Omituisten maakauppojen jäljillä

VilpertTuisku

Venäläisten into ostaa maata varuskuntien, sotilaslentokenttien ja asevarikkojen lähellä on sattuman sanelema juttu. Näin vakuuttelevat tiedotusvastuussa olevat viranomaiset.

Samaan aikaan sekä suojelupoliisin, keskusrikospoliisin että puolustusvoimien asiantuntijat ovat taustakeskusteluissa kehuneet, että 45 minuuttia -ohjelma on oikealla asialla tutkiessaan omituisia maakauppoja. Aihe on poliittisesti niin arka, että uutisia varten haastattelemamme kenraalit ovat jutuissa esiintyneet nimettöminä.

Virallinen taho sanoo uskovansa sattumiin. Niitä onkin kasautunut varsin paljon. Kuin sattumalta vierekkäisissä kortteleissa Vantaalla pyörii kiinteistöfirmoja, joista yksi ostaa maata merivoimien asevarikon vierestä. Naapuriosoitteesta tehdään maakaupat Upinniemen varuskunnan tuntumasta, Venäjän suurlähetystön huvilan naapurista.

Saarijärvellä äskettäin kariutuneessa suuressa maakaupassa venäläisellä ostajalla oli kytkös Leonid Reimanin valtapiiriin. Reiman on toiminut Venäjän viestintäministerinä Putinin presidenttikaudella ja sittemmin presidentti Medvedevin neuvonantajana.

Maata myyneen yhtiön omistaa puolestaan Salussäätiö, jonka yksi perustajista ja omistajista on taiteilija Teemu Kassila, ulkoministeriön pitkän linjan huippudiplomaatin ja tasavallan presidentin tulevan neuvonantajan Ann-Marie Nyroosin mies.

Ostajan lonkerot ulottuvat yritysrakennelmien kautta Venäjän presidentin neuvonantajaan. Myyjän puoliso kuuluu Suomen presidentin lähipiiriin. Sattumaa, sanovat viranomaiset.

Joka tapauksessa presidentin uuden ulkopoliittisen neuvonantajan miehen bisnekset valaisevat sitä, miksi maakauppakeskustelu ei Suomessa ole sopivaa.

Maakauppaverkostot kietoutuvat hämähäkinseitin tavoin yhteiskuntamme ylimmälle huipulle asti. Pelaajina on poliittisen eliitin lähipiiriä. Tonttikaupoista saadut miljoonat taas kasautuvat maakuntien vaikutusvaltaisille maanomistajille. Iso naapurimaa on tärkeä liikekumppani.

Monella on syy olla hiljaa.

Author: "Jussi - 45min" Tags: "45 minuutin tekemisestä"

http://sd-10807.dedibox.fr/show_items-feed=7175da71cf016a95f35128cf748f518f?page=1

20

893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Salusharjusta

      Suljetun keskustelun esilletuonti. Miksi keskustelu suljettiin?

    • Tällaisiasensuroidaan

      Aikamoinen kannanotto.

      Professori Erkki Laatikainen: Rahanpesu ja talousrikollisuus Suomenkin riesana
      Kuva: YLE Keski-Suomi

      Kansainvälisyys tarjoaa professori Erkki Laatikaisen mukaan rikollisille uusia mahdollisuuksia. Hän toteaa, että suomalaisten olisi hyvä luopua sinisilmäisyydestä muun muassa maakaupoissa. Maanantaikolumnissaan Laatikainen muistuttaa myös hallintoministeriä kunnallisen itsehallinnon periaatteesta ja muistaa viikonvaihteessa edesmennyttä valtioneuvos Harri Holkeria.

      Keskusrikospoliisi tutkii, liittyykö venäläisten suuriin maakauppoihin Suomessa rahanpesua tai muuta rikollisuutta. MTV3:n 45-minuuttia ohjelma on ansiokkaasti kiinnittänyt asiaan huomiota. Keskusrikospoliisi toteaa Helsingin Sanomissa järjestäytyneen rikollisuuden hallitsevan maassamme satoja yrityksiä. Nämä pimeät puuhastelijat ovat puolestaan enimmäkseen suomalaisia.

      Ulkomaisten, lähinnä venäläisten aktiivisuudesta hankkia Suomesta jymyrahalla kiinteistöjä on puhuttu vuosia. Tapahtumaa ei ole tunnustettu ongelmaksi, koska venäläiset sijoittajat ovat tuoneet myönteistä aktiivisuutta monille seuduille. Liikkeellä on kosolti rehellisiä yrittäjähenkisiä osaajia. Mutta löytyy kiusallinen määrä tapauksia, joissa suurisuuntaiset lomakylä- ja hotellilupaukset ovat silkkoja humpuukipuheita. Kunnat ovat suhtautuneet näihinkin häärijöihin myötäsukaisesti, kun uusien työpaikkojen tarve on mittava samalla kun väestökato riivaa ja talous painii ahdingossa.

      Sinisilmäisyys sietää karistaa. Kiinteistö- ja yrityskauppojen selvittämiseen ovat perusteet, olivatpa työskentelijöinä suomalaiset, venäläiset tai muunmaalaiset. Valtioiden rajojen madaltuminen ja tietoliikenteen edistyminen ovat avanneet avarat ulapat hyville ja huonoille yrittäjille ja hankkeille. Monissa valtioissa mafia ja korruptio ovat arkieloa. Tätä ikävyyttä ei totisesti kaivata Suomeen.

      Venäjä seuraa tarkkaan alueensa maakauppoja. Ulkomaisilla toimijoilla ei ole edes lupa saada omistukseensa mitä ja mistä vain. Viranomaiset ottavat käytänteissä huomioon valtion yleisen edun.

      Suomessa tarvitaan lainsäädännöllisiä täsmennyksiä seurannan helpottamiseksi. Kansainvälinen ja kotoinen talousrikollisuus on yhä kekseliäämpää, joten viranomaisilla on oltava riittävät menetelmät laillisuuden ja hyvien tapojen valvomiseksi. Kansainvälisyys ei oikeuta hölmöilyyn, oman maan ja kunnan etujen mahdolliseen vaurioittamiseen. Kansainvälisyydestä, aivan niin kuin kaikista muista asioista, on hyödynnettävä suotuisat piirteet ja on estettävä rikollinen kolttostelu.

      Keskusrikospoliisin sarka on mutkikas. Kaikkea ei kyetä perkaamaan, mutta ilmiöön paneutuminen tuonee ajallaan töitä tasavallan hallitukselle, eduskunnalle, valtion ja kuntien hallinnolle.

      http://yle.fi/alueet/keski-suomi/2011/08/professori_erkki_laatikainen_rahanpesu_ja_talousrikollisuus_suomenkin_riesana_2774627.html

    • Suljetultasivulta

      kauppalehden keskustelupalstalta 13.5.2010

      http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?messageID=3940701&tstart=0

      13.5.2010 10:01 vastaus nimimerkille: laputtaja

      Presidentinlinna ja oudot maakaupat | 45 minuuttia (12.5.) 10-05-12

      45 min jatkaa outojen maakauppojen selvittämistä. Millainen kytkös on valtion huippuvirkamiehen puolison ja rahanpesukuvioihin kytkeytyneen venäläisyhtiön välillä?

      Venäläiset jatkavat maakauppojaan strategisten sotilasalueiden sisältä. Aluksi merivoimat eivät halunneet myydä Kemiöstä maata venäläisille koska katsoivat kauppojen olevan turvalliuuusuhka, mutta valitus SDP:läisille presidentille Haloselle toi venäläisille haluamansa maa-alueet sotilasalueelta, johon tarvitaan kulkuluvat.

      Turva-alueet eivät olleetkaan enää turva-alueita kun presidentti ylipäällikkönä määräsi, että Ukranalaisyhtiölle JG Houselle on myytävä maat strategisilta alueilta.

      JG House yhtiön johtaja asuu Vantaan kaupungin omistamassa vuokraasunnossa, varmaankin ilmaiseksi. Rahaa on ostaa miljoonilla maata, mutta asuminen on vaatimatonta... Itsasiassa kyseisessä talossa asuu enemmänkin venäläisiä maanostajia. Tämä ilmeisesti Vantaan kaupungin tuella. Puolustuministeriön turvallisuusjohtaja Iivosella ei ole tietoa maakauppojen lukumäärästä, tietää kuitenkin kertomansa mukaan että maakaupat on rekisteröity.

      Venäläisten bulvaanina maakaupoissa toiminut Teemu Kassila Salusharju Oy:n toimijana, ei halunnut vastata kysymyksiin. SDP:n Tarja Halonen nimitti luottonaisekseen äskettäin Teemu Kassilan vaimon Ann-Marie Nyroosin. Hän toimii henkilökohtaisena avustajana. Salusharju Oy kytkettiin aiemmin Venäjän presidentin lähimiehen Reimanin läheisyhtiöksi.

      Yhdessä nämä ovat venäläisten lukuun ostaneet strategisilta paikoilta Suomen puolustuksen kannalta maa-alueita kymmenillä miljoonilla euroilla.

      Miksi SDP:n Tarja Halonen käyttää valtaansa tasoittaakseen tietä venäläisten tunkeutumiselle puolustuksen kannalta strategisille alueille?

      Tämä tapaus vain vahvistaa, mitä SDP on puuhastelemassa. Kaikki viittaa siihen että SDP on täydellisessä käsiohjauksessa, koska venäläisillä on täysi valta paljastaa se mitä Suomen turvallisuusviranomaiset salaavat viimeiseen asti. Tätäkö se Suomen puolustaminen on, että suomalaiset suojelevat kylmänsodan vakoojia, ja antavat Venäjän tiedustelupalvelulle täyden vallan kiristää mahdollisia korkeimman tason päättäjiä Suomessa?

      Viestiä on muokannut: laputtaja 13.5.2010 10:01

      laputtaja 13.5.2010 11:50 vastaus nimimerkille: laputtaja

      Lisää taustaa SDP:n preidentti Halosen poliittisesta neuvonantajasta. Kuinka syvällä Suomi ui, koska kansaa ei kiinnosta SDP:n kiistattoman keulan puuhastelut venäläisten kanssa. Sen jälkeen kuin Haloselle oli valitettu siitä, että merivoimat eivät myy venäläisille turva-alueitaan strategiselle varastolleen, niin turva-alueet poistettiin ja myytiin ne Ukrainalaiselle bulvaanille. Siis alueet, joilla sakotettiin marjanpoimijoita, jos sinne eksyivät?? Yhtäkkiä, odottamatta, turva-aluetta ei tarvita, kun on sopiva venäläisen bulvaani ottamassa alueen haltuunsa. Ylipäälliköllä näemmä valta puolustusvoimien ja merivoimien johdon asiantuntemuksen mitätöintiin?

      Tietysti korkeat upseerit korkeiden virkojen perässä myyvät maansa, vai onko todella niin, että ylipäälliköllä on valta linjata, mikä on sopiva turva-alue strategisille varastoille. Näin näemmä on. SDP on asetettu suomessa paljon vartijaksi.

      "Presidentin uuden neuvonantajan puoliso maakaupoilla venäläisten kanssa

      Kansainvälisiin rahanpesukuvioihin kytkeytyvän venäläisyhtiön kanssa kauppaa käyneen Salusharju Oy:n omistaa Saarijärvelle rekisteröity Salussäätiö. Vuonna 2004 rekisteröidyn säätiön perustaja ja omistaja on taiteilija Teemu Kassila. Kassilan puoliso Ann-Marie Nyroos on juuri nimitetty presidentti Tarja Halosen ulkopoliittiseksi neuvonantajaksi. (Lehtikuva)

    • Iskeekösensori

      PUTIN: ILOITKAA VENÄLÄISTEN MAAKAUPOISTA

      28.05.2010 11:55

      Venäjän pääministeri Vladimir Putin pitää venäläisten maakauppoja Suomessa hyvänä, iloitsemisen arvoisena asiana. Putin otti asiaan kantaa vieraillessaan eilen Lappeenrannassa.

      - Jos ulkomaalaiset ostavat kiinteistöjä missä maassa tahansa, tämän maan pitäisi olla iloinen siitä. Tämä ylläpitää kiinteistöjen markkinointia ja luo hyvät olosuhteet yleensäkin investoinneille, Putin sanoi tiedotustilaisuudessa.

      - Millä valtiolla tahansa on oikeus säännöstellä näitä kauppoja siten, miten se katsoo sen tarpeelliseksi, Putin jatkoi.

      Venäjä säännöstelee itse maan myyntiä ulkomaalaisille tiukasti. Esimerkiksi suomalaisille maakaupat ovat käytännössä hyvin vaikeita.

      Venäläisten Suomessa tekemät suuret maakaupat ovat herättäneet Suomessa kohua viime aikoina. Tällä viikolla eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsenet vaativat venäläisten maakauppoja tiukempaan seurantaan muun muassa rahanpesuepäilyjen takia.

      Venäläisten maakaupoista vaaditaan nyt täsmällisempiä tietoja

      http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/05/1133495

    • Harjunsalaus

      Kaupunki ei saakaan tarjousta Ahvenlammesta
      25.2.2009 13:03 (25.2.2009 13:03)
      Venäläisen liikemiehen Denis Fokinin yhtiö Hotelli Lempilampi Oy ei enää havittele Saarijärven kaupungin omistamia maita Ahvenlammelta.

      Asiasta ilmoitti kaupungille lyhyessä viestissä varatuomari Ville Salonen, joka toimii Hotelli Lempilammen oikeudellisena neuvonantajana.

      Viestin mukaan Salosen "edustamat tahot ovat päätyneet siihen, että tässä suhdannetilanteessa he eivät jätä tarjousta kaupungille keskustelluista maa-alueista".

      Salusharjun kiinteistön osalta Hotelli Lempilammen projekti jatkuu suunnitelmien mukaan. Viestissä kuitenkin todetaan, että "myös tähän kysymykseen voidaan palata myöhemmin tarpeen vaatiessa".

      Hotelli Lempilampi Oy:n hallituksen jäsen Kimmo Ojanen ei halunnut kommentoida asiaa.

      Yleisöinfo luvassa

      - Pidämme Saarijärvellä maaliskuussa avoimen tiedotustilaisuuden, jossa vastaamme kaikkiin kysymyksiin, Ojanen lupasi tiistaina.

      Tilaisuuteen osallistuu myös Fokin, joka on yhtiön omistaja ja hallituksen puheenjohtaja.

      Yhtiön edustajat esittelivät viime kesänä kaupungille suunnitelmiaan lomakylästä, johon olisi rakennettu muun muassa golfkenttä ja jopa 300 asuntoa.

      Tällöin arvioitiin, että hanke toisi yli sata työpaikkaa ja kaupungin kassaan yli puoli miljoonaa euroa kiinteistöveroja vuosittain. Suunnitelmat ulottuivat myös yksityisten maille sekä kaupungin omistamalle noin 55 hehtaarin alueelle.

      Nyt hankkeen kokoluokka pieneni. Suunnitelmat koskevat noin 16 hehtaarin hotellialuetta, josta Hotelli Lempilampi on tehnyt kaupat Salusharju Oy:n kanssa. Omistusoikeus ei vielä ole siirtynyt ostajalle.

      Salusharju teettää parhaillaan alueelle kaavaa, jonka luonnosta odotetaan pian ympäristölautakunnan käsittelyyn.

    • Putinpelkoa
    • Nikof

      Monella on syy olla hiljaa

      Venäjän iso karhu haalii maata Suomesta 19.11.2008
      Saarijärvi, Ahvenlampi, Denis Fokin, Kimmo Ojanen, Tino Haapoja, Leonid Reiman, Putin, Kreml yhteys, Janne Kinnunen

      http://www.katsomo.fi/?progId=3657&itemId=1058

    • Mitäihmettä-

      Suomalaiset on huolissaan kun venäläiset yksityishenkilöt ostelevat maita varikkojen, mastojen ja vastaavien läheltä.
      Mutta mitäpä luulette, onko noilla maakaupoilla, rajapyykeillä tai sillä, onko nimi kirjoitettu lainhuudatukseen kyrillisillä kirjaimilla mitään merkitystä, jos todellinen kriisi syttyy? Suomen valtio pakko-ottaa maat sotatilanteessa käyttöönsä, jos se niin tarpeelliseksi katsoo, oli omistajana sitten suomalainen tai velivenäläinen. Ja hyökkäävän maan kansalaisen hallussa oleva tontti sotilasvarikon tuntumassa pakko-otetaan valtion käyttöön aivan varmasti. Eihän siinä nyt ole kahta sanaa.
      Jos venäjän kanssa tulisi kriisi, ei ne venäläiset näillä maaplänteillä täällä mitään tee. Ei ne tänne sotilastukikohtia ole perustamassa.
      Rauhan ajan aikainen vakoilu on sitten eri juttu.

      • skeptinen

        Taitaa olla "Mitäihmettä" tyypillinen aivopesty kepuli, joka ei ymmärrä maakauppojen merkityksestä , saati turvallisuusasioista tuon taivaallista.
        Pitääkö vääntää rautalangasta vai lieneekö se liian pehmeä keino?
        "Mitäihmettä" tyypin logiikan mukaan on aivan sama, vaikka maita myytäisiin varuskuntien ja muiden kriittisten kohteiden läheltä. "Kriisin sattuessa maat pakkolunastetaan".
        Olisikohan niin, että puolustusvoimilla olisi paljon tärkeämpiäkin tehtäviä kuin se, että ruvetaan perkaamaan, mistä kaltaisesi kepulit ovat joutomaitaan myyneet?
        Nykyaikainen sodankäynti tapahtuu "yön yli operaatioiden" avulla ja hitaat toimenpiteet voidaan unohtaa.

        Mitä päässäsi liikkuu, vai liikkuuko mitään?

        Päästäisitkö potentiaaliset varkaat tai rikolliset oman kotisi läheisyyteen ja ajattelisit, että kyllä poliisi sitten konnat kiinni ottaa, jos jotain tapahtuu.
        Mitä tykkäisit, jos "naapuri" olisi katkaissut sähkösi tai tietoliikenneyhteytesi?
        Mistä lähtisit heitä tavoittelemaan ja korvauksia hakemaan?

        Mitäs luulet, onnistuisitko löytämään vahingontekijät ja miten saisit heidät vastuuseen?

        Millä tavalla varmistaisit "naapurin" aikeet, jos et tunne heitä etkä osaa heidän kieltään?
        Oletko tyytyväinen "naapurin" käyttäytymiseen viime aikoina?

        Osaatko ennustaa, miten he jatkossa käyttäytyvät tai mitä he aikovat?

        Miten varmistat rahan alkuperän, jos heille maitasi myyt?

        Kerro ihmeessä meille muillekin, jos olet asiastasi noin varma.

        Säästä jatkossa aivopierusi ihan omana "ajattelunasi" ihan itselläsi, äläkä tarjoile viiltävää älykkyyttäsi meille "tyhmille" bisneksestä ymmärtämättömille.

        ps.

        Oletko tietosi saanut Väyryseltä, Aholta tai Lehtomäeltä?
        Ai niin, unohdin Pekkarisen ja Kääriäisen.

        Toinen vaihtoehto on tietenkin sanomalehti Keskisuomalainen ja sen osaava toimitus taustajoukkoineen, Neittaanmäkeä ja Mikkosta unohtamatta.


      • Sergei-Zavenski

        Vedäppä vajukki vähän henkeä. Vainoharhaisuus on säälittävä luonteenpiirre. Voit olla huoletta. Ei niillä soisilla metsäpalstoilla, joita venäläiset ovat sieltä täältä ostaneet, ole mitään ihmelaitteitta tai sissijoukkoja piilossa, jotka yhtäkkiä "katkaisevat sähkösi" tai "mykistävät puhelimesi".
        Eikä myöskään mitään ihmesäteitä, joilla he hallitsevat ajatteluasi.

        Edelleenkin tulen myymään mitä vain kelle vain, joka parhaimman hinnan maksaa. Lopeta ruikutus ja maksa itse paremmin, jos pelkäät venäläisiä.
        Tosin tää maa on nyt jo niin paskassa jamassa, että eipä tämä tästä enää Venäläisten tulolla paljoa huonommaksi menisi.


    • SalusJaAhvenlampi
    • HunttalanMatti
      • Anonyymi

        Mänttä-Vilppula huijauksen kohteena. Rutiköyhiä ja olemattomia yhtiöitä, rahan lähde arvoitus – tällainen on Mänttä-Vilppulan jättihankkeen salaperäinen rahoittaja

        https://yle.fi/uutiset/3-11196345


    • Anonyymi

      Mänttä-Vilppula huijauksen kohteena. Rutiköyhiä ja olemattomia yhtiöitä, rahan lähde arvoitus – tällainen on Mänttä-Vilppulan jättihankkeen salaperäinen rahoittaja

      https://yle.fi/uutiset/3-11196345

      • Anonyymi

        Voi kun jännää ihanko totta


      • Anonyymi

        Kannattaa ottaa oppia ettei täällä toista kertaa mennä halpaan. Mänttä-Vilppula uskoo satuja.. Rahanpesua taitaa olla. Italian suunnallahan on ihan oma porukka näissä hommissa..


    • Anonyymi

      Kaikki venäjää opiskelemaan. Työpaikkoja tulee!

    • Anonyymi

      MAAKAUPAT, Youtubessa KAIKKI MTV45 min OHJELMAT
      34 videota 2 957 katselukertaa Viimeksi päivitetty 28.9.2018

      Venäläisten maa- ja kiinteistöhankintoja Suomessa Putinin valtakaudella, 2000 -luvulla. Strategista hankintaa on Suomen huoltovarmuuden ja puolustuksen kannalta keskeisistä kohteista. On puolustusvoimien asevarikoiden ja harjoitusalueiden tuntumassa, liikenteen solmukohdista, energianjakelun kantaverkkojen, laitosten ja johtokeskusten lähialueilta, tietoliikennemastojen tuntumasta. Kauppoja yhtiöillä, omistusten piilottelua, suomalaisia bulvaaneja, rahanpesua. Ilmiö, joka on haluttu poliittisista syistä ohittaa keskiluokkaisten venäläisten hyväntahtoisina kesämökkikauppoina Itä-Suomessa.

      https://www.youtube.com/playlist?list=PLob4AkHJnRqPmMjC-V3VKhrnZLYxAhed-

      PUTININ PIHAPIIRISSÄ, Venäjän suurvaltaoperaatiot Suomessa
      Tuula Malin Julkaistu 3.6.2020 uusi kirja

      Tuula Malin, MTV haastattelu 3.6.2020

      https://www.mtv.fi/sarja/uutisaamu-33001003008/nain-venajan-suurvaltaoperaatiot-ulottuvat-suomeen-1264649

      YLE/MOT: BIZKON - Bisnesunelmia Pietarista
      •7.2.2015
      https://www.youtube.com/watch?v=ptwClKumFMw

      YLE: Trevoc kalasteli tietoja julkisin varoin
      •16.2.2015
      https://www.youtube.com/watch?v=UUqIpL7-OTo

      MTV3: Venäläispankin edustusto uinuu Kotkassa
      •24.3.2015

      22.9.2010 MTV3/45 minuuttia Toimittaja: Tuula Malin Kotkalaisessa liikekiinteistössä on uinunut lähes kymmenen vuoden ajan venäläisen pankin edustusto ilman minkäänlaista ulospäin näkyvää toimintaa. Venäjällä 90-luvulla perustetun Bankirsky Domin edustusto avattiin Kotkaan kaikessa hiljaisuudessa vuonna 2001, vain vuosi ennen Suomen siirtymistä eurovaluuttaan. Bankirsky Dom on ainoa ETA-alueen ulkopuolisen valtion pankki, joka on tuonut markkinointiosastonsa eli edustustonsa Suomeen. Pankin edustusto pitää Suomessa mahdollisimman vähän ääntä itsestään, mutta Venäjällä rahalaitos kertoo omistuksensa siirtyneen Suomeen, suomalaiseen kiinteistöalalla toimivaan yhtiöön vuonna 2006. Lisäksi pankki sanoo olevansa euroalueella toimivan pankkijätin, Nordean yhteistyökumppani. http://www.mtv.fi/uutiset/talous/arti...

      https://www.youtube.com/watch?v=fN8eJFFV1WE&list=PLob4AkHJnRqPmMjC-V3VKhrnZLYxAhed-&index=30&t=0s

      AIRISTON HELMI
      IL-TV: Venäläissaaria armeijan suoja-alueella
      •3.9.2015

      Kaikki venäläistaustaisen Airiston Helmen saaret sijaitsevat Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta keskeisten syvävesiväylien varrella Turun ja Naantalin edustalla. Venäläisyhtiön saarihankinnat sijoittuvat merialueelle, jolla sijaitsee Puolustusvoimien käytössä olleiden tai yhä olevien linnakesaarten tihentymä. Airiston Helmen omistus on Suomen rannikkopuolustukselle tärkeiden saaristotukikohtien seassa ja selustassa

      https://www.youtube.com/watch?v=j7Ihx2Ci7P4&list=PLob4AkHJnRqPmMjC-V3VKhrnZLYxAhed-&index=2&t=0s

      Varlakovin halli Saarijärvellä
      MTV3: Venäläispoliitikko maakaupoilla armeijan tietoliikennemaston juurella
      •3.2.2015

      11.3.2009 MTV3/45 minuuttia: Vierailu venäläishallissa Saarijärvellä. Toimittaja: Tuula Malin Toimittaja Tuula Malin vieraili Suomen puolustusvoimille tärkeän tietoliikennemaston juurelle ilmestyneessä venäläishallissa. Duumassa edustajan avustajana työskentelevä Dennis Varlakov lensi Moskovasta Tikkakoskelle avatakseen Saarijärvellä sijaitsevan hallinsa ovet MTV:n kuvausryhmälle.

      https://www.youtube.com/watch?v=pPusI-L3Bmg&list=PLob4AkHJnRqPmMjC-V3VKhrnZLYxAhed-&index=2

    • Anonyymi

      Mitä hotelli Ahvenlammelle kuuluu? Onko se purettu vai rapistuuko rauhassa?

      • Anonyymi

        Ikävä kyllä, rapistuu rauhassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1604
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1452
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1308
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      1245
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe