Koska ultrataa vatsan päältä?

liu95

Hei,
Tein eilen positiivisen raskaustestin ja mietin että pitäisikö odottaa hetki ennen lääkärille soittoa, jotta ultraisivat mielummin vatsan päältä kuin sisäisesti alapään kautta? Se on niin kamalan epämiellyttävää, vihaan gynekologillakin käyntiä.
Pitääkö siellä olla alasti?

12

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinentulossa

      Moikka ja Onnea!

      Neuvolassa käydään yleensä ekan kerran raskausviikolla 10 ja silloin ei ultraa yleensä vielä oteta. Neuvolassa tehdään pääsääntöiseti kaksi ultraa, joista eka ajoittuu raskausviikoille 12 -14. Jälkimmäinen se toinen ultaus tehdään raskauden puolivälissä rv/ 19-21.
      Alapää pitää tietenkin riisua, myös sukkikset ja pikkarit otta pois. Mulla ei ekassa raskaudessa saatu sikiötä kuviin vatsanpäältä, joten tekivät sen tutkimuksen sitte sisäkautta. Ei satu, mutta sama juttu kuin sulla, en tykkää gynen "ronkkimisesta". Sensijaan se toinen ultraus onnistui vatsanpäältä.
      Nyt tässä tokassa raskaudessa onnistui myös ensimmäinen rv/ 12 4 tehty ultra vatsanpäältä.

      • liu95

        Oliko miehesi mukana ensimmäsessä ultrassa? En tiedä pystynkö hillumaan siellä alapää paljaana jos siellä on monta ihmistä..


      • toinentulossa

        Joo, ultrassa mies on kyllä ollut mukana, mutta normaalit neuvolakäynnit olen joutunut käymään yksin. Mies ei haluu tulla kanssani neuvolaan, kun sanoo tuntevansa olonsa kiusaantuneeksi. Enpä ole sitä sitte sinne enää pahemmin patistellutkaan.
        Eikä siellä ultrassa ainakaan mulla viimeksi ollut kuin se suorittava lääkäri. Edellisessä raskaudessa tais olla mukana myös hoitaja, mutta en muista ihan varmasti. Ei kuitenkaan mitään torikokousta.
        Jos taas saat miehesi mukaan, niin et kait sä sitä häpee? Onhan se sun mies nähnyt alapääsi ennenkin, kun on kerran sinut raskaaksikin saanut.


    • Miimaa

      Se tehdäänkö ultra mahan päältä riippuu ihan sinun ruumiinrakenteestasi ja siitä näkyykö vatsan päältä mitään. Noin 50% ekoista ultrista tehdään alakautta. Itse et voi siihen vaikuttaa mistä se tehdään. Ystävilleni tehtiin alakautta, minulle vatsan päältä vaikka olenkin hiukan ylipainoinen ja esim toinen ystävistäni ei ole.
      Soita nyt vaan sinne neuvolaan ja ilmoita että,olet raskaana.

      • Miimaa

        Ja täällä ultran tekee ainakin kätilö, muita ei ole paikalla


    • hirveäkokemus

      Mulla tuli mieleen oma kokemus ultrasta alapään kautta... Nainen ronkki alapäätä ja samalla mässytti purkkaa oikein kuuluvasti ja näkyvästi, vieressä nuori opiskelija seuraamassa tilannetta ja venäläinen mies katsomassa samalla selostaen tilannetta venäjäksi tai huonolla suomella nauhuriin. Tuolloin kyllä ärsytti niin paljon ettei haluta mihinkään laitoksiin enää mennä... Tästä on siis 9 vuotta aikaa ja en kyllä ikinä unohda tuota. Näin jälkeenpäin ällöttää ajatuskin tollasesta.

    • NT-vatsanpäältä

      Itseänikin inhottaa tuo alakautta tehtävä ultra. Sillä nuoruudessa 12 vuotiaana koin tuon kapistuksen ekan kerran joten siitäkö lienen traumatisoitunut.?

      Nyt paljon myöhemmin toista lasta odotan ja luojan kiitos minulle molemmat nt-ultrat tehty vatsan päältä. Olen hoikka (indeksi 19) johtuneeko siitä vai paikkakunnasta jossa asun vaiko jostain muusta. Tosiaan aika 50 % niitä tehdään sekäettä.
      Tosin aina olen varautunut myös tuohon alakauttatehtävään henkisesti. Lapsen parasta ajatellen. Tutkimus on kuitenkin lyhyt aikainen ja tarkoitus ei ole naisen alapäätä ihastella vaan saada se tarkka kuva pienokaisesta.
      Jos raskauden takia menee varhaisultraan viikoilla 6-8 niin ilmeisemminkin aina tehdään alakautta!? Tuo nt-hän on viikoilla 11-13.

    • NT-vatsanpäältä

      Itseänikin inhottaa tuo alakautta tehtävä ultra. Sillä nuoruudessa 12 vuotiaana koin tuon kapistuksen ekan kerran joten siitäkö lienen traumatisoitunut.?

      Nyt paljon myöhemmin toista lasta odotan ja luojan kiitos minulle molemmat nt-ultrat tehty vatsan päältä. Olen hoikka (indeksi 19) johtuneeko siitä vai paikkakunnasta jossa asun vaiko jostain muusta.
      Tosin aina olen varautunut myös tuohon alakauttatehtävään henkisesti. Lapsen parasta ajatellen. Tutkimus on kuitenkin lyhyt aikainen ja tarkoitus ei ole naisen alapäätä ihastella vaan saada se tarkka kuva pienokaisesta.
      Jos raskauden takia menee varhaisultraan viikoilla 6-8 niin ilmeisemminkin aina tehdään alakautta!? Tuo nt-hän on viikoilla 11-13.

    • liu95

      Onko se kapistus iso? Itsellä on nimittäin erittäin pienet paikat että yhdyntäkin sattuu..

      • MuttaEpäMukavaTilanne

        Ei oo iso. Varmaan noin 2 cm halkaisija. :O


    • trewqs

      Eihän ne ekat ultrat pakollisia ole, jos alakautta tehtävä tuntuu epämiellyttävälle ajatukselle.
      Ja mies on siellä yläpäässä, ei jalkopäässä, sen ultran ajan, joten näkyvyys on lähinnä sinne monitorille, missä pieni temmeltää. Eikä anturia varmasti väkisin minnekään survota, jos tuntuu kivuliaalle. Pöksyt tietysti pitää riisua, muttei muuten tartte nakuilla.

      • keiai

        Ekat ultrat on tarpeellisia ainakin silloin, jos kierto on epäsäännöllinen (kuten itsellä). Jotta ei mene ohi tuo ajankohta jolloin voidaan laskea noita down-todennäköisyyksiä ja muuta. Alkuraskauden ultrassa kävin 3kertaa, joka kerta ultra alakautta, vasta sitten niskapoimu ultrassa ultrattiin vatsan päältä mutta silti myöa alakautta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      171
      30865
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      247
      19855
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      412
      10294
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6485
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      26
      4468
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      195
      3922
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      63
      3622
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1557
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      84
      1397
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1349
    Aihe