Passintarkastussulkeisista

Miettinyt_tätäkin

Kun menee esim Lontooseen, niin passi tarkastetaan poliisin toimesta lähtiessä ja uudelleen saavuttaessa Lontooseen. Miksihän tuplana sama homma? Ei kait ihminen voi vaihtua toiseksi koneessa.

14

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuplatarkistus

      Passi tarkistetaan Suomessa siksi että lentoyhtiö joutuu korvausvastuuseen jos laskee lennolle ihmisen jolla on väärennetty passi tai joka matkustaa toisen henkilön passilla. Passia eivät tarkista poliisit vaan Rajavartiolaitoksen henkilökunta.

      Passi tarkistetaan Lontoossa uudelleen siksi että brittiläiset rajavartijat eivät voi täysin luottaa siihen että muunmaalaiset kollegat ovat osanneet tunnistaa väärennetyt passit tai huomata jos joku matkustaa toisen henkilön passilla. Heidänhän ongelmakseen nuo henkilöt koituvat joten heidän on syytä olla erityisen tarkkoina.

      • 1plus1

        Itse asiassa tuo tarkistus on poliisin tekemä myös lähtiessä. En tiedä onko tuo joku Schengen-määräys, koska takaisin tullessa UK:n päässä ei ole lähteville matkustajille viranomaisten tekemää tarkastusta, ainoastaan lentoyhtiön.


      • Jumppe

        Ei todellakaan ole poliisin tekemä. Passit tarkastaa Rajavartiolaitos.


    • Miettinyt_tätäkin
      • Tuplatarkistus

        No tuo on kyllä niin helppo kysymys että pakko on ihmetellä miten olet joutunut tuota miettimään, kun olet jo aivan oikean infosivunkin onnistunut löytämään!

        Suoraan tuolta sivulta:

        "Jos olet EU-kansalainen , sinun ei tarvitse esittää henkilöllisyystodistusta tai passia, kun matkustat sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvasta EU-maasta toiseen."

        Sitten on ihan selkeä lista otsikon "Sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvat:" alla.

        Näetkö Iso-Britannian tuossa listassa? No et näe.

        Siltä varalta että joku ei sittenkään asiaa tajua, niin se on vielä erikseen väännetty sivulla rautalangasta: "Sinun on kuitenkin esitettävä voimassa oleva henkilötodistus tai passi, kun matkustat Bulgariaan, Kroatiaan, Kyprokseen, Irlantiin, Romaniaan tai Yhdistyneeseen kuningaskuntaan tai olet tulossa jostakin näistä maista. Nämä maat kuuluvat EU:hun, mutteivät sisärajattomaan Schengen-alueeseen."

        Mikä sinulle nyt on tässä vielä epäselvää?


    • lflflfl

      Ei sun passia tarvi näyttää kummassakaan päässä jos et halua.

      • Tuplatarkistus

        Totta, virallinen henkilöllisyystodistus kelpaa myös.


    • hgjhjgjh

      Niin mutta miksihän Briteissä katsovat niin aiheelliseksi pitää passipakkoa, kun muualla ei enää tarvitse. Tulee vähän venäjän viisumipakko mieleen.

      • lzzmzmzmzm

        Niinpä. Miksi Briteissä oma valuutta, miksi vas.puoleinen liikenne...ne on brittejä! Viime aikoina ovat sentään suostuneet siirtymään vesihanoissa ns. sekoittajamalliin eli kuuma ja kylmä vesi ei tule kahdesta eri hanasta lavuaariin.


      • Tuplatarkistus

        Briteillä ei ole mitään kiinnostusta liittyä Schengeniin koska he eivät usko että Schengenin ulkorajoja vartioidaan tehokkaasti. Ja täysin oikeassahan he siinä ovatkin; rajat vuotavat kuin seula.

        Sellaisia periferiamaita joihin kukaan ei edes halua tulla (kuten Suomi) ei asia tietysti juurikaan haittaa, mutta briteillä on aivan massiivinen ongelma ihan laillisenkin maahanmuuton kanssa joten todellakin haluavat pitää edes oikeuden tarkistaa kaikkien tulijoiden henkilölllisyyden itse eikä luottaa siihen että sen on joku työhönsä kyllästynyt kreikkalainen rajavartija jossain vaiheessa tehnyt.


      • lzzmzmzmzm kirjoitti:

        Niinpä. Miksi Briteissä oma valuutta, miksi vas.puoleinen liikenne...ne on brittejä! Viime aikoina ovat sentään suostuneet siirtymään vesihanoissa ns. sekoittajamalliin eli kuuma ja kylmä vesi ei tule kahdesta eri hanasta lavuaariin.

        Mitä ne sitten on ruotsalaiset?


    • Näin lukee poliisi.fi sivuilla eli se siitä sitten...

      Suomen kansalainen saa käyttää henkilökorttia matkustusasiakirjana passin sijasta matkustaessaan seuraaviin maihin:

      Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tsekki, Unkari ja Viro.

      Pohjoismaihin (Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti) ei tarvita matkustusasiakirjaa, mutta henkilöllisyys on voitava tarvittaessa osoittaa.

    • pronssiveistos

      Lisäksi - Iso-Britannia kerää tulevilta matkustajilta ns. API (Advanced Passenger Information) eli matkustajarekisteritietoja, jotka on ilmoitettava etukäteen. Näitä tietoja ovat:

      matkustajan koko nimi
      syntymäaika
      sukupuoli
      passin numero, voimassaoloaika ja myöntämismaa
      kansalaisuus

    • kokenut-matkailija

      Olen tänä vuonna huomannu, että Espanjassakin on alettu kysellä hotelliin mentäessä esim passin numero, ym. Siis keräävät aikaisempaa enemmän tietoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      157
      27976
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      203
      17906
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      355
      9388
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6385
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4193
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3803
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      35
      2020
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1487
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1235
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      51
      1187
    Aihe