Uudet rotat vaiko kissat..?

Miettijä

Rottani kuolivat vähän aikaa sitten, olivat jo vanhoja ja saivat tämän hengityssairauden. Toinen ehti kuolla ennen kuin sain sille ajan lääkäriin, toisen kävin lopettamassa. Olen ihan kamalan surullinen ja järkyttynyt kun yhtäkkiä pikku karvapalloja ei olekaan. Luulin että saisin pitää ne edes vähän pidempään.. Yritän olla purskahtelematta itkuun vähän väliä.. Ei itkemisessä ole mitään järkeä kun eivät rotat enää takaisin tule vaikka kuinka valittaisin.

En osaa olla kotona ilman eläinystäviä. Aloin jo miettiä että otan kohta uudet rottalapset tupaan samalta kasvattajalta. Ostan niille ensin vielä isomman häkin, sellaisen tosi korkeem chincilla häkin vaikka. Toisaalta olen miettinyt myös kissoja, löytöeläintalosta. Mutta en voi ottaa sekä rottia että kissoja.

No, rottaihmiset? Rotat vai kissat? Meillä on ollut kissoja sekä rottia, aina ei aikaan tosin. Kummalle kannalle kallistun? Kissa olisi vähän aktiivisempi ja seurallisempi eläin, jonka kanssa voi leikkiä ja ulkoilla ihan eri tavalla, kuin pikku jyrsijöiden.. Tosin olen enemmän henkeen ja vereen rottaihminen ja kaipaan niiden pikku nuuskunenien kanssa touhuamista..

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kanikasvattaja

   Itse kasvatan kaneja ja omistan kissan, joten mulla ei varsinaisesti ole antaa vastausta kysymykseesi. Mutta: mietin vain, että mitä sinä muiden mielipiteellä teet siitä, kumpi on kivempi, rotta vai kissa? Sinunhan se pitää miettiä, kumpi sopii paremmin omaan elämäntyyliisi, eläimillä käytössä olevaan tilaan, sinulta liikenevään aikaan jne. Ei tuohon kukaan muu voi mitään sanoa, että kummalle kannalle kallistut. Tee vaikka ihan itse plussista ja miinuksista lista, jossa otat huomioon nämä sinun henkilökohtaiset mieltymykset ja resurssit.

  • surhym

   Tosiaan Itselläni on ollut monta vuotta jo rottia ja luultavasti olen jäävi vastaamaan kumpia. Mutta ymmärrän miksi juuri nämä kaksi ovat vaihtoehtona..vaikka ovatkin erilaisia mutta kuitenkin luonteeltaan samanlaisia ;-). Olen aina pitänyt kissoista mutta Itselläni niin paha allergia kissoista ettei voinut ajatella edes, käyn vain ystävälläni katsomassa ja lellimässä niitä(allergia lääkkeitten voimalla).
   Tuo on hyvä ehdotus että mietit vain plussat ja miinukset molemmista.

  • Sedä

   Mielipiteitä on monia, mut musta rotta on jopa seurallisempi eläin mitä kissa :D Kun rotat vaan on hereillä ja niiden luokse menee, ne tunkee kaikkien vieraidenkin syliin siliteltäväksi ja touhuaa muutenkin koko ajan kaikkea. Kissat joita tunnen enemmän hengailee omissa oloissaan mutta vastaanottaa kyllä silityksiä mielellään. Ei toivoakaan että ne tulisi pyynnöstä luokse tai vastaavaa :P Riippuu varmaan siitäkin kuinka paljon rottia pitää vapaana että ne pääsee osallistumaan perheen puuhasteluihin.

   Kyllä mä kissoistakin tykkään, selkeä kynnyskysymys on että en halua kasvissyöjänä kotiini lihansyöjää. Ja onhan rotat kaikesta huolimatta ihan parhaita <3

  • käyttäjämerkkieikelpaa

   Mulla on vähän sama juttu. Haluaisin jonkun lemmikin. Kissoja oli aikoinaan kotona ja itsellä kaksi rottaa. Kokoajan oli jotain eläimiä. Rotat sopis kerrostaloon paremmin, mut ne elää vaan nii vähän aikaa. Kissanpentu vaatis huomiota ja kasvatusta.
   Olis kyl kiva jos rotta istuis taas olkapäällä narskuttamassa hampaitaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   35
   4245
  2. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   123
   1891
  3. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   173
   1098
  4. Martinan kirja myyntilistan ykkönen!!

   Kyllä ostajia löytyy ja taas rahaa kilisee Martinalle.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   191
   927
  5. Sofian vastenmielinen menneisyys ja nykyisyys

   Sofia oli jo teininä vastenmielinen jopa omien vanhempiensa mielestä ja lensi kotoa pihalle kuin leppäkeihäs. Sen jälkeen vastenmielisyys miesten hyvä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   901
  6. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   169
   888
  7. Mä niin tarvin sua mies..

   Kumpa laittaisit viestiä
   Ikävä
   41
   751
  8. Saanks mä kultanalle

   juoda vähän viiniä tänään? Valkkaria? Ei mulla nyt muuta ookaan vaikka yleensä tykkään punasesta enempi. Rakastan.
   Ikävä
   164
   727
  9. Mies, kun kohtaaminen vihdoinkin tapahtuu

   - Mitä odotat/toivot näkeväsi?
   Ikävä
   36
   721
  10. Sellaista........

   Nyt tähän puuttuu muutkin🤷‍♀️...mä en kestä.
   Ikävä
   50
   685
  Aihe