Miten saan koiran luottamaan?

vahtihaukku

Hei!

Koirani on n. 6kk ikäinen keskikokoinen pystykorva. Pennun tullessa minulle, kun sitä pelotti esim. vastaantuleva iso koira, se tuli jalkoihini hakemaan turvaa. Mielestäni tein oikein, kun en silitellyt sitä tai huomioinut, etten vahvistaisi sen pelkoa. Yritin vain estää toista koiraa tulemasta liian liki, ja pyrin käyttäytymään mahdollisimman normaalisti. En ainakaan tietääkseni ollut jännittynyt tai ahdistunut kyseisissä tilanteissa, en osaa pelätä muiden koiria, mutta mistä sitä tietää, vaikka koira olisi jotain aistinut ollessaan kosketusyhteydessä jalkoihini. Nykyisin, kun vaikkapa aitauksessa olemme tutustumassa toiseen koiraan, yleensä isokokoiseen, jos koiraani pelottaa, se menee toisen koiran omistajan jalkoihin. Se ei hae minusta turvaa.

Lenkillä jos vastaan tulee isompi koira, ja varsinkin jos niitä on useampi, koirani pysähtyy katselemaan, ja vasta hetken päästä jatkaa matkaa. Näissä tilanteissa, jos hihnalla vihjaisen koiralle, että jatketaan matkaa, alkaa haukunta aivan samantien. Jos odotan hihna löysänä, että koira liikkuu itse, tai alan sitä kutsumaan, se ei huomaa minua lainkaan. Jos seisomme paikoillaan, kun toinen koira on lähellä, koirani siirtyy eteeni haukkumaan. Vain, jos koira itse suostuu kävelemään, ja yhdessä kävelemme koiran ohi, ja niin, että minä olen koirien välissä, koirani ei hauku lainkaan. Olen miettinyt, että koira ei luota minuun, että osaisin pitää siitä huolen, ja siksi se haukkuu. Koska minä en suojele sitä, sen on suojeltava itseään, ja ehkä minuakin?

Mitä voin ihan konkreettisesti tehdä, että koirani luottaisi siihen, että minä suojelen sitä, enkä annan mitään pahaa tapahtua? Kerran toinen koira puraisi koiraani naamasta, hyökkäsi aivan yhtäkkiä, ja teki pienen haavan. En olettaisi muiden koirien hyökkäävän pennun kimppuun, ja kaikki muutkin sanoivat, että luultavasti se oli vain leikkiä, millä vain oli vähän rajut seuraukset. Kun sama koira tuli myöhemmin lenkillä vastaan, koirani murisi ja ärisi TODELLA paljon, en ole ikinä nähnyt sitä niin vihaisena. En ollut kiinnittänyt huomiota alkoiko se siirtyä hakemaan muilta turvaa ja haukkumaan hihnassa tämän tapauksen jälkeen, vai ennemmin/myöhemmin. Mitä voin tehdä? Vain asiallisia vastauksia, kiitos.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13-9

      Olet tekemässä siitä remmirähjää. Lienee ensimmäinen koirasi? Kun koira jämähtää paikalleen, kehota sitä jatkamaan matkaa, kävele itse ohi ellei lähde ja sitten kun hihna on tapissa, ihan hento nyppäys ja kehotus "Tule, mennään".

    • heittiö

      Koirasi on vielä nuori ja teidän tutustuminen on vasta alussa. Koirapuisto ja vieraat koirat eivät ole mielestäni hyvä paikka yhtään aralle pennulle. Vieraat koirat oikeasti kiusaavat ja rökittävät sitä ja se kokee suurta stressiä. Pentu hakee luontaisesti turvaa siltä henkilöltä, jonka se huomaa olevan johtaja ahdistelijakoiralle. Se ymmärtää jo, kuka voi vaikuttaa asiaan. Sitä ei tarvitse murehtia, koirat huomaavat tällaiset asiat selvästi jo pienestä pitäen.

      Koirapuistossa, jos sitä nyt haluaa edes käyttää, on paras vaihtoehto että on vain yksi vieras koira joka on ystävällinen ja sopivan rauhallinen. Lauma ahdistelee arkaa tulijaa eikä kokemus ole hyvä.

      Talutuslenkit kuntoon! Ei todellakaan pidä houkutella tai odotella remmi löysällä että tuletule nyt, vaan sinä viet niin napakalla otteella, ettei ole muuta vaihtoehtoa. Vastaan tulevia koirakoita ei jäädä tuijottelemaan. Älä anna pennun itse jäädä kehittelemään jotain käytösmallia kohtaamistilanteissa, vaan luo toimiva tapa josta pidät kiinni joka kerta. Rähinäkäytös kehitetään verrattain nuorena, ja vie aikaa päästä siitä eroon. Kaikki eivät pääse, vaatii johdonmukaista määrätietoista toimintaa omistajalta.

      Kun toimit itse päättäväisesti ja määrätietoisesti, tarvittaessa tiukastikin, olet turvallinen laumanjohtaja pennulllesi ja se tuntee tarvetta turvautua sinuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4653
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe