Dystoniaoireitako?

välläys

Minulla on servikaaklinen dystonia. Olen ollut pahassa hengitystieinfektiossa, räkinyt ja yskinyt. Nyt on 12. päivä menossa. kuumetta oli 3. pnä 39C, nyt ei ainakaan paljon ole. Oli kumman oireetonta niskassa alkuaikoina. Oilisiko se johtunut siitä kun paljon makailin.

Nielemisvaikeutta on ajoittain ollut monta päivää.Onko se dystoniaoire vaiko valtavasta liman krakomisesta lihakset väsyneet? Limakalvot ovat aivan karrelle vaurioituneet. Aloitin taudin 4. pnä antibiootin. Eilen eli taudin 11. pnä aloitin myös kortisonin.

Viikkoon en pystynyt liman yskimisen vuoksi paljoin nukkumaan. Nyt nukkuminen on parempaa, mutta aamulla sitten on pahempi röhä. Ääni on välillä täysin poissa ja kauan ollut epätavallinen. Äänihuulissa on turvotusta.

Rintakehällä lienee ollut revähdys ensin vasemmalla ja sitten oikealla kovasta yskimisestä. Eilen keuhkolääkäri huomasi että niskalihakseni ovat hirmu kireät. Itse en ole sitä mieltänyt, koska niska on ollut pitkään hyvä.

Tänään on niska ollut oikelta puolelta kipeä ja toisinaan vapiseva. Onko tuo oire tullut kortisonista vai antaako nyt dystonia merkkejä itsestään? Vai ovatko niskalihakset kiristyneet jatkuvasta yskimisestä? Voiko valtava yskiminen pahentaa jo olemassa olevaa dystoniaa?

Fysioterapiassa olen käynyt joulun jälkeen yhden kerran. On ollut muuta, mm. polven loukkaantuminen ja kipeys ja teiden liukkauden vuoksi kävelyvaikeutta, ja nyt tämä pitkällinen tauti, jonka aikana olen mm. pyörtynyt. Tilasin kyllä tänään seuraavan fysioterapian. Soitin myös neuropolille mahdollisesta piikityksestä. En tiedä miten reagoivat.

Miten selitän neuropolilla seuraavassa puhelussa sen, että onko minulla dystonia pahentunut nyt niskalihaksissa vai yskimiskramppi niissä? Miten mahdollinen Botox-pistos suhtautuu sen kanssa, että minulla on jo valmiiksi nielemisvaikeutta? Siellä ei ole ihan helppo olla epävarma asiasta, muuten saa yhteistyöhaluttoman leiman.

0

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
        Maailman menoa
        256
        2262
      2. Paras olisi vain unohtaa

        Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
        Ikävä
        81
        2045
      3. Voisitko laittaa

        Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
        Ikävä
        98
        1780
      4. Mietitikö nainen koskaan

        Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
        Ikävä
        115
        1599
      5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

        Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
        Ikävä
        169
        1181
      6. huono omatunto

        johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
        Ikävä
        65
        1180
      7. Onnistuit sohaisemaan mua

        Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
        Ikävä
        64
        1019
      8. Mitä kaipaat

        Usein elämässäsi
        Ikävä
        113
        1018
      9. Olisi hauska tietää

        Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
        Ikävä
        60
        1006
      10. Päätin juuri että

        En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
        Ikävä
        33
        1003
      Aihe