voiko pentua pitää vapaana pikkulenkeillä?

Kiitoss

Voiko siis pentua pitää vapaana lenkeillä? Kyse on siis ihan vaan pikkulenkeistä, joilla pentu saa tutustua uuteen ympäristöönsä. Pentu tuli meille viikko sitten ja on nyt ihan 9 viikon ikäinen: Pennun rotu on samojedin koira ja se luokitellaan rekikoiriin. Kyse on nyt siis kuitenkin ihan pikku pennusta, joten uskaltaako sitä pitää vapaana tuommoisilla pikkulenkeillä? Nyt tämä ensimmäinen viikko on pentua totutettu omaan pihaan. Pentu on nyt kuitenkin sellaisessa iässä, että sen olisi aika tutustua uusiin paikkoihin ja asioihin, joten mielestäni olisi jo korkea aika viedä pentua jo jonnekin muuallekkin kuin pitää vain omassa pihassa. Ainoa mutta on se, että uskaltaako pentua pitää vapaana vai pitääkö sitä pitää hihnassa? Jotkut pennunomistajat ovat sitä mieltä, että pentua pitää pitää vapaana ja että kunnon hihnalenkkejä tehtäisiin vasta jopa vuoden iässä. Toiset taas ovat sitä mieltä, että pentuja pidetään hihnassa. Kertokaa oma kantanne asiaan.

5

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fargot

      Minä olen pitänyt pentujani aina vapaana,mutta vain turvallisessa ympäristössä. Ei siis paikoissa missä on liikenettä,muita koiria,eläimiä jne. Ollaan käyskennelty lähimetsiköissä missä jokainen pentuni on saanut kirmailla sammalmättäillä ja kiipeillä kivillä. Siellä on hyvä harjoitella luoksetuloa ja muutenkin laumaan kuulumista. Koirapuistot eivät ole hyviä paikkoja rokottamattomalle pennulle.

      • Kiitoss

        kiitos paljon kommentistasi. :)


    • fargot

      Hihnaan totuttaminen on myöskin tärkeää jo pikkupentuna. Sitä voi harjoitella alkuun sisällä ja sitten kotipihassa. Opeta pentu tulemaan luokse niin,että pystyt koskettamaan kaulapantaa,anna sille samalla nami ja päästä taas irti. Näin saat koiran joka antaa kytkeä itsensä eikä jää käden ulottumattomiin riekkumaan kun yrität kytkeä sen. Onnea ja menestystä uuden pennun kanssa :)

    • hihnassa

      Minusta irti on aina parempi. Pennulle on sen hihnan lisäksi uutta ihan kaikki muukin ja niinpä siitä on ihanaa tutkia paikkoja omaan tahtiin eikä "ahdistavan" hihnan päässä. Mutta tietysti vain turvallisessa ympäristössä, jotta vältytään vahingoilta!

      Suosittelen kuitenkin lämpimästi säännöllisiä hihnaharjoituksia, jotta pentu oppii "sivistyneille tavoille" hihnassa kulkiessaan. Itse nimittäin olen nuorimmaisen kanssa tehnyt sen virheen, että hihnaopetus jäi turhan vähälle. Minun oli mahdollista opettaa pentua ulkoilemaan ilman hihnaa (iso piha, omaa metsää) ja niinpä herra ei ole aina se kaikista yhteistyökykyisin hihnassa ulkoilija. Kulkee kyllä hihnassa, mutta seilaa puolelta toiselle ja kiertää kaikki mahdolliset puskat juuri sieltä väärältä puolelta! Kääk!

      Tilanne on aivan toinen vanhemman koirani kanssa, joka on opetellut hihnassa kulkemista pienestä pitäen. Nuorempi on huomattavasti reippaampi ja rohkeampi irti ollessaan, mutta vanhemman kanssa taas on todella helppoa kulkea hihnan kanssa. Ehkä siis seuraavan koiran kanssa saan nämä kaksi asiaa tasapainoon. :)

    • Tipu22

      Aidatulla alueella voi aina pitää vapaana mutta lenkillä ois parempi käyttää esim. pitkä flexi, ettei pentu pääse karkaamaan kun on liukasta niin jää helposti auton alle ja jos karkaa niin paleltuu nopeasti ellei löydy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe