Sikiön liikkeet

Mietttiii

Huolestuttaa ku en oo nyt kolmeen päivään tuntenut niin paljon sikiön liikkeitä ku yleensä..onko normaalia et sikiö ei liiku yhtä vilkkaasti? Ku nytki mitä liikkeitä oon tuntenu nii on ollu "laiskoja" potkuja,ehkä muutama napakampi..oon nyt rv 28. Vai onko kohtu vaan sit kasvanut?

6

2092

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • soitaNYT

      Hop hop liikekontrolliin ja ultraan!

      Ainakin täällä Turussa pääsi ultraan aika äkäseen, jos epäili, ettei lapsella kaikki hyvin. Itse kävin ihan parikin kertaa, kun vilkas tyttö päätti yhtenä aamuna, ettei teekkään mitään, vaan istuu ihan hiljaa. Yhtään ei syytelty minua, että mitäs tänne tulit turhan tähden, sanottiin vaan, että heti lähdet, jos sikiö ei liiku.

      Älä kotona pällistele, soita jo nyt, vaikka päivystykseen. Älä odota maanantaihin. Syy pitää tarkistaa nyt. NYT. Pienempi paha se on, että turhan takia ramppaat, kuin se, että lapsella oikeasti olisi joku hätänä.

    • edellinen

      Tässä tekstiä pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivulta:

      "Sikiön liikkeiden väheneminen

      Jokaisella sikiöllä on oma vuorokausirytminsä ja liikehdintäominaisuutensa. Usein sikiö liikkuu vilkkaammin illalla ja iltayöllä, n. 5–50 kertaa tunnissa. Äiti pystyy tuntemaan suurimman osan, 80–90, %sikiön liikkeistä. Liikejaksoja seuraavat lepojaksot, jotka kestävät 20–40 minuuttia. Tällöin sikiö nukkuu ja liikkeitä ei tunnu.

      Ns. liikehälytyksellä tarkoitetaan sikiön liikkeiden olennaista vähentymistä. Kärsiessään hapenpuutteesta sikiö vähentää liikkumistaan säästääkseen energiaa elintärkeisiin toimintoihin.

      Liikelaskentaohje: Asetu makaamaan vasemmalle kyljelle (mieluiten kovalle alustalle). Laske kaikki tuntemasi liikkeet ja merkitse määrä muistiin. Mikäli liikkeet vähenevät alle 10 kpl/tunti, jatka laskua toinen tunti. Laskentatuntien välissä voit nauttia kylmää juotavaa ja jaloitella. Jos tilanne pysyy samana, ota yhteys synnytyspäivystykseen. Toimi samoin, mikäli sikiön liikkeet muuttuvat vaisuiksi."

      Tässä siis selkeästi sanotaan, että ota yhteys synnytyspäivystykseen. Nyt siis puhelin käteen, niinku nyt.

    • Lelflrl

      Meidän vauvalla saattaa olla joskus vaisuja päiviä, jolloin hän liikkuu laiskemmin ja potkii napakasti vain pari kertaa. Yleensä olen tällöin flunssassa tai edellisenä päivänä vauva ollut ylivilkas. Sellaiset päivät on totta kai stressaavia ja napostelen makeeta ja juon mehua parin tunnin välein ihan vaan herätelläkseni pikkuista. Mutta jos mun vauva olisi toista päivää väsyneen oloinen, menisin kyllä sairaalaan tsekkaamaan tilanteen.

    • Mietttiii

      On hän nyt alkanut liikkumaan heti aamusta..mutta tarkastelen tämän päivän miten liikkuu. Sikiölläni on ollu tapana ollakkin välillä hiljaa muutaman päivän ja taas sen jälkeen alkanut taas rymyämään..mutta tarkkailen tilannetta ja menen sairaalaan illasta jos ei liiku normaalisti..

    • perätilaa

      minäkin kävin liikelaskennassa kerran, muistaakseni rv 32. meillä poika oli perätilassa ja oli tosi hankala tuntea potkuja, kun hänellä ei ollut tilaa potkia kuin alavatsalle vasemmalle, ja potkut oli tosi vaimeita. loppuraskaudesta en tuntenut oikeastaan kuin pään puskuja, kun ne tuli rintalastan alle. hän oli muutenkin laiska liikkuja (oppi vauvanakin kaikki liikuntajutut n. 1 kk ikätasoaan jäljessä) ja voi että olin huolissani monta kertaa viikossa. mutta kantsii mennä sairaalaan, jos yhtään epäilee, ei ne sitä pahalla katso :)

    • Mietttii

      Kävin aamusta sairaalassa ja kaikki oli ok vauvalla :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1925
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      51
      1853
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1383
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe