MATO!!

wez

Bongasin eilen mun akvan lasista sellaisen valkosen madon! Se oli noin 1cm pitkä ja tosi ohut valkoinen. Mikä se on? Onko se jotain vaarallista? Sain sen pois, mutta voiko niitä olla enemmän jossain? Auttakaa oikeesti! Oon ihan paniikissa.
P.S. Siellä ei ole muita kaloja, kuin toissapäivänä ostamani kaardinaalitetrat!

5

1746

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalafani

      Akvaariossasi on näitä matoja ihan varmasti enemmän. Ne madot elävät soran seassa ja kun soraa vähän pöyhii niin näet kuinka niitä ui hetken aikaa vedessä enemmän tai vähemmän, ja sitten ne vajoavat takaisin soraan. Mutta nuo madot ei ole loisia eikä kaloille vaarallisia. Minunkin akvaariossani on niitä, ja niitä ei varmaan saa millään ihan kokonaan pois. Ahkeralla pohjanpuhdistuksella (pohjaimuroinnilla) voit vähentää niitä, ja estää vallattomasti leviämästä välttämällä ruokkimasta kaloja ylenmäärin. En ole varma ovatko madot nimeltään laakamatoja, oletan niin. Itse sain näistä tietoa eräältä akva-asiantuntijalta. Ja voit huomata että kun olet möyhinyt matoja veteen sieltä pohjasta, niin useat kalat syö niitä innokkaasti. Mutta madot ei siis ole vaarallisia, kurjia kuitenkin jos niitä on paljon.

    • gangsta

      Lapamato!!! se kasvaa kalan sisällä ja käyttää sen syömän raviinnon hyväkseen. Lapamato voi asua myös ihmisessä!

      • Huuhaa

        No niin. Älä nyt tuota usko. Jos jossakin on lapamato, niin se ei ole akvaariossasi...


      • Mutsi
        Huuhaa kirjoitti:

        No niin. Älä nyt tuota usko. Jos jossakin on lapamato, niin se ei ole akvaariossasi...

        Oliko akvaariosi kauan ilman kaloja ennen kardinaalitetroja? Meillä akvaario oli toiminnassa, mutta ilman kaloja(muuton vuoksi)kolme viikkoa. Jo kahdessa viikossa näitä matoja alkoi ilmaantui. Jossakin akvaariolehdessä vastattiin jollekulle, että laakamadot(?)kertovat akvaarion huonosta tilasta, vedenvaihtoja pitää lisätä ainakin kertaan viikossa ja ruokintaa vähentää yms. Tuntui loogiselta, ilman muuta elämää akvaariossa madot villiintyivät. Madot havaittuani tyhjensin koko akvaarion ja pesin hiekan. Annoin sitten veden kypsyä vain viikon ennen kalojen tuomista. Sen jälkeen ei ole matoja näkynyt.Jos niitä alkaa näkyä lisää, huuhtele siis hiekka, puhdas vesi. Kaloille toinen koti edes vuorokaudeksi.


    • Vast'alkaja

      Tämä on jo onnettoman vanha keskustelu... Mutta onkohan itsellänikin kehittymässä harvasukasmato- tai laakamatoesiintymä? Minulla on enemmänkin nanoakvaariotyyppinen allas. Eli ostin triopsin munia, ja sitten triopsille piti ostaa isompi asunto ja ostin samalla yhden kasvin ja pari tiikerikotiloa yhdestä ja samasta akvaarioliikkeestä, ja näiden mukana sitten tulikin enemmän kylkiäisiä.

      Ainakin kahta eri sorttia kotiloita ja noita matoja, joita pelolla koetan tunnistaa. Eivät ole vielä senttiä pitkiä, joten epäilen, ovatko kuitenkin jotain vaarallisia. Triopseja sain erästä kasvatettua vain yhden, mutta se sotki valtavasti pienessäkin altaassa ja silppusi kasvia omien ruokien lisäksi. Kuoli kuukauden iässä, mutta se on sille sinänsä luonnollinen ikä (vaihtelu 20 - 90 pv). Toinen tiikerikotiloistakin kuoli, oli vaisumpi jo alussa, ja vedenlaatuongelman lisäksi herää epäily kotilon mukana tulleista taudeista.

      "Kuokkavieraskotilot" (mittaa noin sentti, teen lajimäärityksen myöhemmin kun kasvavat) olen kokenut posisiivisesti. Eloisia olentoja, ja syövät triopsin mekastuksen jäljiltä levääntyneet kasvit puhtaaksi. Siistejä olentoja!

      Sinänsä pienen akvaarion pito on erittäin haasteellista, siinä saa tehtyä kaikki aloittelevan akvaarioharrastajan virheet lyhyessä ajassa. En tiedä, suosittelenko muille vai en. Luulen, että jos tästä tilanteesta selviää kunnialla, niin mahdollisen ison kala-akvaarion pito myöhemmin on kohtuullisen helppoa. Saa esim. tuntuman sopivaan ruokintaan (ja noita kotiloitahan ei oikeastaan tarvitse ruokkia ollenkaan, kun on levää...).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe