Keliakia 11-vuotiaalla?

Kaijakoot

Keliakiaa nuorella?
Lapsella tai isovanhemmalla?
Okei, väliä?

5

67

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Keliaakikonsisterssi

   Joo. Minun siskollani, kohta 20 v on.

  • keliaakikko

   Keliakia periytyy herkästi. Jos toisella vanhemmista on tai suvussa esiintyy, kannattaa lapsetkin testauttaa jos on yhtään syytä. Itsellä diagnosoitu 8 vuotiaana, kasvukäyrästä nähtävissä että olisi ollut löydettävissä jo 2 vuotiaana.

   En tiedä, mikä on kirjoittajan pointti. Onkohan täällä jollain kokemusta reagoimattomasta keliakiasta nuorella?

   http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/hoidolle-reagoimaton-keliakia/#.VPWVmuGgR-U

  • Okin89

   Itselläni Keliakia todettiin kun olin vasta 7-vuotias, se on suht nuori ikä jossa se todetaan. Nyt olen 25-vuotias, joten lähes 20 vuotta on eletty keliaakikkona. Ja äidilläni todettiin Keliakia myöhemmin. En tiedä muita sukulaisia joilla se olisi.

   • Viljaton

    Useimmat, etten sanoisi ihan kaikki keliaatikot ovat syntymästään saakka gluteenille herkkiä, joten on todella onni että sinulta gluteiini on saatu ruokavaliosta pois jo noin nuorena.

    Viljat pitäisi vetää pois kaupoista, koska ne ovat täysin turhia. Etenkin vehnä nykyisessa 40-luvulla jalostetussa muodossa on ihan kaikille ihmisille myrkkyä.


  • kasviksiasyö

   Ihmiset pudottavat painoa ja voivat paremmin - mutta virallisten asiantuntijoiden mukaan se on väärin, kun lautaselta puuttuu vilja ja lasista maito.

   Viljavalmisteita ei raavaskaan mies tarvitse kahta leipäpalaa, yhtä pasta-annosta tai yhtä puurolautasellista enempää päivässä, sillä muuten ei jaksa syödä kasviksia riittävästi päivässä, joita tulisikin olla jokaisella aterialla puolet aterian koosta.

   Ja jos on ihan pakko syödä leipää, syö reikäleivän reikiä tai puurosta se VOIsilmä. Ne eivät lihota eivätkä aiheuta muitakaan oireita, kuten peräpukamia tai muuta suolivaivaa. Tällöin saadaan ihminen, jolla on terve reikä terveessä perseessä.

   http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

   Syökää kasviksia!

   Kun gluteeniton ja maidoton ruokavalio toteutetaan järkevästi ja monipuolisesti, sen kutsuminen trendidieetiksi on vähän sama kuin sanoisi maahan iskettyä rautakankea karuselliksi. Säästän lisäksi aikaa kommentteihin vastatessani, kun sanon jo tässä vaiheessa, että ei, oikea tapa noudattaa gluteenitonta dieettiä ei todellakaan ole laittaa ostoskoriin esimerkiksi gluteenitonta kääretorttua tai berliininmunkkia, vaan valita ruokia, joissa gluteenia ei alun perinkään ole.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   171
   2427
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1821
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1504
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   136
   1151
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   995
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   369
   963
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   331
   937
  8. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   80
   863
  9. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   51
   839
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   701
  Aihe