Varamummo Oulusta

Vier

Olen 50-vuotias nainen Oulusta. Omia lapsia on 9 ja lapsenlapsiakin saman verran.
Omista enää kaksi nuorinta (ala-asteikäiset tyttö ja poika) asuvat kotona ja lapsenlapset kaukana. Muut ovat jo omillaan.
Lapsenlapset ovat kaukana ja tavataan vain kerran/pari kuussa. Mummoenergiaa siis patoutuu.
Jos jollain täälläpäin on varamummin tarvetta, voitaisiin kokeilla pelaako kemiat...

22

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei.
      Onpa kiva, että etsit tällaista vapaaehtoishommaa itsellesi. On paljon perheitä, joilla ei ole syystä tai toisesta isovanhempia, joiden kanssa pitää yhteyttä. Hienoa, että olet valmis antamaan aikaasi vieraille lapsille ja perheelle. Joillakin seurakunnilla voisi olla yhteystietoja varamummia kaipaaviin perheisiin tai ottavat varamummeja kerhoihin tai leireille. Ota yhteyttä ja kerro tilanteestasi ja toiveestasi.

      Kaikkea hyvää talveesi,
      Pirkko-pappi

    • ihmetys9

      Minua hiukan epäilyttää ihminen, jolla on noin monta lasta. Mikä voi olla syy tuollaisen lauman hankkimiseen, vai onko niin yksinkertainen ihminen ettei ymmärrä ehkäisystä mitään. Myös sitä ihmettelen, että yhdeksän lastenlasta ei riitä, eikä riitä sekään että kaksi nuorinta on ala-asteikäistä, siis lapsia myös, joiden kanssa pitäisi riittä touhua yllin kyllin. Hälytyskellot alkoivat soida...

      • lapserpsp

        Sama juttu. Voihan joillakin olla niin kova tarve olla mummuna vaikka vieraille, itse en jaksaisi tuon työmäärän jälkeen..olisin mieluiten omien harrastusteni parissa.


      • vier

        Eri ihmiset ovat erilaisia. Itse uskon minulle sopivan varamummouden , vaikka harrastuksiakin on.


    • Työläisäiti

      Enpä osaa vastata tuohon muuta, kuin että mene töihin tai hanki haastavampi työ, johon voit panostaa täysillä tuon kaiken mummoenergiasi.

      • Vier

        Pidän kovasti työstäni. En näe syytä vaihtaa sitä vaikka elämääni "varamummous" mahtuisikin.


      • Työläisäiti

        Ei sulla sitten miestä ole, jonka kanssa voisit purkaa energiaasi? Itsellä on välillä se tilanne, että työviikon jälkeen on energiat niin vähissä, että täytyy oikein pinnistellä, että parisuhde pysyy kuosissaan. Tulisipa kesä ja loma!


      • Vier
        Työläisäiti kirjoitti:

        Ei sulla sitten miestä ole, jonka kanssa voisit purkaa energiaasi? Itsellä on välillä se tilanne, että työviikon jälkeen on energiat niin vähissä, että täytyy oikein pinnistellä, että parisuhde pysyy kuosissaan. Tulisipa kesä ja loma!

        On mies ja yhdessä teemme mielellämme asioita. Smaoin kin yhdessä lasten kanssa. Siinä se menisi varamummina olo samalla kun vie vaikka Hoplopiin niitä omiakin...


      • Huomioitsija

        Enpä taida uskoa mitään kertomastasi. Jos sinulla olisi kaikki nuo asiat josta kerrot, et pystyisi puolen tunnin sisällä vastaamaan viestiin, kuten äsken teit. Luulen, että sinulla ei ole muuta elämää kuin elämä suomi24-palstalla.

        Työläisäiti 17.2.2017 21:45
        Vier 7.4.2015 10:50
        Työläisäiti 15.4.2015 10:37
        Vier 15.4.2015 11:05


    • ajattelennäin

      Aika outo aloitus, Mitä lie halua paikkailla tai päteä. Tai esittää ja näytellä (itselleen?)

    • ehdotus4

      Jos sinulla on ylimääräistä energiaa muille jaettavaksi, niin matkusteleppa omien lapsenlapsiesi luo heidän kanssaan seurustelemaan.

      • Vier

        Vietän aika paljon aikaa lastenlasteni kanssa. Se ei sulje pois sitä, että aikaa ja voimia riittäisi lähempänäkin oleville pikkuisille.


    • ihpkjoihij

      Tuntuu aika hurjalta, että miten sinulla riittää aikaa ja energiaa. Sinulla on kuitenkin kaksi ala-asteikäistä vielä kotona. Siis eipä siinä mitään, energiaa voi riittää, jos itsestään ja elintavoistaan huolehtii, eikä ole mitään vaativaa työtä tai haasteita muuten elämässä, mutta aika...

      Me asumme Oulussa. Minun vanhempani tapaavat lapsiani noin kolme kertaa vuodessa pitkän välimatkan takia. Harvoin, mutta kerralla sitten yleensä useita päiviä, jopa viikonkin putkeen.

      Miehen vanhemmat asuvat lähes naapurissa, mutta eivät jaksa ikänsä takia lasten kanssa olla, vaikka kävisimme joka viikko kylässä. He eivät meillä käy kuin ehkä kerran vuodessa.

      Mutta ilmoituksestasi tuli sellainen olo, etten sinua kyllä varamummoksi perheemme lapsille halua. Haluan elämäämme sellaisen, jolla on jalat maassa, arvojärjestys kohdallaan yms. En kaipaa hämmentämään mitään supersuorittajaa, joka lasten kautta pönkittää omaa olemassaoloaan.

      Sinuna keskittyisin siihen mitä sinulla jo on. Esimerkiksi kotona asuvat lapset, suhteet aikuisiin lapsiin sekä suhteet lapsenlapsiin ja puolisoosi. Entäpä harrastukset? Jos uhraat yhden päivän viikossa yhdelle läheisellesi, niin siinä jo loppuu sinun aikasi, eikä riitäkään, lähellekään.

    • Niinonkuinon

      On ihmisiä, joilla vain on enemmän energiaa kuin keskivertoihmisillä. Minulla on kuten lienee varamummollakin, eikä tämä ole leuhkimista. Kuulun kolmeen urheiluseuraan, joissa harrastetaan erilaisia urheiluja. Olen ensiapuryhmässä, harrastelijanäyttelen, hoidan lapsenlapsia vähintään kerran viikossa. Olen asukasyhdistyksessä ja oman taloyhtiön hallituksessa aktiivisesti mukana. Kauppaan kävellessäni otan pussin mukaan ja kertakäyttöhanskan käteen ja noukin mennessäni roskat tienvarresta, haravoin bussipysäkin tupakantumpeista, että siinä on kivempi aamuisin odottaa, talviuintikopissa siivoan aina isomman alueen kuin mitä itse sotken. Tapaan harvoin kiireisiä ystäviäni, mutta soitellaan ja ehdin jopa punaviinillä piipahtaa työmatkan varrella. Kokopäivätyöni on vaativaa, vielä on vuoden verran eläkeikään, mutta esimies on jo sanonut, että olisi kiva jos jatkaisin. Ja olen oikein onnellinen nainen. Minä en ottaisi hoidettavakseni vieraita lapsia, koska rakastan vain omiani. Mutta jos jollakin on suurempi sydän niin siitä vaan. Onpa törppöjä ihmisiä kun eivät ota onkeen varamummon tarjousta, joka mitä ilmeisimmin tulee suoraan sydämestä. Iloista mieltä sinulle varamummo ja toivottavasti kohtaan vanhemmat, jotka antavat ilomielin sinun olla varamummo. Olisipa minulla ollut aikanaan esim. lasten sairaanaollessa, äityisloma oli kaksi kuukautta, eikä saanut jäädä kotiin hoitamaan sairasta lasta ja omat rakkaat vanhemmat 450 km:n päässä. Siinä sitten juoksin aamulla lapsi kainalossa ovelta ovelle, kuka naapureista ottaisi. Aina joku avulias löytyi. Hyvää elämää silti teille varamummon epäilijöillekin.

      • Huomioitsija

        Tuota, tuo kuulostaa lähinnä ADHD:ltä. Tunnen kaltaisiasi ihmisiä ja vaikka he vaikuttavat täydellisiltä, niin ystävinä he ovat oikeasti niin rrrrrasittavia, etten kaipaa heitä elämääni yhtään lisää. Kohtuus kaikessa.


    • Niinonkuinon

      Niin ja vielä lisäyksenä, mieheni on samanlainen, niin että voitte kuvitella, että meillä on menoa. En ole katsonut ADHD:n oireita kun en ole joutanut. Jos sitä tautia podetaan niin sitten podetaan. En myöskään jouda ystäviä kovin paljon rasittaa. Olen aina pitänyt kriteerinä sitä että hän joka soittaa minulle, haluaa keskustella kanssani. Hän jolle minä vain soitan, ei pidä minusta ja lopetan soittelemisen.

      • Huomioitsija

        Monille ADHD-aikuisille onkin tyypillistä, että heillä ei oikeita ystäviä olekaan. On kyllä näennäisen laaja ystäväpiiri, koska he avaajan tapaan etsivät ja solmivat näitä keinotekoisia, uusia ystävyyssuhteita jatkuvasti. Se heille suotakoon, jos se on heidän elämänsä suola. Viisaammat ymmärtävät väistellä näitä, koska heistä ei saa todellista ystävää, vaan pinnallisen ystävyyden, joka kestää hetken ja nopeasti unostuu.


    • Niinonkuinon

      Voi että vielä tyhmäkin, ilmankos olen onnellinen. Isonkirjankin mukaan autuaita ovat vähämieliset (?). Mutta nyt on menty kauksi Oulun varamummun aiheesta.

      • Loot

        En tiedä mistä tässä nyt on tarkoitus puhua, mutta tarkoitetaanko tässä isollakirjalla Raamattua ja sen autuuslauseita? Esim. autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta jne. (Matt. 5:3-12).
        Tämä on eri asia kuin vähämieliseksi kutsuminen.


    • Niinonkuinon

      Kiitos Loot oikaisusta! Laitoin tuon kysymysmerkin, kun en muistanut raamatunlausetta kuin sinnepäin. Tuota juuri tarkoitin. En onneksi loukannut ketään, ihan itseironiaa heitin.

    • Pidäkiinoikeastaystäväst

      Nykypäivänä kannattaa aina suhtautua varauksella näihin ystävällisiin mummoihinkin, jotka tarjoavat netissä apuaan. Saattaa käydä niin, että nuoren parin ruokarahat häviävät vaikkapa varamummon matkaan. Tämä ei liity avaajaan, mutta pitäkää aina järki matkassa.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015050119611104_uu.shtml

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe