Gardol 105SB-3 lumilinko

snöslunga

Tuli viikko takaperin ostettua Gardol 105SB-3 merkkinen lumilinko. Muutamana päivänä olen lingonnut koneella ja nyt ranteisiin sattuu. Linko ottaa välillä sen verran rouheasti, että meno pysähtyy kuin betoniporsaaseen. Syy vaikuttaisi kohdistuvat reunoilla oleviin suksiin. Saaneeko tuohon isompaa suksea jostain vai pitääkö ruveta itse värkkäilemään korvaavat kapistukset?

25

5544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lumetonlinkoaja

      Tuota ongelmaa ollut muissakin "bauhaus"-lingoissa mutta no hätä. Tee itse isommat sukset tai sitten mene paikalliseen erikoisliikkeeseen tutkimaan muita linkomalleja ja pyydä heitä tilaamaan sopivan näköiset sukset ns. varaosana. Pienellä modaamisella sopii.

      • Äänekäs_missä_vaimentaja

        Itse hitsasin leveämmän raudan suksiin -siis sen alapuolelle. Toimii kohtuullisesti kunhan jättää parin cm välin maan ja huulen väliin.
        Suurempi harmitus on lingon kova ääni. Mistä tuohon saisi paremman äänenvaimentajan - aivan kuin tuossa ei sellaista edes olisi. Onhan se mahtava murina tai "huuto" kun tuolla ajaa. Mutta koko ajan pitää olla korvasuojat päällä. Naapuri takuulla kuulee kun "meillä" aletaan pihatietä pihdistamaan.
        Melu on saastetta - hyvä peli muutoin vaan hiton äänekäs.


    • lumikettu9

      Huonoa suunnittelua. Ota yhteys kiinalinkoja myyvään lafkaan. Osaavat varmasti auttaa asiassa..

    • walleen

      Samassa hintaluokassa esimerkiksi Murray tarjoaa laadukkaita lumilinkoja. Ei taatusti temppuile.

    • nikkari

      Haiskahtaa koko juttu murray tai kiinalinkokauppiaan trollaukselta. Kyseinen Gardol 105SB-3 lumilinko on aivan identtinen laite McCulloch PM105 lingon kanssa. Kummassakin on luotettava ja vahva 10 hevosvoiman Briggs & Stratton moottori. McCulloch PM105 lingosta ei näyttäisi löytyvän palstoilta huonoja kommentteja.

      Jos olisin itse hankkimassa lumilinkoa, niin kääntyisin melko varmasti Gardoliin, koska näissä on pitkä viiden vuoden takuu.

      Gardol 105SB-3:
      http://media.bahag.com/assets/29/48/294829_18922979.jpg

      McCulloch PM105:
      http://cdn.mcculloch.com/dimage.axd/productDetail/m310-0500/23b52397.png

      • pena_007

        Kaksi ja puoli talvea Gardol 105SB-3 käytetty. bensaa mennyt 50 L kaudessa. Siis käyttöä melko paljon. Ajohihna ja työntöaisa on uusittu bauhaussin takuuseen. Ajohihna meni kerasta poikki, syy ei selvinyt. jalakset on huonot. Alla olevan malliset toimii hyvin.

        http://www.amazon.de/Arnold-7012-M6-0009-Universal-Gleitkufen-Set-Schneefräsen/dp/B008VCP0K4/ref=sr_1_2?s=diy&ie=UTF8&qid=1424109449&sr=1-2

        Heitin kommentia koneesta pari vuotta sitten myös tänne samalla nimimerkillä.

        Sanoisin että gardoolin hinta laatu suhde on hyvä. JA HUOLTO TOIMII:

        SNOW FOX DELUXE 13HP 375cc ostajalle sanoisin että pistä kädet ristiin jos tarvit varaosia takuun jälkeen. sillä niitä tarvii kaikkiin merkkeihin. Ainakin huskwarnan huollosta saa mielenkiintoisia kertomuksia osien metsästäjistä.

        En tiiä kuin paljon niisä on liiottelua.

        Tosin mullekin yrittivät myydä hondaa mutta 5ke on minusta liikaa kun 1250€ vehkeellä pärjää....


      • liideri

        Meillä on käytössä ton satavitosen pikkuveli (gardol 85sb-3). Briggsin kone paukuttaa voimalla ja nuoskalumikin lentää vaivatta metsikköön. Bauhausin 5 vuoden takuu on kyllä loistava lisä. Ei tosin ole vielä tarvinnut bauhaussin puoleen kääntyä takuuasioissa. Kolmatta vuotta jo mennään ilman mitään ongelmaa.


      • Kannattaa perehtyä siihen Pauhaussin "5 vuaren" takuuseen. Kahren vuaren jälkeen alkaa rosentit tippua....


      • llp

        Ei putoile prosentit enää, viisi vuotta takuu ilman mitään ikälisää. Vie vaikka 4,5v vanha kone saat uuden tilalle jos huollosta kerrotaan että ei pysty korjaamaan


      • McGullock_ei_ole_Gardol

        Tiedoksenne että mc gullock ja gardol eivät ole samoja laitteita, siis ei identtisiä. Tämän tiedon sain Oulusta Husgvarnan merkkiliikkeestä kun kävin hakemassa uutta hihnaa lumipuolelle. Siihen kannattaa hankkia juuri oikea hihna eikä mitään "tarvikehihnoja". Vaikka hihna maksaa liki 50 €, se kannattaa hommata. Ainoa joka kestää eikä petä kesken työn.


    • kollooja

      Tämmösen tilasin: SNOW FOX DELUXE 13HP 375cc 12kk takuu.
      Paketti on pihassa, oottaa kassaajaa. Onko kellään kokemuksia tästä konneesta??

      • jomppe73

        Kone kasaan ja kovaa ajoa. Hoitaa homman siinä missä muutkin.


      • homppe73

        Linkoa mahdollisimman paljon niin lastenviat ilmenevät takuun aikana eikä tarvitse itse maksella korjauksia! Varmasti kolaamisen voittaa.


    • Ei vika ole lingossa vaan suksien ja höyläterän säädössä , laita linko tasaiselle alustalle pane höyläterän alle noin 1 cm lista ja löysää suksien pultteja anna niiden vastata lattiaan ja kiristä siihen , ei töki niin paljon.

      • pena_007

        Pohjimainen ongelma on siinä että kaikisa husqvarna konsernin lingoissa on sama jalas joka on pinta-alataan liian pieni. jalas uppoaa alustaan ja se aiheuttaa sen jälkeen tökkimistä. vaihtamalla jalaksen isompaan tai modaamalla alkuperäistä ei tarvi höyläterän rakoa kasvattaa liikaa joka vaikttaa työjälkeen... jalas on suuniteltu ja testattu vain asvaltti pihalle.


      • ceisari

        Mulla on Jonsered 2109E lumilinko ja siinäkin oli sama ongelma, joka korjautui vaihtamalla jalas suurempaan. Peruskonstruktioltaan identtisiä vehkeitä jontikka, huski ja gardol.


    • Yard9011

      Morjes! Kirjoittelin joskus tänne kun samaa vaivaa oli porukalla. Laitoin itselle huulilevyn ja jalakset pois, toimii loistavasti ei revi sivulle ja samalla suojelee kierukkaa jos maasta törröttää jotain pystyyn. Eli 15sm levee ja lingon suuaukon levyinen 4-5mm lattateräs joka on takareunasta 20mm matkalta taivutettu 5* kulmaan jotta ei pakittaessa raahaisi vaan toimii suksena.Etureuna teroitetaan kevyesti ettei leikkaa nurmikkoa! 2 korvaketta kumpaankin päähän ja poistettavan jalaksen takareikään eka korvake ja etukorvakkeelle uusi reikä ja mielellään korvakkeiseen ellipsisäädöt jotta voi purevuutta säätää. Tämä myös estää lingon pomppimisen kun painaa kovempaan penkkaan kun huulilevy tunkee penkan alle. Suosittelen.

      • Anonyymi

        Suuret kiitokset säätövinkeistä. Tein mainitsemasi muutokset ja linko toimii nyt erittäin hyvin.


    • Napalukot_on_naisille

      Naapuri suositteli muutaman talven kokemuksella jenkeissä valmistettua Gardolin lumilinkoa ja tuli sellainen sitten itsellekin tänä talvena hankittua. Briggs & Strattonin 342 kuutiotuuman Snow-moottorissa ei puhti lopu kesken paksummassakaan nuoskalumessa ja käyntiin lähtee aina ykkösellä, joko narusta tai sähköstartista. Jämäkkä ja varma laite ilman turhaa "hifistelyä".

      • 4plus14

    • entinen_kolamies

      Kellään tietoa mistä löytys linkoon edukkaasti lumiketjut?

      • taasPyryttää

        Jossain näin metritavarana tota lumiketjua. Ei ollu ees hinnalla pilattua.


    • Anonyymi

      Mistä saa varaosien puh numeron

      • Anonyymi

        Ainakin alla oleva liike myy varaosia. Gardol on yhdistelmä Husgvarnan merkistä ts siksi se niin luja on ollut. Alla olevan linkin kautta löytänet osan kuin osan Grdol linkoon - arvaten myös muuhun merkkiin. Tässä numeroita
        Myymälä (08) 535 4100 | Varaosat (08) 535 4100 | Huolto 044 535 4177
        Näyttää muuttavan parempiin tiloihin maaliskuun alussa (Paljetie 11 eli Joutsensillan pään likelle) - näin oli nettisivulla
        https://taistohirvonen.fi/husqvarna-lumilingon-vetohihna-5324197-44.html


    • Anonyymi

      Minulla ollut Gardolin linko yli 10 vuotta. Ei mitään suurempia ongelmia paitsi, että sähköstartti ei toimi. En ole viitsinyt ryhtyä korjaustoimenpiteisiin, lähte käsipelillä käyntiin kovallakin pakkasella.
      Öljyt olen vaihtanut säännöllisesti. Pieni lumisohjokaan ei tuki konetta.
      Sora-alustalla kannattaa laskea suksia hiukan alemmaksi. Asvaltilla ei suksien ja höylän välinen etäisyys voi olla pienempi.
      Käytän aina pienkone polttoainetta, kesäksi jätän tankkiin ja ajan kaasuttimen tyhjäksi.
      Talvella taas tositoimiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      333
      3739
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1448
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1270
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1254
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1211
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe