Soneran viihdepaketti ja tv-vero

Ihmepalveluuhdi

Onko Mainittu teleyhtiö sitoutunut vain pelkästää hömppä ja ns. viihdekultturin jakamiseen alakuloiselle kansalle. Tarpeellista asioimis ja hyötypalvelua supistetaan "hömpän" kustannuksella. Tv-vero pudotti senkin vähäisen tarpeen tv-palvelusaiteilta, kun jokaiseen savuun saa jotakin kanavaa pitkin niin tähdellistä "höppää" kansalaisten iloksi.
Kunka Suomen lainsäädännössä on mahdollista pakottaa langallisen laajakaistan kylkiäisenä tekemään vuosia kestäviä sopimusia jostakin tv-palvelusta jota verotusella ylläpidetään. Halutaanko Suomi takapajuiseksi valtakunnaksi jossa viihde- ja hömppäkulttuuri voittaa asia- ja hyötypalvelut estäen taloden ja hyvinvoinnin nousun.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nyt_meni_väärin

      TV-vero eli Yle-vero maksetaan vain Ylen kanavista eikä mistään hömppäkanavista kuten MTV3:sta! Ei sillä siis rahoiteta maikkaria.

    • tiedoksenne.1

      Sopimus, sopimuksia.
      Verotus, verotuksella.

    • Kahden_vuoden_sopparit

      En ihan ensi lukemalla ymmärtänyt aloituksena ollutta kysymystä, mutta arvaan seuraavaa: Ihmepalveluuhdi on yllättynyt Sonera Viihteen sisältämästä palvelusta ja on närkästynyt siitä, että sellainen oli pakko ottaa, vaikka ei sitä halunnutkaan. Tämä riippuu paikkakunnasta ja siitä, millaisia palveluja on kiinteistöön tilattu.

      Taloyhtiöömme tehtiin sopimus kaapeli-tv:n palveluista Soneran kanssa, joten saamme tv-ohjelmat DVB-C normilla antennirasiasta. Kaapeli-tv:stä voi asukas tilata kanavapaketteja omalla kustannuksellaan, kuten itsekin olen tehnyt. Samassa yhteydessä taloyhtiö teki Soneran kanssa sopimuksen taloyhtiön laajakaistasta. Monelle asukkaalle riittää laajakaistavestikkeen kautta maksettava perusnopeus 10/10M. Itse tilasin 24 kk sopimuksella Sonera Viihteen, koska siihen kuului kaupan päälle 100/10M nopeus ja mukaan tuli pienehkö kanavapaketti. Näistä tietenkin maksan suoraan Soneralle lisähintaa.

      Maakuntaan rakennetaan "kuitu kotiin" -yhteyksiä valtion ja EU:n tukemana ihan älyttömällä hinnalla. Niissä on käytännössä pakko ostaa jonkin operaattorin palvelupaketti, sillä kuituun on pakko ostaa jokun firman päätelaite laajakaistaa ja tv-kanavia varten. Jos kuidun vedosta vastaa osuuskunta, niin osuuskunta on valinnut jonkun yhteistyökumppanin tuottamaan näitä laajakaistapalveluja ja sillä sitten mennään kiintein hinnoin. Sopimukset ovat yleensä 2-3 vuotta ja sen purkaminen on usein hankalaa.

      Mitä opitaan tästä: Kun tekee pitkän sopimuksen, niin kannattaa katsoa, mitä se maksaa koko sopimuskaudelle. Jos tilaa puhelimitse, niin siinä on sentään usein parin viikon katumiskausi. Usein ei auta muu kuin lusia sopimus loppuun ja muistaa sitten sanoa soppari irti ajoissa, sillä se jatkuu muuten automaattisesti "päivän hinnalla".

      Sonera, Elisa ja DNA Welho tarjoavat samantyyppisiä sopimuksia eivätkä joillakin paikkakunnilla edes ole vaihtoehtoja. Peruskanavia saa katseluun esim. Yle Areenan, Katsomon ja Ruutu.fi kautta. Watson ja Google koettavat laajentaa markkinoitaan. Joitakin sarjoja katselen Netflixin kautta ja vastaavia palveluja on muitakin. Kiinteä laajakaista on ihan hyvä siinä vaiheessa, kun mobiilikaistan kapasiteetti ei enää riitä tv-jakeluun..

    • Kuluttajajuristi

      Ehdottaisin Soneraa vastaan ryhmäkannetta huijatuiksi tulleille.
      2 vuoden sopimus on laiton, eikä Sonera tule sitä voittamaan.
      24 kk x 54 eur = 1296 eur, summa ei ole "mitätön", irtisanottuna kanavat katoavat, mutta kuukausilaskutus pysyy.... ei tule huijari Sonera voittamaan yksilöä vastaan.
      Pienellä kirjoitetut eivät auta, koska kyseessä on suuryritys vastaan yksilö. Suuryrityksen on yksilöä vastaan kolmeen kertaan erikseen varmistettava, että yksilö on ymmärtänyt.. jne.
      Pankkien kohdalla on samanlaisia ennakkopäätöksiä.

      • juomarituomari

        Jos henkilö allekirjoittaa 24kk sopimuksen ilman että uhkaillaan,tms. mikä siitä tekee laittoman ?


      • ei_pakko_allekirjoittaa
        juomarituomari kirjoitti:

        Jos henkilö allekirjoittaa 24kk sopimuksen ilman että uhkaillaan,tms. mikä siitä tekee laittoman ?

        Samaa mieltä, noiden sopimuksien allekirjoittaminen on täysin vapaaehtoista. Mullekin tarjottiin Elisa Shopitissa Elisa Viihdettä, mutta ei pakotettu allekirjoittamaan mitään! Enkä siis sitä ottanut. Siinäkin olis ollut 2 vuoden sitova sopimus josta kieltäydyin.


      • sopimus2

        Mitäs menit tekemään sopimuksen.
        Ei niitä pienellä kirjoitettuja sinne huvikseen laiteta.
        Lähde käräjille ja hae valmiiksi laina pankista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2042
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1325
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1255
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1197
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1115
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1050
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe