kaularangan diskusprolapsin hoito?!

kuolemako_tässä_auttaa

Moikka,

8 kk sitten nostin 1-vuotiasta kuopustamme ja kaularangasta kuului naks. Sen jälkeen elämä on ollut yhtä kipu helvettiä. Kauhean taistelun jälkeen sain lähetteen Peijakseen, fysiatrian klinikalle. Ihan asiallisen oloinen fysiatri totesi tyynenä, että oireeni viittaavat vahvasti kaularangan välilevyn pullistumaan eli diskusprolapsiin.

Sain lähetteen magneettikuvaan, jonne oikeasti kunnallisella puolella pitää odottaa yli kuukausi. Kipuihin sain triptyliä ja panacodia.

Voiko tämä olla todellista??? Elämä on ollut yhtä helvettiä näiden kipujen kanssa ja näin tässä vaan taas kestää. Terveysaseman lekurit vaan vähättelivät ja antoivat buranaa. Lähetteen sain fyssarille, missä käyminen pahensi kipuja noin 100%. Tuskin olisin lähetettä edes fysiatrille saanut ellei fyssari olisi lääkärille soittanut.

Nyt pelottaa olla yksin kotona pienen lapsen kanssa kauheassa lääkepöllyssä. Voiko tästä parantua? Onko minulla toivoa? Onko kellään ollut samaa vaivaa. Miten sen kanssa kävi?

Maanantaisen fysiatri käynnin ja siellä tehtyjen liikeharjoitteiden jälkeen, kivut ponkaisivat sellaisiin sfääreihin, ettei sitä ihmismieli kykene edes tajuamaan. Triptyl kodeiini pöllyssä oman isän taluttamana menin tänä aamuna itkien fysiatrian polille ja anelin magneettikuvaa. Magneettikuva otettiin ja uudet vieläkin vahvemmat kipulääkkeet sain. Kivut ovat niin järkyttävät oikeassa lavassa, oikeassa kädessä ja niskassa, ettei mitään järkeä. Paineen tunne ja kuristuksen tunne kurkussa. Tuntuu kuin nieleminen ei onnistuisi.

Mutta ei voi kun ihmetellä lekureita. Tämäkin fysiatri oli sitä mieltä aluksi, että ihan hyvin voin yksi kätisenä ja lääkepöllyssä hoitaa 18 kk lasta yksin kotona. Oli pakko itkeä ja sanoa lääkärille, että onhan se jo kohta lasten suojelullinen asia jos mä lääkepöllyssä nukahdan kotiin ja lapsi teloo itsensä. Tai tipautan lapsen sylistäni kun käsi sanoo sopimuksen irti. Vittu (anteeksi) tää on ihan uskomatonta!!! Jos nyt selviäisi hengissä huomiseen ja kuulisi mitä siinä magneetti kuvassa on.

4

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ansel

      Olen kokenut saman kun parissa välissä oli pullistuma ja jouduin leikkaus hoitoon kun muu ei enään auttanut. Helkkarin moiset kivut lapojen välissä, päänsärky ja hauiksen ja sormien väliin hirveä hermosärky ettei pystynyt liikuttamaan kättä.Nyt kivut vähän helpottaneet että kestää särkylääkkeellä. Fysikaalinen kuntoutus vain pahensi tilannetta ennen ja jälkeen leikkauksen.

    • kivun.kanssa

      Alkaa pikkuhiljaa tottumaan noihin kipuihin kun on kärsinyt parikytä vuotta noista välilevynpullistumistaniin lanne- kuin kaularangassa.Ne on niin joka päiväisiä että tuntuu jo siltä että ne kuuluu asiaan kun muutaman vuoden välein pullistuu väli millon mistäkin. Jonkinmoisia kipulääkkeitä löytyy mutta ne menettävät tehon kun joutuu syömään päivittäin. Kannattee harkita leikkausta jos tuntuu sietämättömältä. Toivottavasti saat hyvää hoitoa siihen että pääsisit kivuista.

    • tsemppiä.sinne

      Lääkärit ei edes ota todesta kuinka kipeä olet. Olkin vähän yli parikymppinen kun ensimmäinen pullistuma tuli selkään, lääkäri vain vähätteli ja tokas etteihän nuin nuorella ole vielä mitään vakavampaa. Päätteli muutaman minutin jälkeen että iskias ja määräs buranaa ja viikko sairaslomaa. Muutaman päivän kuluttua alkoi olla jo taju kankaalla kun kivut oli niin sietämättömät oli pakko hakeutua yksityiselle hoitoon että pääsi äkkiä leikkaukseen. Tiedän kyllä minkälaista on elää helkkarimoisen kivun kanssa, se on pirullista piinaa usen pullistuman jälkeen. Toivottavasti pääset tietokone kuvaukseen ja leikkaukseen. Tietokone kuvaus on nopeampi eikä täryytä niin kuin magneetikuvaus. Itse en ainakaan kestä enään sitä täryytystä kun välillä autolla ajokin on piinaa.

    • kohtalon.toveri

      Kärsin pitkään hirveästä pään- ja niskasärystä jonka jälkeen kädet alkoivat puutua öisin enkä voinut nostaa käsiä. Lääkäri passitti vain hierojalle jonka luona kävin kaks kertaa viikossa viitenä viikkona, eikä auttanut yhtään kuin paheni vain. Maksaa tyhjästä. Fysikaalisesta sain kuitenkin lausunnon työterveyslääkärille joka passitti sitten kuvaukseen. Kuvauksen jälkeen huomattiin pullistuma ja useampi väli madaltunut. Lähete seuraavaksi neurokirurgille oli kulunut melkein vuosi kun pääsin leikkaukseen. Hermot oli olleet jo niin pitkään pinteessä että toipumiseen menee aikaa jos paranee edes hiukan. Kärsin edelleen käsien puutumisesta ja kivusta päivin ja öin. Lääkäri sanoi että leikkauksen jälkeen selkäranka luutuu ja jäykistyy ja alkaa kuluttamaan seuraavaa väliä. Toivottavasti sinä pääset vähemmällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe