Oulun maanalaiset tunnelit?

juuh

Kun noista löytyy niin huonosti mitään tietoa, niin onko kellään hajuakaan esim. mihin aikaan rakennettu, miten laajalla alueella yms. Tarkoitan siis näitä kapeita vanhoja tunneleita jotka kulkee myös nimellä katakombit. Tai ees mitään vinkkiä mistä pääsee lukemaan lisää.

31

4536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skulldrinker

      En ole kuullutkaan. Mielenkiintoista! Lähtisin heti katsomaan kombeja.

    • KataKompi

      Ei ole.

      Vissiinni kahtonu liikaa elokuvia...

    • höpöheikki

      On niitä , armeijaaikana pääsin vähän vilkaisemaan. Kaupungin alla kymmeniä kilometrejä luolia.Mahdollisen ydiniskun kohdatessa muut pääsee suojaan paitsi vasemmistolaiset.

      • SA-Int

        Tuota noin, ei noista tunneleista saa netissä lörpötellä!
        Nämä on salaisia asioita.


      • lörppäsuu
        SA-Int kirjoitti:

        Tuota noin, ei noista tunneleista saa netissä lörpötellä!
        Nämä on salaisia asioita.

        tuo mitään armeijaa oo ikinä käynytkään! kuhan höpisee! L mielenterveysongelmainen mihinkään armeijaan pääse!!!!


      • vainLessuille

        Miten niihin kaikki lestadiolaiset lapsineen mahtuvat suojaan?
        Mikä on marssijärjestys ydiniskun sattuessa?


    • ooonnn

      linnansaaressa

      • Linnasaari

        Mää oon kuullu jotta siinä Pokkisen törmällä oleva kahvilatornin alta menis tunneli sinne saarille päin, Ainolan suuntaan. Rakennettu joskus vuonna Miekka ja Aura.
        On kuulemma sortunut paikkapaikoin.


    • Märräys

      Yhden huhun mukaan Hiukkavaaran ja Oulun kasarmin välillä olisi mukamas salainen tunneli.Mutta enpä kyllä sitä usko.

      • SA-Int

        On se siellä.


    • katapultti.-

      Juu. ei ole oulussa katakombeja.

      • Kepuli123123

        Niin no ei salaisia ainakaan. Niistähän ei saisi puhua, koska ovat salaisia. Sama juttu maailmanpolitiikassa ja uutisoinnissa.


      • Kempeleen.Bobrikoff

        Ei matujen rikoksistakaan saa puhua! Eikä siitä, ettei Oulun Polliisi niitä tutki!


      • tiktaattori
        Kempeleen.Bobrikoff kirjoitti:

        Ei matujen rikoksistakaan saa puhua! Eikä siitä, ettei Oulun Polliisi niitä tutki!

        kuka on kieltänyt puhumasta? en minä ainakaan.


      • PolPo.valvoo.sinuakin

        Alapas puhumaan niin taatusti tulet huomaamaan, siitä Oulun PolPot pitävät huolen!

        Jotenkin tutulta vieksahti tuo sana PolPot. Mistähän olen sen ennen tavannut?


    • Kotakampeissa

      Menevät kaupunginosasta toiseen ja metro kulkee väliä.Vain harvat ja valitut pääsevät kyytiin.

    • OritgarinGayjo

      Kaupungintalon kellarista pääsee katakombia pitkin suoraan tänne Oritkariin.

      • TietoaOn

        Kyllä. Luukku löytyy Oritkarin P-alueen pusikosta.


      • slurbs
        TietoaOn kirjoitti:

        Kyllä. Luukku löytyy Oritkarin P-alueen pusikosta.

        JUMALISTE !!

        MIKÄ LUUKKU, MISSÄ SE ON OK :SSA, KERRO H.E.T.I ???!!!! Mulla kaamee kutka pyrstössäin ja rassaukselle olisi huutava tarvis. Ei voi hoitaa itse kun ei taivu, muuten ottaisin itseltäni boskeen jos vain taibuisin, mutta kun ei niin ei. Tarviiko ottaa omat Tummeli :t mukaan vai löytyykö järjestävältä seuralta ?


    • Taksimies_tuirasta

      Ollessani armejassa hiukkavaaarassa 1992 todellakin huhuttiin et sieltä pääsee pientä huoltotunnelia pitkin kaupungin kasarmille. Esikunnan lattiassa oli useampia luukkuja joissa normi "viemärikansi" näiden kautta pääsi laskeutumaan tunneliin. Se oli ikäänuin kaapeleiden/putkien huoltotunneli ja ei järin suuri. Ei sitämyöten mitään isoja joukkoja siirrettäisi kriisitelanteessa,korkeintaan pieni iskuryhmä. Samoin vanhan kantakaupungin alla on paljonkin viemäri ja kaapeliputkia joissa sopii jopa kävelemään. Lähinnä kaapeli ja viemärikarttojen perusteella noihin voi päästä käsiksi.Esim vanhan oulun puhelimen alakerrasta lähtee useampaa tunnelia.

      • varmatieto

        hiukkavaarasta ei todellakaan mene mitään ihmisten kuljettavia (edes ryömimällä) tunneleita kaupungille. Jo oulujoki muodostaa hankalan esteen.


      • romutopi

        Pääsehän Suomenlinnaankin tunnelia pitkin.


      • intiaani.-
        romutopi kirjoitti:

        Pääsehän Suomenlinnaankin tunnelia pitkin.

        no kyllä sitte varmasti menee metrolinja hiukkavaarasta intiöön.


    • Toppilanonkalot

      Toppilaann rakennettiin lämpövoimalatyömaan yhteydessä valtavat polttoaineluolastot ja ydiniskun kestävä väestönsuoja/johtokeskus.

    • en.etsisi

      Lokka on zombi.

    • porttipahta

      miksei lokka uutisoi mitään

      • miksi_

        uutisoisi?


    • pelottaamitänehoksii

      Ei ole mitään tunneleita olemassa, muualla kuin kallioparkissa. Hiukkavaarassa on Puolustusvoimien materiaali varasto aidattu alue ja paikalla on masto. hiukanpolun ja hiukanmutkan tien risteysalueen lähellä on metsässä kompostin tapainen laatikko. kävin kerran koputtelemassa sitä laatikkoa ja kyseeessä on maanalla olevan hallin tapaisen varaston hätä poistumistie. suomesta ollaan tekemässä eun: liittovaltiota. ei me mit'ään puolustusvoimia tarvita. lusiferia ja saatanaa palvovat vapaamuurarit ovat ajamassa meitä kohti liittovaltiota.

    • tuskin_mitää_salaisuus

      Tiiä mitä slaisuuksia ne pitää sisällään esim aika paljon on meidän länsinaapurissa vastaavanlaisia paikkoja jotka on valmistettu ns kylmän sodan aikana

    • Oulun_metro

      Oulu vuonna 2030: 30 000 ihmistä työllistävä Ruskon sähköautotehdas pukkaa valmiita autoja ulos liukuhihnalla. Autot kuljetetaan suoralla junayhteydellä Nuottasaaren satamaan, josta laivat noutavat ne kuljetettavaksi ulkomaille.

      Työpäivän jälkeen Somaliasta Ouluun muuttanut automekaanikko hyppää metroon, jolla hän hurauttaa toiselle puolelle Oulua muutamassa minuutissa. Asunnossaan 30-kerroksisen talon kattohuoneistossa hän kokkaa perheelleen ruuan Kaakkurin kauppahallista haetusta lähiruuasta. Illalla perhe viettää aikaa laskettelemalla Ylikiimingin Pitkäselän laskettelukeskuksessa.

      Näin visioivat Oulun yliopiston suunnittelumaantieteen opiskelijat, jotka saivat tehtäväkseen miettiä, millainen Oulu olisi, jos voimakas muuttoliike toisi 15 vuoden aikana kaupunkiin puoli miljoonaa asukasta.

      Lähtökohtanaan kymmenen opiskelijan ryhmä käytti professori Jussi. S. Jauhiaisen puheenvuoroa Kalevassa. Siinä Jauhiainen maalaili Oulua miljoonan asukkaan kaupunkina. Suuri osa asukkaista tulisi Somaliasta ja Irakista, missä ympäristöongelmat ja turvattomuus työntävät väkeä muualle.

      Ouluun heitä vetää puhdas ympäristö, varma työpaikka, huipputeknologia ja laadukkaat palvelut.

      Kymmenen kunnan kuntaliitos

      Opiskelijoiden suunnitelmassa Oulu nähdään kymmenen kunnan yhdistymisestä syntyneenä suurkaupunkina. Puolesta miljoonasta asukkaasta 300 000 asuu nykyisen Oulun alueella ja loput 200 000 lähikunnissa.

      Asutus sijoittuu pääasiassa pääteiden ja ratojen varrelle sekä nykyisten asuinalueiden tuntumaan. Juna-asemien läheisyyteen keskittyy palveluita, työpaikkoja ja korkeita asuinrakennuksia.

      Eniten kasvaisivat Hiukkavaaran ja Ritaharjun kaupunginosat. Keskustan aluetta laajennetaan ratapihan siirtämisen yhteydessä siten, että asutus levittäytyy etelässä Heinäpäästä ja Etu-Lyötystä Limingantulliin aina Joutsensillalle asti. Idässä asutus menee junaradan yli Raksilan ja Karjasillan kerrostaloalueille.

      Opiskelijat nostavat joukkoliikenteen tärkeimmäksi kehitettäväksi liikenteen alueeksi. Joukkoliikenne keskittyy pääasiassa raideliikenteeseen sekä Pateniemestä Kaakkuriin kulkevaan metroon. Tuirasta Heinäpäähän metro on maanalainen. Sen kaivamisesta tullut jätemaa kuskataan Ylikiimingin Pitkäselkään, johon kohoaa laskettelukeskus.

      Suunnitelma huokuu ekologisuutta: talojen katoilla kasvatetaan itse vihanneksia ja jokaisessa kaupunginosassa on oma kauppahalli.

      Opiskelijoiden visio on kaikin puolin optimistinen: esimerkiksi Oulun työttömyysaste laskee alle neljän prosentin, eli käytännössä kaupungissa olisi täystyöllisyys. Myös uudet rakennukset ovat nolla- ja plusenergisiä, joista osa tuottaa energiaa yli omien tarpeiden.

      Suunnitelmassa mikään alue ei slummiutuisi, eikä Ouluun muodostuisi erillistä pikku Mogadishua eli slummia. Monikulttuurisuus näkyisi rakennusten ulkokuoressa sekä kulttuuripalveluissa. Loskakelien aikaan asukkaita houkuteltaisiin viihtymään katettujen sisäpihojen kauppoihin ja harrastuksiin.

      Jauhiainen on tyytyväinen opiskelijoiden visioihin. Hän muistuttaa, ettei työn tarkoitus ollut miettiä, mikä olisi käytännössä mahdollista toteuttaa. "Oulun pitää miettiä ratkaisuja, jos se haluaa mennä reippaasti eteenpäin. On tarve heitellä visioita, olipa kasvun mittakaava miljoona tai kymmenen tuhatta asukasta", Jauhiainen sanoo.

    • HitleriOliKiltimpi

      Oulun suuralueen maanalaiset tunnelit on varattu lestadiolaisille, jotka on erotettu SRK:sta synnin teon vuoksi ja suku ja perhe ja SRK ovat hyjlänneet, siksi ne ovat salaisia tunneleita, jossakinhan luopioidenkin on asuskeltava.
      Näistä katakombeista ei saa kysellä eikä julkisesti puhua, valtaosa Oulun virkamiehistä on lestadiolaisia ja he pystyvät määräämään salassa pidettäviksi nämä tunnelit ja omaan käyttöönsä varattuna, suuren kriisin sattuessa virkamiehet menevät itse suojaan näihin tunneleihin ja luopiot ajetaan maan päälle kaasuttumaan syntisinä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe