Uudet rotat vaiko kissat..?

Miettijä

Rottani kuolivat vähän aikaa sitten, olivat jo vanhoja ja saivat tämän hengityssairauden. Toinen ehti kuolla ennen kuin sain sille ajan lääkäriin, toisen kävin lopettamassa. Olen ihan kamalan surullinen ja järkyttynyt kun yhtäkkiä pikku karvapalloja ei olekaan. Luulin että saisin pitää ne edes vähän pidempään.. Yritän olla purskahtelematta itkuun vähän väliä.. Ei itkemisessä ole mitään järkeä kun eivät rotat enää takaisin tule vaikka kuinka valittaisin.

En osaa olla kotona ilman eläinystäviä. Aloin jo miettiä että otan kohta uudet rottalapset tupaan samalta kasvattajalta. Ostan niille ensin vielä isomman häkin, sellaisen tosi korkeem chincilla häkin vaikka. Toisaalta olen miettinyt myös kissoja, löytöeläintalosta. Mutta en voi ottaa sekä rottia että kissoja.

No, rottaihmiset? Rotat vai kissat? Meillä on ollut kissoja sekä rottia, aina ei aikaan tosin. Kummalle kannalle kallistun? Kissa olisi vähän aktiivisempi ja seurallisempi eläin, jonka kanssa voi leikkiä ja ulkoilla ihan eri tavalla, kuin pikku jyrsijöiden.. Tosin olen enemmän henkeen ja vereen rottaihminen ja kaipaan niiden pikku nuuskunenien kanssa touhuamista..

4

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kanikasvattaja

      Itse kasvatan kaneja ja omistan kissan, joten mulla ei varsinaisesti ole antaa vastausta kysymykseesi. Mutta: mietin vain, että mitä sinä muiden mielipiteellä teet siitä, kumpi on kivempi, rotta vai kissa? Sinunhan se pitää miettiä, kumpi sopii paremmin omaan elämäntyyliisi, eläimillä käytössä olevaan tilaan, sinulta liikenevään aikaan jne. Ei tuohon kukaan muu voi mitään sanoa, että kummalle kannalle kallistut. Tee vaikka ihan itse plussista ja miinuksista lista, jossa otat huomioon nämä sinun henkilökohtaiset mieltymykset ja resurssit.

    • surhym

      Tosiaan Itselläni on ollut monta vuotta jo rottia ja luultavasti olen jäävi vastaamaan kumpia. Mutta ymmärrän miksi juuri nämä kaksi ovat vaihtoehtona..vaikka ovatkin erilaisia mutta kuitenkin luonteeltaan samanlaisia ;-). Olen aina pitänyt kissoista mutta Itselläni niin paha allergia kissoista ettei voinut ajatella edes, käyn vain ystävälläni katsomassa ja lellimässä niitä(allergia lääkkeitten voimalla).
      Tuo on hyvä ehdotus että mietit vain plussat ja miinukset molemmista.

    • Sedä

      Mielipiteitä on monia, mut musta rotta on jopa seurallisempi eläin mitä kissa :D Kun rotat vaan on hereillä ja niiden luokse menee, ne tunkee kaikkien vieraidenkin syliin siliteltäväksi ja touhuaa muutenkin koko ajan kaikkea. Kissat joita tunnen enemmän hengailee omissa oloissaan mutta vastaanottaa kyllä silityksiä mielellään. Ei toivoakaan että ne tulisi pyynnöstä luokse tai vastaavaa :P Riippuu varmaan siitäkin kuinka paljon rottia pitää vapaana että ne pääsee osallistumaan perheen puuhasteluihin.

      Kyllä mä kissoistakin tykkään, selkeä kynnyskysymys on että en halua kasvissyöjänä kotiini lihansyöjää. Ja onhan rotat kaikesta huolimatta ihan parhaita <3

    • käyttäjämerkkieikelpaa

      Mulla on vähän sama juttu. Haluaisin jonkun lemmikin. Kissoja oli aikoinaan kotona ja itsellä kaksi rottaa. Kokoajan oli jotain eläimiä. Rotat sopis kerrostaloon paremmin, mut ne elää vaan nii vähän aikaa. Kissanpentu vaatis huomiota ja kasvatusta.
      Olis kyl kiva jos rotta istuis taas olkapäällä narskuttamassa hampaitaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe