ihme suojelua

suojeluajoopajoo

Tuo susien suojelijoiden käytös ihmetyttää. Esim. facebookin suomen susi ryhmässä kauhisteltiin sitä kun kolmi jalkanen (loukannut yhden jalan) susi lopetettiin, sudelta oli vuotanut yhdestä jalasta mätää, ihmettelivät, että miten se huomatiin. Ihminen liikkuu aika vähän ulkona, jos ei tiedä, että jäähän siihen lumeen jälki. Sanoivat myös, että susi kyllä olisi pärjännyt tuollaisenakin luonnossa.

Missä vaiheessa menee raja, mikä on suojelua ja mikä kidutusta. Olen nähnyt kerran loukkaantuneen jäniksen, joka käveli kolmella jalalla, se lopetettiin. Kukaan ei nostanut metakkaa, kaikki tajusivat en olevan oikein ja eläin kärsi. Miten ihmeessä tuo susi muka eroaa, sekö ei kärsi ollenkaan?

En myöskään tajua sitä, että sutta pidetään lemmikkinä, se kun ei ole alkuunkaan mikään pieni lutunen hauva vaan petoeläin.

Myös tuo on outoa, että ei ymmärretä susien tekemiä tuhoja, joillekkin on ok, että susi tappaa koiran ja käy pihassa ja yleensä nämä ihmiset, joille se on ok asuvat itse kerrostalossa kehä 3:n sisäpuolella.

21

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isiskö

      vihtavuoren kennelissä on vielä tilaa.

    • kusisusi

      Salametsästäjä oli ampunut sutta aiemmin joten ei ihme jos ne kipeenä tulee nurkkiin pyörimään. Kusette omaan jalkaanne tällä toouhulla.

    • rajaltaraikaa

      Kyllä tuolla rajan takana ei armoa tunneta ja varmaan osumaa tulee. Vaeltavat suomen puolelle kärsimään ja tulevat lopetetuksi. Näihin ei salametsästäjiä tarvita eikä piipertäjiä.

      • kärytulee

        Sumutusta, että rajan takaa muka rampana melkein keskisuomen asti! Tiedän, että nämä ns. metsästäjät ovat ampuneet kun on tullu hollille. Tiedättekö miksi kutsutaan jos rikkoo laittomin keinoin lakia vastaan? Se on anarkiaa! Menkää 6.12 potkimaan linnan nurkkia, siellä on teidän kavereita ennestään.


      • MilläPerusteellaSuojella
        kärytulee kirjoitti:

        Sumutusta, että rajan takaa muka rampana melkein keskisuomen asti! Tiedän, että nämä ns. metsästäjät ovat ampuneet kun on tullu hollille. Tiedättekö miksi kutsutaan jos rikkoo laittomin keinoin lakia vastaan? Se on anarkiaa! Menkää 6.12 potkimaan linnan nurkkia, siellä on teidän kavereita ennestään.

        Kumma jos kyse on venäjästä niin susilla ei olekaan laajoja reviirejä. Jos suomessa suden jäljet nähdään paikassa x ja toiset paikassa y 100km päässä ei viherhihhulien mukaan kyseessä ole kahta sutta vaan laajan reviirin yksi susi. Jos susi taas on venäläinen niin ne elävätkin sitten pienemmissä reviireissä eivätkä ainakaan vaella suomeen. Hah:) Voitteko enään tyhmemmiksi itseänne tehdä hellyyttävien susien suojelu kiimoissanne. Voisit myös samalla selittää miksi suojelun peruste teille on eläimen söpöys/ihanuus? Suomessa suojelua vaatii monet kalat, äyriäiset yms mutta näiden perään ei itketä ollenkaan. Miksi? Ainiin kun söpöys on suojelun ainoa peruste.


    • metsiemmepahat

      Metsiemme suurimmat vaaratekijät ovat nämä metsästäjät itse. Aika kornia, että metsästäjät pitävät susia vaaratekijöinä. Tulen todella iloiseksi, kun joku metsästäjä ampuu toisen metsästäjän taas teerenä. Näitähän on sattunut pilvin pimein.

      • haaskaksi

        Olen todella iloinen kun joku juippi tulee ampumaan sut baarissa!


      • Tulen iloiseksi ku poltat pilvellä aivos kuolioon.


      • nuuskaksi

        Tulen iloiseksi, kun putoat höyrypäissäsi kolmannen kerroksen vuokrayksiösi parvekkeelta.


    • eijuma

      Ja sitten pätemään tulee henkilö, joka ei näköjään edes kielioppia osaa. Tuollaistenko sitten pitäisi saada päättää asioista noin vain?

    • tutkinnanaihetta

      Suomen Susi ry kirjoittaa facebook sivuillaan: "...Yhdistys on valmis ottamaan vastaan täysin luottamuksellisesti nuo nimet niistä henkilöistä, jotka ovat olleet kuulusteltavana rikoksesta ja sitten mukana laillisessa jahdissa."

      Mihin Suomen Susi ry käyttäisi tai käyttää yksityishenkilöiden nimiä? Eli peruskysymys on, mitä tiedoilla voi tehdä?

      Herää kysymys, onko järjestöllä olemassa laittomia henkilörekisterejä, jotka rikkovat ihmisten tietosuojaa ja yksityisyyttä. Jos pidetään listaa henkilöistä, tällöin se on laiton henkilörekisteri.

      Onko tällä yhdistyksellä OIKEUS kerätä, käyttää ja käsitellä sellaisia yksityishenkiöiden tietoja, jotka EIVÄT kuulu heidän yhdistystoimintaan? On muistettava myös, että henkilöautojen rekisteritunnuksista muodostuva rekisteri on myös laiton henkilörekisteri, koska rekisteritunnuksella voidaan yksilöidä henkilö.

      • Härskiläinen

        "Suomen susi ry" ei ole järjestö....vaan yhden ihmisen agenda....Carina Lintulan.
        Suomi on demokraattinen maa jossa järjestöt toimivat demokratiaa noudattaen.
        "Suomen susi" on epädemokraattinen hömppä kerho....jossa "hallitus valitsee itse itsensä"
        Jäsenet kun ovat vain maksumiehiä


    • Takkuturkkitoyota

      Jaahas suomen susi ry, ko omainen järjestö kirjoittaa fb sivullaan kommenttina, että heidän maastoryhmä oli talvella jalkautunut pohjois-savon alueelle. Eivätkä he olleet tehneet susihavaintoja!

      No kuinka helvetissä vieremä-sukeva-sonkajärvi alueella saatiin aikaan älytön salametsästäjien jahti viime helmikuun alussa, pidätykset ja kotietsinnät? Tulee kieltämättä mieleen sudensuojelijoiden osaltaan aiheuttama järjestetty kaaos. Kyllä samaan aikaan suomen susi ry loisti väitöksillään esim iisalmen sanomien palstoilla. Kannattiko ajoneuvojen rekisterinumeroiden kerääminen yms? Aiheutatte vaan lisää negatiivista suhtautumista suden suojelua kohtaan.

    • sekulipilaasudet

      Ymmärtääköhän Suomen Susi, mitä puuhastelee, jos puolustelee kaikkia nelijalkaisia sutta muistuttavia otuksia susina.

      Se puuhastelee sudelle sukupuuttoa.

      Tutustukaa kiistattoman ammattilaisen, Nyholmin kommentteihin Suomen koirasusitilanteesta.

    • tutkitaan

      Tuskin todellista vaaraa ihmiselle: sori vain, mutta kymmenessä vuodessa noin 100 lasta kuolee omien vanhempien käden kautta!

      • OONKO

        Voisiko joku Susi fani kertoa,minulle maalla ja susireviirillä asuvalle,ymmärtämättömälle ja tyhmälle-"MIHIN SUSIA TARVITAAN"?


      • Marjastajat
        OONKO kirjoitti:

        Voisiko joku Susi fani kertoa,minulle maalla ja susireviirillä asuvalle,ymmärtämättömälle ja tyhmälle-"MIHIN SUSIA TARVITAAN"?

        Sudet levittävät loisia, susifanien on otettava jokainen susi kiinni ja syötettävä susille matolääkkeet.

        Taajamasusi - Susiekinokokki
        www.taajamasusi.com/.../117.../215-susiekinokokk...

        Ohjeet ovat hyviä, mutta tuntuu oudolta, että meitä varoitetaan loismadosta, jota meitä lähinnä ... Nykyinen susien suojelu meillä tullee levittämään loisen aivan ...


      • Anonyymi
        OONKO kirjoitti:

        Voisiko joku Susi fani kertoa,minulle maalla ja susireviirillä asuvalle,ymmärtämättömälle ja tyhmälle-"MIHIN SUSIA TARVITAAN"?

        Susia tarvitahan isomunaisten salametästäjien ristikoille, jotta susia hyysääville märisijöille saathaan heitä kauhistuttavia uutisaiheita alvariinsa.


    • hahhahahahha

      Seurasin jonkin aikaa tuon suomen susi ryhmän keskustelua ja välillä sai kyllä nauraa kyyneleet silmissä kun niin järjettömiä juttuja, suojelevat jotain mistä eivät tiedä yhtikäs mitään. :D ryhmä meni suljetuksi jonkin aikaa sitte, varmaan juuri tuon maalaisjärjen puutteen vuoksi.

    • Koirasudet
      • vargfakta

        Människor angripna av varg
        En man angreps av en ... störst risk att bli angripna av varg är ...

        vargfakta


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe