Säyneisenkyläkoulu

faktaa

Lukuvuoden-13 alkaessa Säyneisen koulussa oli 34 oppilasta.
Kevättodistuksen koulusta sai 30 oppilasta,joista kahdeksan oli kuudesluokkalaisia,kouluun oli uudet oppilaat ja esikoululaiset mukaan lukien tulossa 4oppilasta.
Syksyn- 14 oppilasmäärä olisi siis ollut 26,tapahtui paikkakunnalta pois muuttoja ja osa Säyneisenkoulun lastenvanhemmista käytti perusopetuslain mukaista oikeutta hakea koulupaikkaa muualta kuin omasta lähikoulusta.
Lukuvuoden aikana tapahtuneesta oppilasmäärän laskusta johtuen Juankoskensivistyslautakunta käsitteli asiaa,ja esitti koulun lakkauttamista.
Toukokuun lopulla -14 kaupunginhallitus teki linjauksen jolle oli olemassa poliittinen yksimielisyys,ja linjauksen mukaan Säyneisenkoulu jatkaa kaksiopettajaisena lukuvuoden 14-15.Koulun jatkon kannalle asetettiin oppilasmäärärajat,syksyllä -15 tiedossa olevan oppilasmäärän oli oltava 30 esikoululaiset mukaan lukien tai koulunlakkauttaminen toteutetaan 31.7.2015
Koulunoppilasmäärä syksyn -15 osalta olisi ollutn,n 20 oppilasta joten Juankoskenkaupungin
Valttuusto on äänestyspäätöksen jälkeen päättänyt lakkauttaa Säyneisenkoulun .

Kaikesta tästä kevään 14 aikaisista tapahtumista ynnä kouluun kohdistuneista supistustoimista erää Säyneeläiset tekivät kantelun aville ,jossa perusteettomasti vastuuttivat silloista sivistystoimenjohtajaa

Kanteluun oli otettu mukaan myös vanha kiusaamisasia,ja ilman huoltajan lupaa tai valtakirjaa ,esitettiin perusteettomia syytöksiä sivistystoimeavastaan.
Sen lisäksi kantelun yhdessä osiossa Juankoskenkaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja kantelee erityisopetuksenlakkautuksesta johtuvasta lasten siirtymisestä keskustankouluun ,käyttäen sanamuotoa ei oltu tarjottu erityisopetusta,tietämättä tarkemmin asiaan liittyviä seikkoja.

Avin päätöksen kirjoitan tänne myöhemmin

5

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • faktaa

      Itäsuomen-aluehallintovirastolle saapunut hallintokantelu
      Kantelijat on esittäneet kritiikkiä Juankoskenkaupungin sivistystoimenjohtajan Jari Karttusen menettelystä järjestettäessä koulutusta Säyneisen ala-asteella.

      Päätös

      Itä-suomen alue hallintovirasto katsoo ,ettei asiassa ole menetelty perusopetuslain säädännön vastaisella tavalla,eikä asiassa ole ilmennyt viranomaisten toimivallan ylitystä tai viranomaisten tehtävien laiminlyöntiä,johon aluekallintovirastolla olisi perusteita syytä puuttua.

      Perustelut

      1.oppilaaksi ottaminen
      Annettujen selvitysten perusteella ei ole todettavissa,että Säyneise kouluun hakeneita ei olisi kohdeltu yhdenvertaisesti oppilaaksiotossa.

      2.opettajien virkojen määrä ja sijaisten käyttö

      Aluehallintovirasto toteaa,että asiassa ei ole esitetty etteikö Säyneisen koulussa olisi riittävää määrää opettajien virkoja tai että oppilaan tarvitsema osa-aikainen erityisopetus olisi jäänyt antamatta.

      3.kiusaamistapausten selvittäminen(kantelussa kohta 3.)

      Kantelukirjoituksen mukaan sivistystoimen osastopäällikkö puuttui kantelussa kerrottuun kiusaamistapaukseen Säyneise koulussa liian myöhään.Sivistystoimen osastopäällikkö on toimittanut oppilaan huoltajan lausunnon aville asiasta.Huoltajan lausunto huomioon ottaen aluehallintovirasto ei ota kantaa kyseiseen asiaan.
      Kantelijat ovat vastineessaan kysyneet onko oikein että sivistystoimen osastopäällikkö on antanut tiedoksi annon kiusatun pojan äidille.
      Aluehallintovirasto toteaa,että ko.huoltaja on ollut asianosainen kyseisen oppilaan tapauksessa ja julkisuuslain säännösten perusteella hänellä on oikeus saada tietoonsa kantelukirjoitukseen sisältyvät itseään ja lastaan koskevat tiedot.

      Kantelussa on esitetty myös yleisluontoisia väitteitä kiusaamis- ja väkivaltatapauksista,joista on haluttu antaa sellainen käsitys,ettei asioihin ole puututtu.
      Asiasta on esitetty erilaisia näkemyksiä eikä aluehallintovirastolla ole keinoja selvittää asiaa enempää hallintomenettelyn keinoilla.


      Allekirjoittanut
      Opetus-ja kulttuuritoimi-vastuu alue ,johtaja Matti Ruuska
      Sivistystoimen ylitarkastaja,Markku Huttunen







      Påä

    • huoltaja

      Vastineeni Kantelussa esitettyyn tarinaan

      Olen perehtynyt aluehallintovirastolle tehtyyn kanteluun joka on tehty poikani asiasta ilman suostumustani toisinkuin asia on kantelussa esitetty.
      Poikani on joutunut kiusaamisen kohteeksi,tilanteen tullessa ilmi asia on hoidettu koulun ja sivistystoimen johtajan kanssa hyvässä yhteistyössä,mukana on ollut myös muita viranomaisia.
      Nyt vuosia tapahtuneen jälkeen minuun on otettu yhteyttä kyläläisten taholta ja pyydetty kertomaan edellä mainituista asioista.
      Asumme pienessä kyläyhteisössä ja tämä meidän perheen asia on nyt täällä kovastikkin puheenaiheena.
      Tämä poikani asian esille tuominen liittynee Säyneisenkoulun lakkautus uhkaan.Arvostan suuresti ihmisten aktiivisuutta ja tahtoa säilyttää pienetkyläkoulut,mutt nyt toiminta tapa on erittäin kyseenalainen.
      En voi sallia ja ymmärtää että aikuiset ihmiset ovat keinoja kaihtamatta valmiita pelastamaan kyläloulun ja että kiusatun lapsen asiaa käytetään hyväksi.
      Kanteluita saa ja pitää tehdä mutta on muistettava korkea moraali ja suoraselkäisyys.
      Kantelun sisällössä on mukana virheellistä tietoa eikä kantelioitten kertomat asiat vastaa kaikilta osin mitä todellisuudessa on tapahtunut.
      Minulta on kysytty useampaan otteeseen Jari Karttusen toiminnasta miten hän on asiaa hoitanut ja olen kertonut hänen olleen aktiivisesti mukana ja vaikuttamassa,että poikani kouluasiat on edenneet suotuisalla tavalla.
      Kantelussa,kertomaani Jari Karttusen toimintaa ei tuoda millään tavalla esiin,vaan hänen
      toimintansa tuodaan esiin kielteisessä valossa,ymmärtääkseni tarkoitus hakuisesti



      Tämän lisäksi aluehallintoviraston ohjeitten mukaisesti olen antanut vastineeni lauselauseelta
      kantelussa kerrottuun tarinaan.

      • tökeröä

        Todella outoa toimintaa peräkylillä harrastetaan. Perheen sisäisiin asioihin puututaan ja niitä ulkopuoliset tonkii vanhoja asioita. Onneksi en asu siellä jos toiminta on pikku kylässä tälläista. perheet pitäisi jättää rauhaan ja jokaisen pitäsi elää ihan omaa elämää jos sitä ei ole niin hommaa sitten elämän itselleen.


    • lovesäyneinen

      Ei oikein aukee ulkopuoliselle nuo jutut. Kyllähän ne oppilaat katoavat, jos sivukoululle ei anneta erityisopetuspalveluja. Keinoja ajaa porukka pois kunnan laitamilta kyllä löytyy esim lakkauttamalla peruspalveluja. Valitettavasti esim. jotkut Pkoskelaiset ovat myös ottaneet sydämenasiakseen kyläkoulun dissaamisen. Muutenkin aika outoa porukkaa siellä. Itse olen käynyt koulua kyseisessä koulussa 70-luvulla ja muistelen lämmöllä noita aikoja. Oli pankkia, apteekkia, postia ja kaksi kauppaa. Nyt arvostetaan suuria yksiköitä ja noin neljännes kaikista Suomen kouluista on lakkautettu. Kaikille ei sovi opiskelu monen sadan oppilaan kouluissa. Itse tulen joka kesä Säyneiseen vaikka maastoautolla, jos teiden kunnossapitokin lopetetaan.

    • paikallinen

      Kyllä Säyneisessä on aivan mahtavaa porukkaa,varsinkin koulun asiat ja yhteisöllisyys siellä on ollut aivan huipussaan viimevuosina esim .jotkut vanhemmat kun yrittivät saada jotain tolkkua koulun järjestyssääntöihin ja niiden noudattamiseen,niin puolet porukasta häippässee ja sitten yks on sitä mieltä että kellokin on jo niin paljon ei saa ennää mittään puhua kouluarjen sujumisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4975
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1253
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe