Kylpytynnyri vai ulkoporeallas

pulikoija

Kumpikohan kannattaisi ostaa....

Kylpytynnyrit ovat rumia ja kauhea säätö veden laskemisen kanssa ja ulkoporealtaat kalliita hankkia ja myös ylläpitää. Ystäväni harmittelee, ettei tule käytettyä ja noin satasen kuussa vie sähköä. Eli ei sellaista stressiäkään tuosta haluaisi.

19

3231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jokunimmari

      Jossain törmäsin juuri juttuun uudenlaisesta altaasta, joka on puulämmitteinen kylpytynnyrien tavoin, mutta on myös todella tyylikäs. En nyt juuri muista missä.

      • Jokunimmari

        Tämä se oli www.suomela.fi/ulkoallas-drop


      • pulahdus

        Tässä ei taida olla poreita? Mitenkähän tyhjenee? Sinällään ihan mielenkiintoinen.


    • pulahdus

      Minä mietin samaa...ulkoporealtaan käyttökustannukset hieman arveluttavat...ja lisäksi se, että tuleeko käytettyä alkuinnostuksen jälkeen...mökille haluttaisiin, joten aina ei olla sielläkään--meneekö vain stressin puolelle, kun pitäis talvella huolehtia, ettei ole jäässä.
      Cal spa kiinnostaa, mutta se taitaa olla täynnä sitä täyteainetta ja en tiedä, miten vaikea allasta on korjata, uretaanin(mikä liekään) joukosta etsien esim. vuotokohtaa. Novitek kiinnostaa myös, mutta en löydä tietoa osien alkuperästä...siinä olisi toisenlainen eriste...Hot Spring vaikuttaa hyvälle, mutta ilmeisesti melko kallis. Kiinalaisia en edes katso--- allas on sen verran kallis hankinta, ettei leluja kannata harrastaa.
      Olisi hyvä kuulla ulkoporealtaiden omistajien kokemuksia energian kulutuksesta/vuosi, laitteiden toimivuudesta, myyjäliikkeen huollon toimivuudesta sekä kuinka kalliiksi allasaineiden käyttö tulee vuodessa.

    • pulahdus
      • pulahdus

        ...ja löysin Novitekin eristysysteemin ja osien valmistajistakin tietoa tämän videon kautta:

        http://ulkoallas.fi/?page_id=300#pleatco

        Ymmärtääksen altaassa on myös vedenpoistoon tarkoitettu pumppu? Sitä ei välttämättä ole kaikilla valmistajilla. Tää vertailu on tosi vaikeaa juuri tälläisten pienten/suurten erojen takia.
        Allas vaikuttaa kuitenkin ihan ookoolta, mutta mitä pitäis vielä ottaa huomioon?
        Kokemuksia???!!


      • Heräte

        Kevätmessuilla oli Drop allas ja niin hyvä tarjous että ostin sen vaikka terassia ei ole vielä edes suunniteltu.


      • hommari
        Heräte kirjoitti:

        Kevätmessuilla oli Drop allas ja niin hyvä tarjous että ostin sen vaikka terassia ei ole vielä edes suunniteltu.

        Kaunishan se on, mutta miten se eroaa tavis-kylpytynnyristä muuten kuin ulkonäöltään ja hieman kalliimmalla hinnallaan?


    • 0la

      Ei kumpaakaan,miksi hankkii itsellensä ylimääräitä harmia,vaihtelet vesiä vähän väliä,putsaat ja peset tynnyriä.Jos sulla on mökillä sauna ja suihku ja satut olemaan vielä meren tai järvenrannalla niin miksi pitäisi vielä olla joku kolmas vaihtoehto kylpeä,tietysti voit kokeilla mennä räystään alle sateella.

      • pulahdus

        Heh. Sepä se. Sauna on, mutta ei merta, ei järveä ja aina ei sadakaan. Sade hyödynnetään joka kerta ;)! Muovipinnat on helppo putsata ja ulkoporelataassa vesiäkin vaihdetaan 2-3x/vuosi. Tynnyri toki teetättää enemmän töitä, mutta kun se tyhjentää käytön jälkeen, ei kaiketi tartte pelätä jäätymistä.
        Mua kiinnostaa erityisesti ulkoporealtaat, ap miettii molepia,
        ...ja löytyyhän niitä sähköllä toimiviakin kylpytynnyreitä..ainakin Lepikon valmistaa niitä---se voi olla helppo, napista virta päälle vedentäytön jälkeen...mutta kuinkahan kallista sekin on?


      • 0la
        pulahdus kirjoitti:

        Heh. Sepä se. Sauna on, mutta ei merta, ei järveä ja aina ei sadakaan. Sade hyödynnetään joka kerta ;)! Muovipinnat on helppo putsata ja ulkoporelataassa vesiäkin vaihdetaan 2-3x/vuosi. Tynnyri toki teetättää enemmän töitä, mutta kun se tyhjentää käytön jälkeen, ei kaiketi tartte pelätä jäätymistä.
        Mua kiinnostaa erityisesti ulkoporealtaat, ap miettii molepia,
        ...ja löytyyhän niitä sähköllä toimiviakin kylpytynnyreitä..ainakin Lepikon valmistaa niitä---se voi olla helppo, napista virta päälle vedentäytön jälkeen...mutta kuinkahan kallista sekin on?

        Onhan se hauskaa myönnän sen, istua kylpytynnyrissä ja siemailla ohramallaspirtelöä,mutta on siinä oma hommansa huolehtia sen puhdistamisessa.jos vesi vaihdetaan 2-3 kertaa vuosi,niin täytyy olla aika kemikaalit jotka pitävät veden puhtaana,itse en menisi kylpemään samaan paljuun jossa on jo parikymmentä muuta hikistä äijää ja muijaa kylvenyt.Ja jos vielä sähköllä lämmitä pari kuutiota vettä yhtä kylpyä varten, niin mikä ettei jos pelimerkkejä riittää.terkkuja ola


      • solariiika

        sama homma se on uima-altaissakin-kemikaalit jyllää. Nyt on jo noita ilman klooriakin puhdistavia aineita.


    • City-asujat

      Meillä heinäkuussa ostettu Kiramin tynnyri joka upotettu terassiin.ollaan tykätty kovasti,aivan ihana viileämmissä keleillä,silloinhan se vasta pääseekin oikeuksiinsa,tähtitaivas kattona

      • deles

        kauanko lämmitätte sitä? kuinka suuri kamiina?


    • Pulikoija

      Tuo Drop on kyllä todella kiinnostava uudenlainen kylpytynnyri. Ulkonäöltään miellyttää jopa enemmän kuin ulkoporealtaatkin, kun ei ole kaikenlaisia krumeluureja ja lämpiää sitten kuitenkin puilla, niin ei tarvi sähkölaskuja ihmetellä.

      • Sini731

        Samoilla linjoilla!


      • rajake

        Krumeluurit on just sitä parhautta. Miksi maksaa enemmän samasta tuotteesta kuin vastaava kylpytynnyri?..no joo, onhan se kauniimpi tietysti. Pikkusen lisää rahaa, niin saa heti/aina valmiina olevan altaan ilman tuntien lämmitystä. Parasta on jos voi tuosta vain pulahtaa ilman ennakkovalmisteluja ja tuntien lämmittämistä.


      • Tenttawee

        No ei tuo Drop-allas eroa kylpytynnyristä vain ulkonäkönsä puolesta. Olen juuri tutkinut kyseistä tuotetta tarkemmin. Hylkäsin perinteiset paljut ja olen mieltynyt ulkoporealtaisiin, mutta nyt tuo Drop vaikuttaa todella kiinnostavalta. Allas on helppo upottaa siististi terassiin, mikä ei onnistu perinteisen paljun kanssa. Kamiinan saa suodatinpumpun avulla jopa metrien päähän, mikä helpottaa sijoitusta ja tuo poreammeen etuja, kun vettä ei tarvitse vaihtaa joka kylpemisen jälkeen. Sähkövastuksella saa homman toimimaan myös talvella ja lisäeristys sekä lämpökansi auttavat kustannusten minimoinnissa. Joku tuolla aiemmin kirjoitti että altaaseen ei saa poreita, mutta kyllä tuolla lisävarusteista on myös poreet, LED-valot sun muut systeemit. Katselin Jacuzzeja sun muita laadukkaita porealtaita, eikä alle 10teur tunnu löytyvän laadukasta kokonaisratkaisua. Tuo Drop lähtisi kaikilla lisävarusteilla n. 5teur hintaan, eli huomattavasti halvemmalla.

        Pitää vielä tutkia asiaa tarkemmin. Sivuilla mainitaan muina mahdollisina lämmitysmuotoina kaasu, sähkö ja jopa maalämpö. Jälkimmäinen on kesäksi valmistuvan mökkimme lämmitysmuoto, joten tuo pitää vielä selvittää.

        Jatkan asiaan perehtymistä, kunnes löytyy se itselle omiin käyttötarpeisiin sopivin. Perinteisen paljun olen jo hylännyt, koska altaan pitää integroitua samaan pintaan terassin kanssa, eikä lumihangessa puiden lisääminen ja joka kerta altaan tyhjentäminen muutenkaan houkuta. Näistä on tuttujen mökeiltä ihan tarpeeksi kokemuksia, jotta jätän suosiolla sen vaihtoehdon väliin.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2896
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2450
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2049
    5. 171
      1862
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1856
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      134
      1546
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe