elikkä koiran suun bakteereista laitan nyt tietoa

lapsenpelastaneet

http://yle.fi/uutiset/koiran_nuolaisu_voi_johtaa_amputaatioon/7793907
Elikkä ei MIlLOINKAAN SAA ANTAA KOIRAN NUOLLA limakalvoja. Moni ei tästä varmaan tiedä mutta haavojen ja ihottumien kautta erittäin paljon ihmisiä sairastuu joka vuosi koirissa elävään bakteriin joka aiheuttaa sokeutta amputaatioita ja usein kuoleman myös. ELIKKÄ MILLOINKAAN EI SAA ESIMERKIKSI SITÄ JÄÄTELÖ NUOLAISTA JOS KOIRA EHTINYT NUOLAISTA. Meillä viimme kesänä Power parkissa ( jonka nykyään VOi myös kirjoittaa täälläkin kiitos ylläpito) ehdimme erään lapsen pelastaa kun mies huomasi että koira häänen jäätelöään nuoli juoksi tuon pikkutytön luo ja sen jäätelön ehti riuhtaista otteeseensa. Iso puhuttelu silloin pidettiin kyllä vanhemmilleen myös ja suuri oli se kiitollisuus kyllä. Sankareita emme ole tai osaa niin ajatella mutta tämä haluttiin nyt saattaa kaikkien tietoon että vältytään tältä hengenvaaralta jatkossakin!

5

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oiiii

      Vau! Olette iiihaniiia sankareita. <3 . Teistä pitää nyt saada ehdottomasti juttu iltalehteen ja -sanomiin. Sekä maikkarin 10-uutisten kevennykseen. Ylen tv-uutiset on niin vakavamielinen kanava että se tuskin noteeraa Teidän sankaritekoanne. No mutta, voisittehan sitten päästä Maarit Tastulan haastateltavaksi "Nihilistien tekijään".

    • likaista

      Yleistähän on kun perheessä on vauva niin sitä käydään ihailemassa ja otetaan se koira myös mukään ja sehän vauvan naaman kyllä putsaa ja koiranomistaja ei pidä sitä minään,mutta on se vaan niin vastenmielistä ja saastaita hommaa.

    • tyhmistätyhminolet

      Voi luoja teitä koiranvihaajia, tuo ei pidä paikkaansa, sen me koirien kanssa kodeissamme eläneet jo useammassa sukupolvessa tiedämme.
      Vai sankari vielä kuvittelet olevasi hah hah hah haaaaa :-)))))))))))))))))))))))))))))

      Mene pois koiraihmisten palstalta, täällä ei koiravihaajista tykätä !!!!!!!!!

      Tuleppa meidän koiriin, lapsiin ja jäätelöihin puuttumaan niin ''sankarille'' tulee pikalähtö !!!!!

    • VihaanTyhmiäIhmisiä

      Siis voi pyhä yksinkertaisuus sentään, mitä minä juuri luin... "...ehdimme erään lapsen pelastaa kun mies huomasi että koira häänen jäätelöään nuoli..." Siis miltä sinä, nm lapsenpelastaneet, luulet sen lapsen pelastaneenne? Varmalta kuolemalta tai edes mahdolliselta kuolemalta? Nyt jotain suhteellisuudentajua, kiitos.

      Kuka tahansa terveellä harkintakyvyllä ja sisälukutaidolla varustettu ihminen ymmärtää tuon aloittajan linkittämän artikkelin luettuaan, miten harvinaisesta tilanteesta on kysymys. "...haavojen ja ihottumien kautta erittäin paljon ihmisiä sairastuu joka vuosi koirissa elävään bakteriin joka aiheuttaa sokeutta amputaatioita ja usein kuoleman myös." Tuo on väite, johon vaadin luotettavaa lähdetietoa ja eksakteja lukuja. Jollei niitä löydy, niin tuo asia voidaan unohtaa heti niin täytenä sonnanjauhamisena, ettei sille voi kuin nauraa. Linkittämässäsi artikkelissa sanotaan mm. näin: "Lääkärit kuitenkin painottavat, että koiran nuolaisu tai purema aiheuttaa vakavia sairastumisia ihmisille vain harvoin. Vakavia, tehohoitoa vaativia tai kuolemaan johtaneita tapauksia on lääkärien mukaan noin 1–2 kertaa vuodessa." Siis 1-2 vuodessa? Kysyn nyt uudelleen: Miltä sinä kuvittelet sen lapsen pelastaneenne?

      On totta, että se koiran nuolaisu (suurimmassa osassa tapauksia varmaankin kuitenkin purema) VOI aiheuttaa tulehduksen, mutta kyllä siihen vaaditaan muutakin kuin vain se bakteeri. Bakteereilla meitä pommitetaan ihan koko ajan vuorokauden läpeensä joka suunnasta, muttei terve ihminen infektioita niistä saa. Jotain järkeä ja suhteellisuudentajua siis vauhkoamisessa. Jos 1-2 ihmistä vuodessa joko sairastuu koiran suun bakteerista vakavasti tai jopa kuolee siihen, niin lasketaanpa nyt oikeasti todennäköisyyksiä. Sanonta "yksi miljoonasta" ei edes riitä. Sen vaarallisen infektion voi saada myös sairaalabakteerin muodossa ihan mistä tahansa sairaalasta, joten älkää ihmiset vain menkö ikinä, koskaan, milloinkaan sairaaloihin tai kuolema korjaa! Ja niitä vaarallisia, mahdollisesti kuoleman aiheuttavia bakteereja (mm. stafylo- ja pneumokokkeja) elää meidän ihmisten limakalvoilla, joten saakaa nyt ihmeessä paniikkikohtauksia joka kerta, kun kuulette tai näette jonkun aivastavan! Siitähän nyt kuitenkin voi seurata kuolema, katsokaas.

      Mm. alkoholiperäiset kuolemansyyt, tapaturmat ja itsemurhat vaativat vuosittain niin monikertaisen määrän ihmishenkiä koirien suusta peräisin oleviin bakteereihin verrattuna, että kyllähän niitä edes himpan verran järkevämpiäkin vauhkoamisen syitä voisi ihminen keksiä, jos on liikaa tekemisen puutetta. Kuten nm. tyhmistätyhminolet myös sanoi, niin myös minä olisin taatusti antanut kuulua, jos random äijä pelästyttäisi lapseni pelmahtamalla paikalle ja riuhtaisemalla jäätelön kädestä. Sivulauseessa olisin ehkä saattanut kiittää siitä, että halusitte saattaa tietooni koiran nuolaisseen jäätelöä, mutta suurimmaksi osaksi olisin kiinnittänyt huomiota yliampuvaan reaktioonne. En toki opettaisi lapsia erikseen antamaan ranskalaisia suukkoja koirille, mutta onhan niitä nyt järkiperäisempiäkin asioita, joista hankkia itselleen pelkotiloja.

    • BravoBravo

      AAAAAAHHAAAHHAAHHAAAAAAAAAA!!! Onko tuo aloitus ihan tosissaan kirjoitettu?

      Tuon artikkelin mukaan ylilääkäri on sitä mieltä, että usein noissa tapauksissa infektion saaneella ihmisellä on ollut esim. immuunivajaus, mutta se nyt on sitten vain sattunut olemaan noissa max parissa vuosittaisessa tapauksessa juuri se koiran suusta peräisin oleva bakteeri, joka sen jopa henkeä uhkaavan infektion on saanut aikaiseksi. Immuunivajauksesta kärsivä voisi saada sen ihan mistä vain, mutta ei terve lapsi.

      Vuosittain 1-2 ihmistä saa vakavan tai jopa henkeä uhkaavan infektion koiran suusta peräisin olevasta bakteerista, mutta vuosittain sairaalainfektioon kuolee Suomessa 700-800 ihmistä (lähde: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01042). Käykö sinun miehesi siis myös kamppaamassa ihmisiä maahan sairaalan ovella ja siten pelastamassa heitä? Ja sitten vielä saarna perään ja tänne kirjoittamaan urotöistä?

      Nyt pitää jo puupäisemmänkin älytä, että niitä koirien nuolaisuja tapahtuu tässä maassa vuosittain ainakin tuhansissa ellei jopa miljoonissa laskettava määrä. Siihen kuolemisen uhka on siis sanoinkuvaamattoman vähäinen, joten tämmöiset "KOIRAN EI MILLOINKAAN SAA ANTAA NUOLLA LIMAKALVOJA" -tyyppiset itkupotkuraivarit voi jättää ihan omaan arvoonsa. Vähän voisi miettiä ennen kuin tulee tälläiselle keskustelupalstalle kirjoittelemaan tarkoituksena tartuttaa omat hömppäpelkonsa sellaisiin ihmisiin, jotka uskovat kaiken lukemansa/kuulemansa konsultoimatta ensin omaa järkikultaansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe