Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

MataIaIIa kynnyksellä

vähältäpiti

Alakoulussa terveydenhoitaja oli suositellut lapselle laihduttamista. Pian terveydenhoitajalle tuli sijainen, jolle lapsi oma-aloitteisesti mainitsi laihduttamisesta. Sijainen meni tästä tyyliin shokkiin ja oli jo aikeissa ottaa 'matalalla kynnyksellä' yhteyttä lastensuojeluun.

Sijaisen mielestä alakoululaisen kuuluukin olla hieman pyöreä.

Oli todella vähällä ettemme joutuneet lastensuojeluasiakkaiksi tuon episodin vuoksi. Sijainen vain totesi sitten puhelimessa ettei tiennyt vakituisen työntekijän suositelleen (tästä oli lappu todisteena) laihduttamista.

Että näin mennään laidasta laitaan suhtautumisessa lapsen hyvin- / pahoinvointiin, Jotkut Vilja-Eerikat tapatettiin juoksuttamalla taloa ympäri ja tunkemalla tiaran piikit pään sisään. Tämä oli hoitajakunnan mielestä sitten normaalia.

Ei ole kyllä suvussa sossuja.

12

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varuillaan

      Lastensuojelun asiakkaaksi voi joutua ihan kuka tahansa. On vähän tuurista kiinni. Eräs perhe joutui asiakkaaksi, koska äiti ei ollut meikannut naamaansa aamulla viedessään lastaan päiväkotiin, kuten tavallisti oli. Sitten yhdeltä lapselta oli vaatteesta löytynyt alapään karva ja asiakkuus lähti siitä.

      • jaahas5

        Asiat voidaan ilmaista niin monella tapaa. Varmaan tuo "meikkaamaton" äiti näytti todellisuudessa krapulaiselta tai mielenhäiriöiseltä, eikä ensimmäistä kertaa. Ehkä alapään karva oli vain viimeinen pisara monien muiden vihjeiden lisäksi, joilla lapsi oli oireillut hyväksikäyttöä. Todellisuus saadaan näyttämään ihan siltä mitä halutaan, kun kerrotaan vain yksi irrallinen tieto asiasta.


    • Lapsuusonturvaton

      Ja sitten lasta saa vanhempien ja hoitajien silmien alla kiusata ja itkettää "pojat on poikia"-asenteella. Ja jopa aikuiset mukana kiusaamassa, esim. syrjimässä ryhmän yhtä lasta. Vaikka nähdään, että yksi ei ole koskaan mukana leikeissä, vaan jätetään aina sivuun, ei hoitajilla ole järkeä puuttua asiaan, vaan lapsille annetaan kuva, että yhden torjuminen on sallittua ja pilkkaaminen ja mollaaminen leikinlaskua, jota pitää ymmärtää.
      On aina muistettava, että hauskaa on silloin, kun kaikki nauravat, eikä koskaan silloin, kun yksi itkee ja muut nauravat.
      Sossun tädit voisivat tulla katsomaan lasten jokapäiväistä elämää tarhoissa ja kouluissa. Mutta eihän siihen kenenkään aika riitä.

      Tuollaiset ilmiannot ovat yksi kiusaamisen muoto. Kai niitä tekevät sellaiset, jotka ovat olleet kiusaajia pikkulapsesta saakka.

    • totuusselvisi

      Sirpa Laamaselta ei sellaista löytynyt.

      Asiakastietojärjestelmästä ei löytynyt hälyttäviä tietoja, kuten naisen mielenterveysongelmista tai lastensuojeluasiakkuudesta.

      Lastensuojeluasiakkuus ei siis ole viatonta tukea yhteiskunnalta vaan hälytysmerkki siitä, että lapsi voidaan kohta tappaa jos häntä ei huostata.

      Näin sanoi sossu. Sossun esimies taas sanoi, että valehtelu on normaalia eikä Laamasta voi siitä syyttää.

      http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/nain-aitipuolen-oikea-henkilollisyys-selvisi-valehtelu-ei-aiheuttanut-toimenpiteita/4777348

      • totuusselvisi

        Otsikko jäi pois eli Lasten suojeluasiakkuus on HÄLYTYSMERKKI. Sirpa Laamaselta ei sellaista löytynyt.


      • ikker12

        Nyt sitten minäkin voin väittää olevani ranskalainen lääkäri. Voivat kyllä naapurit hiukan hymähdellä kun ilmoitan tämän myös heille. Ja senkin pitää ilmoittaa, että teen keikka TAYS:ssa. Voi jeesus - siis valehdella voi, muttei saa jäädä kiinni? Vai?


    • aliravitsemusvaara

      Nykyään suositellaan laihduttamista ihan liian herkästi, ja myös vanhemmat laihduttavat normaalirakenteisia lapsiaan melkein hysteerisesti. Olisiko ensimmäinen terveydenhoitaja (ja ehkä myös lapsen äitikin?) ollut tällainen hysteerikko, ja toinen terveydenhoitaja näki lapsen kohdalla anoreksian vaaran? Jos äiti ei usko terveydenhoitajan varoituksia liiasta laihduttamisesta, saattaa ainoa keino lapsen terveyden turvaamiseksi olla lastensuojelu.

      Ilmianto ei ole kiusaamisen muoto, vaan tarkoitettu lapsen turvaksi. Vanhemmat voivat vahingoittaa lasta myös liian tiukalla ruokavaliolla, se on siis verrattavissa väkivaltaan. Valitettavasti myös jokunen terveydenhoitaja saattaa olla dieettihurahtanut, jolloin vanhempien pitäisi itse ottaa järki käteen ja olla noudattamatta aliravitsemusta aiheuttavia ohjeita. Jos vertaat lapsen mittoja painotaulukoihin, tiedät itse kumpi terveydenhoitajista oli väärässä.

      • vähältäpiti

        Mitään laihdutuksia ei ollut edes suoritettu, joten mistä nyt äitiä syytät? Th:n sijainen oli eri linjoilla kuin vakituinen th siitä, mikä on lapsen normaali paino.


    • vähältäpiti
    • ertyujh

      Sanokaa vaan koulussa, että ootte ranskalainen lääkäri ja teette keikkaa HUS:ssa. Näin se homma etenee.

    • asiil213

      Joillain perheillä saatta olla koko perheellä ylipainoa. Tuttavani tyttö oli todella lihava. Äiti ja isä ovat myös. Asia ei minulla kuulu, mutta tyttö puuskuttaa ja puuskuttaa ja siis on myös fyysisesti huonossa kunnossa. Äiti ja tytön mummo väittävät, että "tyttö nyt vaan on sellainen" ja, että syö terveellisesti yms. Mutta kumminkin syö isoja pusseja suklaakarkkeja yms. ja jäätelöä. Olisiko vain hyvä valistaa vanhempia, että mikä on terveellistä? Tuskin suuri ylipaino voi olla geeneissä?

    • eilaihdutusta

      Aikoinaan kun poikani oli ylipainoinen,niin ravintoterapeutti painotti,että lapset eivät ala laihduttamaan,vaan ruokavaliota vain kohennettiin parempaan suuntaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe