Tabletilla navigointi

Julkku123

En löytänyt uusia keskusteluja aiheesa niin aloitin nyt uuden. Eli tarkoitus olisi navigoida merellä samsungin (galaxy tab s 8.4) laitteelle, johon ladata navionics hd kartat. Tämän lisäksi paperikartat. Käytössä olisi 8 metrinen purjevene. Tarkoitus olisi tehdä lyhyitä päivämatkoja helsingistä.

Onko kokemuksia navionics hd:stä?
Miten ihmiset lataa tabia,? Otatteko virtaa akusta?
Ja jos joku tietää hvyän vesitiiviin pussin niin saa mainostaa!

Kiitos!

111

5573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Navionics_tai_Seapilot

      Navionics HD toimii tosi hyvin Galaxy Tabissä. Ainoa vika on Navionicsin perinteinen tyyli poistaa näytöltä satunnaiset kivet ja muut pienet yksityiskohdat, kun zoomaa riittävästi ulos. Tämä on hieman vaarallista ja siksi on syytä käyttää zoomatumpaa karttanäkymää, jotta kaikki asiat kartalla näkyvät. Tässä mielessä ruotsalainen Seapilot on parempi, se pitää kivet näkyvissä isommallakin zoomilla. Seapilot on myös laadukas. Navionicsin karttanäkymä on ehkä kuintekin aavistuksen miellyttävämpi katsella, siksi käytän enemmän Navionicsia kuin Seapilotia. Seapilot on kuitenkin paljon tarkemmin konfiguroitavissa kuin Navionics HD. Se tukee myös AISia internetin kautta.

      Tab ladataan normaalilla USB-kaapelilla ja käyttämällä tarvittaessa USB-jatkokaapelia. Amazonista saa myös pidempiä Samsungin USB-johtoja. Koko johdon ensimmäisenä pitää olla 12V-->5V tupakansytytinadapteri. Osta Samsungin oma tai joku muu hyvälaatuinen 12V-->5V adapteri, josta lähtee minimissään 2A virtaa. Muuten Tab ei lataa kunnolla ja riittävän nopeasti. Toisin kuin Ipad, ainakaan Galaxy Tab 2 10.1 (valkoinen) ei hätkähdä kuumasta auringonpaisteesta juurikaan. Ainoastaan kerran monen vuoden aikana suorassa auringonpaisteessa on käynyt niin että Tab 2 ilmoitti pysäyttävänsä lataamisen ylikuumenemisen johdosta. Muuten toiminta jatkui normaalisti omalla akulla.

      Amazonista saa kaikenlaista pussia, olen kokeillut vaikka kuinka monta. Paras on sellainen, jossa on kaksi riviä tehokkaita magneetteja, joilla pussin avoin reuna lukitaan. Magneetit vetävät pussin reunan ensin kiinni ja sitten vielä kerran yksi taitos, jolloin tulee vesitiivis pussinsuu. Kannattaa ostaa 10.1" tabletille tarkoitettu pussi. Muuten et saa tablettia pussin sisään kun latausjohto- ja liitin on tabletissa kiinni. Pussi on tosi nihkeä ja tabletti tarraa liittimestä kiinni, jos pussi on vähänkin liian pieni. Itse käytän tästä syystä myös 2L minigrip-pusseja. Nekin ovat aika ok, kunhan toisinaan sen vaihtaa.

      Kesäauringon paistaminen tabletin ruudulle tekee kartan lukemisesta tosi vaikeaa. Siksi kannattaisi rakentaa tabletille jonkinlainen aurinkosuoja, joka estää suoran näytölle osuvan auringonpaisteen. Näytön kirkkaus pitää olla päivisin aina täysillä.

      Tabletin voi myös kiinnittää veneen avotilaan auton imukuppikiinnikkeellä (Amazonista), mutta käytännössä tablettia tulee paljon pidettyä kädessä, lähellä silmiä. Vartalo myös varjostaa näyttöä auringonpaisteella.

      • TPU-kuori

        Niin ja unohtui mainita, että kannattaa ehdottomasti ostaa tabletille siihen sopiva pehmeä TPU-muovinen suojakuori iskujen varalle. Tabletti TPU-kuorella suojapussi on tosi robusti yhdistelmä. Ainoiksi ongelmiksi jäävät näkyvyys auringonpaisteessa ja se, miten latausjohdon saa näppärästi suojapussin sisälle.


      • Vahingostaehkäviisastuu

        Tämä Navionicsin kartan ominaisuus, jossa karttamerkkejä poistuu näytöltä zoomattaessa on syytä ottaa vakavasti! Sain itse siitä konkreettisen opetuksen, kun karautin kivelle viime kesänä Öölannin salmessa lähtiessäni kapeaa väylää ulos satamasta. Onneksi selvittiin pelkillä henkisillä vaurioilla.
        Syy ei tosin ollut Navionicsin, vaan laiskan kipparin, joka ei viitsinyt varmistaa reittiä riittävästi navigointitilassa olevasta kiinteästä plotterista tai paperikartasta. Se Galaxy Navionics kun on niin mukava käyttää ;) ;)


    • Et_edes_tarvitse

      Sanoit tekeväsi lyhyitä päivämatkoja Helsingistä joten pari sivua paperikartasta riittää mainiosti.

    • tablet

      Sama setti itselläni käytössä, tosin vanhempi malli tabletista.
      Hyvin toimii. Vesitiiviit pussit ovat melkolailla kulutustavaraa ja tuppaavat ratkeamaan jostain saumasta tai läpinäkyvä osa naarmuuntuu ja sumentuu, eivät tosiaan tilattuna juurikaan mitään maksa.
      Lataus tarvetta ei mulla ole purjehduksen aikana ole ilmennyt, yllättävän hyvin kestää akku kun ei pidä näyttöä kokoajan päällä.

      Yritin aikaisemminkin jo kysellä: onko kukaan saanut tai keksinyt miten saa siainti tiedon tabletista ulos NMEA muodossa? Saisin pinnapilotin ajamaan reittiä..

      • ljhfr3

      • tablet.ti

        Pinnapilotti reymarine st2000, siinä käsittääkseni on optio autopilotille.


    • Seapilot

      Ipad air ja siinä seapilot ollut käytössä yhden kauden. Ollut pomminvarma laite ja seapilot todellakin laadukas ohjelma, mielestäni parempi kuin navionics. Lataus tupakan sytyttimestä, navigointi vie aika paljon virtaa joten tabletti pidettävä lähes koko ajan latauksessa. Ipad airiin saa hyviä vedenkestäviä kuoria, esim lifeproof john marine nurmiselta. Navionics samsung galaxy tab kolmosessa tuppaa pätkimään hitaalla vauhdilla, seapilot ipadilla ei ole tätä tehnyt.

      • ail2

        Viime kesän Venäjän ja Saimaan purjehdusta varten hankittu Transas-iSailor-ohjelma
        ja sopivat kartat toimivat varsin hyvin. Erityisesti Venäjän puolella kartan ajankohtaisuus ja tarkkuus oli muita mm. uutta paperikarttaakin parempi. Ohjelma on ilmainen ja kartat ovat kohtuuhintaisia. Transas toimmii vain iPadissa. Tänä kesänä on tarkoitus hankkia Ruotsin kanavareissulle lisää karttoja. Tuo käyttö auringossa on kaikilla tableteilla sama ongelma.


      • Sellainen tarkennus Ipadeihin, että gps on vain kalliimmissa 3g/4g-malleissa. Wifi-malleissa gps-paikannusta ei ole, joten navigoinnissa ne ovat hyödyttömiä.


      • eivoikunkehua

        Jos menet ruotsiin niin kannattaa hommata tuo Seapilot, olen ymmärtänyt että osaan ruotsia saa jotain vielä parempia karttoja. https://www.seapilot.com/fi/


      • ail2

        Tuossa Seapilot-ohjelmassa näyttää kartat lakkaavat toimimasta (nettisivun tietojen mukaan) ellet maksa vuosimaksua. Kannattaa tarkistaa tuo, ettei käy merellä huonosti. Jonkinlaista rahastusta valmistaja tietysti tarvitsee koska ohjelma on nykyään ilmainen..


    • Oma_vene

      Itselläni Sony Xperia tabletissa Navionics HD ja Tasku Loisto 1.5 for Android. Nokia 1520 kännyssä Seapilot.

      Sonyssa tulee käytettyä ainoastaan Tasku Loistoa, koska...se nyt vain on melko ylivoimainen Navionicsiin verrattuna. Reititys toimii todella intuitiivisesti ja ulkoasu on vain reippaasti Navionicsia selkeämpi.

      Seapilot vaikuttaa hyvältä sovellukselta, mutta kerron mielipiteeni vasta sen jälkeen kun se on ollut tositoimissa, eli vaste ensi kesänä.

      • R.Unkkari

        Saako ton TaskuLoiston I padiin ja mitä maksaa??


      • Oma_vene

      • Raum
        R.Unkkari kirjoitti:

        Saako ton TaskuLoiston I padiin ja mitä maksaa??

        Saa 2 viikon kuluttua. Karttakeskus ilmoitti.
        Itsellä on android Tasku Loisto Lenovon tabletilla,
        ja toimii hyvin uppoamarungoisella veneilessä.


      • Voihan_sitä_leikkiä

        IPadia ei kannata pitää missään pussukassa, ellei todella ole tarvetta. Kuumenee pirusti, ja laittaa välillä itsensä jäähtymään. Muutaman kerran kriittisellä hetkellä, eli paperikartat kannattaa pitää tyrkyllä. Lopetin leikkimisen ja ostin oikean plotterin. Näkyy suorassa auringon valossakin, eikä tarvitse suojata sateelta.


      • suippokorvat
        Raum kirjoitti:

        Saa 2 viikon kuluttua. Karttakeskus ilmoitti.
        Itsellä on android Tasku Loisto Lenovon tabletilla,
        ja toimii hyvin uppoamarungoisella veneilessä.

        Samsungin tab2 ja eipä pysyny hyttipaatissa liussa tabletti mukana... Et apulaitteena ihan jees, mutta plotteri on plotteri


      • Suippokorvat
        suippokorvat kirjoitti:

        Samsungin tab2 ja eipä pysyny hyttipaatissa liussa tabletti mukana... Et apulaitteena ihan jees, mutta plotteri on plotteri

        Siis Tasku loiston softalla. Eipä tosin Mapitarenkaan softa parempi ollut.


      • Petruska2

        Ja plussana se, että Sonyn tabletti on itsessään vedenkestävä ilman mitään pusseja.


    • Julkku123

      Tuota loistoa olen myös katsellut. Kumpikohan olisi parempi, loisto vai navionics hd. Play kaupassa tuhansia kehuja navionicsille, loistoa taas ei vielä ole juuri arvioitu.

      Merkittäviä eroja mitä voisi olla olisi esim tuulen suunnan osoitin kartassa ja se että kääntyykö kartta menosuuntaan. Kokemuksia?

      • Raum

        Navionics on herkkä hukkaamaan kivet merkit zoomatessa,
        mitä en ole huomannut Tasku loistossa.
        Tasku Loisto ollut käytössä Säleksen 1 versiosta lähtien.


      • laivurioj

        Loisto on pro!


      • RannikkoIaivuri

        Loistossa on se etu, että sen ulkoasu vastaa täysin paperisia kortteja, eli ne on helppo omaksua jos olet paperikarttoja käytellyt... Ja tietty kotimaisuus puoltaa Loistoa, ja tietty hinta.


    • P.Erse
    • Raum

      Tasku Loisto mobiili on tehty Tasku Loisto andoir pohjalta. Kartat ja toiminta sama.
      Kartta päivitykset on molemmissa vuodelta 2014 vuodelta.
      Windows Tasku Loistossa oli enemmän toimintoja esim. automaattireititys omia ja kartan väyliä yhdistämällä.

    • Tablettinavigoija

      Itselläni on käytössä vedenpitävä suojakotelo,
      ostettu Verkkokauppa.comista:
      Lifeproof-Nuud-suojakotelo-Apple-iPadille.

      Toimii hienosti, veneilykauden ulkopuolellakiin,
      suojaa tablettia kolhuilta.

    • Sampadi

      Hyviä vastauksia olet jo saanutkin.

      Lisäisin vielä sen, että en ole huomannut mitään eroa Navionicsin perusversion (maksoi n. 20€) ja HD:n välillä. Tuli hankittua HD siinä uskossa, että pitäisi kivet kartalla isommalla zoomilla kuin se perusversio.

      • RannikkoIaivuri

        Mistä saa Navionicsin kahdella kympillä?


      • sampadi

        Pari vuotta sitten sai sen perusversion ihan Googlen kaupasta 20 eurolla. En tiedä miten nyt.


      • sampadi

        Katsoin tuolta Googlekaupasta hintoja, mutta eipä näyttänyt Navionicsin hintoja, kun on niin liikaviisas kauppapaikka, että tietää mulla noi "Europe"-sovellukset jo olevan. Kaikenmaailman muiden alueiden hinnat kyllä näkyi.


      • sampadi

        Katsoinpa vielä pc:llä hintoja. Tosiaan Boating Europe maksaa nyt 38.99. HDversio 64.99

        Itse en ole huomannut noiden välillä mitään eroa, näyttää kysyntää olleen halvemmalla versiolla enemmän, kun ovat sen hinnan tuplanneet. HDn hinta on noussut 5 eurolla samassa ajassa.


    • Julkku123

      Joo hyviä vastauksia on tullut! Kiitos siitä. Ihme kun kukaan ei tullut urputtamaan, että tabletti ei sovi merille ja ilman kahden tonnin plotteria ei edes voi veneillä :) Ei oo varmaan ne kauppiaat löytäny keskustelua

      Ajat muuttuu..

      • RannikkoIaivuri

        Tottakai täbi sopii vesille, miksei sopisi. Kyllä mulla nyt yksi iPad mahtuu veneeseen, GPS:n ja paperikarttojen kaveriksi.


    • suur-saimaa

      Mulla on ollu Samsung note 10, 1 tabletissa maksullinen karttaselain parivuotta ja kaikuluontaita en ole sen jälkeen tarvinnu, paremmaksi on menny kun aattelen 40 v. Taaksepäin sillo piti levitellä karttoja ja maamerkien mukaan arvioida.

    • Kellään kokemusta Sailmatella navigoinnista? Selainversio on mainio reittien suunnitteluun, mutta miten on mobiiloversion toimivuus?

      • ykivaan

        Terve bollox, tämä ei liity asiaan, mutta kun näin että olet linjoilla niin kyselen tämän uudistuksen jälkeistä tilannetta.

        Näillä sivuilla on omituisia myyntiilmoituksia ja klippejä. Kysynkin oletteko aikoneet puuttua näihin asiaan kuulumattomiin osiin?


      • ykivaan kirjoitti:

        Terve bollox, tämä ei liity asiaan, mutta kun näin että olet linjoilla niin kyselen tämän uudistuksen jälkeistä tilannetta.

        Näillä sivuilla on omituisia myyntiilmoituksia ja klippejä. Kysynkin oletteko aikoneet puuttua näihin asiaan kuulumattomiin osiin?

        Ei ehkä pitäisi kirjoittaa tästä julkisesti, koska se vain houkuttelee tänne vanhoja häiriköitä apajille...

        Puuttuisin varmasti, jos voisin. Suomi24:n uudistuksen myötä luotseilta vietiin mahdollisuus siivota palstoja, eli käytännössä viestejä ei voi enää poistaa. Arvaa vaan turhauttaako kun näkee sitkeän työn valuvan hukkaan, eikä voi tehdä asialle mitään. Kaiken lisäksi juuri kun tuntui siltä että ainakin purjehdus-palstan tilanne pysyy keskimäärin hyvänä. Muilla veneilypalstoillahan en ole luotsina ollut.

        Olen kirjoittanut asiasta ylläpidolle ilman mitään vastakaikua, mikä on aika raukkamaista siihen nähden että luotsit käyttävät paljon aikaansa palstojen siivoamiseen. Olen kyllä ilmoittanut mainoksista ylläpidolle, mutta en tiedä onko siitä oikeasti mitään hyötyä.

        Luotsien työkalut ovat ilmeisesti työn alla, mutta ei mitään tietoa miten ja milloin ne toteutetaan. Ylläpidon viesti luotsien roolin muuttumisesta ei lupaa hyvää.


      • ykivaan

        Hurjalta tuntuu tulevaisuus. Kun viime vuonna pidit purjehduspalstan kunnossa niin olimme kateuden kohteina. Moottrivenepuolelle tuli sitten mace ja sielläkin oli mukava sen jälkeen käydä. Pitääkö tassä vielä perustaa jokin protestiliike, jotta saavat asiat edes entiseen kuntoon. Vielä kiitos sinulle työstäsi meidän hyväksemme ja yrityksistäsi korjata tilanne.


      • No_jaa

        1-1.5 vuota sitten Sailmate oli kehno Nokia Lumialla sitä testaillessa. Se kaatuili, oli hidas ja puhelimeen tallennettu kartta ei aina päivittänyt kaikkia kartan ruutuja. Aluksi siinä oli enemmän ominaisuuksia, mutta uusi versio viime kesänä karsi siitä paljon toimintoja pois. Nyt puhelimeen ei ole tullut päivitystä kohta vuoteen. En tiedä onko syynä hieman vanhentunut käyttisversioni vai Sailmaten passiivisuus Windoes OS -rintamalla. Navionics ja Seapilot ok...


      • Sailmate kiinnosti lähinnä sen selainversion mainion reittisuunnittelun takia. Näyttäis siltä ettei sitä kuitenkaan ole mobiiliversiossa. Mikä oudointa, reitit eivät edes siirry selainversiosta mobiiliin, mikä olisi kätevää. Sinänsä "oikeassa" karttapohjassa on omat puolensa vektoriplotterin rinnalla, mutta ei ehkä ihan näillä spekseillä. Joko tekijöiltä puuttuu kunnianhimoa tai resursseja.


      • Tallenna_reitti

        Sailmaten reitit voi tallentaa muistikortille ja niitä voi käyttää muissa laitteissa.


      • Kokemustaon

        Sailmate ollut samsungin tabletissa jo useamman vuoden, reittitystä ei ole tullut ja nykyinen käyttötapa on laittaa zoomaus sopivaksi liikkeelle lähtiessä. Kyseisellä tabilla on taipumus jumittaa, ilmeisesti kyseessä on laitteen ominaisuus ei kartta ohjelman vika. Toisaalta 10 tuuman näyttö on niin pieni ettei zoomiin tarvi muutenkaan koskea.

        Hyvänä pidän kotimaista kartta-aineistoa ja huonona suppeaa kartta aluetta (samat kuin kartta sarjat). Nyt hankkisin jonkin muun kartta ohjelman.


      • Viskari25

        Kaks kesää sailmatella saaristomerta ympäriinsä kulkenu ja näyttää toimivan ihan hyvin.


      • DSSailor
        No_jaa kirjoitti:

        1-1.5 vuota sitten Sailmate oli kehno Nokia Lumialla sitä testaillessa. Se kaatuili, oli hidas ja puhelimeen tallennettu kartta ei aina päivittänyt kaikkia kartan ruutuja. Aluksi siinä oli enemmän ominaisuuksia, mutta uusi versio viime kesänä karsi siitä paljon toimintoja pois. Nyt puhelimeen ei ole tullut päivitystä kohta vuoteen. En tiedä onko syynä hieman vanhentunut käyttisversioni vai Sailmaten passiivisuus Windoes OS -rintamalla. Navionics ja Seapilot ok...

        Lumiat eli windowspuhelimet edustavat lähinnä marginaalista feature markkinaa kun globaali markkina-osuus on tullut alas vuodessa 3,5 prosentista 2,3 prosenttiin.

        Ei taida olla sovelluskehittäjillä juurikaan innostusta tuohon leiriin, etenkin kun 70 prosenttia myydyistä laitteista edustaa hintahaitarin alapäätä eli lähinnä lumia viisi ja kuusisatasia.

        Itse etsin iPadille aurinkoenergialla latautuvia kansia veneeseen, etenkin kun furunolla on tutka jotka toimii iPadilla.


    • lelutus

      Tabletit ovat tietenkin hyvä lisä paperikartalle, mutta ei niihin voi luottaa. Ovat toimistokapineita, joita yritetään saada suojattua kaikenlaisilla koteloilla ja pusseilla.
      Jo halpakin plotteri on aivan ylivoimainen laite tabletteihin verrattuna.
      Tabletti on juuri sellainen, että silloin kun todella tarvitset apua, tabletti on usein kelvoton.
      Jätä tabletti sinne kotiin ja toimistoon ja osta plotteri.
      Tabletti on vähän sama kuin "ostaskohan sen halvemman ja pienemmän ankkurin", "kannattaakohan tankata, kun viimeksi polttoaine riitti", "ei kai toi ukkonen tänne tule", "no seurataan jotain purjevenettä, ne osaa navigoida"....

      • Pilot_error

        Tabletti on kartta, joka rullaa itsekseen siinä missä plotterikin. Ainakin nopealla veneellä on kivempi seurata kuvaa kuin paperia. Tieto on molemmissa sama, plotteri tai tabletti on kätevä, mutta kartasta ei lopu akku.

        Toisaalta plotterilla tai tabletilla paikannusvirheen ja suuntavirheen mahdollisuus on paljon pienempi koska ihminen on parhaimmillaankin aika huono tekemään rutiinitoimituksia.


      • Bossu

        Mulla on veden- ja iskunkestävä tabletti. Siinä on 3 eri karttaohjelmaa, eli voin saada 3 eri mielipidettä samasta paikasta. Pääasiassa käytän karttaa, mutten kyllä ymmärrä, mitä häviän, jos välillä tarkastan tilanteen tabletista esim. väylän ulkopuolella. Veneilen 3 eri veneellä vakituisesti. Jos ostaisin jokaiseen niistä 7" plotterin, joutuisin maksamaan niistä vähintään 2500 euroa, kun nyt selviän 500 eurolla.


    • Mulla oli viimekesänä karttaselain kuukauden ilmanen.hyvin toimi saimaalla

    • trtqhh

      Kyllä se ensin pitää opetella paperikarttojen kanssa kulkemaan.. ja elektroniikkaa vaan avuksi..
      Liian usein vesillä näkee niitä jotka elektroniikan kanssa käy pyörähtämässä ja kun sähkö hävii niin ei tiedetä missä ollaan.

      • Omituista

        Mä en ole koskaan ajanut niin lähellä toista venettä, että olisin pystynyt seuraamaan miten siellä sähkö kulkee, loppuuko se ja miten se vaikuttaa eri navigointivälineiden käyttöön.

        Olen kateellinen, että sä näet sen usein, eikö se ole vaarallista olla niin lähellä ja eikö se häiritse muita?


    • veneilijäX

      Turvallisuuden vuoksi ei pidä koskaan unohtaa perinteistä navigointi taitoa, siis kompassi ja kunnon merikartat.

      • Plotteri_on_tarkempi

        Ei pitäisi, ei. Mutta jos on käytössä plotteri ja suunnistaja merikartan ja kompassin kanssa, niin on todennäköisempää, että kartan ja kompassin kanssa tulee virhe kuin plotterin. Samaten paikannuksen tarkkuus kompassin ja kartan kanssa on aina paitsi sattumalta huonompi.

        En väitä etteikö historia tunne laitteiston virheitä, mutta enemmän veneitä on mennyt karille, kun plotteria ei ole uskottu kuin siihen, että plotteria on noudatettu. Itse asiassa plotteri on ainoa, johon jää jälki siitä, missä vene on oikeasti mennyt.


    • suur.saimaa

      Saimaalla kun liikun etenkin laivareittien ulkopuolella kyllä tabletin karttaohjelmilla pärjää, ennen pärjäsin pelkällä kartalla kymmeniä vuosia mutta tarkkana piti olla.
      Sitten vielä innostuin usiteluun isolla veneelä ni tabletin myötä pysyy ajan tasalla ja sekin tabletista saat muutakin mitä netistä löytyy vaikka tv säät ym.

    • kulpix

      Aika tiukassa on joillain asenteet plottereita ja varsinkin tabletteja kohtaan navigointivälineinä.
      Ymmärrän kartan ja kompassin pettämättömyyden, mutta en suoraan allekirjoita niiden paremmuutta navigointivälineinä.
      Toki niitä pitää osata käyttää, sillä ne ovat viimeiset vehkeet jotka toimii jos hätä iskee.

      Plotterit ja tabletit käyttävät samaa kartta-aineistoa. Suurin ero niissä on vedenpitävyys, näytön kirkkaus ja GPS antenni. Tabletteja saa myös vesitiiviinä. Tabletissa on sisäinen akku, jolla navigoi muutaman tunnin vaikka kaikki sähköt veneestä pimenisi, mukaanlukien karttaplotteri. En siis suoraan lähtisi tyrmäämään plotteria navigointilaitteena. Toki jokaisella on omat mielipiteet aiheesta, mutta välillä ihmetyttää ehdottomuus, joka näissä keskusteluissa aina on.

      • Suippokorvat

        Se on hiukan hankala tabletista vahvaa kehua navigointi käytössä antaa jos se Taskuloiston softallakin hukkailee sijaintia 22kn vauhdissa hyttiveneen sisällä kiinteässä telineessä ollessaan. Se tabletissa on hyvää että voi vaikkapa reittiä suunnitella kun näppärä plarata karttaa jne. mutta ainokaiseksi nävigointi värkiksi en minä ainakaan suosittele.


      • kulpix

        No näistähän on niin monta kokemusta kuin käyttäjääkin. Itselläni ei taas negatiivista sanottavaa tabletista ole, kunhan tietää sen rajoitukset. Navionicsin Europe HD:lla ei hukannut sijaintia kertaakaan vaikka oli telineessään sisätiloissa.


    • tabupellet

      Parempi siirtyä buranaan, toimiva tabletti.

    • Seeman

      Älkää luottako merellä sähköisiin leluihin. Vanha kunnon paperinen merikartta ja kompassi. Navigaattorilla voi ottaa paikannuksen, jos on "nukahtanut" ja eksyksissä.

      • kulpix

        Just tätä mä tarkotin ku puhuin jengin asenteista sähköistä navigointia kohtaan.
        Ai voi ottaa GPS paikannuksen ainoastaan jos on "nukahtanut tai eksyksissä"?
        Itselläni on tapana myös katsoa ympärilleni vaikka tablettia käytänkin. En pelkästään tuijota näyttöä, vaan bongaan ihan livenäkin ne vastataantulevat viitat jne. Huomaan siis nopeasti jos tulee tilanne jossa tablettiin ei voi "luottaa".


      • 1.2.3
        kulpix kirjoitti:

        Just tätä mä tarkotin ku puhuin jengin asenteista sähköistä navigointia kohtaan.
        Ai voi ottaa GPS paikannuksen ainoastaan jos on "nukahtanut tai eksyksissä"?
        Itselläni on tapana myös katsoa ympärilleni vaikka tablettia käytänkin. En pelkästään tuijota näyttöä, vaan bongaan ihan livenäkin ne vastataantulevat viitat jne. Huomaan siis nopeasti jos tulee tilanne jossa tablettiin ei voi "luottaa".

        Nukahtanut tai eksyksissä on melkein sama asia kuin kivillä. Ja siinä juurin sähköisen navigoinnin vahvuus, että se ei nukahda eikä eksy. Joskus voi akku loppua tai muuta vastaavaa tapahtua. Silloin otetaan käyttöön varalaite ja toisena varana kartta ja kompassi. Kaikki nitä pitää tietenkin osata käyttää.


    • KariKarikko

      Navionicsilta on tullut päivystä karttoihin. Onko jo joku päässyt testaamaan paransiko se yksitysikohtien näkyvyyttä? Omaan päivitykseen latasin myös ne tarjotut Sonar -karttaversiot. Tietysti nekin on itseltä testaamatta. Navionicsin kilpailijalla Garminilla nuo yksityiskohdat eivat hukkuneet, en vaan muista kuka kartat Garminille toimittaa. Liekö Navinicsilla joku oma filosofiansa miksi ne yksityiskohdat häipyvät? Seilaako niiden pääasiallinen ostajakunta sellaisilla vesillä ettei yksityökohdilla ole merkistystä? Mene ja tiedä. Ongelma voitaisiin halutessa ratkaista hyvinkin helposti muttamalla karttakerrosten näkyvyyttä.

    • navikaatio

      Kyllä tarjottimella voi navikoita jos haluaa.

    • hyvävaihuono

      Tabletteja on eri tasoisia. Ne eroavat plotterista mekaanisen kestävyytensä puolesta. Käyttöjärjestelmänä on Windows, joten niiltä osin ne eivät ole Windows tablettia parempia. Android ei ole huonompi käyttis, se voi olla jopa parempi koska se on kevyempi.

      Hyvä tabletti, jossa on hyvät komponentit, tekee sen, minkä plotterikin. Ja enemmän koska plotteri sammuu heti virran loputtua, tabletti jatkaa jonkin aikaa omalla akullaan.

      Joku valitteli, ettei tabletti löydä gps signaalia sisällä. Vika ei silloin ole tablettiteknologiassa vaan siinä että on valittu väärä tuote. Sama ongelma voi olla plotterilla, jos se on huonossa paikassa tai ilman ulkoista antennia.

      Tabletti ei ole vain yksi tuote, vaan se kuvaa teknistä ratkaisua, joka voidaan tehdä hyvin tai huonosti kuten plotterikin. Erotuksena on kuitenkin se, että vain harva tabletti on tehty sopivaksi veneilykäyttöön kun kaikki plotterit on tehty vain siihen tarkoitukseen.

    • Kyllä

      Onnistuu! Tabletti on tosi hyvä vempain navigointiin! Sumun yllättäessä tai pimeellä arvokas apuväline! Pienillä nopeusilla ihan riittävän kokoinen.. Reitit voi tehä himassa valmiiks ja ohjelma laskee reitin pituudet yms. Rannassa vaan lataa halutun reitin ja eikun menoksi :) kotimatkalle sama reitti käännetyssä järjestyksessä.. Itse oon purjehtinu puhelimen kanssakin, koko ajan helposti saatavilla, jos tarvii tarkistaa jotain. Aina tietty perinteinen merikorttikin mukana ja helposti saatavilla, jos akku vaik loppuu laitteesta yllättäen. Tabletti kannattaa laittaa tosiaan käänneltävään telineeseen ja laturi kiinni, ni ei tuu yllättäviä akkupulmia ja saa katselukulman optimaaliseksi :)
      Meil on tabletissa sellanen "pomminkestävä" ja vesitiivis suojakuori, oisko ollu lifeproof -merkkinen..? ei tarvii muovia vetää näytön päälle sen kaa ja käyttö siten helpompaa :)
      Itsellä käytössä minielmeri, oon ollu tosi tyytyväinen! Kartta-aineisto on identtinen paperikorttien kanssa niin vaihtaminen perinteiseen esim. virran loputtua käy helposti.. ja kivet näkyy zoomatessakin ;) Kannattaa tsekata sekin vaihtoehto!

    • kyllävaan

      Ainiin, tota minielmeriä taitaa saada ainaki android- ja windows -laitteisiin, mut ei vissiin appleen.

    • Oppimistajavanhenemista

      Tuntuu siltä, että ikääntyneet veneilijät ovat löytäneet plotterit ja nyt totuttelevat tabletteihin. 65 vuotta tuntuu olevan rajapyykki siihen, että sitä nuorempien taidot eri teknisten välineiden käytössä ovat huomattavasti parempia kuin vanhemmilla. Raja on vieläpä aika jyrkkä.

      Siinä, missä 60-vuotiaalla on sujuvassa käytössä plotteri, tabletti, puhelin ja paperikartta, 65-vuotias käyttää vain karttaa ja suhtautuu epäilevästi plotteriin. Tabletista ei ole kuullutkaan tai luulee sen olevan jotain syötävää.

      Viiden vuoden päästä nykyiset 60-vuotiaat ovat 65-vuotiaita ja siten osaaminen yleistyy.

      • vanha.kapu

        Hä olen lähes 70 v. Ja tuttavat saman ikäisiä ja käyttä nyky vempaimia siinä missä nuoret.
        Ikäni liikkunut vesillä, alkuun oli vain kartat sitten tuli kaikuluotaimet plotterit, viime kesänä en asentanut kaikuluotainta veneeseen.
        Karttaohjelma tabletissa riittänyt paremmin kuin hyvin, sanokaa mitä sanotte oppia ikä kaikki, jos terveyttä riittää mitä vehettä käytän 10 v. Päästä, mielenkiintoista.


      • topperi

        Ei yksi pääsky pesää tee


      • vahingostakoviisastunut

        ....entä toinen pääsky? ;) ;)

        Kirjoitin tällä palstalla aiemmin näin:
        "Tämä Navionicsin kartan ominaisuus, jossa karttamerkkejä poistuu näytöltä zoomattaessa on syytä ottaa vakavasti! Sain itse siitä konkreettisen opetuksen, kun karautin kivelle viime kesänä Öölannin salmessa lähtiessäni kapeaa väylää ulos satamasta. Onneksi selvittiin pelkillä henkisillä vaurioilla.

        Syy ei tosin ollut Navionicsin, vaan laiskan kipparin, joka ei viitsinyt varmistaa reittiä riittävästi navigointitilassa olevasta kiinteästä plotterista tai paperikartasta. Se Galaxy Navionics kun on niin mukava käyttää ;) ;) "

        ......syy ei tosiaan ollut 66 v. ikäni, eikä taitamattomuus tai haluttomuus laitteiden käyttöön. Tiesin myös hyvin Navionicsin ominaisuuden hävittää merimerkkejä zoomattaessa.


      • navioniksit

        Onko se joku zoomauksen lukuarvo jossa merimerkkejä alkaa hävitä, ja näkeekö sen lukuarvon näyttöruudulta?


      • vahingostakoviisastunut

        Mielestäni se ei ole mikään täsmällinen zoomauksen lukuarvo tai mittakaava, eikä sitä myöskään näe mitenkään näytöltä. Kun mittaviivain on pienempi kuin 0,1 nm, tuntuu kaikki merkit olevan näytöllä!? Mutta tämä saattaa riippua myös näytön koosta tai resoluutiosta ja/tai näyttöön tulevien symbolien määrästä! Ehkä muilla on parempaa tietoa?


    • 5_tuumaa

      Viiden tuuman kuvaruutu tuntuisi olevan suurin puhelimeen sopiva koko, sitä suuremmat ovat laitteen suuren koon vuoksi tablettimaisia eivätkä sovi esim. vyökoteloihin. Riittääkö 5 tuumainen kuvaruutu Navionicsin karttojen sujuvaan lukemiseen?

      • kasariisback

        vyökotelossa olevan tabletin käyttäminen navigointiin voi olla vaikeaa tai ainakin sen katsomiseen käytetään sitä vyön alapuolella olevaa silmää...

        Suosittelen, että luovut vyölaukusta, ne on niiin mennyttä maailmaa ja investoit miesten käsilaukkuun. Sekin on vanha juttu, mutta silti 10 vuotta uudempi :)


      • fynnyb
        kasariisback kirjoitti:

        vyökotelossa olevan tabletin käyttäminen navigointiin voi olla vaikeaa tai ainakin sen katsomiseen käytetään sitä vyön alapuolella olevaa silmää...

        Suosittelen, että luovut vyölaukusta, ne on niiin mennyttä maailmaa ja investoit miesten käsilaukkuun. Sekin on vanha juttu, mutta silti 10 vuotta uudempi :)

        Kysyisin mikä siinä vyölaukussa on vikana että täytyy oikein antaa ohjeita siihen liittyen?

        Mikään ei ole niin kätevä kuin vyölaukku, sillä sen kansaa jää kädet vapaaksi ja pyöräillessä sen voi kääntää selänpuolelle. Sieltä on helppo ottaa esim. puhelin esille tai välpalapatukka - pysyy siellä laukussa kovana ja kuivana reitillä ollessa.

        On sääli että monet ihmiset ovat arkoja uhmaamaan näitä trendsettereitä ja siten jäävät ilman joitakin hyviä apuvälineitä. Monet kantavat epämukavaa rannelaukkua (miestenkäsilaukku) kun eivät uskalla käyttää vyölaukkua, pelätesään muotigurun paheksuvaa katsetta.

        Onneksi en kokoajan mieti näitä asioita kun olen viimeiset kaksikymmentäviisvuotta vyölaukkua kantanut - enkä siittä luovu niin kauan kun sen käyttäminen on laillista. Tietenkin joskus tämä nousee esille - kuten nyt, mutta olen kuitenkin päässyt melko vähällä , sillä kukaan ei ole tullut pilkkaamaan sen käyttöä.

        Toivon kaikille laukun käyttäjille helppoja hetkiä niiden kanssa, sillä venyneet ja pullottavat taskut ovat todella niin mennyttä aikaa :)


      • ei_muotiasioita
        kasariisback kirjoitti:

        vyökotelossa olevan tabletin käyttäminen navigointiin voi olla vaikeaa tai ainakin sen katsomiseen käytetään sitä vyön alapuolella olevaa silmää...

        Suosittelen, että luovut vyölaukusta, ne on niiin mennyttä maailmaa ja investoit miesten käsilaukkuun. Sekin on vanha juttu, mutta silti 10 vuotta uudempi :)

        Oli muuten puhe vyökotelossa olevasta puhelimesta. Vyöhön kiinnitettävä puhelimen vyökotelo on pieni eikä se näy paidan alta lainkaan, että se siitä muotiongelmastasi.
        Hitaasti liikkuvassa veneessä ei tarvitse koko ajan tuijottaa kuvaruutua, joten puhelinta voisi pitää vyössä ja sen saa kotelosta yhdellä kädellä kun halutaan katsoa Navionicsia. Onko palstalaisilla kokemuksia viiden tuuman näytöistä ja Navionicsista?


      • Kokemustaon

        Viisituumaa on liian pieni kartta käytöön ja mitä pienempi näyttö sitä tiheämpää näyttöä on seurattava. Tee koe, leikaa pahviin viisituumaisen näytön aukko ja tutki merikorttia sen läpi normaalilta katselu etäisyydeltä. Jos sinusta koko on riittävä niin tuon kokoluokan plotterit on hintaluokaltaan kohtuullisia


      • Bossu
        ei_muotiasioita kirjoitti:

        Oli muuten puhe vyökotelossa olevasta puhelimesta. Vyöhön kiinnitettävä puhelimen vyökotelo on pieni eikä se näy paidan alta lainkaan, että se siitä muotiongelmastasi.
        Hitaasti liikkuvassa veneessä ei tarvitse koko ajan tuijottaa kuvaruutua, joten puhelinta voisi pitää vyössä ja sen saa kotelosta yhdellä kädellä kun halutaan katsoa Navionicsia. Onko palstalaisilla kokemuksia viiden tuuman näytöistä ja Navionicsista?

        Olen käyttänyt Navionicsia 4,5 tuuman puhelimella. Ihan hyvin toimii. On mun mielestä käytännöllistä, kun se on varalla aina mukana. Viime toukokuussa esim. lähdin lähivesille kalastelemaan, mutta äkkiä nousi sumu, enkä enää ollut varma, mikä saari on missäkin, ja karikoitakin on alueella paljon. Puhelimella sekin asia selvisi. Puhelimeni on vedenkestävä, joten sopii hyvin veneilyyn. Mun tarkoituksiin, eli satunnaiseen paikallistamiseen puhelimen koko riittäisi pelkästään, ainakin liikuttaessa hitailla veneillä.


    • maastokartat

      Ei ole tainnut ketjussa kukaan mainita että Nokialaisessa on plotteriominaisuus vakiona ilmaiseksi. Sillä voi kokeilla että sujuuko ja hommaa sitten isomman tabletin.
      Niin ja ne kartat, merimerkkeineen yms, saa kun lataa maastokartat.
      Itsellä ollut pitkään muutama tablet, joista 7"" vaikuttaa mukavimmalta koolta. 10"" näkee toki paremmin mutta kaipaa telinettä. Nokia 820 näyttö liian pieni mutta menee jos ei muuta mukana.

      • Bossu

        Kyllä niistä maastokartoista puuttuu kaikenlaista, esim. loistot vilkkukoodeineen, linjataulut jne. Ne saa toki ilmaiseksi androidiinkin.


      • maastokartta

        Ilmaiset ne Navionicit on munkin tabletteihin asennettu, eikä siitä ollutkaan kyse vaan että Nokialaiseen (ja nykyään ilmeisesti samat arskaankin) saa plotterin mermerkkeineen , väylineen yms. ja voi kokeilla miltä tuntuu ja sitten päättää paremman hankinnasta.
        ps. En muuten ole ikinä tarvinnut enkä vilkaissutkaan jotain vilkkukoodeja, ei ole ollu tarvetta. En tiedä onko Navionicissakaan.


    • Sampadi

      Mulla vanha Garminin plotteri näyttää lähelle zoomattuna kaikki kivet jotka on karttaan merkitty. Viessä sitten 10 tuuman tabu näyttää isomman alueen. Paperikertta ja kpmpassi vielä pahan päivän varalta mukana. Laitteet katon alla suojassa vedeltä ja suoralta auringonvalolta jos ei ihan takaoikealta paista.

      On muuten ihme peli toi 10v vanha plotteri. Akku kestää yhä yhdellä latauksella yli 10 tuntia jatkuvaa käyttöä näytön kirkkaus maksimissa, eikä talven aikana ole itsekseen tyhjentynyt juuri nimeksikään. Joku ohjelmistovirhe siinä on, kun ei ole muutamaan vuoteen tiennyr oikeaa päivämäärää, vaan näyttää milloin mitäkin. Kaikki muu kellonaikaa myöten on oikein.

    • Rubberducktoo

      Olen aiemmin käyttänyt iPadin kanssa Navionicsia ja yhdistelmä on toiminut tosi hyvin teknisesti ja käytettävyyden kannalta. Zoomailemaan joutuu että kivet näkyy, mutta zoomaus on helppoa ja nopeaa vauhdissakin.
      Pitkän harkinnan jälkeen latasin Mobiili Loiston ja nyt ovat ärräpäitä lentäneet parin tunnin ajan. Zoomaaminen hidasta ja meikäläisen ällikällä ei keksitä kuinka automaattireitityksen saa toiminaan. Käytettävyys siis aivan persiinalaiselta torilta. Varmaan hyvä kun joskus oppii, mutta kannattaa hankkia syksyllä jotta on talvi aikaa opetella, lennossa hommasta ei tule mitään, toisin kuin Navionicsilla.

      • Rubberducktoo

        No niin, nyt sain reitittimet toimimaan. Esittelijä kehui venemessuilla Loiston reititysominaisuuksia ja sitä että hakee lähimmän väylän ja pysyy väylillä. Näin tapahtui - kunnes yhtä äkkiä reitti ponkaisee saarten ja mantereen yli rannikkoalueella. Eli ei tästäkään hyötyä...


      • Oma_Vene

        Siinä on tosiaan tuommoinen hassu bugi jonka saisivat fiksata heti pois. Mutta suurentamalla mittakaavaa tuo katoaa.

        Noin muuten Loisto Mobiili on kyllä mielestäni valovuosia parempi kuin Navionics.


      • Oma_Vene kirjoitti:

        Siinä on tosiaan tuommoinen hassu bugi jonka saisivat fiksata heti pois. Mutta suurentamalla mittakaavaa tuo katoaa.

        Noin muuten Loisto Mobiili on kyllä mielestäni valovuosia parempi kuin Navionics.

        Näköjään Loiston saa nyt ladata moneen laitteeseen, syksyllä ei vielä saanut. Se menee nyt hankintaan. Korvaa varmaan Androzicin laitteissani.


      • Oma_Vene

        Loisto Mobiili on pettänyt kahteen otteeseen kesän aikana siten että ilmoittaa lisenssin kadonneen eikä käynnistä karttoja. Tämä on tapahtunut molemmilla kerroilla lähdettäessä satamasta eteenpäin seuraavaan paikkaan, eli melkein pahimmalla hetkellä.

        Ensimmäisellä kerralla saatiin ohjelma ladattua uudestaan Nauvossa wlanin kautta mutta toisella kerralla ei ollut wlania lähelläkään. Onneksi padissa on myös Navionics joka pelasti tilanteen kummallakin kerralla.

        Loisto Mobiili on ominaisuuksiltaan ylivoimainen, mutta helevetin huono juttu ellei ohjelmaan voi luottaa kaikissa tilanteissa.


    • Hibsunen

      Onko kokemusta kenelläkään, miten loisto mobiili toimii Samsung galaxy tab 3:ssa?

    • eiääliö

      Osaatteko pojat navikoida kun tabletti hajoaa? Eli siis ihan paperikartalla ja kompassilla perinteistä maisemanavikointia käyttäen.

      Nykyjään nonet lähtee sellaisiin olosuhteisiin läppärin avulla seilaamaan, joihin ei lähdettäisi pelkän paperikartan varassa. Aika vaarallinen yhtälö. Yleensä merenkulkuun suunnittelematon elektroniikka hajoaa kun sitä eniten tarvittaisiin eli pimeällä, sateessa ja sumussa.

      • Ääliötutka

        Kyllä. Riittääkö tämä vastaukseksi vai koetko tarvetta kysyä samaa asiaa jokaisessa tabletteja koskevassa keskustelussa?


      • EiÄäliöÄäliönä

        Eiääliö on ilmeisesti itse kokenut useamminkin tilanteen, jossa on eksynyt, kun kirjoittaa niin kokemuksen syvällä rintaäänellä.


    • ummikko

      Meillä SeaPilot tabletissa käytössä...myös Navionics, mutta ensin mainittua pidän parempana. Lisäksi koko ajan vieressä paperikartat. Paperikarttaa on mukava seurata siinä samalla, saa laajemman kokonaisuuden hallintaan eikä ole pulassa jos tabletti pettää.

    • Turhatluulot

      Onko kellään tietoa miksi honor7 lla ei loiston lataaminen onnistu?

      • Raum

        Tasku Loisto for Android 2014 ja 2013 versiot ovat yhteensopivia Android 4.0.x – 4.4.x käyttöjärjestelmän kanssa, mutta eivät Anroid 5 (Lollipop) järjestelmän kanssa. Tämä kopsattu Loisto Mobiilin tukisivulta.


    • padiman

      En tiedä samsungista,mutta ipad -2 3G.laitteessa isailor toimii hyvin,eikä kartat maksa paljon.

    • Sailmatekokeilussa

      Ei ole juuri nyt omaa venettä niin en ole jaksanut panna penniäkään säänkestävään plotteriin tai edes navigointiohjelmaan. Sailmate on ilmainen ja pyörii sekä kännykässä että.tabletissa että tietsikassa - ja reitinsuunnittelusoftan väitetään pelaavansekä Windowsissa, Mökissä että Linuxissa. Ikävä kyllä vaatii flash playeria joka ainakin minun linuxistani puuttuu. Kokeilut siis kesken. Jos tuo tekee minkä lupaa niin periaatteessa reitin voisi planeerata koneella ja saada esiin tabletista tai kännykästä. Ilmaiseksi ainakin tämän vuoden loppuun asti. Ihan hyvältähän se merikartta näyttää, en ole käyttänyt kuin paperikarttaa tähän asti niin en osaa sanoa miten hyvä se on maksullisiin verrattuna. Rekisteröitynyt tuolla ei voi kuitenkaan mitään tehdä.

      • Sekopäisiävirheitä

        ...sorry, "Mökin" sijasta tarkoitin "Mäkkiä" ja " viimeisen lauseen "rekisteröitynyt" p.o. "rekisteröitymättä"


      • djsjs

        Sailmate ei ilmeisesti näytä lainkaan Viron puolen rannikkoa. Eikö se osaa tallentaa offline-karttoja sd-kortille?


      • OfflinevainSuomelle
        djsjs kirjoitti:

        Sailmate ei ilmeisesti näytä lainkaan Viron puolen rannikkoa. Eikö se osaa tallentaa offline-karttoja sd-kortille?

        Osaa tallentaa offlinet mutta ilmaisverdio nähtävästi sisältää vain Suomen kartat. Maksullista versiota varmaan puuhataan joskus?


    • Kddffhhjjjkkkk

      Hankkikaa kiinasta iso tabletti gps ominaisuudella, 10" niin näkeekin näytöstä jotain. Kartanhan siihen voi sitten ladata wlan kautta siihen tablettiin. Vielä joku teline siihen ja 12v lataukseen sopiva piuha. Kyllä kelpaa kattella karttaa.. kiinasta siksi että jos haluaa säästää satasen, ainoa vaan tähän aikaa vuodesta että kerkiikö sitä toimitusta saada ennen jäiden tuloa kun noista kiinan toimituksista aina tiedä kauanko niissä menee.

      Tai käytetty tabletti suomesta.

      Mulla on 7" tabletti ja vähän sitä säätää välillä zoomaamisessa että mitä isompi ruutu niin sen parempi.

      • relaa-

        Itsellä varaplotterina kiinalainen 9,7" Retina-näyttöinen tabletti, ja pienempää en suostuisi veneessä käyttämään. Silti läppärin 15,6" näyttö vie 100-0 voiton selvyydellään ja on se varsinainen plotteri.

        Tabletissa Navionics, LoistoMobiili ja Maastokartat käytössä plus Sailmate kokeilussa. Ihan hyvin toimii varaplotterina ja hupilaitteena.


      • ewfdcwwww

        Toi läppärin näytön koko on tietysti plussaa, niin isoja tableyyeja taida juuri ollakkaan kuin 15" tai sitten se menee niihin hirmuhintaisiin microsoftin surface laitteisiin, en tiedä onko niissäkään edes kovin suuria tabletteja.

        Tabletti on vaan vähän virtaisempi, kevyempi jne. Että jos sen kannettavan kaikkea suorityskykyä tarvii niin se on tarpeettoman suuri möhkäle, ainoa hyvä puoli se iso näyttö.

        Kannettavaan tietokoneeseen toki saa vieläkin isomman näytön jos tarvii :)
        Vaikka 30" monitorin voi liittää siihen.


      • Jdushebej
        relaa- kirjoitti:

        Itsellä varaplotterina kiinalainen 9,7" Retina-näyttöinen tabletti, ja pienempää en suostuisi veneessä käyttämään. Silti läppärin 15,6" näyttö vie 100-0 voiton selvyydellään ja on se varsinainen plotteri.

        Tabletissa Navionics, LoistoMobiili ja Maastokartat käytössä plus Sailmate kokeilussa. Ihan hyvin toimii varaplotterina ja hupilaitteena.

        Retina näyttö löytyy vain Applesta kiinanmies


    • Paljomeneevirtaa

      kauankohän tuollainen kymöpituumainen asus-tabletti pelittäis yhdellä veneakulla...meinaan vaan että kun kenno lataa kaikkina päivinä ja tabletti purkaa vaan viikonlopulla.

      Saattaahän sitä akkua ladata kotisatamassakin. Niin ehtiikö vaikka viikonlopun retkellä tyhjätä akut jos kirkkaalla pitää? Oletetaan Tässä että valoja ei tarvita.

      • Jaksaa

        Jos se lataa kahdella ampeerilla 5v ja akku on 60 Ah niin pitäis jaksaa päivän, pari. Akkua ei saa tyhjäksi laskea joten pidä toista varalla.


      • Päivänenintään
        Jaksaa kirjoitti:

        Jos se lataa kahdella ampeerilla 5v ja akku on 60 Ah niin pitäis jaksaa päivän, pari. Akkua ei saa tyhjäksi laskea joten pidä toista varalla.

        Mun muuntajassa lukee tuota isompi ottoteho. Arvioin sen riittävän päiväksi.


      • htwt

        60 Ah 12 V = 720 Wh. Jos tabletin akku on 5 Ah ja 3,7 V tekee se 18,5 Wh. Pelkät ampeeritunnit eivät siis kerro mitään akun energiasisällöstä. Tässä tapauksessa tabletin voisi ladata melkein 40 kertaa. Tosin laturin hyötysuhde ei ole 1 vaan noin 0.8. Eikä lyijyakkua saa aivan tyhjäksi vetää. Toisaalta lyijyakun ampeeritunnit ilmoitetaan yleensä 20 tunnin purkuajalle. Jos purkuaika on pidempi, niin ampeerituntejakin on enemmän ja päinvastoin.


    • theskiglari

      Olen hankkinut Navionicsin 2011 ja käytin sitä vuoteen 2012 kunnes se "kaatui" kun oli matkalla Tallinnaan. Garminin plotterin kartat eivät kata Viron rannikkoa. Onneksi olin hankkinut ennen sitä Transas iSailorin ja tämän jälkeen olen käyttänyt vain sitä, joka on mielestäni parempi kuin Navionics. Lisäksi se antaa mahdollisuuden ladata kartat sekä tabletille että kännykkään. Tabletina olen käyttänyt iPadia ja se on kaatunut lämpöongelmiin vain kerran Yxskärenillä.

      • inapp

        Tranasas isailor -ohjelma näyttää olevan ilmainen, mutta mitä ne kartat siihen maksavat?


      • Theskiglari

        Suurin osa kartoista maksaa 35 €


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      97
      1832
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1400
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1307
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1226
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1114
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      903
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      888
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      410
      882
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      842
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      134
      806
    Aihe