Mauri Pekkarinen ministeriksi

Maalaisliitto

Mauri Pekkarinen on iästään huolimatta edelleen ministeriainesta. Seuraavassa tätä tukevia suorituksia menneiltä ministerivuosilta.
1) Mukana siunaamassa kannattavan Kemijärven sellutehtaan sulkemisen.
2) Miljoonatukien myöntäminen em. tehdastiloihin tulleelle liimalevy-yritykselle ja toisaalla kajaanilaiselle sohvayritykselle. Kummatkin konkurssissa.
3) Näyttävä helikopterilento Lapin kultakentille ärhentelemään konekaivajille ympäristön pilaamisesta.
Uusien kaivoslakien pääarkkitehti, sovelletaan mm. Talvivaaraan.
4) Lupasi puuttua valtionyhtiöiden hallituspalkkioihin. Puuttuminen puuttuu edelleen.
5) Yksi merkittävimmistä turpeen sotkemisen puolustajista. Mm. Saarijärven reitin vesistöt ja ranta-asukkaat kiittävät...Reitti palautuu ennalleen tuhannessa vuodessa, jos sotkeminen lopetetaan heti.
6) Hyväksymässä Keski-Suomen liitossa maakuntavaltuuston (?) puheenjohtajana Kuuskaistan laajakaistatoimittajaksi. Yhtiöllä ei etukäteenkään arvioituna mitään mahdollisuuksia selviytyä tehtävästä. Tuhannet rahansa menettäneet muistelevat Mauria liittolaisia lämmöllä.

Kyllä ylämainituilla ansioilla pitäisi ministeriksi päästä. Tullee kylläkin veronmaksajille kalliiksi.

83

379

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Maalaisliitto

   Kun on monitoiminen mies, ansioista jää aina jotain pois. Siispä lisään plussaa:
   7) Eduskunnan Fennovoima-keskustelussa Mauri tärisi innostuksesta. Vain näin syvästi isänmaallinen henkilö voi olla haltioissaan "maansa myymisestä".
   Ehdottomasti suomettunutta ministeriainesta.

  • typeryyttä

   Mauri on turvemiesten edunvalvoja. Valitettavasti samalla sotkenut Viitasaaren ja Saarijärven reitin uimakelvottomaksi turvepuuroksi. No, pääasiahan on että Jyväskylän turvevoimala saa raaka-ainetta, ympäristöstä ja maaseudusta viis.

   • reppulirodo

    Maurista jos tulee ministeri niin minä muutan Ukrainaan!


   • kuitua.kuitua

    Keski-Suomen laajakaistasotkun pääpäsmäri. En minä mutta muut. Ei muistanut Finnveran tukien jakoehtoja, kun pitäisi olla talouskin kunnossa. Sinne Juhantalon ja Vanhasen remmiin. Hommat hoituu!


   • punanuttujenpuhheita
    reppulirodo kirjoitti:

    Maurista jos tulee ministeri niin minä muutan Ukrainaan!

    Sinä se taitasit Ukrainaan muutoinkin jotaa, tulipahan Maurista ministeri tai ei!


  • Sipiläparka

   Pekkarinen ministeriksi, Väyrynen ulkoministeriksi ja Lehtomäki paskakaivoministeriksi. En kirveelläkään käy vaaleilla ollenkaan, koska kepun kannatus nostaa näitä Lehtomäkiä ja Väyrysiä hallitukseen kuitenkin.

  • eiikinäsossu

   Mauri on hyvä, taitava ja osaava poliitikko. Huomioinut Kinnulan monessa asiassa. Meillä tuskin olisi edes lukiota, ellei Maurin sormet olisi olleet pelissä. Taitaa joku sossujen tyttö, kuten esim. Huovinen viisvirttä veisata Kinnulan tarpeista. Pääasia, hänellä on omien etujen ajaminen ja sitten toisella tilalla on suurten asutuskeskusten kehittäminen.

   • Eiminustakaantuudemarii

    Olette oikeassa "ei ikinä sossu". Demarit eivät välitä yhtäkäs mitään tällaisten pienten maaseutupitäjien asioista. Demariedustajien tärkein tavoite on omien etujen ajaminen jonka jälkeen tulevat suurten asutuskeskusten työläiset, kuten kerroit. Demareissa on ollut kautta aikain upporikkaita rahamiehiä ja naisia. Miettikääpä kenen etuja kyseiset henkilöt ovat loppupelissä ajaneet?


   • Ahnekepuli

    Kepuli on kepuli vaikka voissa paistaisi. Tukien perässä roikutaan. Pekkariselle kepuliministerin salkku. On silloin esillä kun pisteitä jaetaan. Vastuuta pötkii karkuun.joutaisi jäädä eläkkeelle. Takki pyörii päällä kuin ropeli.


   • kehdataankinsitä
    Ahnekepuli kirjoitti:

    Kepuli on kepuli vaikka voissa paistaisi. Tukien perässä roikutaan. Pekkariselle kepuliministerin salkku. On silloin esillä kun pisteitä jaetaan. Vastuuta pötkii karkuun.joutaisi jäädä eläkkeelle. Takki pyörii päällä kuin ropeli.

    Kateellisen panetteluako?


  • ÄäniMaurille

   Se vaan on sossuille vahinko, kun heiltä ei löydy yhtäkäs ainutta Maurin veroista osaajaa!

   • Maalaisliitto

    Esimerkkejä tämän "ylivertaisen" osaajan konkreettisista saavutuksista? Muutakin kuin Kinnulan 30 oppilaan lukion aikaansaaminen!
    On kylläkin kotiinpäinvedon Suomen mestari.


   • täältäpesee
    Maalaisliitto kirjoitti:

    Esimerkkejä tämän "ylivertaisen" osaajan konkreettisista saavutuksista? Muutakin kuin Kinnulan 30 oppilaan lukion aikaansaaminen!
    On kylläkin kotiinpäinvedon Suomen mestari.

    Kerrohan nyt edes yksikin kogreettinen saavutus, jonka sosdemien kansanedustajat/ ministerit ovat saaneet Kinnulaan aikaiseksi, niin minä kerron kasan Maurin aikaansaaooksia.


   • Maalaisliitto

    En tiedä sosdemeistä, mutta jotkut hallitukset ovat saaneet aikaan sellaisen valtionosuusjärjestelmän, missä Kinnulan valtionosuudet kunnan verotuloista ovat maamme kärkeä.
    Tällaisessa "köyhäinavussa" ei liene kovin ylvästelemistä, olipa ansio kenen hyvänsä. Onneksi on muuttumassa.
    Kyllä ministerin / kansanedustajan näkökulma pitäisi olla laajempi kuin Kinnulan kunta.


   • yhteiseksiparhaaksi
    Maalaisliitto kirjoitti:

    En tiedä sosdemeistä, mutta jotkut hallitukset ovat saaneet aikaan sellaisen valtionosuusjärjestelmän, missä Kinnulan valtionosuudet kunnan verotuloista ovat maamme kärkeä.
    Tällaisessa "köyhäinavussa" ei liene kovin ylvästelemistä, olipa ansio kenen hyvänsä. Onneksi on muuttumassa.
    Kyllä ministerin / kansanedustajan näkökulma pitäisi olla laajempi kuin Kinnulan kunta.

    Kommarit ja sosialistithan ajaa sitä periaatetta että kaikki tasataan kaikille. Aivan kuten Venäjällä. Olisiko se mielestäsi hyvä järjestelmä? Rikollisuus ja prostituutio rehottaa ja kansa näkee nälkää. Putini kultavarantoa ym. omaisuuden määrää tuskin kukaan tietää. Ja vaikka meillä täällä Suomessa ja Kinnulassa tänään laitettaisiin kaikille samanverran, niin huomenna puntit eivät olekkaan enää tasan.

    Eikö se ole hyvä, että Maurilla on sympatiat synnyin kuntaansa Kinnulaan? Meidän kaikkien Kinnulalaisten eduksi ja yhteiseksi hyväksihän se tulee. Kyllä suuriin asutuskeskuksiin laitetaan rahaa ja ellei Mauri pitäisi puolia, niin tänne meidät unohdettaisiin. Joku kirjoitti, että ei Huovinen paljoa korvaansa lotkauta kun Kinnulan asioista on kyse ja sama pätee Ihalaisenkin kohdalla.

    Voithan sinä tietenkin työntää omasta osastasi sellaisten kuntien kukkarroon ylimääräisiä eurojasi, joidenka näkökulmaa ei ole mielestäsi huomioitu. Tiedän kyllä sata varmasti, että et ole valmis luopumaan sentin killingistäkään toisten hyväksi. Jurnuttaa kyllä osaat!


   • mfmmjmooi

    Mauri on kyllä Suomen kallein poliitikko, ja sen kyllä muistavat muutkin kuin iiro Viinanen.
    Jo miehen olemus kertoo jotain...tuommoinen takakireä päkättäjä koko mies.Ymmärtäisi luopua jo poliitiikasta kun ei vain taidot riitä.


   • kustafvonpölhö

    Muilla sentään on järki päässä, mutta sinulla ja Maurilla, jos sitä on niin se on jäässä!


   • kustafvonpölhö

    Valitettevasti viesti meni väärään kohtaan. Piti kommentoida tuota ääni maurille heppua.


  • huijaus

   Yksi suurin puuttui ansiolistalta eli tuulivoimaloiden syöttötariffituki. Ennakoitu summa veronmaksajilta 2020 mennessä 2 miljardia ja 2030 mennessä 3 miljardia. Ei kai kukaan voi pistää enää paremmaksi?

   • Ei_vassari

    Tämä taitaa olla sitä sossujen propagandaa!!!


  • Kovalobbari

   MAURI SAI
   Valion,
   Ilmasotaloulun ja
   Metsäserlan muuttamaan Keski-Suomeen Lännestä.
   Toivottavasti saa valtatie 18 myös valmiiksi.

  • Ahnekepuli

   Muutama limpo liimapalkkitehdas, miljoonilla kuntia harhautettu laajakaistahanke, turha silta,tuulivoima ja ym. Miljardeja pistänyt verorahoja aivan hukkaan ja meno jatkuu ensi vaalikaudella. Oikea paikka Kinnulan kunnanjohtajaksi ja pyörittämään omaa hiekkalaatikko leikkiänsä. Terve menoa ja onnea!

  • Ahnekepuli

   Tiesikö Pekkarinen vävynsä hankkeista?
   Aloittaja: politiikkaa ihmettelevä Politiikka 9.2.2015

   Pekkarisen vävypoika, diplomi-insinööri Taamir Fareed työskentelee Taaleritehdas-pääomasijoitusrahaston tuulivoimajohtajana. Firman pienomistaja hän on ollut helmikuun lopusta. Vuonna 2011 Fareed tahkosi yli 104 000 euron ansiotulot. Fareed toimi yhtenä valtioneuvoston asiantuntijoista, kun pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategiaa laadittiin. Ilmasto- ja energiapolitiikan ministerityöryhmän puheenjohtaja oli silloinen elinkeinoministeri Pekkarinen.
   Mauri Pekkarinen oli luomassa tukiautomaattia tuulivoimalle. Nyt tuista hyötyy vävypoika.

   Arviolta 73 miljoonaa euroa vuonna 2013, 100 miljoonaa euroa vuonna 2015, yli 200 miljoonaa euroa vuonna 2020. Tuulivoimatukiautomaatti, syöttötariffijärjestelmä, tulee veronmaksajille siten kalliiksi. Euroopan tasolla poikkeukselliseksi luonnehdittu, suoraan budjettirahoitukseen perustuva tukijärjestelmä astui voimaan 1.1.2011, ja sen esitteli silloinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk). Pekkarinen, joka toimii energia-asiat valmistelevan eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtajana, vakuutti Lappilainen-lehdelle syyskuussa 2011, että hänen suvussaan tai lähipiirissään ei ole ainuttakaan kansalaista, joka olisi ”ollut tai olisi tänään mukana omistajana tai sijoittajana tuulivoimabisneksessä”. Eipä vaan pitänyt Maurin sana tässä asiassa paikkaansa.

   • trasdui

    Höpöttele sinä vaan ihan rauhassa, minä pidän hevosta! Luuletko olevasi oikea mies vasemmalta??? Oletko miettinyt matkustamista itäiseen Ukrainaan ja liittymistä Separatistien joukkoihin? Mikäli oikea punaniska olet, niin eikun sinne vaan!!!


  • ahnekepuli

   Onko ne vaalirahatukijaiset kokonaan unohtuneet?

   • punatautiallergia

    Ei missään nimessä! Kaikilla puolueilla on vaalirahatukijaisia. Eihän mikään puolue voi toimia ilman tukijaisia. Punikit ainakin rahoittaa omia puolueitaan vaikka vimoseen euroon.


  • huijaus

   Voiko näin laajat kytkökset pitää paikkansa? www.iltamakasiini.fi/artikkeli/266362

  • huonomuisti

   Olikos Rovaniemellä jokin Novan orkanisoima moottorikelkkahanke, ja saiko huippuhanke Te- keskukselta vajaan millin avustuksia. Kuka oli puuhaministerinä, kun tuo muisti pätkii?

   • EiKutsuttuJuhliin

    Melkoinen kuva Galleria oli Uutis-Novan asiakaslehdessä 2008.

    http://files.maastoliikennevalvonta.fi/30/www.maastoliikennevalvonta.fi/edit/doc/uutisnova.pdf

    Sampanja poksahtelee ja kuohuu ja pöydät notkujat. Peruskivien muuraamista Suomen Valtion ja TE-keskusten tukirahoituskohteisiin ja muita kokkareita.

    Kuvat ja kaikki oikein samassa painoksessa saavutuksineen. Monet näistä afaareistä on ollut raastuvanoikeudessa ja tuomioitakin on tullut.

    Osanottajia juhlissa mm.

    Arto Merisalo, Nova
    Tapani Yli-Saunamäki, Nova

    Erkki O. Auranen, Pappi, Kiinteistösijoitus Johtaja, Nova
    Raimo Honkonen, Nova, Jyväskylä (kaupungin rakennuslautakunnan jäsen ja Novan Keski-Suomen aluepäällikkö)

    Markku Kauppinen, Keva, entinen johtaja, (Mauri Pekkarisen serkku kotikylältä Kinnulasta)
    Mauri Pekkarinen, Elinkeinoministeri
    Ilkka Kanerva, Ulkoministeri
    Paavo Väyrynen, Ulkomaankauppaministeri

    Paavo Lipponen, entinen pääministeri
    Eero Lehti, kansanedustaja
    Toivo Sukari, yrittäjä

    ja paljon muita

    Yhtiöt mm.
    OKA Oy
    EU Invest A/s
    Rovaniemen kelkkatehdas RBM
    Suomi-Soffa, Kajaani
    Anna Tapion Koulu, Pälkäne

    Ja paljon muita.

    http://files.maastoliikennevalvonta.fi/30/www.maastoliikennevalvonta.fi/edit/doc/uutisnova.pdf


   • Ahnekepuli

    Lukekaa kirja nimeltä: Näin valta ostetaan. Lyhyt oppimäärä poliittisesta korruptiosta Suomessa v.2006-2009. Pekkarinen mainitaan useassa kohdassa.


   • Vaalit

    Löytyyhän kepusta muitakin ansioituneita ministeriehdokkaita: muunmuassa Juhantalo, Vanhanen, Väyrynen, Lehtomäki, ym. Kokemusta monista "hommista" ja varsinkin tässä ehdokkaita nuorille!


   • älykeskus

    Onkohan maakuntaliiton virkamiehetkin talutusnuorassa kyseisellä isolla johtajalla?


   • HookaointiPekkarointi

    Kyllä on valitettavasti, ja sen vuoksi se on todellinen valtion ja kuntien "kuppausliitto"


  • risuja

   Mauri Pekkarisella on ihan ikioma risupaketti jolla hän kelluu kohti laskevaa aurinkoa.

  • ahnekepuli

   Luikero, mikä luikero! Ei kun ministeriksi, täyttää varmasti pätevyyden ja omistaa loistavan hyväveli verkoston!

  • sulaS
  • Maalaisliitto

   Pekkarinen peräänkuulutti vaalimainoksessaan (Ksml 25.2.) toimenpiteitä K-S:n hurjan työttömyyden alentamiseksi. Hän itse on ollut 40 vuotta vallan kahvassa, siinä ajassa olisi jo ehtinyt saada jotain aikaan. Törkeää!!!

   • Liitohaukka

    Kyllä siinä ajassa huonompkin työntekijä olisi jo jotain saanut aikaiseksi vaikka olisi ketjuvartinen lapio ollut käytössä. Pekkariselta ei vain näytä onnistuvan, mistähän johtuu. Väärässä "virassako" ollut 40 vuotta. Oma tilipussi ollut tärkeämpi.


  • kauppaministeri

   Kysykää seuraavassa vaalitentissä entiseltä tollisuusministeriltä, että pitääkö olla rahoitus kunnossa jos aikoo saada Finnveralta rahaa hankkeisiin.Ja jos ei osaa tai unohtaa vastata, kertokaa että pitää olla omaakin rahoitusta. Laajakaistahankkeessa ei mies tiennyt koko asiasta. Katsokaa Jyväskylän vanhoja valtuustolähetyksiä, niin tietämättömyys selviää. Ministeriaines kyseenalaistuu varmasti!

   • kepulit

    Kyllä nyt on nähtävissä paluun vanhoihin aikoihin, jolloin hyväveli verkostot jyllää. Kaikki vanhat kepulit nousevat haudoistaan kyttäämään eläkkeidensä nousemista. Maan asioista ei mitään väliä, kunhan kerho toimii.Ei todellakaan näytä hyvältä. Varsinainen konnakerho tulossa valtaan.


  • Voetokkiinsa

   Pekkarinen moittii viime päivinä eri lehdissä Antti Rinnettä TE-toimistojen lakkauttamisista esimerkiksi Keski-Suomessa. Mauri itse oli elinkeinoministerinä 2008 ja esitteli suunnitelmat toimistojen vähentämisistä. Oliko peräti itse tätä ideoimassa. Toteutus lykkääntyi parilla vuodella syliinkaatuneen laman takia.
   Olin itse kuulemassa tuolloin Maurin kertomassa vähentämissuunnitelmista.
   Rinteen moittiminen näin ollen kaksinaamaista toimintaa!

  • pekkarointia

   Olipa iso mainos miehellä keskisuomalaisessa. Mainos oli miehen pituudelta oikeassa koossa. Puolesta puhujat lonkeroituja yhtiömiehiä. Olisi pitänyt olla myös kaikki pohjoisen Keski- Suomen kunnanjohtajat rivissä mukana.Olisi ollut kauhugalleria kokonaisuudessaan esillä.Ja mielellään vielä polvillaan .

  • VaalitKuuskaista

   Voihan hyvä jysäys

   Saarijärven kaupungin ilmoitus sivulta löytyy oheinen julkaistu esityslista hallituksen kokoukseen 9.3.2015.
   http://www.saarijarvi.fi/sisalto/paatoksenteko
   I
   Sen mukaan Kuuskaista on sopimuksessa 26.2.2013 allekirjoittanut antamansa pykälän, että Kuuskaistalla on laajakaistan edellyttämä operaattorin 34 % omarahoitusosuus ja ruksanneet sen selkeästi sopimuspaperiin.

   Ja sitten

   "26.9.2013 Verkko-osuuskunta Kuuskaista toimittajana ilmoitti, että sopimuksessa edellytettyä Finnveran tai muun vastaavan tahon takausta ei hankkeen rahoitusta varten tulla saamaan. Verkko-osuuskunta Kuuskaistan mukaan hankkeen jatkaminen Kuuskaistan toteuttamana ja edellä operaattori sopimuksen ei voinut toteutua."

   Eli Kuuskaista on tietoisesti antanut sopimuskumppanille oleellisesti väärään sopimus tiedon, rikkonut sopimuksen ehdot ja aiheuttanut toimillaan suuren taloudellisen vahingon.
   Ennakkomaksuja ei ole palautettu.
   Paljonko Kuuskaista joutuu maksamaan vahingonkorvauksia aiheuttamastaan vahingosta?

   Ja edelleen sopimuksen liitteenä olevat toimitusehdot JYSE 2009 palvelut - sopimusehtojen mukaan

   JYSE 2009 palvelut - sopimusehtojen mukaan "Tilaajalla on oikeus irtisanoa sopimus päättymään välittömästi, jos palveluntuottajan taloudellisten tai muiden olosuhteiden havaitaan muuttuneen olennaisesti niin, ettei voida olettaa palveluntuottajan täyttävän sopimuksen mukaisia velvollisuuksiaan eikä luotettavaa selvitystä velvoitteiden täyttämisestä saada.

   Tämä asia on ollut mitä ilmeisemmin kaikkien 15 kunnan sopimuksessa samalla mallilla.
   I
   Miksi päivänselvä Kuuskaistan sopimusrikkomus on visusti ja huolella kunnissa salattu kuntalaisilta? Eduskuntavaalien lähestymisen vuoksiko?
   I
   Suora lainaus esityslistasta
   I


   ""Saarijärven kaupungin ja Verkko-Osuuskunta Kuuskaistan välinen operaattori sopimus allekirjoitettiin kaupungin toimesta 26.2.2013. Kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt sopimuksen11.6.2012.

   Sopimuksen tarkoituksena oli turvata sopimuksessa määritellyllä hankealueella oleville kotitalouksille, yrityksille ja julkisen sektorin toimipaikoille mahdollisuus saada halutessaan nopea laajakaistaliittymä ja edistyksellisiä viestintäpalveluita sopimuksessa määrätyn ajan. Verkon toimijana oli sopimuksessa Verkko-osuuskunta Kuuskaista perustettavan verkkoyhtiön lukuun ja tilaajana Saarijärven Kaupunki.

   Hankkeen kustannusarvio oli3.496.760 euroa, josta tilaaja sitoutui rahoittamaan 33 prosenttia, enintään 1.153931 euroa. Hankkeen muu rahoitus tuli sopimuksen mukaan Viestintäviraston toimittajalle tämän laatiman hakemuksen perusteella maksamasta laajakaistalain mukaisesta avustuksesta sekä hankkeen rahoittamiseksi myönnettävästä luotosta. Tämän luoton takaajaksi tuli sopimuksen mukaan kunta sekä Finnvera tai muu vastaava taho, molemmat yhtä suurin osuuksin ja yhteneväisin takausehdoin.

   Sopimukseen sovelletaan Julkisten hankintojen yleisiä sopimusehtoja palveluhankinnoissa (JYSE 2009 palvelut)

   26.9.2013 Verkko-osuuskunta Kuuskaista toimittajana ilmoitti, että "sopimuksessa edellytettyä Finnveran tai muun vastaavan tahon takausta ei hankkeen rahoitusta varten tulla saamaan. Verkko-osuuskunta Kuuskaistan mukaan hankkeen jatkaminen Kuuskaistan toteuttamana ja edellä mainitun operaattori sopimuksen pohjalta ei voinut toteutua."

   Hankkeen jatkumista varten Verkko-osuuskunta Kuuskaista esitti yhdessä maakunnallisen selvitystyöryhmän kanssa uuden maakunnallisen Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n perustamista sekä kuntien osallistumista yhtiön toimintaan ja vastuisiin ja osakkuutta yhtiössä. Tässä suunnitelmassa em. operaattorisopimus olisi siirtynyt Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle. Saarijärven kaupunginvaltuusto päätti, että verkkoyhtiöön ei liitytä.""

   JYSE 2009 palvelut - sopimusehtojen mukaan "Tilaajalla on oikeus irtisanoa sopimus päättymään välittömästi, jos palveluntuottajan taloudellisten tai muiden olosuhteiden havaitaan muuttuneen olennaisesti niin, ettei voida olettaa palveluntuottajan täyttävän sopimuksen mukaisia velvollisuuksiaan eikä luotettavaa selvitystä velvoitteiden täyttämisestä saada."

   http://www.ksml.fi/yhteiso/keskustelu//posts/list/91987.htm

  • smartis2020

   Mauri veis matkoilla vähemmän bensaa.

   • pätkäjapekka

    Kyllä olis miehessä aineksia Kreikan tai Espanjan päättäviin elimiin.korruptiokin on jo tuttua.


  • ahnekepuli

   Onko äänestäjät niin hulluja, että nämä vanhat kieroilijat halutaan uudelleen eduskuntaan?
   Tutkikaa ja lukekaa edellisten vaalien aikaa kun Kepu oli vallassa.Eikö ihmisten muisti palaudu mitä silloin touhuttiin?

   • propagandanpilaamalle

    Suksi Venäjälle jos et nää Suomessa yhtäkäs mitään hyvää. Lienetkö joku läpi punottava kommunisti, punaniska? Vai oletko mielestäsi rehellisen ja rehdin Uffen idoli? Keskusta ja etenkin Mauri.P jos kuka on hommannut Pohjoiseen Keski-Suomeen vaurautta vallankahvassa ollessaan. Lueppa muutakin, kuin pelkkiä vasemmiston propagandalehtiä, jotta tiedät mistä keskustelet arvoisa rouva eller herra.


   • punikki

    Kepulaiset ovat tukiaispuolue.Naapurille ei jätetä. Pekkarisen paikka on jo muualla kuin ministerinä. Oisko jokin eläkeläisten matkanjärjestäjän paikka paikallaan? Olen todellakin punikki, ja olen siitä ylpeä. En ole tyhjiä luvannut, enkä rahoja laittanut hukkaan. Olin kuuskaistan tilaaja, ja kyseinen ministeri kehui tätä puljua Jyväskylässä.Eikös se ole pettämistä, vai onko se vaan kyseisen herran ääniä kalasteleva toinen minä?


   • johoo-tervemenoa

    minäpä tilaan sinulle punikki Neuvostoliittoon vain paluulipun. Milläs nimellä ja mihin osoitteeseen lähetän?


   • Eimahamittään

    Tunnut tosiaan olevan hyvin ajantasalla - ainakin maantieteessä.
    Tällä tietotaidolla Suomi kyllä lähtee nousuun.


  • minäkinite

   Kerroppa missä päin maapalloa tuo Neuvostoliitto sijaitsee?

  • minäkinite

   Siellä maalla kepulaiset elää vielä Kekkosen aikaa.

  • punikki

   Onko sukua protestilistalla oleva saman sukunimen omaava Kinnulasta?

  • gtrh

   Mauri ja kelkkatehdas ja talvivaara, upeaa osaamista peruukin alla.

   • ahnekepuli

    Takin käännön maalimanmestari on tämä mies. Ei jatkoon. Kepuli on kepuli.


  • naapurikunnasta

   Katsokaapas ja kuunnelkaas Mauri Pekkarisen mylvintää oheisesta linkistä Jyväskylän kaupungin valtuuston kokouksesta 14.4.2014, §36, aikakohdalta 1 tunti 15 min (1:15) koskien Jyväskylän osallistumisesta Kuuskaistan Laajakaistaan. Jyväskylä hylkäsi osallistumisen äänin 45 -15 ja 1 tyhjä

   http://www.jyvaskyla.fi/hallinto/valtuusto/kokousajat

   Huomioitavaa:

   Mauri Pekkarinen kertoo, että Jyväskylän edustaja kuntien neljän hengen laajakaista työryhmässä Jyväskylän edustajana oli Timo Rusanen. Tämä "pumppu" neuvotteli kuntien sopimuksen Kuuskaistan kanssa ja halusi Finnveran hankkeen takaajaksi.

   Minä (Pekkarinen) kyllä olen tiennyt jo aikaisemmin, ettei Finnvera voi sääntönsä mukaan osallistua tälläiseen hankkeeseen takaajana. Olin asiasta yhteydesä Finnveraan
   Tästä linkistä pääsee suoraan ko kokouksen kuvaan

   http://embed.bambuser.com/broadcast/4534633?autoplay=1

   Kannattaa katsoa vähän aikaisemmin, vaikka 1:12 kohdalta, koska ajalla 1;12 - 1:28 on hyvin oleellista tietoa asiasta.

   Jyväskylä teki oikeita järkeitä ratkaisuja tosiasioiden perusteella, muissa rupukunnissa vedätys ja "korkean tason" uhkailu hyväksymisestä meni tosi "raadolliseksi" ja jopa väärillä tiedoilla pohjustettuna, kuten Pekkarisen puhe selkeästi osoittaa.

   Tästä syntynyttä sählinkiä ja ongelmaa kahistään kunnissa vieläkin.

   http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/saarijarven-kaupunginhallitus-esittaa-kuuskaista-sopimuksen-purkamista/2007052

  • kepulit

   Joka Keski-Suomen kunnassa kepun lonkerot kuin mustekalalla, Sukua piisaa!

  • Ahnekepuli

   Laajakaista-asiat Pekkarisen osalta kaikki päivänvaloon? Laitetaan ukko tiukalle tulevissa vaaleissa. Auttaako kootut selityksetkään enää laivan uppoamista? Ei jatkoon vaan ansaitulle eläkkeelle!

  • eijtakoon

   Mauri ei ole saanut mitään aikaiseksi Keski-Suomeen, joten ei jatkoon.

   • HöpöLöpö

    Onhan se saanut, Kepulandian tukiaisten kahmimisella toisarvoisiin ja naurettaviin kohteisiin oman "gängin" eduksi katastrovaalisen talousromahduksen, joka kyllä kestää ainakin 10 vuotta.

    Ei enää eduskuntaan


  • PekkarisenHommia

   Nyt Kuusio kunnat kiireesti laskemaan rahoja nippuun Kuuskaistalle, jotta Kuuskaista voi maksaa rahat takaisin. Jyväskyläkin seurannee takaisinvaatimusta ja varmasti sitten muutkin petetyt.

   Saarijärven valtuusto äänesti Kuuskaista-sopimuksen purkamisesta

   18:03

   Saarijärven kaupunginvaltuusto päätti maanantaina äänestyksen jälkeen, että kaupunki purkaa olennaisten sopimusrikkomusten perusteella Verkko-osuuskunta Kuuskaistan kanssa vuonna 2013 solmitun operaattorisopimuksen ja vaatii Kuuskaistaa palauttamaan kaupungin Kuuskaistalle maksamat rahat tuottokorkoineen. Päätös syntyi äänin 23–9.

   Äänestyspäätökseen sisältyi myös, ettei kaupunki osallistu Kuuskaistan maaliskuun alussa esittämään yhtiömalliin valokuituverkon toteuttamiseksi.

   Seppo Patama (kesk.) esitti Jukka Ruunaniemen (kesk.) kannattamana, että kaupunki jatkaa neuvotteluja Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n kanssa valokuituverkon toteuttamiseksi. Äänestyksessä tämän vastaesityksen taakse asettui osa keskustan valtuustoryhmästä

   .

   Purettu sopimus koski valokuituverkon rakentamista Saarijärvelle. Verkon rakentaminen jäi kesken. Kaupunki on maksanut operaattorisopimuksen mukaisia maksuosuuksiaan Kuuskaistalle noin 433 000 euroa ja liittymämaksuja noin 70 000 euroa.

   Lue lisää tiistain Keskisuomalaisesta.

   Maarit Vaaherkumpu

   Keskisuomalainen

   http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/saarijarven-valtuusto-aanesti-kuuskaista-sopimuksen-purkamisesta/2011444

  • KeskiSuomenKatastrofi

   Mauri Pekkarinen kiisti perheensä tuulivoimakytkökset – asiakirjat paljastavat muuta

   Mauri Pekkarisen mukaan hänen vävynsä Taamir Fareed ei vaikuttanut hallituksen tuulivoimapäätökseen 2010. Fareed kuitenkin oli vuonna 2008 konsultoimassa ilmasto- ja energiastrategiaa Matti Vanhasen hallitukselle. (KUVA: Markku Ulander)
   Julkaistu: 25.3. 6:22

   Kansanedustaja Mauri Pekkarisen (kesk) vävy oli mukana vuonna 2008, kun silloisen ministeri Pekkarisen johtama ministerityöryhmä pohjusti tuulivoimatukia.

   KANSANEDUSTAJA Mauri Pekkarisen (kesk) vävy, sijoitusyhtiö Taaleritehtaan tuulivoimasta vastaava johtaja Taamir Fareed toimi asiantuntijana, kun Matti Vanhasen (kesk) II hallitus laati 2008 Suomelle pitkän ajan ilmasto- ja energiastrategian.

   Ministerityöryhmän puheenjohtajana toimi Taamir Fareedin tuleva appi, elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

   Strategia oli tarkoitettu mm. energiapolitiikan valmisteluun ja päätöksentekoon. Selonteko sisälsi runsaasti mm. tuulivoiman tukemiseen liittyviä laskelmia.


   PEKKARINEN kiisti eilen Ilta-Sanomien haastattelussa, että hänen tuleva vävynsä olisi toiminut hallituksen neuvonantajana tuulivoimaan liittyvissä kysymyksissä Pekkarisen ministerikaudella.

   – Hän (Taamir Fareed) oli silloin Amerikassa opiskelemassa, kun tuulivoiman tukijärjestelmästä päätettiin, Pekkarinen sanoi.

   Ilta-Sanomat viittasi kysymyksessään vuoteen 2010. Pekkarinen ei kuitenkaan maininnut että Fareed osallistui vuoden 2008 ilmasto- ja energiastrategian laadintaan asiantuntijan roolissa.

   Fareedilla oli tuohon aikaan mm. tuulivoiman konsultointiin erikoistunut GES-Partners -niminen konsulttiyhtiö, jossa Pekkarisen tytär Tuulimari Pekkarinen (myöh. Fareed) toimi hallituksen varajäsenenä

   Hänhän (Taamir Fareed) toimi myös konsulttina?

   – Joo, mutta ei hän (Taamir Fareed) ainakaan meille ollut konsultoimassa. Ei temmi (työ- ja elinkeinoministeriö) ole ostanut häneltä sentinkään vertaa yhtään mitään. Ei ainakaan minun...No, totta kai minä nyt tietäisin, jos olisi jotain ollut, siitä olen ihan varma.


   PEKKARISEN haastattelu julkaistiin eilen tuoreeltaan Ilta-Sanomien verkkosivuilla. Sen jälkeen IS sai käsiinsä vuoden 2008 ilmasto- ja energiastrategian, joka tosin löytyy helposti myös ministeriön kotisivuilta.

   Ilta-Sanomat ei enää tiistai-iltana tavoittanut Pekkarista kommenttia varten.   Kohu Pekkarisen ympärillä alkoi, kun eduskuntaan pyrkivä ex-meppi Eija-Riitta Korhola kirjoitti asiasta maanantai-iltana Twitterissä. (KUVA: Martti Kainulainen)

   Kohu Pekkarisen ympärillä alkoi, kun eduskuntaan pyrkivä ex-meppi Eija-Riitta Korhola totesi maanantai-iltana lyhytviestipalvelu Twitterissä, että ”isä Pekkarinen ajoi läpi syöttötariffit ja niillä rikastunut tytär lobbaa lisää.” Twiitillä Korhola mainosti aiheesta laatimiaan blogikirjoituksia.

   – Pekkarinen riiteli meille syöttötariffit, hänen vävynsä rikastuu niillä ja hänen tyttärensä on Energiakolmikon lobbari, joka puolustaa tätä järjestelmää, Korhola tarkensi Ilta-Sanomille eilen.

   – Se, että tuulivoimaa päätettiin rakentaa, se oli hallituksen yhteinen kanta, jossa minä itse asiassa olin pienemmän tuulivoimarakentamisen kannalla, Pekkarinen puolustautui.


   PEKKARISELLA oli eilen suuria vaikeuksia muistaa myös sitä, että hänen tyttärensä ja tyttären nykyinen mies ovat voimakkaasti mukana suomalaisessa tuulivoimabisneksessä. Taamir Fareed palkattiin sijoitusyhtiö Taaleritehtaaseen tuulivoimasta vastaavaksi johtajaksi kesäkuussa 2010.

   Tuulimari Fareed työskentelee johtotehtävissä Energia¬kolmiossa. Helmikuussa 2013 Taaleritehdas ja Energia¬kolmio solmivat sopimuksen, jonka mukaan Energia¬kolmio järjestää Taaleritehtaan koko tuulivoimatuotannon myynnin markkinoille.

   Korhola ihmettelee, miten Pekkarisen perhe hyötyy tuulivoimatuista, joita tähän mennessä on maksettu noin 100 miljoonaa euroa. Suuri osa tuesta on muuttunut sijoittajien tuotoksi.

   Pekkarinen kiistää perheen väitetyt hyödyt. Pekkarinen sanoi IS:lle, että tyttären ja vävyn firmoilla ei ”hänen ymmärtääkseen” ole paljon tekemistä tuulivoiman kanssa.
   Mika Koskinen

   http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1427190005047.html


   Mauri Pekkarinen vastaa Eija-Riitta Korholan koviin väitteisiin: ”Täyttä valhetta”
   Kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk) pitää Eija-Riitta Korholan (kok) syytöksiä ”täytenä valheena”. Korholan mukaan Pekkarisen tytär ja vävy ovat hyötyneet suuresti Pekkarisen tuulivoimapäätöksistä. Lue lisää ›

   • Ei_savua

    ilman tulta vai miten sitä sanotaankaan. Pekkarinen on juuri sellainen ketku jona hänet yleisesti tunnetaan. Monessa maassa tulisi lähtö ja oikeudenkäynnit välittömästi mutta Suomen kansa yrittää ymmärtää kepulisteja.


  • valettatulloo

   Tässä näitä kansanedusta ehdokkaita, joita ei kyllä kannata änestää Kuuskaista skandaalin keittämisestä. Eikä Neittaanmäkeä.

   Kannanoton ovat allekirjoittaneet Anne Kalmari, Aila Paloniemi, Mauri Pekkarinen, Tuula Peltonen, Eila Tiainen ja Sinuhe Wallinheimo

   SUUR-KEURUU lainaus

   TORSTAI 6.3.2014
   "Keski-Suomen kansanedustajat vetoavat valokuidun puolesta

   Keski-Suomen kansanedustajat vetoavat kiinteän valokuituverkon rakentamisen puolesta. Kannanoton ovat allekirjoittaneet Anne Kalmari, Aila Paloniemi, Mauri Pekkarinen, Tuula Peltonen, Eila Tiainen ja Sinuhe Wallinheimo.

   15 Keski-Suomen kuntaa harkitsee osallistumistaan kuntien valokuituverkkoyhtiöön. Osa kuntien valtuustoista on jo tehnyt myönteisen päätöksen, kuten Petäjävesi. Päätöksestä tosin valitettiin, samoin valitus on tehty päätöksenteosta Pihtiputaalla.

   Multian kunnanhallitus käsittelee aihetta tiistaina ja asia on esillä useissa valtuustoissa tällä viikolla.

   Kansanedustajien kannanotto kokonaisuudessaan alla:

   Miksi kuntien verkkoyhtiön perustaminen on tässä tilanteessa tärkeää.

   Kunnat päättävät nyt siitä, halutaanko jarruttaa keskittymiskehitystä Etelä-Suomeen ja haluavatko kunnat tukea maakuntamme tasapainoista kehittämistä tarjoamalla asumisen ja yrittämisen mahdollisuuksia. Samalla ratkeaa menettävätkö noin 4500 liittymän jo tilannutta ja 2,5 milj.euroa liittymämaksuja maksanutta asiakasta rahansa. Samoin ratkeaa menettävätkö kunnat noin 6,2 milj. euroa operaattorille jo maksamiaan avustuksia.

   Elinkeinojen kehittämiselle, olemassa olevien yritysten kilpailukyvylle ja uusien yritysten kuntiin saamisen kannalta nopeat ja luotettavat kiinteät tiedonsiirtoverkot ovat välttämättömyys. Yritysten saama suora taloudellinen hyöty on Keski-Suomen mittakaavassa kymmeniä miljoonia euroja vuodessa, mikä kertyy aluetalouteen ja kasvattaa kuntien verokertymää. Kyse on mitä suurimmassa määrin elinkeinojen kehittämishankkeesta.

   Julkisten palveluiden tarjonta on siirtynyt ja yhä laajemmin siirtyy saatavaksi tietoverkkojen välityksellä. Käynnissä olevat julkisten verkkopalveluiden kehittämishankkeet mm. valtiovarainministeriön SADe- ohjelma (Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelma) ovat synnyttäneet uusia verkkopalvelutoteutuksia, joita otetaan parhaillaan käyttöön. Julkishallinnon kiinteiden toimipisteiden määrää karsitaan ja vastaavat, jopa aiempaa monipuolisemmat palvelut tulevat tarjolle tietoverkkojen välityksellä suoraan yrityksiin ja kotitalouksiin.

   Kiinteä valokuituverkko on välttämätön laajennettaessa langattomien verkkojen kuuluvuusaluetta ja tiedonsiirtonopeutta. Kaikille uusille tukiasemille tarvitaan kiinteä verkkoyhteys. Näin ollen kiinteä ja langaton verkko täydentävät toisiaan sekä antavat asiakkaille valinnan mahdollisuuden omien tarpeidensa mukaisesti.

   Kuntien määräysvaltaan tuleva verkkoyhtiö varmistaa tietoliikennemaksujen hinnoittelun pysymisen kohtuullisella tasolla. Samalla se yksinkertaistaa tiedonsiirtoverkon käyttöä kuntien omassa toiminnassa ja kuntapalveluiden tarjonnassa.

   Koska kaupallisesti toimivat operaattorit niiden korkeiden tuotto- ja rahoituskustannusten vuoksi eivät ole lukuisten käytyjen neuvotteluiden perusteella valmiita osallistumaan hankkeeseen, tarjoutuu kunnille nyt tilaisuus ostaa jo rakennetut verkot (750 km), valmiit suunnitelmat ja tuhannet liittymäasiakassopimukset muodollisella kauppahinnalla. Lisäksi suuruusluokaltaan yhteensä noin 15 milj.euron valtion ja EU:n laajakaistatuet samoin kun kuntien omat, noin 8,5 milj.euron tuet tulevat jatkossa kuntien määräysvallassa olevalle verkkoyhtiölle.

   Päätettävänä oleva ratkaisu turvaa keskeneräisten verkkojen valmistumisen, liittymämaksunsa maksaneille heille luvat yhteydet sekä valtion laajakaistatukien saamisen"

   Jyväskylässä 10.2.2014

  • eijatkoon

   Kyllä täytyy ihmetellä, kuka tätäkin kieroilijaa äänestää. Kunnissa laajakaista miljoonat hukassa. Joka paikkaan työntämässä nenäänsä, Loppujen lopuksi ei kuitenkaan tiedä asioista yhtikäs mitään.

   • Kaikmännöö

    Pekkarista äänestävät ne, jotka eivät itse maksa lainkaan veroja tai jotka luottavat Maurin vallan kahvassa ollessaan toteuttamaan hulvattomaan tuenjakopolitiikkaan heille / heidän elinkeinolleen.


  • ahnekepuli

   Kuinka paljon löytyy Pekkarisen lähisukulaisia Keski- Suomesta kuntapuolelta, mediasta ym.?
   Olisi mukava tietää näistä hämähäkin verkoista?

  • kekepkepuli

   Mauri ja norjalaiset, huono yhdistelmä veronmaksajille

   Altia kirjasi kymmeniä miljoonia tappioina Mauri Pekkarisen (kesk) aikana tehdystä yritysostosta.

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015041019490956_uu.shtml

   ...näyttää siltä, että valtio myi jopa 30 miljardiksi kasvavan osuutensa 207 miljoonalla.

   ...muualla maailmassa kaupasta vastuulliset ministerit eli kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen sekä valtion omistajaohjauksesta vastaava puolustusministeri Jyri Häkämies olisivat joutuneet eroamaan.,...

   http://fi.sott.net/article/73-GrowHow-Liian-suuri-erehdys-kerrottavaksi

  • Mönkäreeseenmeni

   GrowHow - Liian suuri erehdys kerrottavaksi

   Mitä olisi tutkittava
   ti, 17 helmi 2015 18:06 UTC
   Kartta

   Yaran tuotantolaitos Siilinjärvellä on toistaiseksi Länsi-Euroopan ainoa fosfaattikaivos. Kauppaan kuului myös Savukoskella sijaitseva Soklin kaivosalue, johon suunnitellaan seuraavaa fosfaattikaivosta.
   Soneran UMTS-kaupan loppulasku oli 4,3 miljardia euroa. Silloin kun Sonera osti saksalaista ilmaa, sen suurin omistaja oli valtio yli 50 %:n osuudella. Kaupasta kohistiin vuosikaudet talouselämän lehdissä. Samoin tehtiin Stora Enson kohdalla. Sen Amerikan-seikkailu maksoi 5,6 miljardia euroa. Valtio on tälläkin hetkellä Stora Enson suurin omistaja ja isäntä. Se omistaa 15,7 % osakkeista ja 35,1 % äänivallasta.

   Jostakin syystä talouselämän lehdet ovat lähes vaienneet paljon huono-onnisemmasta GrowHow-kaupasta, jossa jopa 30 miljardin omaisuus myytiin 207 miljoonalla. Ehkä virhe on täysin uskomaton.

   Valtio oli myös Kemiran ja siitä myöhemmin irrotetun lannoitetehdas GrowHow:n suurin omistaja. Valtio päätti luopua GrowHowsta ja myi loput osakkeensa norjalaiselle lannoitejätti Yaralle. Valtio, joka suurimpana omistajana hallitsi yli kolmannesta yhtiöstä, sai GrowHow-osakkeistaan 207 miljoonaa.

   Tuolla kolmanneksella Yara joutui - oikeammin pääsi - tekemään ostotarjouksen yhtiön lopuistakin osakkeista ja onnistui siinä, sillä tarjosihan Yara pörssipelureille kunnon pikavoitot. Samaan aikaan ostajan edustaja arvioi yhtiön varallisuudeksi 870 miljoonaa. Valtio siis myi Jyri Häkämiehen nimissä 290 miljoonaa 207 miljoonalla - tässä vaiheessa.

   Juuri ennen vuoden 2007 kesällä tehtyä kauppaa Suomen valtio oli asetuksella määrännyt, että Suomessa ei saa käyttää käytännössä kuin GrowHown lannoitteita. Tämän se teki kiristämällä lannoitteita koskevia säädöksiä niin, että käytännössä vain GrowHown Siilinjärven ja Soklin fosfaatti kelpaavat. Nyt meillä tulee käyttää kadmiumin osalta puhtaampia lannoitteita kuin EU:n luomuasetukset määräävät, eikä muilla lannoitetehtailla ole asiaa Suomen markkinoille. Tämä johtuu osin myös siitä, että EU varjelee suojatulleillaan typpilannoitteiden markkinoita. Typpilannoitteet ovat puhtaita tulivatpa ne mistä tahansa, sillä pääraaka-aineena on ilmasta otettava typpi.

   Typpilannoitteen hinnan määrää maakaasun hinta. Maakaasua on sekä norjalaisilla että venäläisillä. Ennen GrowHow-kauppaa norjalaisilla ei ollut toista peltolannoitteiden tärkeää osaa, fosforia. Nyt on, ja Soklin osalta samaa geologista alkuperää kuin venäläisten. Lannoitteiden arvosta ja merkityksestä kertoo sekin, että venäläiset oligarkit kaappasivat lannoitetehtaat ja lannoiteraaka-aineet ensimmäisinä.

   GrowHow-kaupan mukana meni useita tuotantolaitoksia ja mainitut Siilinjärven ja Soklin malmivarat, jälkimmäiset ilmaiseksi kaivosoikeudella. Kun kauppa oli vasta tekeillä, Soklin fosfaatin arvoksi katsottiin Kauppalehden artikkeleissa, joissa haastateltiin GrowHow:n toimitusjohtajaa, 13-14 miljardia. Samaan aikaan hätäiltiin maailman ruokakriisistä, biopolttoaineista ja Kiinan ja muun idän kysynnän vaikutuksesta ruoan hintaan - siis lannoitteidenkin hintaan. Näitä asioita tarjoiltiin jokaisessa mediassa lähes ykkösaiheena, kuten jokainen muistaa.

   Pohjois-afrikkalaista alkuperää olevan fosforihapon hinta oli GrowHown kaupan aikoihin 436 euroa tonnilta. Nyt hinta 2268 dollaria tonnilta, eli se on yli viisinkertaistunut nopeasti. Afrikalla ei olekaan enää varaa omasta maaperästään kaivettavaan lannoitteeseen. Näin vaikka fosforia tarvittaisiin peltohehtaaria kohden usein vain kolmas- tai neljäsosan siitä, mitä Euroopassa käytetään. Typpi voidaan tuoda maaperään muutenkin, mutta kasvulle välttämätön fosfori on mineraali ja se täytyy antaa lannoitteena.

   Kymmeniksi vuosiksi riittävä Soklin malmi on huomattavasti puhtaampaa kuin Euroopassa käytettävä marokkolainen ja malmin fosfaattipitoisuus on korkea. Siilinjärvi toimii erittäin kannattavasti ja sitä laajennetaan 8%:n pitoisuudella mutta Soklissa pitoisuus on 20%. Voi hyvin arvioida, että Siilinjärven ja Soklin malmin arvo on 3-5-kertaistunut ja Siilinjärveä rikkaamman Soklin arvoksi voi laskea laajalla haarukalla ainakin 40 mutta nyt jopa 70 miljardia euroa. Tämä ilman niobia ja uraania.

   Yksin "sotilasmetalli" niobin arvo on noin 5 miljardia euroa. Vielä silloin, kun GrowHow:n myynnistä ei ollut tietoa, Soklin kaivos arveltiin avattavaksi pelkän niobin varaan. Muun muassa kansanedustaja Erkki Pullianen kyseli eduskunnassa, kuinka Soklin niobikaivoksen ympäristöasiat tullaan hoitamaan. Soklissa on myös uraania ja kaivosta on kaavailtu myös uraanin varaan.

   Kun ottaa huomioon Siilinjärven arvon, näyttää siltä, että valtio myi jopa 30 miljardiksi kasvavan osuutensa 207 miljoonalla. Tässä valossa Soneran ja Storan seikkailut kutistuvat pieniksi. Tuolla GrowHown 207 miljoonalla saadaan juuri ja juuri rakennettua Soneran kanssa myyty viranomaisten tietoverkko uudelleen. Voi ajatella, että kallis erehdys tulee paikatuksi vie

   http://fi.sott.net/article/73-GrowHow-Liian-suuri-e

   • PervolanVäkeä

    Todellakin

    Kemira GrowHown myynti 2007 Norjalaiselle Yaralle oli mauri pekkarisen ja Jyri Häkämiehen ylivoimaisesti pahin tunarointi suomalaisen varallisuuden ja teollisuuden myynnistä. Hourujen hoitokotiin joutavat, vai onko eduskunta jokin eturivin hourujen lepokotiosasto?


   • syndikaatti

    Tämä Pekkarinen se vaan sinnittelee vuodesta toiseen opetuslastensa äänten kannattelemana tuhojaan tekemässä Eduskunnassa kansansa kokonaisedusta vähääkään välittämättä. Taitaa olla kallein yksittäinen poliitikko koko Suomen historiassa. On liikuttavaa seurata, kun tämä herra kiertelee oman vaalikarjansa keskuudessa sopotellen sujuvasti terawateista tai syöttötariffeista.
    Kuulijoiden silmiin syttyy välittömästi lasimaisen ihaileva katse ja päät nyökyttelevät tietävän näköisinä. Osa kuulijoista saattaa arvella terawatin liittyvän laajakaistaan, joka kuulemma tuo maakuntaan 100 miljoonan euron vuosihyödyn. Tämän tieteellisen faktan on lanseerannut Jyväskylän yliopiston dekaani ja Maakuntajohtajan avopuoliso, joten laskelmia ei käy kiistäminen.
    Tosin em. henkilöiden poliittista kantaa ei voi varmuudella tietää-vaalisalaisuus nääs koskee heitäkin. Dekaanin poika liputtaa kuitenkin avoimesti Pekkarisen puoluetta ja myös laajakaistan välttämättömyyttä.

    Keljonlahden voimala on myös erinomainen näyttö siitä, miten rakennetaan koko maakuntaa hyödyttävä "risupakettilaitos".
    Eihän se haittaa, vaikka polttoaineena käytetään venäläistä kivihiiltä, ainakin tilapäisesti. Tuhat junavaunulastia kivihiiltähän on aivan ymmärrettävää laitoksen sisäänajovaiheessa. Sitäpaitsi hankitaanhan energia jo muutenkin Venäjältä, joka tunnetusti on aina suhtautunut ymmärtävästi isoveljen tapaan pienen naapurinsa tarpeisiin. Vähintä, miten isoveljeä olemme voineet kiittää on se, että olemme antaneet naapurin "sijoittaa" suomalaiseen maankamaraan sallimalla kiinteistöjen ostot rajoituksetta kaikkialta ilman turhia vastavuoroisuusvaatimuksia.
    Kiitettävästi venäläiset ovatkin mahdollisuuteen tarttuneet ja tuoneet hyvinvointia ja verotuloja tänne periferiaan lupaustensa mukaisesti.
    Keski-Suomen liiton aivoriihi laati kaukonäköisesti oikein matkailun masterplan suunnitelman. Se perustui itäisen naapurin haluun tulla virkistämään joka niemeen ja notkoon rakennetuilla kylpylöillä uinuvaa turismiamme kaikkine lisäherkkuineen, mitä nyt sen oheistuotteina ikinä seuraakaan. Kangasniemi, Viitasaari, Muurame ja Saarijärvi pettyivät kuitenkin pahasti, kun mannaa ei taivaasta satanutkaan."Ne suhdanteet, ne suhdanteet"- ilmeisesti aiheuttivat lievän epäonnistumisen.

    On todella kiittämätöntä, kun Keski-Suomen kunnissa ei ole osattu antaa arvoa kepun ykkösvaikuttajien: Pekkarisen Ahon ja Lehtomäen yli-inhimillisille ponnisteluille Venäjän kaupan edistämisessä. Ihan aiheesta varmaan taannoin kuultiinkin Paviljongin paneelikeskustelussa hapahko kommentti, ettei Saarijärvellä ymmärretä "pisneksestä" yhtään mitään. Tuohon keskusteluun osallistuivat ainakin Kalmarin suuri poika ja Pekkarinen. Kyse oli tietenkin Venäjän merkityksestä luotettavana kauppakumppanina ja Suomen pelastajana.
    Ei hätää, tilannehan on kuitenkin käytetty hyödyksi ja teetetty Keski-Suomen kunnissa rantakaavat kaikkien pikkulampienkin rannoille.

    Siihen kun lisätään haja-asutusalueiden jätevesilaki ja laajakaista kaikille- laki, saadaan joutomaista todella arvokasta omaisuutta myytäväksi venäläisille tonttimaiksi. Onhan maan arvo kaavoitettuna ja infralla höystettynä raakamaata arvokkaampaa.

    "Paskalaki" antoi lisäksi mahdollisuuden tietyille sijoittajille ansaita muhkeat voitot pienpuhdistamoja valmistavan teollisuuden omistajina
    Laajakaistalaki puolestaan mahdollisti muhkean tilin Telog-Oteranille, vaikka Kuuskaista vähän vaikeuksiin joutuikin. Tätäkään kaveria ei tosin jätetty, vaan kunnat ostivat osuuskunnan velat ja sopimukset käypään yhden euron hintaan osoittaen näin kiitollisuuttaan luotettavalle kumppanilleen.

    Miten kaikki tämä on saatu aikaan?

    Ensinnäkin kuntien johtoon tulee saada joko sukulainen tai ainakin entinen avustaja ja huolehtia siitä, että media on hyvässä kontrollissa. Tällä reseptillä lopputulos on ollut tähän asti erinomainen.

    Kuntaliitolla tytäryhtiöineen ja Kevalla on myös tärkeä rooli operatiivisessa toiminnassa mm. rahoituksessa. Myös tilintarkastus on oltava vankoissa käsissä, puhumattakaan lakimiespalveluista. Katto-organisaation lojaalius on ensiarvoisen tärkeää ja se onkin kiitettävästi varmistettu.

    Tällaisen kuvion rakentelu ottaa hyvältäkin mieheltä helposti tuon 40 vuotta, mutta vaivannäkö on palkittu. Poliitikolle tärkeintä on verkostoituminen ja juuri se erottaa jyvät akanoista. Suhteet eri viranomaisiin on aina syytä pitää kunnossa, siinähän ei sinänsä mitään pahaa olekaan.

    Suurmiehiä on tapana palkita jollain immateriaalisella tavalla.
    Kekkonen sai oman kansallispuiston Lappiin.
    Olisikohan ideaa nimetä Keski-Suomeen Pekkarisen nimeä kantava Laajakaistapuisto? Arvokas se ainakin on jopa keskeneräisenäkin ja keräykseen on jo roponsa laittanut noin 5000 yhteisöä ja yksityishenkilöä. Taitaa olla rahaa kasassa jo yli kymmenen miljoonaa. EUkin on mukana 5,4 miljoonalla. Keräys on tuottanut ihan kohtuullisesti jo nyt, mutta lisää lahjoittajia tietysti hyvään tarkoitukseen aina kaivataan.


  • e985

   Raippaluon sillan rakentaja kai? Man sinne monen tien kunnostus rahat!

  • MitesTämäNäin

   Tässä syy, miksi mm. Yara International ostelee fosforiesiintymiä yli 50 vuoden tarpeisiin, Kanada, Jällivaara Ruotsi, Sokli Suomi.Mutta Suomen ministeriö ja omistajaohjausyksikön pellet ei osaa ja tunne asiaansa ollenkaan.

   Mauri Pekkarisen ja Jyri Häkämiehen myydessa Kemira Growhown Yaralle fosforihapon hinta maailmalla oli 440 USD/T ja nykyisin se on 2270 USD/T. viimeiset 5 vuotta se on ollut välillä 2200 - 3500 USD/t ja vuosikeskiarvot koko ajan nousussa sen niukan saatavuuden ja maatalouteen lisääntyneen kysynnän vuoksi.


   Kotimaa 13.10.2009 YLE
   Fosfori loppumassa maapallolta, maataloutta uhkaa romahdus

   Fosfori on maataloudelle ratkaisevan tärkeä lannoite. Asiantuntijoiden mukaan fosfori on kuitenkin loppumassa maapallolta noin 50 vuoden sisällä. Fosforilannoitetta ei voi korvata mitenkään, joten maataloustuotantoa odottaa raju supistuminen.

   Fosfori on typen ja kaliumin ohella maataloudelle ratkaisevan tärkeä ainesosa. Fosforin puuttuminen voi vähentää satotasoa jopa puolella.

   Fosforilannoitus yleistyi toisen maailmansodan jälkeen. Fosfori oli halpaa ja helposti saatavilla. 1970- ja 80-luvuilla Suomen peltoja ylilannoitettiin huimasti. Tämän seurauksena maaperään on jäänyt ylimääräistä fosforia, joka poistuu 10 - 20 vuodessa jos lannoitus loppuu.

   Suomessa fosforia saadaan Siilinjärveltä ja vielä avaamattomalta Soklin kaivokselta Itä-Lapissa. Kahden kaivoksen varanto riittää noin 25 vuodeksi. Muualla fosforia on erityisesti Kiinassa ja Länsi-Afrikassa. Asiantuntija-arvioiden mukaan maaperässä oleva fosfori on louhittu loppuun noin 50 vuodessa, eli se loppuisi jopa nopeammin kuin öljy. Tätä ennen aineen hinta nousee.

   Fosforin kysyntä on tälläkin hetkellä kasvamassa, kun kehitysmaissa lannoitus yleistyy ja väestön määrä ja varallisuus nousevat. Vuosina 2007 - 2008 fosforilannoitteen hinta nousi räjähdysmäisesti, mutta on nyt taas laskenut.

   Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen professori Martti Esala arvelee, että fosforilannoitteiden hinta tulee heittelemään jatkossakin, mutta suunta on jatkuvasti ylöspäin. Louhittava aines on yhä vaikeammin hyödynnettävissä ja huonolaatuisempaa.

   Yhdysvaltain omien fosforivarantojen arvioidaan loppuvan jo 25 vuodessa. Yhdysvallat on maailman suurin fosforin käyttäjä.

   Suomen maa- ja metsätalousministeriö (MMM) ei ole vielä alkanut valmistautua aikaan, jolloin fosforilannoitus loppuu. Viime vuonna hyväksytyssä Lannoitesektorin tulevaisuuskatsauksessa tosin todetaan fosforin kierrätyksen yleistyvän, mikä edellyttää lainsäädännön ja standardien yhtenäistämistä myös EU-tasolla.

   MMM uumoilee, että tulevaisuudessa fosforilannoitetta tuotettaisiin esimerkiksi tuotantoeläinten luista saatavasta jauheesta.
   Viemärijätteen fosfori pelloille

   Eläinten lantaa on perinteisesti käytetty lannoitteena. Myös ihmisten jätöksistä saadaan oikein käsiteltynä täysin käyttökelpoista fosforilannoitetta. Monissa maissa näin jo tehdäänkin.

   Helsingin Viikin jätevedenpuhdistamo on lähiviikkoina saamassa valmiiksi tuotekehitystyön, jonka tuloksena jätevesilietteestä saadaan rakeistettua fosforilannoitetta.

   Helsingin Veden yksikön johtaja Tommi Fred kertoo YLE Uutisille, että lietteen fosforista saadaan talteen 98 prosenttia. Hän kuitenkin harmittelee sitä, että viemärijätteestä tehdyn lannoitteen imago on huono, eikä sillä tunnu olevan ostajia. Tavara kuitenkin täyttää tarkan lainsäädännön vaatimukset ja on käytännössä samanlaista kuin yleisesti myynnissä oleva kanankakka.

   Monet pelkäävät viemärijätteen mukana tulevia raskasmetalleja. Fredin mukaan ne kuitenkin saadaan hyvin poistettua.

   Nyt viemärijätteestä tehdään kompostoimalla nurmikoille sopivaa multaa. Tässä käytössä fosforia ei kuitenkaan enää voi kierrättää. Samoin käy, jos viemärijätettä aletaan polttaa energiaksi.

   Lähteet:
   YLE Uutiset

   http://yle.fi/uutiset/fosfori_loppumassa_maapallol...aloutta_uhkaa_romahdus/5898054

   • SuomiNousuun

    Ei muuta kuin nyt sitten kaikki suomalaiset kakkimaan ja pisaaman pelloille

    Suomi nousuun biotaloudella, sanoi Petri N.


   • BioSuomi

    Voihan tätä biotaloutta

    Likakaivolietettä ja lietelantaa käytetään keväisin kaupunkien viheristutuksissa ja puistojen nurmikoinissa. Olen tutustunut asiaan lähemminkin. Toissakeväänä toukokuussa sateisen yön jälkeen oikasin aamuyön tunteina vähän pierussa puistoon läpi, jossa oli perustettu nurmi uudelleen. Oli multa tosi liukasta, kuin vaseliini ja minähän luiskahdin liituraitapuvussa turvalleni mullikkoon.

    Olivat tietty käsitelleet alueen lietelannalla. Valkoinen rusettipaita oli ihan ruskea ja haju oli kuvottava kun pääsin viimein kotiin. Kun sitten puoleltapäivin heräsin oli kananpaska vieläkin korvassa.

    http://keskustelu.suomi24.fi/t/8796478


  • Maalaisliitto

   Tällä palstalla on viime viikkoina valotettu monipuolisesti Mauri Pekkarisen kyseenalaisia ansioita politiikan saralla. Näistä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä.
   Itse en kertakaikkiaan voi ymmärtää tällaisen veronmaksajien rahojen sumeilemattoman haaskaajan äänestämistä. Tai sitten äänestäjä ei itse maksa euroakaan veroja - mahdollisimman härski kotiinpäinveto ei ole itseltä pois.

  • peruskriteeri

   Jos Maukalle tuli tänä talvena yli 1000 km hiihtokilometrejä täyteen, annan ääneni hänelle !

  • kansaa_huijataan

   Ihalainen sahasi näiden vaalien aikaan ensimäisen kerran pokasahalla. Taitaa olla ihalaiselle suurin saavutus koko työuransa aikana? Kyllä minä seuraavissa vaaleissa sitten 4:n vuoden kuluttua äänestän Lauri Ihalaista jos hän vielä jatkaa pokasahan käyttöä ilman että teloo sormensa.

  • Halla-ahon_äänestäjä

   KAIKKEIN VAARALLISIN OLISI OLIGARKKIHALLITUS JUHA SIPILÄ MATTI VANHANEN MAURI PEKKARINEN OLLI REHN

   TÄMÄ OLSI VAARALLISTA SUOMELLE, Rehn on rähmällään kiitollisuudenvelasta kokoomukselle, Juha Sipilällä on tunnettu paskalakihärvelimyyntibisnes, hän on tehnyt itsensä omaisuudettomaksi siirtämällä sijoituksensa verovälttelyllä suvulleen, Matti Vanhanen on varakkaiden perheyhtiöiden veronvälttelykonsultti ja Mauri Pekkarinen on sorvaillut veronmaksajille huippukalliita syöttötariffeja ja eli tuulivoimatukirahoja, joiden järjestelyjä hoitaa Pekkarisen vävy

   GOOGLEA: PEKKARINEN SYÖTTÖTARIFFIT VÄVYPOIKA FAREED
   GOOGLEA: PEKKARINEN ALTIA FIASKO

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032916780974_uu.shtml Pekkarisen vävypoika, diplomi-insinööri Taamir Fareed työskentelee Taaleritehdas-pääomasijoitusrahaston tuulivoimajohtajana. Firman pienomistaja hän on ollut helmikuun lopusta. Vuonna 2011 Fareed tahkosi yli 104 000 euron ansiotulot. http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-1427169313980.html ”Isä Pekkarinen ajoi läpi syöttötariffit ja niillä rikastunut tytär lobbaa lisää”, Korhola latasi Twitterissä eilen. Energiapolitiikkaan erikoistunut kansanedustajaehdokas Eija-Riitta Korhola (kok) syyttää keskustan Mauri Pekkarista (kesk) nepotismista. ”Elikkä isä Pekkarinen ajoi läpi syöttötariffit ja niillä rikastunut tytär lobbaa lisää,” Korhola kirjoitti lyhytviestipalvelu

   Pekkarinen söhläsi poliittisin perustein ylläpidetyn viinamonopolin kanssa, jossa keskustalaiset poliitikot ovat mellastaneet aina (veikkaus ja alko ovat poliittikkojen vetelehtimispaikkoja) http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015041019490956_uu.shtml Valtion viinayhtiö Altian historian suurin yrityskauppa on päättynyt fiaskoon. Altian historian suurimman yrityskaupan aikaan Altian vastuuministeri oli punamultahallituksen kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk)

   NÄMÄ HENKILÖT SIPILÄ, VANHANEN, PEKKARINEN EIVÄT PYRI RIVIKANSANEDUSTAJIKSI VAAN VALTAAN, heillä on pitkäntähtäyksen suunnitelma MINISTEREIKSI SORMEILEMAAN VALTION ASIOITA JA LÄTKIMÄÄN MUILLE VEROJA

   JUHA SIPILÄ ehti jo vahingossa kertoa, että rahastus on pitkä sumplinta, jota ei halua avata: RAKENNETTIIN KONEISTUS, SORVATTIIN ASETUS JA ALOITETTIIN RAHASTUS https://www.suomenuutiset.fi/juha-sipilan-yhtion-ja-jatevesiasetuksen-yhteinen-taival-ensin-rakennettiin-laitteet-sitten-sorvattiin-asetus/ http://m.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/2015032719432582_eb.shtml Sipilän sijoitusyhtiö Fortel Invest Oy omisti yrityksestä Sipilän mukaan noin viidesosan. – Siinä on aika monimutkainen malli, jossa ensimmäisessä vaiheessa ei siirry ollenkaan rahaa. Summa ei ole vielä selvillä, se on pitkän tähtäimen suunnitelma. Enkä niitä (summia) haluaisi edes lähteä avaamaan, Sipilä vastasi tuolloin

   LAAJA KATSAUS JUHA SIPILÄN PASKALAKIHÄRVELIBISNEKSISTÄ
   https://www.suomenuutiset.fi/tagi/green-rock/

  • Monisählääjä

   Janne Kinnunen, Mauri Pekkarisen siskon poika, oli rupukuntien laajakaista suunnittelu työryhmän puheenjohta. Laittomille teille suunnitelma meni.

   Ovatko Keski Suomen kuntien valtuustoissa tehdyt laajakaistapäätökset kuntalain vastaisia?

   Hallinto-oikeuden päätös Viitasaaren osalta vaikuttaa Kuntaliiton lakimiehen lausunnossa muidenkin Keski-Suomen kuntien valtuustopäätöksiin laajakaista-asiassa. Laajakaista työryhmässä ja lakimiesten valmistellut lainatakauksien päätösesitykset olivat Keski-Suomen kuntien valtuustoissa kaikilla samanlaiset kuin Viitasaarella. Hallinto-oikeus kumosi Viitasaaren valtuustopäätöksen keväällä.
   Asia ei ole ihan pikkujuttu, kysymys on yhteensä kymmenien miljoonien lainatakauspäätöksistä ja vastuista.
   Ovatko myös kuudenkunnan valokuituyhtiöön liittyneiden kuntien valtuustopäätökset kuntalain vastaisia? Alla on kuntaliiton lakimiehen vastaus kysyttäessä Karstulan laajakaistapäätöksistä.


   Kuntalain 14 §:n nojalla valtuusto voi johtosäännössä siirtää toimivaltaansa kunnan muille toimielimille sekä luottamushenkilöille ja viranhaltijoille. Toimivaltaa ei kuitenkaan saa siirtää asioissa, joista valtuuston on kuntalain tai muussa laissa olevan nimenomaisen säännöksen mukaan päätettävä. Kuntalain 13 §:n 6 kohdan nojalla valtuuston on päätettävä takaussitoumuksen tai muun vakuuden antamisesta toisen velasta. Hallinto-oikeus on nyt Viitasaaren valtuuston päätöksen osalta ottanut kantaa siihen, että kunnanhallitukselle on takausasiassa siirretty toimivaltaa, vaikkei toimivallan siirrosta ole olemassa johtosääntöä. Viitasaaren kunnanvaltuuston päätös on siten kuntalain vastainen. Karstulan kunnanvaltuuston päätös on vastaavanlainen. Kun huomioidaan kuntalain 14 §:n säännös toimivallan siirtämisestä ainoastaan johtosäännöllä ja se, että valtuuston on päätettävä takaussitoumuksesta tai vakuuden antamisesta toisen velasta rasittaa Karstulan kunnanvaltuuston päätöstä menettelyvirhe. Kunnanhallituksen ei tule laittaa päätöstä täytäntöön, joka on kuntalain vastainen.

   Kuntalain 56 §:n nojalla kunnanhallituksen on jätettävä valtuuston päätös täytäntöön panematta, jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi.

   Kun Karstulan kunnanhallituksen tiedossa on seikka, jonka nojalla voidaan katsoa, että kunnanvaltuuston päätös on kuntalain vastainen, ei kunnanhallituksen tule laittaa tällaista päätöstä täytäntöön vaikka hallinto-oikeus ei olisi kumonnut valtuuston päätöstä. Hallinto-oikeus voi valituksen johdosta tutkia vain seikan, johon on valituksessa vedottu. Kunnanhallituksella on viime kädessä vastuu tarkastaa valtuuston päätöksen lainmukaisuus. Hallinto-oikeuden päätös Viitasaaren kaupunginvaltuuston takauspäätöksen kuntalain vastaisuudesta on selkeä ja se on syytä huomioida. Jos kunnanhallitus laittaa sellaisen valtuuston päätöksen täytäntöön, joka on lainvastainen, voi tämä johtaa tilanteeseen, jossa joudutaan arvioimaan kunnanhallituksen jäsenten virkavastuuta asiassa.

   Liittyen täytäntöönpanopäätöksen valituskelpoisuuteen on tilanne se, ettei siihen voida kuntalain 91:n nojalla hakea muutosta.

   Kun asia tulee valtuustossa uuteen käsittelyyn on tilannetta arvioitava uutena asiana nykyisen tilanteen mukaan huomioiden kunnan yleinen toimiala ja valtiontukisäännökset.

   Uuden kuntalain perusteluissa todetaan, että kunnan myöntämä laina, takaus tai muu vakuus ei saisi vaarantaa kunnan kykyä vastata sille laissa säädetyistä tehtävistä. Kunta ei saisi myöntää lainaa, takausta tai muuta vakuutta, jos niihin sisältyisi merkittäviä taloudellisia riskejä. Merkittävänä taloudellisena riskinä voitaisiin pitää esimerkiksi tilannetta, jossa takausvastuun realisoituminen vaarantaisi kunnan koko toiminnan tai vastaisi suuruudeltaan muutoin huomattavaa osaa kunnan talousarviosta. Momentissa mainittujen edellytysten täyttyminen tulisi arvioida jokaisen toimenpiteen osalta erikseen. Momentissa tuotaisiin esiin myös, että toimenpiteitä tehtäessä kunnan edut tulisi turvata riittävän kattavilla vastavakuuksilla. Tällä tarkoitettaisiin sitä, ettei vaadittavien vastavakuuksien tarvitsisi kattaa koko takaukseen liittyvää riskiä, vaan kunnan riskien hallinnan näkökulmasta riittävän osan. Riskin todennäköisyys ja laajuus vaikuttavat yleisesti takauksen antamisen edellytyksiin sekä takauksen hintaan (HE 256/2014 s. 230).

   Tanja Mansikka
   Lakimies / Jurist
   Suomen Kuntaliitto, lakiasiat / Finlands Kommunförbund, juridiska enheten
   Lähettänyt Ilpo Manninen klo 23.49 Ei kommentteja:

   http://ilpomanninen.blogspot.fi/

   • eikäkulttuuriministeriä

    Kyllähän Teuvo Hakkaraisesta ministeri pitää tehdä, siinä vasta ministeri-ainesta. Esimerkiksi puolustusministeri tai ulkoministeri, sisäministerikin käy mutta ei valtionvarainministeriä.


  • Maalaisliitto

   Hallituksen kokoonpanon paras uutinen oli, että Mauri Pekkarinen ei päässyt ministeriksi. Nyt häntä ollaan lohdutukseksi valitsemassa tänään (29.5.2015) ensimmäiseksi varapuhemieheksi. Miksi?
   Puhemiehen palkkio on tietenkin riviedustajaa korkeampi. Eläkkeelle siirtyminen tästä tehtävästä nostaa myös eläkettä suhteettomasti ansiotason (riviedustaja / puhemies) nousuun ja aikaan verrattuina.
   Tämäkin episodi jatkaa tuttua ketkuilun ja pekkaroinnin linjaa.

  • sumutusta

   Kyllä Pekkariset ja Väyryset ovat ammattipoliitikoina ketkuimpia, joku raja puuhailuille!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   579
   5387
  2. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   66
   2606
  3. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   116
   1960
  4. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   59
   1825
  5. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   81
   1570
  6. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1252
  7. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   54
   1236
  8. Pelkään, etten unohda sinua koskaan

   Ja olo jää tällaiseksi. Kuin jotain puuttuisi koko ajan. 💔
   Ikävä
   43
   1021
  9. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   66
   942
  10. 86
   890
  Aihe