Kihlattuni peliriippuvuus/ylireagoinko?

pelihelvetten5432

Olemme olleet yhdessä nyt noin 6 vuotta. Olemme kihloissa, itse opiskelen ammattikorkeassa, mutta kihlattuni tällä hetkellä työtön. Tiesin hänen taipumuksesta pelaamiseen. Muutama vuosi sitten hän myönsi nostaneensa vippejä pelaamiseen (monta tuhatta). Luulen että hänen oli pakko myöntää kun oli jo niin paljon kertynyt. Hänen sukulaisensa auttoi hänet "kuiville" silloin. Sen jälkeen luvattiin ettei enää pelailla netissä yms eikä vippejä koskaan kun on päästy eroon. Pari pienempää repsahdusta on tapahtunut, mutta hän on maksanut ne itse pois.

Kuitenkin nyt taas sama tapahtui. Tällä kertaa summaksi on kertynyt jo 3000€ (jos se on oikea summa anyways.) Oikeesti en tiedä enää miten minun tulisi reagoida?! Olen pettynyt ja vihainen mutta samalla esitän ymmärtäväistä. Tuntuu että olen sekaisin enkä ymmärrä enää itseänikään!

Mitä tämä teissä herättää?! Ylireagoinko? Vai pitäisikö minun ottaa tämä vielä vakavammin? Oikeasti en enää itse tiedä ja tuntuu etten viitsi kenellekään puhua tästä. Naurettavaa, sillä minä itse en ole pelannut koskaan… Ehkä kaipaisin nyt vain muiden mielipiteitä näin keskustelupalstan kautta… Ahdistaa ihan vain tulevaisuutta ajattellen.. joudunko aina olemaan varuillani ja miettiä että onkohan taas pelit menossa… pää hajoo!
kiitos avustanne. :(

Sydän räjähtää...

9

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riippumatontyyppi

      mun mielestä kolme tonnia on kauhea summa peleihin. eli kyseessä on todellakin riippuvuus joka pitäisi hoitaa ettei pahene. ammattiauttajalle puhumaan.

    • vieläkerranjos

      Pahempaa kuin alkoholi tai huumeet. Niihin kuolee ja pääsee pois täältä mutta pelaaminen ei lopu koskaan. Miehesi pelaa ja lupaa ja pelaa ja lupaa, pelaa ja lupaa...........

    • Hei.

      Olen pahoillani tilanteesta, jossa olet ja uusimmasta pettymyksestä. Joka kerta, kun joutuu kuulemaan tuon repsahduksen, harmi on suuri, ei siihen totu. Mielestäni et ylireagoi. Oleellista on kuinka miehesi itse suhtautuu tilanteeseen, onko hän pahoillaan ja aikeissa pysyä nyt pelaamatta... Joudutko aina olemaan varuillasi, hmmmm, ehkä jossain määrin, mutta toisaalta voi olla, että seuraava repsahdus tulee eteen vasta 8v kuluttua tai ei koskaan. Kannattaa siis pyrkiä iloitsemaan jokaisesta pelittömästä päivästä eikä pelätä milloin seuraava repsahdus on edessä.

      Oletko ollut joskus mukana jossain vertaistukea piirissä? Ellet, sitä kannattaisi etsi, se on aina hyvä juttu. Erilaisia ryhmiä on ympäri Suomea sekä pelaajille kuin läheisillekin. Niistä saat tietoa esim soittamalla Peluuriin, arkisin klo 12-18, puhelut ovat ilmaisia. Siellä vastaa ymmärtäviä asiaa tuntevia ihmisiä, joiden kanssa puhuminen helpottaa.

      Kaikkea hyvää sinulle,
      Pirkko-pappi

    • KolmattaLinjaaTakaisin

      Sun kihlattu vasta opettelee kovan pelin alkeita. Olen nääs maksanut niitä kait neljäkymmentä tuhatta kymmenessä vuodessa. Kuivilla olen mut onhan siinä ajattelemista jälkeen päin millaista tulella leikkimistä kaikki on ollut et on päässyt irti vanhoista kaavoista, tarkoitan et isä suutari poika suutari. Tuota paskaa se sinulle sitten joku päivä ehkä yrittää selittää miten haluaa edes henkisesti olla enemmin kuin isä oli. Ilmaistuna tuo vähän syvällisemmin siis kaiken takana tahto kuulua niihin jotka jotain koskettaa muuttuu kullaksi. Valinta on sinun uskotko vai et. Silti toivottavasti eivät enää tiukenna siltikään lakia nääs. Sitten ollaan tilanteessa et rikkailla menee hyvin muut kattelee ja tuumailee sosiaaliapujen varassa. Sekös olisi vasta lystiä on. Velaksi pelaamisesta sen verran et velkatappio rahapeleihin mitä olen kuullut suomessa on yli kaksisataa tuhatta euroa. Menneistä huolimatta tiedän ettei laulu kolmatta linjaa ole mikään vitsi. Aikaa arvokkaampaa ei ole.

      • Käärme

        Juuh :). Ajattele vaan valoisia puolia kun kihlattusi harjoittelee ahkerasti ja saa taidot "pluton". Jätätte ankean epävakaan suomen ja lähdette aluksi katsomaan vaikka niagaran putoukset :) :)


    • graalinmalja

      Se on mahtava voima ja kun ajattelee mitä hienoja arvostettuja juttuja saa ympärilleen kun pääsee päämäärään.

    • Ongelma

      Parempi kun et puutu,vaikka olet tietoinen asiasta,ja muista se aina!Mutta älä lainaa rahaa hänelle.Mun mies ja hänen perheensä on peliriippuvaisia,miehellä on varmaan jo yli 10 000e pikavippivelkaa ulosotossa,mutta sepä on hänen asiansa.Ei siihen päpättäminen auta...tulee vain riitaa.

    • Realiteeetti

      Jätä se sika !

      • Hei nimimerkki Realiteeetti
        en malta olla sanomatta, ettei peliongelmainen ole sika, ei sen enempää kuin kukaan muukaan. Hän ei ole yhtä kuin ongelmansa. Jokaisella ihmisellä on oma musta pisteensä. Meillä kaikilla on sellainen. Peliongelma on vaikea juttu, mutta peliongelmainen ihminen on ihminen, jolla on ongelma. Ongelmia ja riippuvuuksia voi ratkoa ja hoitaa.
        Ystävällisesti,
        Pirkko-pappi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2021
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1515
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe