Ryntäily ihmisten luo

hermoilua

Kohta 3-vuotias urokseni on oppinut todella ärsyttävän tavan ryntäillä ohitettavien ihmisten/autojen/pyöräilijöiden jne. perään aina välillä. Ei siis kaikkien mutta aina välillä enkä ole löytänyt yhdistävää tekiää miksi toiset kiinnostaa ja toiset ei.
Koira siis kävelee hihnassa nätisti 95% ajasta. Ohitukset menee hyvin; kävelee rinnalla hihna löysällä ja ei ole kiinnostunut ohitettavista. Paitsi aina silloin välillä... Ja tällöin ryntää juuri kohdalla ja säikyttää (kyseessä on iso koira) ohi menevän ihmisen. En haluaisi varautua jokaiseen ohitukseen kuin olisi ryntäämässä koska minun on otettava hihna kireälle jotta ei pääse yli 1m päähän.
Mitä ehdotatte?
Olen välillä tarkoituksella ottanut väliä ohitettaviin (jos mahdollista) ja katsonut ryntääkö tällöin ja kieltänyt. Ja ottanut lyhyemmälle hihnalle jos osoittaa kiinnostusta ohitettaviin.

22

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koirakuriin

      Sinä huolehdit siitä,ettei koirasi rynni mihinkään,se on sun vastuullasi.Eli varmaistat nyt kaikin keinoin,ettei ikinä enää rynni.Se on ainut tapa lopettaa tuo touhu.Jos annat sille hihnaa,viestität koiralle,että se saa itse päättää.Ja näköjään sitten välillä päättää rynniä.
      Eli pidä se hallinnassa.Kouluta sitä, vaikka kursseille joissa muitakin koiria, ihmisiä jne.

      • pirppis57

        Oliko toi vastaus kysymykseen dorka ?


    • koppero

      Älä turhia hermoile tai jännitä. Todennäköisesti koira reagoi johonkin mitä itse teet kun tilanne sattuu kohdalle. (oma kehonkielesi, jännitys). Kävelet vaan rennosti lenkit välittämättä sen kummemmin autoista, pyöristä tai muista ihmisistä. Pidä etäisyydet kunnossa, mutta älä väistele turhia. Jos osaat lukea koiraasi ja näet merkit milloin on lähdössä niin kiellät tietenkin hyvissä ajoin. Mikäli ajoituksesi kiellon/ korjauksen kanssa on kuitenkin väärä saattaa se laukaistakin "ryntäyksen" ja ongelma voi pahentua. Älä turhia rupea ennakoimaan ellet ole aivan varma, että nyt se lähtee. Luo vaan lisää epävarmuuden tunnetta. Koira kuitenkin kävelee nätisti ja homma toimii eli nauti mukavista lenkeistä!

    • Miten saan naapurin ryntäilevän rakin rauhoittumaan. Sekava heiluminen narun päässä ja kaiken liikkuvan ja liikumattoman haukkuminen.

      • HUIHAIHOI

        "Miten saan naapurin rakin rauhoittumaan?" Mitäs siinä vouhkaat, jos hurtta on narun päässä?? Se on siellä missä pitääkin eikä irtonaisena pitkin katuja vai onko elämäsi nyt pilalla?


    • HUIHAIHOI

      Ei se riitä, että koiran opettaa istumaan ja tarjoamaan tassua.. Koulutus, koulutus, koulutus. Jatka koiran kouluttamista. Jos et itse siihen pysty, pyydä apua viisaammaltasi.

      • pakko.päteä.vai

        Ai että näitä neroja kommennetteja. Aloittaja pyytää neuvoja miten kouluttaa koiraansa ja saa vastaukseksi että no se pitää kouluttaa! Auttoi varmasti tosi paljon. Oiskohan sulla jotain konreettisia neuvoja antaa?


      • hhffghjjkkkkkkkk

        Oiskohan sulla jotain konreettisia neuvoja antaa?

        yks konkreettinen neuvo ----vie piikille tai kuula kalloon!


    • mäyräkoiramäyräkoira

      helppo homma.tori.fi on myynnissä koulutuspanta 40 euroa.panta lenkille ja kun ryntää kaukosäätimestä painaa nappia ja sitruuna suihke lentää koiran kuonoon,annat vain ryntäillä ja suikaus uusiksi.eipä ryntäile.ja jos ei tottele käskyä sama suihkaus ja kohta koira kulkee kiltisti mihin haluat.sama toimii myös kun laskee koiran irti jos ei tottele suihkaus nokkaan ja kohta toimii.koiratarvikeliikkeet mös myy uusia jos ei netistä löydy.

      • bunnerrus

        No voi hyvä tavaton,on sulla neuvot kannattasko miettiä mitä suustaan päästää,yhtä fiksu kun tämä "jormalainen"!olihan mainos puhe....älkää ihmiset uskoko kaikkea sitruunapannan suihkijoita ja niitä myyvien paskapuheita. Kyllä koulutus on ainoa mikä puree,ei siinä sitruunat auta.


      • koettuon

        älkää ihmiset uskoko kaikkea sitruunapannan suihkijoita ja niitä myyvien paskapuheita. Kyllä koulutus on ainoa mikä puree,ei siinä sitruunat auta.

        Ihan sulle idiootti vaan tiedoksi,että sitruunapanta on todella tehokas kouluttamiseen.Kaikki koirat ei nääs ole samanlaisia.Meidän rakki rynni/ärhenteli kaiken liikkuvan perään.Käytiin hintavissa koulutusjutuissa,käytiin eläinlääkäreissä,mutta mikään ei auttanut.Koira ei vain yksinkertaisesti pystynyt keskittymään,makupalatkin turhia kun nekään ei kiinnostanut.koira ilmeisesti reagoi määrättyihin liikkeisiin ja ääniin,ja tämä kun tulikin tavaksi,eli joka lenkillä pahemmaksi meni.Sit hommasin tollasen kauko ohjattavan koulutuspannan,koira oppi tosi nopeaan mikä on kiellettyä!nyt on hieno ulkoilla,ja hauvakin nauttii silminähden/voi hyvin.Nyt keskittyy kuonohommiin eikä enää stressaa.


    • Vink

      Helppoa. Kun koira ohittaa reagoimatta vastaantulijaan,silloin sanot hyvä ja kaivat taskusta makupalan,esim.lihaa,juustoa,makkaraa tms. Muista ettet pidä makupalaa kädessäsi ohitusvaiheessa,eli et houkuttele kulkemaan makupalalla. Näin kun teet,vahvistat oikeaa käytöstä ja hetken päästä koirasi ei eään reagoi vastaantulijoihin.

    • Omatunto3

      Lisää koulutusta vaan ja aikaa, niin kyllä loppuu ryntäily.

    • doghater

      Nappi ottaan vaan, ei noi rakkien häiriökäytökset muuten lopu. Kuitenkin, loppupeleissä SINÄ olet se häiriökäyttäytyjä, kun tuot näitä elukoita ihmisten ilmoille.

      • Normaali_ihminen

        Sinä tässä olet häiriökäyttäytyjä. Kyllä minkä vaan ikäistä koiraa voi kouluttaa. Parhaat tulokset saa aikaan oikea-aikaisella positiivisella vahvistamisella.


    • Morkopaha

      Saunan taa!

      • poliisikoira

        Sinut pitäisi viedä saunan taa.....


    • Totellapitää

      Koiran tulee kulkea isännän vierellä kuono samalla linjalla kun isännän polvi, Saat parhaiten koiran oppimaan kuristuspannalla aina kun koira ottaa ylimääräisen askeleen nostat vain koiran hihnalla ilmaa. oppi varmasti noudattamaan käskyjä. Tehostaa voi nahkaremmillä löymällä kuonoon mojovasti.

    • ulkoilua-paljon

      Kävely vauhtisi ei ole koiralle vältämättä sopiva. jos jaksat hölkätä niin silloin kulkunopeus on koiralle sopiva, myöskin potkupyörä on oivapeli ulkoiluun varsinkin jos koirasi voi vetää sinua. Saa silloin määrätä itselleen sopivan vauhdin

    • eiräkytä

      rakille kuula kalloon

    • halooo

      Muita ulkoilijoita ryntäilyllä pelotteleva koira ja sitä hallitsematon taluttaja EI SAA mennä yleisille paikoille ! Moni lapsi ja aikuinenkin ON SAANUT KOIRAKAMMON viimeistään tollasten ääliöiden takia !! Kuula kalloon koiralle ja omistajalle kopiranpitokielto ! Ihmisillä pitää olla turvallista liikkua ulkona eikä tarvi pelätä yhtäkkiä kohti hyökkääviä elukoita !! Jos itelläsi olisi koirakammo esim.lapsuudesta asti , ymmärtäisitköhän jo sitten ?

      • eiammuta

        Hae apua kammoosi!.Jos ei auta kuula kalloon sinulle.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5634
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2496
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      59
      1725
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe