Metrolla /ratikalla kulkeminen..millainen lippu

Tuo LIssabonin liikennelaitoksen nettisivu on kyllä todella sekava.

Jos haluan ostaa 7 päivän lipun ,jolla voi kulkea metrolla ja bussilla ja ratikalla niin miistä lippu pitää ostaa (automaatti, jostain tiskiltä) ja missä lipunmynntipisteitä on ?
Ilmoita


Lippuja voi ostaa automaateista joita on ainakin kaikilla metroasemilla ennen portteja. Nyt kun mero kulkee lentoasemalle/-asmalta niin lippuja saa heti sieltä. Pahvinen etäkortti maksaa 50 senttiä (tai ainakin ennen maksoi, tarkista hinta sivulta). Samaa korttia voi käyttää vuoden ja sille voi ladata haluamansa määrän matkoja tai matka-aikaa. Ekalla kerralla siis maksetaan läpyskästä ja myöhemmin samalla kortille voi ladata lisää matkoja.
Ilmoita
Olen myös menossa Lissaboniin maaliskuussa.

Joukkoliikennettä varten ostan lentoasemalta Viva Viagem kortin zapping ominaisuudella, jolloin lataan siihen rahaa ehkä 15-20e. Kortti on siis eräänlainen älykortti (vrt. Lontoon Oysterin heikompi versio).
Kortilla sitten matkustelen metrolla, ratikalla, bussilla ,funicularilla, st Justalla, sekä paikallisjunalla Sintraan ja Cascaisiin, tarvittaessa lataan korttiin lisää rahaa.

http://www.metrolisboa.pt/eng/customer-info/viva-viagem-card/
2 VASTAUSTA:
Siis ostat yksittäisiä matkoja ? Et osta päivälippua ? tai viikkolippua? Kun pelkkää rahaa lataat. Eikä päivälippu tule halvemmaksi ...
mitä tuo zapping oikein tarkoittaa ? Ja saako sinne kortille ladattua ns. viikkolippua vai pitääkö ladata päivä kerrallaan. Aika epäselvää verrattuna Mardiriin tai Berliiniin tai mihin tahansa kaupunkiin
Zapping tarkoittaa liikennesurffailua, lähes kaikki muodot ovat käytössä lukuunottamatta bussia lentokentältä keskustaan. Päivälipulla (6€) ei pääse esim. Sintraan ja Cascaisiin ym. vaan lippu on ostettava erikseen
Zapping-kortille talletettu (max 20€) raha ei siis vähene kävelypäivinä.
+Lisää kommentti
Minä taisin muistella Portossa käytössä olevaa lippua joten neuvoni kannattaa unohtaa. Siltä osin neuvoni on voimassa, että metro kulkee nykyään lentokentälle asti. Metrossa saa kuljettaa matkalaukkua mutta tavallisissa busseissa muistini mukaan ei. Lentokenttäbussissa voi kuljettaa laukun mutta siihen on ostettava erillinen lippu gasolino kertoikin. Taksilla matkustaminen on suht edullista joten jos laukku painaa ja hotelli ei ole ihan metrolinjan varrella, niin varteenotettava vaihtoehto. Maaliskuun lopulla ihmettelen itsekin LIssabonin lentoaseman lippuautomaatilla :-)
Ilmoita
Tässä on automaattikammoisille linkki Viva Viagemin ostoon. Hinnasto vanhaa.

Ostaja toimii näin:
-Koskettaa näyttöä (toque-me)
-Vaihtaa kieleksi englannin
-Ostaa uuden kortin
-Valitsee 1 kpl (plussalla useampia)
-Valitsee päivälipun (tässä voi valita zapping)
-Maksaa

https://www.youtube.com/watch?v=PSnnI0KwyDU
Ilmoita
Jos lipun ostossa on jotain epäselvää, ehkä tämä linkki selventää:

http://www.carris.pt/fotos/editor2/desdobravel_ocasionais_uk_fev_2014.pdf
Ilmoita
Kiitoksia Gasolinolle. Täytyykin ladata tuo zapping-kortti ja jokunen euro sille.
Ilmoita
Palasin äskettäin Lissabonista ja täytyy sanoa, että joukkolikenne sujui siellä hienosti.

Lissabonin Viva Viagem kortti varustettuna zapping ominaisuudella on toiminnallisesti sama kuin Lontoon Oyster pay as you go kortti.
Kyseessä on siis muovinen älykortti jolle voi ladata rahaa ( automaatissa oletusarvot 5,10,15 ja 20€). Ei siis tarvitse kaivella taskusta joka kerta rahaa uuden lipun ostoon. Kortin luenta tapahtuu luentalaitteissa metron ja paikallisjunien sisään- ja ulosmenoporteilla, jolloin kortin avulla portti aukeaa, jos lataus on sisäänmentäessä riittävä. Yksi metromatka vähensi lataussummaa 1,25€.
Ratikka 28E:n ( kitisevä huojuva vitriini) sisällä oli myös uudehko luentalaite.
Lentoaseman metron portilla oli 4 lippuautomaattia ja niiden jälkeen kulman takana hieman piilossa miehitetty lippukioski.
Cascaisiin mentäessä oli Lissabonin päässä asemalla todella pitkät jonot, joten suoraan portille ohitus oli yhtä juhlaa. Myöskin Sintran juna oli mennen tullen tupaten täysi.
Sanoisin että 10€ lataus riittää mainiosti kolmeksi päiväksi, riippuu tietenkin liikkujasta.
1 VASTAUS:
Hyviä vinkkejä, kiitos! Mutta tarvitseeko ratikoissa zapping-kortti leimata pois lähtiessä myös? Esim. Amsterdamissa leimataan mennen tullen. Oon menossa sinne muutaman viikon kuluttua.
+Lisää kommentti
Ratikoissa ja busseissa kortti syötetään luentalaitteeseen vain sisäänmentäessä.
Santa Justassa syöttö oli sisään- ja ulosmentäessä.
Jos on pidempi matka kaupungista esikaupunkiin tulisi painaa laitteesta kakkosta (2)., en kuitenkaan itse tuota menelmää käyttänyt.
1 VASTAUS:
Tarkoitan tuolla syöttämisellä: kortilla kosketetaan luentalaitetta.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Metrolla /ratikalla kulkeminen..millainen lippu

Tuo LIssabonin liikennelaitoksen nettisivu on kyllä todella sekava.

Jos haluan ostaa 7 päivän lipun ,jolla voi kulkea metrolla ja bussilla ja ratikalla niin miistä lippu pitää ostaa (automaatti, jostain tiskiltä) ja missä lipunmynntipisteitä on ?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta