Jeremy Clarkson vertasi Golfia ja Corollaa

Topgear

Jeremy Clarksonin lempi-hatchback oli VW Golf GTi, ja taas inhokki-hatchback Toyota Corolla. Clarksonin mukaan Corolla on harvinaisen tylsä ja mitäänsaomaton loota. Hänelle kuitenkin selvisi se että Corolla on taloudellinen, äärimmäisen luotettava ja Saksassa luokiteltu luokkansa turvallisimmaksi autoksi. Lopulta Clarkson vertaili Golfin ja Corollan suorituskykyä ja siinä Toyota voitti Golfin slevästi. Video löytyy Youtubesta.

19

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haii

      Mikähän Tojotalla mättää? 30 vuotta on ollut aikaa korjata tuo ohjaus/ajettavuusongelma, mutta ei onnistu sitten millään!

      • Kulttuuriero

        Ongelma on siinä että Toyota ei näe siinä mitään ongelmaa. Toyota on japanilaiseen tapaan hyvin jenkki-orientoitunut ja he rakentavat autojakin pääasiassa jenkki/japanilaiseeen makuun. Jenkkien mielestä ohjauksen kuuluukin olla kevyt ja täysin tunnoton. Se että auto seilaa oma aikojaan on täysin hyväksyttävää ja kuuluu osana ajamiseen.
        Näille tyypeille eurooppalainen jämäkkä alusta on outoa eksotiikkaa.


      • DasRomu

        Ihme ettei Volkkari osaa vieläkään valmistaa kestäviä ja lämpimiä autoja vaikka ovat hajoitelleet jo 1950 luvulta asti, mutta ei onnistu ei millään!


      • 3213

        Tojo nyt kuitenkin on ihan perusauto mutta miksi BMW ei vieläkään saa aikaan autoja mitkä kulkee suoraan. Tässäpä se ikuisuuskysymys ja BMW vielä ratsastaa ns. ajettuuden illuusiolla.


    • ParempiMyöhäänkuin

      Hyvä että video on lisätty youtubeen jälkeenpäin. Videon kuvaamisen aikaan 80-luvulla intenettiä ei ollut vielä keksittykään joten sen esittäminen tuoreena olisi ollut mahdotonta.

      • Topgear

        Video oli vuodelta 1997, samalat vuodelta kun se Jeremyn tyyppäämä Corolla.


    • VR_6

      Clarksonin videon 3-koppainen on ihan tavallisella 115-heppaisella 8-venttiilisellä moottorilla varustettu GTI-varustetason Golf. Olisi suoranainen ihme jos huonomman teho-paino-suhteen omaava Golf olisi tuollaisen lyhyen paikaltaankiihdytyksen voittanut. Kulkevampiakin
      GTI-Golfeja oli tuolloin ollut tarjolla, toisin kuin Corollia.

      • Topgear

        No Toyotalla ei olla katsottu tarpeelliseksi yrittää tehdä pienestä perheautosta mitään sporttimallia. Corolla pärjää sellasenaan ja on tarpeen tullen tarpeeksi suorituskykyinen ettei jää ihan jalkoihin. Volkkari Golf GT on jokseenkin surullinen laitos. Paljon melua tyhjästä. Italiassa testattiin uutta Honda Civic Rää, ja se päästettiin Golf GTn kimppuun ja peli oli selvä, Volkkarilla ei ollut mitään jakoa.


    • tyhmäclarkson

      No olipas se clarkson tyhmä, kun ei tuollaista tajunnut.........

    • mitäsnytsitte
      • niinpä_vertasi

        Kannattaa katsoa varsinkin n. 3:15 minuutin jälkeen.
        www.youtube.com/watch?v=3VwgvIqXg3A


      • 25v-F-ryhmää

        Kyllä minä Videon autoista BMW valitsisin, on rakenteeltaan paljon kestävämpi. Eikä luistoja tarvitse ajatella, ei niitä Suomen nopeuksilla koskaan tule, eikä niitä sitten todellisuudessa kukaan hallitse, jos ei ole harjoitellut aktiivisesti.
        Aivan turha luulla jos ei ole harjoitellut, että hallitsisi luiston. Se tulee niin yllättäen ja rajna että kuljettaja ”putoaa penkiltä”, kädet irtoavat ratista yms. Luistossa on G-voimat niin suuria ja yllättäviä että ei se ole lainkaan samaa jos vähän itse aiheuttaa luistoa, sehän palautuu automaattisesti, ohjauksella ja kaasun nostolla, se on aivan eri asia.


    • mitäsnytsitte
      • perustaidot_hukassa

        Kuinka tyhmä pitää olla, että postaa samaa linkkiä 2 kertaa?


    • Daa-a

      Mikähän siinä on, että Toyota on yrittänyt tehdä Corollasta autoa jo 30 vuotta, ja edelleen se muistuttaa enemmän invamopoa tai pyykkikonetta.

      • Holotna

        Mikähän siinä on, että Volkkari on yrittänyt tehdä lämmintä ja kestävää autoa jo 70 vuotta, ja edelleen se muistuttaa enemmän pakkasessa seisovaa iglua. Eikös se saksan kansakin luullut hitlerin ajaessa volkkarilla ohi käsi ojossa, että se tervehtii heitä, vaikka todellisuudessa se kokeili volkkarin lämmityslaitetta.......


      • Daa-a

        Äläpäs koeta tuoda noita Toyotan ominaisuuksia VW:hen. Muistathan jättää Corollasi takakontin luukun auki säännöllisesti tuuletusta varten, että ei ala ruostua vielä nopeammin kun normaalissa 2 vuodessa. Kiropraktikolta saat apua siihen rikkinäiseen selkään, joka on Toyotakuskeja yhdistävä tekijä kautta maailman. Lisäksi, muistathan että se Roverilta 30v sitten kopioitu 16v nelipytty saastuttaa aikalailla, olisiko aika vaihtaa se patonginpurijoilta ostettuun moottoriin


    • Tojota.on.kestävä

      Kyllä minusta tojotan, corollan ja aven ohjaukset ovat samalla tasolla kuin muidenkin, nykyään.

      Ennen oli toisin kun tojossa oli Sähköinen ohjaustehostin ja muissa nesteellä. Voi kuinka hyviä olivat 2005 luvun Passatit, Mondeot, Golffit, jo 500 m ajossa huomasi ajon tukevuuden ja laadun ainakin 150 000 km asti.
      Muuten ajon vakauteen vaikuttaa myös hyvin mihin kuljettaja yleiskatseensa suuntaa, jos hän tuijottaa eteen ja liian lähelle, on ajo epävakaata. Parasta on luoda yleiskuvaa koko etualueelle ja katsella maisemia.

      Juuri koeajoin uusia, Mondeonkin koko olisi riittänyt kun ajamme vähän, mutta ikävää, vasta 100 000 e hintaluokassa oli laatuautoja, volvoa ja mersua joilla matkanteko on ihanaa.
      En aivan luota autolehtien arvioihin, heidän pitää kertoa aina vähän sitä samaa kuin ennenkin, toiseksi, paljon vaikuttaa myös millä autolla ajaa siviilissä.

      • toitsumies

        kyllä.itsekkin laitoin vasta uuden auton ja koeajoin monia eri merkkejä.tojo,nissan,skoda,volsku,kia ja ford.silti päädyin toyotaan.se tuo ajettavuus yms puhe on semmoisilta jotka ei ole näitä uusia ajaneet.
        ja sitä paitsi aurista ja corollaa on kehuttu ajo ominaisuuksista lehdissä yms.
        joten lukekaapa niitä ja koeajakaa itse.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      207
      8351
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4718
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      30
      2275
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2168
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1468
    Aihe