Koneen vaihtaminen lyhyellä aikataululla

Menossa_taas

Jos tekee vaihdon saman yhtiön lennolle (vain käsimatkatavarat) niin pitääkö taas mennä turvatarkastuksen läpi uutta lentoa odottamaan? Onko siinä muuta mahdollisuutta? Kyseessä ei ole jatkolentona ostettu lento.

Muuttuuko tilanne miksikään vaikka olisi eri lentoyhtiöiden koneet?

8

2335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19plus20

      Riippuu ihan kentästä jolla vaihto tehdään. Yleensä kentillä ei läpikulkumatkalla olevien matkustajien tarvitse mennä turvatarkastukseen jos pysytään euroopan sisällä. Silloin transfer asiakkaat ohjataan omaa reittiään lähtöaulaan. Kaikilla kentillä tätä mahdollisuutta ei kuitenkaan ole. Varsinkin jos joudut vaihtamaan terminaalia vaihdon yhteydessä niin vaikka pysyt turva-alueen sisäpuolella koko ajan joudut usein silti menemään turvatarkastuksen läpi,

    • NäinMeillä

      Yleisesti asia mene näin (toki lentokenttäkohtaisin poikkeuksin):
      Jos lennät EU:n sisäisiä lentoja ja pysyt saman terminaalin lähtöpuolella, uutta turvatarkastusta ei koskaan ole. Myös EU:ulkopuolle suuntautuville jatkolennoille voi päästä vain uuden passintarkastuksen kautta ilman turvatarkastusta jos ei vaihdeta terminaalia ulkokautta.
      Jos joudut poistumaan lähtöalueelta tai vaihtamaan terminaalia ulkokautta, uusi turvatarkastus on edessä.

    • lentäminenonkivaa

      Riippuu kentästä, jolla vaihdat.

      Helsinki-Vantaalla ei mennä turvatarkastukseen uudelleen, mutta esimerkiksi Heathrow'n kentällä mennään aina, mutta jatkolentäville matkustajille on omat turvatarkastuspisteet eli he eivät kävele ulos samaa tietä kuin muut. Siellä siis saapuvat ja lähtevät matkustajat eivät ole samoissa tiloissa ollenkaan. Lentojen olo samalla lipulla ei muuta tilannetta mitenkään.

      Lontoo-Helsinki-Kittilä, niin Helsingissä passintarkastus ja Schengen-alueelle odottelemaan. Helsinki-Lontoo-Miami, niin Lontoossa lentokentän siirtymisbussilla toiseen terminaaliin, siellä turvatarkastus ja odottelemaan terminaaliin (ei esim. passintarkastusta).

      Jos sinulla olisi matkatavaraa ruumassa, erilliset lentoliput vaikuttavat niin, että jos ei ole kyse vaikka kahdesta Finnairin lennosta tai kahden OneWorld-yhtiön lennosta (jolloin erikseen saa pyytää, että tavarat lähtöselvitetään perille), ne tulevat matkalaukkuhihnalle, ja ne joutuu hakemaan ja viemään uudelleen lähtöselvitystiskin /back-dropin kautta ja kulkemaan taas turvatarkastuksesta.

      Lontoo-Helsinki-Kittilä, jos matkatavarat pitää tsekata: Helsingissä passintarkastus, laukun haku, tullin läpi kävely, laukun vienti, turvatarkastus ja Schengen-alueelle odottelemaan.
      Helsinki-Lontoo-Miami: Lontoossa passintarkastus, laukkujen haku, tullin läpi kävely, metrolla toiseen terminaaliin, laukun vienti, turvatarkastus ja odottelemaan terminaaliin.

      Sitten on olemassa myös maita, joissa tullataan kun saavutaan maahan, esim jenkit ja Etelä-Afrikka, ja siellä joutuu sen vuoksi aina kävelemään passintarkastuksen läpi, hakemaan laukkunsa, kävelemään tullista ja sitten viemään tavaransa sisäiselle lennolle. Schengen-maissa tai Briteissä maahantulo/passintarkastus on rajalla, mutta tullaus loppukohteessa, matkalaukkuihin kiinnitettävissä tarroissa on sitä varten värikoodit, siksi laukut menee läpi.

      Eikö olekin ihanan sekavaa? :D

      • 20plus

        Ei tuo ihan noinkaan mene: esimerkiksi DEL-HEL-TMP -lennolla Helsingissä on turvatarkastus vaikka lentäisit samalla lipulla.


    • Lentomatkustaja

      Ensimmäisellä kentällä kun luovutat ruumaan menevät matkatavarasi niin katso mikä lentokenttä lukee siinä tarrassa, joka matkatavaroihisi tulee. Sillä kentällä sinun pitää noutaa matkatavarasi (yleensä matkatavarahihnalta, johon purkavat koneen, voi viedä jopa tunnin pahimmillaan) ja siirtää ja siirtyä matkatavaroidesi kanssa ruumaan menevien matkatavaroiden luovutuksen, oltava yleensä isoilla kentillä tehtynä viimeistään tuntia ennen koneen lähtöä (ja henkilö check in:in, internet, automaatti, tiski, lähtöportti joku/jotkut näistä vaihtoehtoina) kautta mahdollisesti uudelleen turvatarkastukseen (check-in:istä saatavan boarding passin kanssa) ja siitä lähtöportille. Internet check-in kannattaa tehdä aina kun mahdollista, ajattele kuinka paljon esim. 100 matkustajan koneessa check-in, matkatavaroiden luovutus, turvatarkastus vievät aikaa, jos jokaiseen vaiheeseen menee pari-kolme minuuttia/matkustaja. Matkat kannattaa ostaa matkatoimistoista tai lentoyhtiöiden puhelinmyynneistä jos lentomatkustaminen ei ole selvää, palvelumaksua vastaan saa neuvontapalvelua lennon vaiheista ym. Finnairin palvelunumero päivystää ympärivuorokauden niin kuin kai kaikkien muidenkin lentoyhtiöiden. Näkevät muidenkin lentojen tietoja kuin oman yhtiönsä ja lentokenttätietoja, joten jos maailmalla menee sormi suuhun soita Finnairin palvelunumeroon onpa lentoyhtiösi mikä hyvänsä. Lentomatkustamisen kyllä oppii kun sitä pikkuhiljaa opettelee, aluksi lyhyillä matkoilla ja pidentää pikkuhiljaa. Kenttien ja yhtiöiden toiminnot poikkeavat hiukan toisistaan, vaiheet ovat kuitenkin check-in, josta saadaan lentolippua vastaan boarding-pass, ruumaan menevien matkatavaroiden luovutus, turvatarkastus, joka tehdään vasta kun esität check-in:issä saamasi boarding pass:in, lähtöportille meno. Isommilla kentillä ja isommissa terminaaleissa ja etenkin ruumaan menevien matkatavaroiden kanssa matkustettaessa kentällä oltava tai koneen vaihtoon varattava vähintään 2 tuntia. Pienemmillä kentillä riittä 0,5-1 tuntia.

    • LAXiin

      Entäs mites kun reittinä vaikka HEL-JFK-LAX ja laukussa lukee tuo LAX. Missäs aattelit noukkia sen laukun hihnalta? Ja se ei paljon kerron monellekaan matkustajalle se kun matkalaukkutarrassa on vaan lentokenttäkoodi.

      • Kylläpärjäät

        Koodien määrä kuitenkin kertoo jotain. Jos siinä on vain yksi koodi, laukku lentää vain yhden välin. Jos koodeja on yhtä paljon kuin lentoja, laukku on reititetty perille asti.


      • Laukkumaakari

        Jos välilasku on jenkeissä niin joudut noukkimaan kamasi hihnalta ja kärräämään ne tullin läpi jonka jälkeen voit siirtää ne suraavalle lennolle. Ihan sama mihin jenkeissä lennät ja minne sieltä jatkat. Joka kerta kun lento tulee yhdysvaltoihin yhdysvaltojen ulkopuolelta joutuu asiakas kärräämään kamat tullin läpi itse. Siis vaikka vaihtaisit konetta JFK.lla ja jatkaisit siitä Los Angelesiin niin joudut tullin läpi laukut roudaamaan.
        Jenkkien sisäisillä lennoilla ei tarvitse.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1147
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1022
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      887
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe