Sikiön liikkeet

Mietttiii

Huolestuttaa ku en oo nyt kolmeen päivään tuntenut niin paljon sikiön liikkeitä ku yleensä..onko normaalia et sikiö ei liiku yhtä vilkkaasti? Ku nytki mitä liikkeitä oon tuntenu nii on ollu "laiskoja" potkuja,ehkä muutama napakampi..oon nyt rv 28. Vai onko kohtu vaan sit kasvanut?

6

2320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • soitaNYT

      Hop hop liikekontrolliin ja ultraan!

      Ainakin täällä Turussa pääsi ultraan aika äkäseen, jos epäili, ettei lapsella kaikki hyvin. Itse kävin ihan parikin kertaa, kun vilkas tyttö päätti yhtenä aamuna, ettei teekkään mitään, vaan istuu ihan hiljaa. Yhtään ei syytelty minua, että mitäs tänne tulit turhan tähden, sanottiin vaan, että heti lähdet, jos sikiö ei liiku.

      Älä kotona pällistele, soita jo nyt, vaikka päivystykseen. Älä odota maanantaihin. Syy pitää tarkistaa nyt. NYT. Pienempi paha se on, että turhan takia ramppaat, kuin se, että lapsella oikeasti olisi joku hätänä.

    • edellinen

      Tässä tekstiä pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivulta:

      "Sikiön liikkeiden väheneminen

      Jokaisella sikiöllä on oma vuorokausirytminsä ja liikehdintäominaisuutensa. Usein sikiö liikkuu vilkkaammin illalla ja iltayöllä, n. 5–50 kertaa tunnissa. Äiti pystyy tuntemaan suurimman osan, 80–90, %sikiön liikkeistä. Liikejaksoja seuraavat lepojaksot, jotka kestävät 20–40 minuuttia. Tällöin sikiö nukkuu ja liikkeitä ei tunnu.

      Ns. liikehälytyksellä tarkoitetaan sikiön liikkeiden olennaista vähentymistä. Kärsiessään hapenpuutteesta sikiö vähentää liikkumistaan säästääkseen energiaa elintärkeisiin toimintoihin.

      Liikelaskentaohje: Asetu makaamaan vasemmalle kyljelle (mieluiten kovalle alustalle). Laske kaikki tuntemasi liikkeet ja merkitse määrä muistiin. Mikäli liikkeet vähenevät alle 10 kpl/tunti, jatka laskua toinen tunti. Laskentatuntien välissä voit nauttia kylmää juotavaa ja jaloitella. Jos tilanne pysyy samana, ota yhteys synnytyspäivystykseen. Toimi samoin, mikäli sikiön liikkeet muuttuvat vaisuiksi."

      Tässä siis selkeästi sanotaan, että ota yhteys synnytyspäivystykseen. Nyt siis puhelin käteen, niinku nyt.

    • Lelflrl

      Meidän vauvalla saattaa olla joskus vaisuja päiviä, jolloin hän liikkuu laiskemmin ja potkii napakasti vain pari kertaa. Yleensä olen tällöin flunssassa tai edellisenä päivänä vauva ollut ylivilkas. Sellaiset päivät on totta kai stressaavia ja napostelen makeeta ja juon mehua parin tunnin välein ihan vaan herätelläkseni pikkuista. Mutta jos mun vauva olisi toista päivää väsyneen oloinen, menisin kyllä sairaalaan tsekkaamaan tilanteen.

    • Mietttiii

      On hän nyt alkanut liikkumaan heti aamusta..mutta tarkastelen tämän päivän miten liikkuu. Sikiölläni on ollu tapana ollakkin välillä hiljaa muutaman päivän ja taas sen jälkeen alkanut taas rymyämään..mutta tarkkailen tilannetta ja menen sairaalaan illasta jos ei liiku normaalisti..

    • perätilaa

      minäkin kävin liikelaskennassa kerran, muistaakseni rv 32. meillä poika oli perätilassa ja oli tosi hankala tuntea potkuja, kun hänellä ei ollut tilaa potkia kuin alavatsalle vasemmalle, ja potkut oli tosi vaimeita. loppuraskaudesta en tuntenut oikeastaan kuin pään puskuja, kun ne tuli rintalastan alle. hän oli muutenkin laiska liikkuja (oppi vauvanakin kaikki liikuntajutut n. 1 kk ikätasoaan jäljessä) ja voi että olin huolissani monta kertaa viikossa. mutta kantsii mennä sairaalaan, jos yhtään epäilee, ei ne sitä pahalla katso :)

    • Mietttii

      Kävin aamusta sairaalassa ja kaikki oli ok vauvalla :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe