Ammatti jota ei tunnu löytyvän Suomesta

Lukiolainen

Hei, olen siis lukioikäinen nuori, joka yrittää epätoivoisesti miettiä itselleen uraa. Olen kiinnostunut ihmisen biologiasta (erityisesti luista). Haluaisin ammatin, jossa voin tutkia luita. Olen löytänyt kyllä yhden kiinnostavan alan, mutta en ole varma voiko sitä opiskella Suomessa. Olen yrittänyt etsiä, mutta missään yliopistossa ei tunnuta opettavan oikeusantropologiaa. Se olisi ammatti, joka minulla kiinnostaa.
Olen ainoastaan löytänyt osteologian. Se tutkii ihmisten ja eläinten luita. Mutta en ole kuitenkaan varma mitä itse osteologi sitten tekee? En ole mistään oikein löytänyt tietoa.
Toki olen myös miettinyt menoa lääkkikseen. Minulla kiinnostaisi myös patologin ura. Ongelma on siinä, että ensin pitäisi siis ilmeisesti kouluttauta lääkäriksi. Se taas edellyttäisi pääsemistä lääkkikseen. Huhhuh.
Tietenkin on tämä kaikkein viimeinen vaihtoehto, joka tulee maksamaan kalliisti. Meno ulkomaille. Jos menisin ulkomaille yliopistoon, voisin opiskella haluamaani ammattiin. Tietenkin ulkomailla yliopistot maksavat paljon enemmän mitä minulla olisi varaa. Toki valtioltakin taitaa saada hieman avustusta, mutta en ole varma sen suurudesta.
Elikkäs siis kysymys kuuluukin, voiko Suomessa opiskella oikeusantropologiaa? Ja jos ei, mitä sen tilalta voisi opiskella? Luulisinpa että osteologia olisi ratkaisu. Mutta mitä osteologi sitten oikein tekee, onko heille töitä ja millainen palkka heillä on?

3

325

  Vastaukset

  • Miten oikeusantropologi eroaa oikeuslääketieteestä? Oikeuslääketiteelliset ruumiinavaukset suorittaa oikeuslääkäri, joista on myös huutava pula. En nyt ole 100% varma, mutten usko, että oikeusantropologeille on mitään erityistä kysyntää Suomessa.

   Mitä tulee osteologiin, en ole koskaan kuullukkaan. Eiköhän kyseessä ole joku arkeologian alahaara, joten en usko, että työllisyys tai palkka ovat päätähuimaavia.

   Rehellisesti sanottuna uskoisin, että lääketiede olisi sulle se sopivin, varsinkin kun et ole täysi hömppähumanisti, joka "ei mua haittaa työllisyys tai palkka, opiskelen mitä oon aina halunnu"-asenteella tekee loppuelämästään tahallaan haastavaa. Toki tässäkin on eroja ihmisten välilä, on olemassa ihmisiä, joita ei oikeasti kiinnosta tuleva elintaso... Mutta tätä väittävistä ihmisistä suurin osa ovat eläneet nuoruutensa jossain pilvilinnassa.

   • Oikeusantropologia eroaa oikeuslääkäristä siten, että oikeusantropologi käsitykseni mukaan tutkii luita. Luut minulla kiinnostaisivat eniten.
    En ole varma onko osteologi itsessään ammatti, mutta ainakin sitä voi opiskella. Lisäksi tuskin tulen jäämään Suomeen, koska kuten sanottu, Suomessa tällaiselle ammatille ei tahdo löytyä töitä (saati sitten koulutusta).
    Ehkä pitäisi kuitenkin mennä lääkkikseen, mutta siihen pitää uhrata paljon aikaa ja vaivaa. No, ainakin lääkärit saisivat rahaa ja töitä. Se vain, että matikan, fysiikan ja kemian taitoni eivät ole kovin huimat. Eivät ne huonotkaan ole, olen saanut tasaista kasia kahdesta jälkimmäisestä, matikka vaihtelee ysin ja kasin kieppeillä.


  • Lausanne, Suisse.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut