perhetapaaminen vankilassa

mies44

Miten on kun huumekoira merkkaa kun on menossa perhetapaamiseen? Täytyykö vartioiden tutkia? Yhdellä ystävällä kävi näin ja vartiat eivät olleet alkaneet tutkimaan vaikka sitä pyydettiin ja kyseinen henkilö ei todellakaan mitään käytä tai ole ollut sellaisessa seurassa missä käytettään. Perhetapaaminen peruttiin pelkän koiran merkkauksen perusteella. Onko oikein? Vai onko vartiat tehneet tässä virheen? Voiko tästä valittaa johonkin?

12

452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yli-Vartija

      Mikäli vierailijaa epäillään, tai halutaan suorittaa kontrollitarkastus, niin hänet siirretään syrjään, housut nilkkaan ja perinteinen pyllistys. Tässä vaiheessa koira ottaa "hajut" salakuljetuksen varalta intiimiltä alueelta. Jos kaikki on hyvin ja käsitavaroista ei huomautettavaa, niin housut ylös ja kamat kassiin ja tapaamiseen.

      • mies44

        Tässä tapauksessa siis on tehty virhe? Tarkastusta ei ollut suoritettu vaan tapaaminen peruutettu VAIN koiran merkkauksen perusteella. Pyllistystä tai käsitavaroita ei siis tutkittu.


      • mies44

        Mihin tässä tilanteessa pitää tehdä valitus? Kun nyt joutuu taas odottamaan seuraavaa perhetapaamista jos sitä edes enään myönnetään?


      • Pidäpintasi
        mies44 kirjoitti:

        Mihin tässä tilanteessa pitää tehdä valitus? Kun nyt joutuu taas odottamaan seuraavaa perhetapaamista jos sitä edes enään myönnetään?

        Sinua on kohdeltu todella väärin ja kannattaa asiasta johonkin valittaa, esimerkiksi vankilan johtajalle suoraan. Olet joutunut virkarikoksen uhriksi.


      • Saa_valehdella_mutta
        mies44 kirjoitti:

        Tässä tapauksessa siis on tehty virhe? Tarkastusta ei ollut suoritettu vaan tapaaminen peruutettu VAIN koiran merkkauksen perusteella. Pyllistystä tai käsitavaroita ei siis tutkittu.

        Nolaat aloittajan, ystävän ja vangin jos saat heidät vaatimaan jotain perseen nuuhkimista.


      • Suositus

        Oikea valitus kanava on rikosseuraamusvirasto RISE. Soitto sinne ja isot pyörät pyörimään. Rikosilmoitustakaan en laskisi mitättömäksi vaan aiheelliseksi.


    • Aina_voi_valittaa_mutta

      Ystäväsi tai vangin oikeuksia ei ole rikottu. Laki sanoo että:

      "Turvatarkastuksesta ja vankilaan pääsyn epäämisestä päättää valvonnan esimiestehtävissä toimiva virkamies tai, jos asia ei siedä viivytystä, vankien ohjaus- tai valvontatehtävissä toimiva virkamies.

      Tapaajan henkilöntarkastuksesta ja vankilasta poistamisesta päättää valvonnan esimiestehtävissä toimiva virkamies. Kiinni otetun henkilön säilössäpidosta päättää vankilan johtaja."

      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2005/20050767#a767-2005

      "Tapaamisen epääminen ja erityisvalvottu tapaaminen

      Tapaaminen voidaan evätä, jos:

      1) tapaaja ei pysty luotettavasti todistamaan henkilöllisyyttään;

      2) tapaaja kieltäytyy 17 luvun 2:ssä tarkoitetusta turvatarkastuksesta tai 17 luvun 3 §:ssä tarkoitetusta henkilöntarkastuksesta; taikka

      3) on perusteltua syytä epäillä, että tapaamisesta aiheutuu vaaraa vankilan järjestykselle tai turvallisuudelle taikka vangin tai muun henkilön turvallisuudelle."

      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2005/20050767#L13P4

    • mies44

      Henkilöllisyys todistettu, VAADITTU henkilöntarkastusta eikä voitu millään tavalla todeta että henkilö olisi ollut aiheuttamassa vaaraa vankilan turvallisuudelle. Siis kysymys edelleen kuuluu olisiko tarkastus pitänyt tehdä? Vai voiko todellakin tapaamisen evätä pelkän koiran "merkkauksen" perusteella? Henkilö oli kuitenkin päässyt valvottuun tapaamiseen. Mutta perhetapaaminen evätty.

    • sodär

      Kyllä perhetapaaminen voidaan evätä pelkän koiran merkkauksen takia. Samasta syystä olisi halutessaan voitu kieltää myös valvottu tapaaminen (joka siis nyt oli myönnetty). Voidaan sanoa, että on perusteltua syytä epäillä ( eli se koiran merkkaus) kiellettyjen aineiden kuljetusta kehonsisäisesti ja sitä vaihtoehtoa ei pelkässä henkilöntarkastuksessa voida poissulkea. Päätöksestä voi toki valittaa eduskunnan oikeusasiamiehelle, mutta aivan turhaa paperien puljaamista siitä vain tulee.

    • mies44

      Tässä tilanteessa vartia oli nimenomaan kysynyt vain ja ainoastaan pelkästä kannabiksen käytöstä ja onko ollut paikassa missä tätä kyseistä ainetta olisi käytetty. En voi käsittää miten perhetapaaminen voidaan peruuttaa pelkän koiran merkkauksen perusteella. Kun ei edes tavaroita oltu tutkittu.

    • sodär

      No harvemmin ne kielletyt tavarat siellä tavaroiden seassa piilee, joten sinänsä niitä on turha tutkiakaan koiran merkkauksen jälkeen. Kassi on kuitenkin jätetty säilöön, eikä sitä ole viety tapaamistilaan, joten "problem solved" vankilaturvallisuuden osalta. Harvempi sitä alkaa hivakkaa perseestään kaivaa kesken valvotun tapaamisen. Ja jos koira merkkaa, oli syy mikä tahansa, se oikeuttaa tapaamisen perumiseen. Jopa sen valvotun tapaamisen. Näin se vaan on.

      • TseTseKilttiKoira

        Voiko koiran vaihtaa?
        Minä pyytäisin ehdottomasti tuoreemman ja paremman hajuaistin omaavan koiran ottamista kehiin. Se vanha rakki on voinut saada hajujäljen huumeita käyttävän vanginvartijan nahkasaappaan varresta samalla kun on kusaissut (merkannut) saappaan.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe