Myyjälle neuvoja ja ihmettelyäkin

KodinOstaja

Ostajan näkökulmasta haluaisin antaa joillekin myyjille ajateltavaa.

Meillä on ollut noin vuoden ajan ilmoitus sekä netissä että välillä lehdessä ja myös sopivien alueiden postilaatikkoihin olemme jättäneet ilmoituksia: "Haluamme ostaa kodin tältä alueelta".

Okei, sitten se pulma, mikä nytkin ärsyttää, kun tässä olen jo 5 pv odottanut erään myyjän vastausta. Vuoden aikana on tullut monta mailia ykstyisiltä myyjiltä: "Meillä olisi teille sopiva koti". Ja sitten muutama tieto päälle, esim. alue ja mikä asuntomuoto.

Toiveikkaana siitä, että josko se koti nyt löytyi, laitan viestiä myyjälle:
"Kiitos viestistäsi, kertoisitko muutamia lisätietoja".
Ja alle esim. 5-10 tarkentavaa kysymystä ja viimeisenä se: "Milloin voisimme tulla asuntoa/taloa katsomaan!?"

Sitten ei myyjästä kuulu enää mitään koskaan tai hän saattaa laittaa viestiä 4-5 päivän kuluttua ja on vastannut vain pariin kysymykseen, tai jopa kertoo, ettei jaksa vastailla kysymyksiin, tulkaa katsomaan jos kiinnostaa.

En vain ymmärrä tuollaista myyntityyliä. Ymmärrättekö te?

Jos teillä kerrankin on joku mahdollinen ostaja, joku voisi kotinne ostaa, niin vastatkaa hänelle suht nopeasti ja ystävällisesti ja antakaa rehellisesti ne vastaukset, mitä ostaja tarvitsee päätöksentekoon. Pitäähän jo lainkin mukaan ostajan ottaa selville asunnosta/talosta kaikki mahdollinen JA lain mukaan myös myyjän pitää antaa rehellisesti asunnosta/talosta kaikki ostajan ostopäätökseen vaikuttavat tiedot.

Jos ei niitä asioita selvitä ja myöhemmin löytyy jotain kosteusvaurioita tms., niin turha on kuvitella saavansa mitään korvauksia, ellei ole yrittänyt selvittää ennen ostoa monia asuntoon/taloon liittyviä juttuja/riskeä. Samoin, jos myyjä on pimittänyt tietoa tai antanut väärää tietoa, niin huonosti käy hänellekin.

Kaikenlaisia myyjiä, jos on ostajiakin....

Miten joillakin voi olla niin kiire, ettei ehdi ilmoittaa kaupan toiselle osapuolelle, että olen nyt kiireinen, vastaan ylihuomenna/ensi viikolla/illalla tms.....

6

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toi5

      Käykää katsomassa alueella myynnissä olevia asuntoja. Suurin osa näistä halutaan ostaa asunto ilmoittajista on niitä, jotka kuvittelee, että saavat epätoivoisen pakkomyyntitilanteessa olevan ottamaan yhteyttä ja sitten tarjotaan niille naurettavan pientä hintaa. Siksi tällaisiin ostoilmoittajiin ei suhtauduta kovinkaan tosissaan.

    • Kotiin

      Olen myymässä taloa (Oikotiellä) ja uskon että tositarkoituksella ostava varmasti tulee paikanpäälle näyttöön katsomaan ja kysyy siinä sitten lisätietoja. Netissä on jo erittäin kattavat tiedot talosta valmiina. Yhteen tälläiseen s-posti tiedusteluun kyllä vastasin ja sen jälkeen tulikin "ostajalta" pitkä s-posti jossa selvästi yritettiin käynnistää taloudellinen huijauskuvio "nigerialaiskirje" -tyyliin.

      Sama meininki autokaupoissa, lisätietojen kyselijöitä kyllä on, mutta kun käytän aikaa ja vastaan kaikkiin kysymyksiin niin koskaan enää ei heistä kuulu. Turha siis vaivautua. Tosiostajat tulee paikanpäälle ja kaupat sujuvat kasvotusten.

    • Kotiin

      Jos olette etsineet halutulta alueelta, niin joku ripeämpi ostaja on jo käynyt paikanpäällä ja tehnyt kaupat, siinä vaiheessa kun sinä vielä kirjoittelet s-postilla kysymyksiä myyjälle. Nopeat syö hitaat asuntokaupoillakin!

    • Rouva_Rintava

      Viitisen kysymystä vastattavaksi ja vastattuasi tulee välittömästi kymmenen uutta kysymystä jne jne. Lopulta ei kuulu tästä "ostajasta" enää mitään.

      Tosi ostajat katsovat myynnissä olevia kohteita ja varaavat esittelyn, sekä kenties tarjouksen antavat.

      AP:n kaltaiset "ostajat" ovat käsitykseni mukaan ns "wannabee ostajia".
      Kokemusta on näistä kuvioista...

      • wannabe_myyjät

        On sitä wannabe myyjiäkin! Oltais niinqu myymässä, muttei ehkä sitten kuitenkaan. Ei saada aikaiseksi esitteitä, ei kunnon valokuvia kohteesta... just katselin huviksini kesämökkien myynti-ilmoituksia. Kuistit täynnä roinaa, sisältä ei yhtä ainuttakaan valokuvaa, ei pohjapiirrustusta... Yksi mökin myyjä tiesi mökkinsä olevan yksityistien varrella, muttei tiennyt, kuka tien omistaa ja paljonko siitä menee maksuja vuodessa. Sehän on ostajan homma ottaa näistä selkoa....

        Kai nämä kuvittelee asuntonsa/mökkinsä olevan sellainen helmi, että siitä ollaan valmiita maksamaan satoja tonneja edes sisätiloja näkemättä!

        Eikä nuo kaikki "halutaan ostaa" tapaukset todellakaan ole mitään haaveilijoita. Ex asuntoni myin tällaiselle - juuri kun olisi pitänyt motivoitua laittamaan myynti-ilmoitusta lehteen, bongasin kerrostalon alaoveen teipatun lapun "halutaan ostaan kaksio tältä alueelta". Tämän tapauksen kanssa kaupat syntyikin .... mutta en itsekään pihdannut noiden tietojen kanssa, vaan laadin myyntiesitteen, hommasin isännöitsijäntoditustukset yms. mitä nyt noin niinkuin yleensäkin pitää asuntokauppaa tehdessä olla kauppakirjan liitteenä.

        Itseasiassa on aika yleistäkin, että asunnot vaihtavat omistajaa tälläviisiin. Monet, etenkin vanhemmat asukkaat haluaa ostaa kämpän juuri tietyltä alueelta tai jopa tietystä talosta (usen siitä samasta, jossa jo asuvat) = tarkkaan kytätään, onko joku kämppä tulossa myyntiin.


    • aappeliiii

      Täällä ovat myyjät tottuneet hyviin nousuaikoihin rajoittamattomalla nollakorko nollaomavastuu asuntolainalla. Nyt on asiat toisin mutta myyjät vielä samalla tasolla. Järjen mukaanhan myyjän pitäisi todistaa että ei myy paskaa. Niin ei ole tarvinnut pitkään aikaan tehdä. Tyhmät ostajat ja ahneet myyjät. Asumista tuettu niin että ei tarvitse myydä, vielä pahentaa kaikki asumisen tuet omakotitaloihin jne.. Itse suosittelen että muutenkin kun pks hinnat kohonneet 6 kertaisiksi 15 vuodessa, että ostaa suosiolla oman tontin ja itse rakentaa.. tai tarjoaa maks neljäsosan pyydetystä hinnasta. Mitä pidempään odottelee, sitä enemmän tulee myyntiin niitä kämppiä joissa on se 20-30 vuoden laina joka jäämässä maksamatta, niiden määrä kasvaa koko ajan kun taas ostettujen määrä laskee koko ajan. Eli selvästi olisi normaalisti ostajan markkinat mutta.. kun sitä sotkee se että asuntojen arvoja yritetään keinotekoisesti järjestelmä ylläpitää.. ei saa edes viranomainen myydä liian alhaisella hinnalla ettei tapahtuisi yhtäkään repeämistä sovitusta kaavasta. Oma vinkki.. osta espanjasta. Tässä käy lainojen takia sellaiset.. että kun täällä mentiin lainan ottajien itsensä puolesta siihen että oma ottokyky tappiin ja vain korot maksetaan (eli ruotsin malli) niin tuonnehan jää ihan helvetilliset lainat lol.. joista pelkät korot maksettu ja pakko myynti edessä.. mutta niistä ei oikein voi myyjä tai pankkikaan myydä alemmalla hinnalla (siis velalla) kuin mitä se pääoma oli. Muuten tulee pankin alaskirjaukset ja varmaan valtion bailoutit ja luottolukituksen laskut ynnä muut. Jännä tilanne tosiaankin. Ei kannata juosta paskan perässä. pks slummiutuu koko ajan, siellä on velat tapissa ja asiakkatt lopussa ja10 vuotta kituutetaan. Joku tulee alaskirjaamaan aika monta kämppää mitä on myyty euroaikana. Odottavan aika tulee huomattavasti halvemmaksi. Tontteja myydään tällä hetkellä niin vähän,ja niiden pyynnöt aika tähtitieteellisiä, että niitä kun kilpailuttaa saattaa saada hyvän tarjouksen. Muutenkin pitäisi saada myyjät juoksemaan ostajien perässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2136
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2001
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe