Yamaha 20hv 2t 1991 Autolube

Kesänodottaja

Juuh. Eli ostin tässä parisen viikkoa sitten veneen perämoottoreineen, kyselisin mitä kaikkea nyt kannattaa tarkistaa ja huoltaa moottorista, ennen kuin ekoja ajoja aloittelee jäiden lähdettyä. Merkki/malli on otsikossa.

21

2825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korjaamokierteeseen_alku

      Katso nyt ainakin bensapumpun kalvo ja vesipumppu.

      • Perästä_kuuluu

        Unohtui. Peräöljyt ja proppujen tiivisteet.


      • Kesänodottaja

        Kiitoksia neuvoista!


    • vm41

      Ei niitä pensapumpua eikä vesipumpua suotta kannata alkaa aukomaan. Ne voi testata muutenkin.
      Alapää vain veteen, tai huuhteluläpillä letkun avulla vettä ja kone käymään. Jos käy on kalvot kunnossa. Jos vesi lentää juorureijästä, toimii vesipumppu. Alapään öljyt vaihtoon, sekä uudet tulpat, siinä se.

      • persmoottor

        Kyllä ne kumiosat on noin vanhassa koneessa (24vuotta) yleensä loppupuolella. Säästöä ei tule, varsinkin jos osat pettää ulapalla. Tyhmää jättää vaihtamatta.


      • werty7uyhgtf

        ei muuten pidä paikkansa juorureijästä voi tulla vettä mut ylös asti vesi ei silti jaksa nousta . ja viel huhteluläpillä painevesi nousee ylös vaikka ei olisi ollenkaan vesipumppua. se et kone käy jossain maissa ei kyllä takaa et on kalvot kunnossa eihän sillä koneella ole yhtään vastusta käydessä joten ei se tartte polttoainettakaan kuin murto osan siitä mitä se tarttee kun se tekee työtä. jollei haluu purkaa niin kunnon koeajo tai vastuspotkuri on ainoa vaihtoehto selvittää kalvojen venyneisyys. eli kun on noin vanha kone kyllä kannattaa katsoa ne. molemmat jollei ole tiedossa koska ne on vaihdettu. voi itku mitä juttui tääl taas on:


      • Anonyymi

        Terveisin Suomalainen nuukajussi. Mulla on tommonen 20CM yamaha vm84. Ja edellinen omistaja oli sen juuri ennen myyntiä "huoltanut". No ei meinannut käynnistyä millään ja sit kun käynnisty niin 15min ajon jälkeen jätti ulapalle. Kotona sitten kone pukille ja toteamaan että tämän edellisen omistajan huolto oli yhtäkuin juuri mainitsemaasi tarkastelua.. Vittu miten surkeaa touhua. Onneksi mulla on laittaa se hikinen 100e ton myllyn varaosiin ni sai käytännössä aivan kaikki kulutusosat uusittua koneeseen ja nyt toimii niinkuin pitääkin! Töissä käynti saattaisi helpottaa sunkin ahdinkoa..


    • vm41

      Juupa juu !! Toimiva kone vain auki viimeistä ruuvia myöden. Kyllä siitä sitten varmasti puolta parempi peli näiden "nurmikkoasentajien" hyvien ohjeiden mukaan tulee.
      Varmuuden maksimointihan on oikein muotia nykyään ymmärtämättömien kohdalla.
      Mielestäni kuitenkin kohdallasi paras keino on viedä kone osaavien huollettavaksi, eikä uskoa luulosairaiden peloitteluja, jos ny välttämättä haluat satasia siihen uhrata. Vajaan tonnin koneeseen ei ny muutenkaan monien satasten "varmuudenvuoksi" remonttia kannata teettää, jos kone kerran pelaa. Kyllä oireet sitten ilmaantuu jos ny et heti ensi töiksesi Virooon asti kaljanhaku reissulle lähde.

      • bensakalvo

        hyvä" nurmikkoasentaja 41" eihän siihen mene penniäkään rahaa jos ne ottaa auki ja tarkastaa kunnon. eikä noi osat kyl paljoo maksa vaik ne samalla vaihtaiskin. mielenkiintoinen kommentti sulta," kyllä oireet sitten ilmaantuu" se vaan on veneilyssä niin et ne oireet yleensä ilmaantuu silloin kun ne ei ainakaan sais ilmaantuu, siellä kun ei pysty ajaa vaan tien sivuun niin kuin autolla. herää kysymys oletkos ollenkaan veneiliä?


    • vm41

      Olisiko koskaan tullut mieleen, että on henkilöitä, jotka voivat sekoittaa pensapumpun kalvon jopa immenkalvoon, saatikka tärykalvoon. Sitä paitsi oudon kun laittaa kalvot vaihtamaan, on joku osa aina väärin tai hukkunut "heinikkoon" tai pudonnut järveen, jopa jengat on saatu pilattua. Joten vieppä vaan kone "varmuuden vuoksi" oikeille asentajille, niin voit jopa päästä vesillekin juhannukseksi.

      • ihmeissään

        no voi huh huh "nurmikkoasentaja 41" juttui


    • vm41

      >vielä<
      Oireet ilmaantuu joka tapauksessa ennenpitkään, oli tehty mitä tahansa. Idioottivarmaa myllyä ei ole syntynytkään. Joten jos kone nyt toimii, niin anna sen toimia. Voi pörrätä vuoden pari nykyisillä "eväillään". Olen aina korjannut/korjauttanut vian vasta kun moinen ilmaantuu.
      Huolehdi vain öljyistä.

      • jhuytgfv

        vesipumpun siipipyöräkin on hyvä vaihtaa ulapalla, kun se hapertui vasta siellä. eihän sitä kannata vaihtaa muutaman vuoden välein vaikka onkin kulutustavaraa. samalla leikkas kone kiinni mut ei haittaa säästöö tuli kun korjasin vasta kun vika ilmeni.


      • Konejulli

        Eihän tuo maksa mitään/juuri mitään, jos pari tärkeintä huoltokohdetta (ainakin) tarkistaa. Me vanhat hemmot (50-luvulla syntyneet) emme aina jaksa ymmärtää laiskuuden ihannointia näissä asioissa. Nythän on talvikausi vielä ja sopivasti aikaa tehdä nuo pikkutoimenpiteet, joissa ei edes aikaa mene kuin tuokio. Jos et viitsi itse tehdä, tai et ole varma osaatko, niin nyt on vielä helppoa saada ammattimieskin nuo suorittamaan, kun ei ole huollossa jonoa.

        Se muuten ei välttämättä pidä paikkansa, että siipipyörä on OK, jos vain vesisuihku tulee oikeasta paikasta. Kerran ostettuani käytetyn 2-tahtituupparin, vanhan Johnsonin, laitoin koneen käyntiin ja päällisin puolin näytti ja kuulosti hyvältä. Kuitenkin varmuudeksi vielä tsekkasin siipipyörän, kun tiesin, ettei edellinen omistaja ollut sitä vaihtanut vuosikausiin. No, ilmeni, että siipipyörä oli aivan finaalissa. Pari palasta oli lähtenyt irti ja pieni halkeamakin löytyi hapertuneesta kumista. Ihme, että työnsi silti vettä ulos. Aikamoinen pommi siis ja voi olla, että jo ensimmäisellä kalareissulla olisi saanut vesillä alkaa huoltohommiin, ellei peräti vieläkin pahempaa.

        Vaihdoin varmuudeksi vielä öljytkin ja kävin tarkasti läpi koko masiinan. Moottori toimii erinomaisesti edelleen, vaikka onkin nykyään varakoneena. Todennäköisesti Johnson pelittää vielä senkin jälkeen, kun messuilta ostamani 4-tahti Yamaha lopettaa kontrahtinsa joskus tulevaisuudessa.


    • gontra

      Eiköhän nyt jo aloittajan kyselyistä ilmene, ettei kokemusta juuri koneen huolloista ole.
      Joten lakatkaa yllyttämästä mihinkään liian monimutkaiseen huolto operaatioon omin avuin.
      Kyllähän kaikki kyseiset toimenpiteet hyviä ovat, mutta se on ihan eri asia kuka ne tekee.

      • VainITEtekemällä

        Oppii parhaiten. Ainoat asiat, mitä pitää huolehtia, on että jos bensapumpun purkaa, niin muistaa, missä oli mikin tiiviste, ja levy.
        toinen asia, että muistaa eripituisten pulttien paikat tarkasti, ettei puhkaise jotai kuorta väärän pituisella pultilla.Kun irronnut sirpale voi mennä henkitorveen.


    • vm41

      No niin !!
      Nyt alkoi vasta tulla jotain lisää järkevää vinkkiä siitä, miten tulisi menetellä vähimmillään, kun alkaa jotain purkamaan. Vielä kun keksit kuvata esim. kännykällä jokaisen työvaiheen, niin se jos mikä auttaa koneen lopullisessa kasaamisessa.
      Sempä vuoksi suosittelen harjoittelemaan mieluimmin ensin naapurin koneella, jolloin tekemällä opitut niksit sekä virheet eivät kaikki osu omaan koneeseen.
      Kaikki neuvot vain eivät aina ole jokaiselle niin kirkkaan selkeitä, koska joillakin on pulaa johdonmukaisesta ajattelusta.

    • 40HEPOLvm88

      1. Vaihda peräöljy ja laita ruuvien alle uudet tiivisteet. Jos vanhan öljyn seassa vettä, suorita seurantatarkistus kesän aikana.
      2. Vaihda/putsaa tulpat.
      3. Valuta vanha öljy pois tuoreöljytankista ja laita uutta.
      4. Ilmaa tuoreoljypumppu avaamalla ilmausruuvia kunnes öljyä valuu tippa-pari.
      5.Laita 1-2% öljyä ekaan tankilliseen ja tarkkaile käytön aikana, ottaako kone tuoreoljytankista tavaraa.
      6. Varmista koneen jäähdytys ENNEN varsinaisen ajamisen aloittamista.

      • Anonyymi

        Tämä 40HEPOLin huolto-ohje oli hyvä. Itse aina vaihtanut nuo peräöljyt 1x vuodessa. Syksyllä lähes aina seassa vettä. Kesän aikana pidä moottori kipissä kun vene jää laituriin (perä ilmassa, ettei menee lisää vettä). Ja kun syystalvi tulee ja jos vene vedessä vielä, niin laske perä veteen laiturissa ollessa(ettei jäädy).


    • Kehoittaisin tarkastamaan onko perässä tai öljysäiliössä öljyä. Mikäli on jopa kaltaisesi mentaalinen kääpiö ymmärtänee poistaa sen ennen romun paalaamista.

    • Anonyymi

      Heitä jo kierrätykseen se vanha jammunpaska

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe