

        Rannoista
        Kaupungin edustalla oleva ranta on kapeahko ja varsinkin nousuveden aikaan ranta jää ahtaaksi kaistaleeksi veden ja eroosiomuurin väliin. Ruokaa saa mutta hinnat ja tarjonta huonompaa kuin khao takiab beachilla. Rantsussa voi opetella ja harrastaa kite surfingia. Vedessä jonkin verran kallioita ja kiveä...
        Khao takiab on kaupungin eteläpuolella, n.5 min ajon päässä. Ranta on matalampi joten soveltuu paremmin lapsille. Rannassa on aurinkotuoleja vuokralla, kuten kaupunginkin, ja myös ns. Pyyherantaa edempänä. Vesijettejä saa vuokrata ja perinteiset banaani ajelut voi myös suorittaa siellä. Rannassa on myös hevosratsastusta koko päivän ajan. Tästä ilmeisesti on jotkut saaneet kuvan että rannat on täynnä kikkareita kyseisiltä elukoilta. Itse en vain sellaisiin törmännyt kun siellä kuukauden reissun aikana ainakin kymmenen päivää vietimme, jollakin varmaan ollut huonompi tuuri.

        Vesipuistot
        Black mountainin vesipuisto tarkastettiin pariin kertaan ja todettiin sen olevan hyvä, lapset tykkäsivät. Ruoka oli kohtuullisen hintaista ja vaihtoehtoja oli, suppeassa menyssä, riittävästi. Tämähän on lähellä niitä pavilionin asuntoja... Vieressä on wake board rata.
        Uudempi ja lähempänä keskustaa oleva avattiin ilmeisesti nyt vuoden vaihteessa, vana nava tai jokin sinnepäin. Pitänee se käydä tällä kertaa kokeilemassa.

        Eläimiä
        Elefantti ratsatusta voi harrastaa useissa paikoissa. Monipuolisin lienee kaupungin eteläpuolella oleva safari paikka, tarkkaa nimeä en muista, kyltit ison tien varressa. Sijainti oli kuitenkin ennen armeijan golfkenttää, pine golf tais olla. Siellä oli käärme näytöstä ja niitä elefantteja sekä muitakin eläimiä.

        Nähtävyydet
        Käymisen arvoisia paikkoja on ainakin thakiab beachin lähellä oleva apina vuori. Näkymät on mahtavat niinkuin kaupungin halkaisevalla vuorella olevalta "viralliselta" näköalapaikaltakin. Molemmissa paikoissa on villi apinoita. Osaavat olla röyhkeitä, varsinkin apinavuorella saa olla tavaroidensa kans varovainen.

        Ostokset
        Yö market keskustassa oli mielenkiintoisin paikka. Hinnat kohtuulliset, tarjontaa riittävästi niin ruoassa kuin vaatteissakin. Market village ostoskeskus oli sitten sellainen isompi missä oli vaikka mitä. Siellä oli myös keilarata ja elokuva teatteri.

        Nyt ei jaksa enempää...


    • niper2131231

      Olitpas oikeassa. 1900e 340m2 5mh uima-altaat ja kaikki. 4vka (joulukuun puolesta välistä tammikuun puoleenväliin) Melkoinen huvila. =) Siis tuo pitää sisällä kuljetukset kentältä ja takaisin pikkubussilla, loppusiivoukset ja arvioidun sähkön / veden kulutuksen. Lennot finnairilta suorina 4840e. Nuo on noin 800e kalliimpia mitä vaihtojen kanssa mutta me taidamme silti valita noin. Tuo huvila on 6km päässä keskustasta. Nyt olisi kulutettu 1900e 4840 = 6740e. Edelleen ajatuksena, lasten ehdoilla, jonkin verran aktiviteetteja ja rauhallista oloa. Meneekö Hyppykeppi pahasti pieleen?

    • Hyppykeppi

      Kohtuullinen paketti. isosta huvilasta saa maksaa enemmän mutta onpa sitten tilaa... Lennotkaan suorana ja ajankohtaan nähden eivät kalleimmasta päästä. Kyllä te tuolla saatte katetta rahallenne...

      • Hyppykeppi

        Teillähän jää taloon vielä tilaa mummolle ja papalle, kustannuksia ja lapsenvahti vuoroja jakamaan;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe