Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Käytöstavat kunniaaan

VALOONPÄIN

Ihmetyttää kun koulutetut nuoret aikuiset eivät osaa käytöstapoja esim. tilaisuuksiin pukeutumisessa, ruokailuissa- tarjoiluissa kuka ottaa ja kenelle tarjotaan ensin.
Jauhetaan purukumia häissä- hautajaisissa ym. tilaisuuksissa.
Eikö näitä tapoja opeteta koulussa samoin kuin yleistä siisteyttä, ettei koti ole kuin kaatopaikka varsinkin jos jää yksin asumaan.Täsmällisyys ja huolellisuus sekä itsensä ilmaiseminen ovat jo henkilön käyntikortteja.
Kun suusi aukaiset olet jo ilmaissut osan itsestäsi, puhumattakaan kaikella muulla käyttäytymisellä.

13

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NimimerkkiO

      Käytöstavat ovat valinta, eivät olettamus saati pakko. Niin on aina ollut. Vaadit ihan liikaa kaikilta ihmisiltä ja haukut muiden valintoja ja elämäntapoja. Onko se sitten kypsää antaa itsestäsi tuollainen kuva.

    • käytöstavat

      Jos haet vaikka töitä, on näillä tavoilla merkitystä.
      Kumpi saa paikan vaikka on yhtä pätevä muuten, veikkaisin se joka osaa käytöstavat.
      On pitänyt osata tavat vaikkei ole paljon koulutustakaan ja vanhempia ihmisiä on osattu kunniottaa.

    • lasisilmä

      Kyllä se on kodin (vanhempien) asia opettaa käyttäytymistavat!

    • Tukiverkko

      Voi olla että vanhemilla on omia ongelmia, eikä heistä ole opettajiksi.
      Silloinhan meidän kaikkien pitäisi olla tukena.

    • presidentinkäytös
    • Sandpiper

      Olen ehdottomasti sitä mieltä, että vanhemmilla on päävastuu opettaa lapsellensa käytöstavat. Hehän lapsen synnyttivät tähän maailmaan. Päiväkodissa sekä koulussa tuetaan näiden hyvien käytöstapojen opiskelua. Suomessa yleisesti ei osata käyttäytyä kovinkaan hyvin, eikä hyviä käytöstapoja arvosteta.

      Tässä linkki vlogiin, jossa Suomessa asuva englantilainen ihmettelee suomalaisia tapoja ja kulttuuria: https://www.youtube.com/watch?v=zIfnrKK2KHE&feature=youtu.be

      • sotrue

        Hyvä pätkä youtubessa tuo! Nauroin niin, että melkein lirahti *lol*


    • tokko

      Piipahdappa joskus kouvolassa ja käy ahdinkadulla vapaakirkossa.
      Silloin huomaat ettei etenkään vanhemmilla kirkon jäsenillä ole hajuakaan hyvästä käytöksestä,ei sen puoleen nuoremmillakaan.
      Kun ja jos liittyisit sinne kirkon jäseneksi,joutuisit helvetisti vainotuksi,ja kaikenlaisten valhepuheiden kohteeksi.

    • KÄYTÖSKUKKASIA

      No eihän ne hyvät käytöstavat tietenkään ole pakolliset, saahan kukin itsensä nolata ihan vapaasti!

      Mutta olisi kohteliasta muita ihmisiä kohtaan osata käyttäytyä hyvin. Tuo purukumin jauhaminen on ihme juttu, joillakin aikuisilla ihmisillä tuntuu kuin aina olisi purkka suussa. Tiedän joitakin ihmisiä, jotka koko ajan näyttävät mutustavan suussaan jotain, ihan koko ajan. Ja he ovat ihan aikuisia ihmisiä, eivät nuoria, joille ei se purukumi enää taida samanlainen villitys ollakaan kuin entisajan nuorille.

      Pukeutumissäännöt on hukassa monilta. En tarkoita mitään kuninkaallisten pakkopukeutumisia, vaan sitä, että esim. hautajaisiin ei pitäisi tulla olkapäät paljaina, vaan olen minä tämänkin nähnyt. En ollut silmiäní uskoa. Ei enää vaadita mitään jakkupukuja eikä miehiltä, varsinkaan nuorilta, mitään mustia pukuja, mutta siistit vaatteet pitäisi kuitenkin olla.

      Olin puolivirallisella matkalla Venäjällä, ja HÄPESIN seurueemme miesten käytöstä. Paikalliset ihmiset olivat valmistautuneet tuloomme huolellisesti ja olivat järjestäneet kaiken todella hienosti ja kauniisti, oli monenlaista ohjelmaa ja virallistakin tutustumista kohteisiin, neuvotteluja ym. Miehet (no ei ihan jokainen) käyttäytyivät kuin tyhmä mullilauma. Juovuksissa jo aamusta lähtien, likaisissa farkuissa, yhdellä oli koko matkan ajan harmaat lököttävät fleesepöksyt ja likaiset tennarit. Puhuivat ääneen mölisten keskenään, kun meille pidettiin puhetta. Olimme puistossa seuraamassa musiikkiesitystä, niin yksi horjui pusikon reunaan virtsalle. Toinen ei humalaltaan tai krapulaltaan jaksanut seurata esitystä, ja meni nurmikentälle makaamaan. Esiintyjät olivat lapsia, hirveän taitavia ja mielissään siitä, että pääsivät esiintymään ulkomaalaisille. Siis osittain sikalaumalle.

    • Surumieli

      Siinäpä se. Kuka näitä opettaa. Olin läheiseni hautajaisissa. Siinä arkunkantaja siis yksi niistä,jauho purkkaa. Saattomatkalla ei maltettu olla polttamatta tupakkaa. Muistotilaisuudessakin piti käydä viiden minuutin välein röökillä.. Ei voinut ilman olla!

      • tgjgöoyöi

        Maalaisena sitten kaupunkiin hautajaisiin.Ihmetytti ettei jo keski-ikäisillä miehillä mitään tummaa puvun päällystakkia taikka kaulaliinan tai taskuliinan käytöstä mitään ohjeistusta ja värikäs arkipomppa kun kantajat kuitenkin seuratuimmat.


    • sinisorsa18

      Koulutuksella ja käytöstavoilla ei ole välttämättä mitään tekemistä keskenään. Sydämen sivistys lähtee jostain aivan muualta.

    • HannaJohanna

      Se on totta, että koulutuksella ja käytöstavoilla ei välttämättä ole tekemistä keskenään, mutta kyllä toki hyvin korkeasti koulutetut ihmiset ovat pakostakin joutuneet tilanteisiin, joissa pukeutumisella on sääntönsä, joten kyllä he yleensä sen puolen hallitsevat.

      Mutta käytöstavat muuten on monilla hukassa. Jos se jonkun mielestä on liikaa vaadittu, niin siinähän sitten elävät maailmassa, missä tuupitaan ja tönitään, huudetaan ja möykätään, etuillaan ja syljeskellään ja piereskellään yleisillä paikoilla.

      Kyllä toiset ihmiset pitäisi ottaa huomioon ja varsinkin erityistarpeiset ihmiset. Jos nyt ei vanhusta tarvitse mitenkään erityisesti huomioidakaan, niin ei häntä tarvitse tieltään poiskaan tuupata. Näin kerran, kun nuoret tytöt käveli leveänä rintamana jalkakäytävällä eikä väistäneet kepin kanssa vastaan tulevaa vanhaa miestä. Vanhus ontui kiltisti ajotielle, että pääsi ohi. Tytöt hyvä jos edes huomasi, että joku tuli vastaan. Hehän on maailman napoja itse.

      Sanotaan, että kun varjelet tapoja, tavat varjelevat sinua. Siinä on ideaa kyllä, jos vain viitsii ajatella asiaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2464
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2163
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1360
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe