akvaariossa muovi/silkkikasveja?

akvaarioo

Tästäki asiasta ollaan monta eri mieltä.. :D

Onko akvaariossasi muovi/silkki vai oikeat kasvit? Perustelut?

Itellä tuossa 317 litrasessa pytyssä on viis silkkikasvia, neljä muovikasvia ja kolme oikeaa kasvia, joiden nimiä en edes tiiä. :D

Pienemmässä (50 litrasessa) on kolme muovi ja kaks silkkikasvia sekä kolme oikeaa (yks kelluu pinnalla).

Nuo tekokasvit on niin helppohoitosia ja kestäviä, verrattuna oikeisiin.. :)

Siispä toivoisin erilaista keskustelua ja mielipiteitä oikeista ja tekokasveista! :)

..ja tähän loppuun on pakko lisätä, että hyvin nuo mun kalat on tähänkinasti eläneet :)

18

1163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaskaaaa

      Minun mielipide on ettei akvaarioon sovi laittaa ainuttakaan muovi tai silkkikasvia. Aidot kasvit ovat aidon kasvin näköisiä ja luonnollisen näköisiä.

      En ymmärrä miten muovikasvit voivat olla helppohoitoisempia tai kestävämpiä. Ajan mittaan muovikasveihin tulee levää jonka pois putsaaminen on hankalaa. Oikeita kasveja karsitaan ja harvennetaan jolloin tätä ongelmaa ei ole. Mulla on vanhimmat kasvit akvaariossa kohta 20 vuotta vanhoja joten aidot kasvit ovat varmasti muovikasveja kestävämpiä. 5 vuoteen en ole yhtään uutta kasvia ostanut. Oikeat kasvit kuluttavat ravinteita akvaariossa ja tuottavat happea jota muovikasvit eivät tee. Oikeat kasvit auttavat pitämään akvaarion tasapainossa toisin kuin muovikasvit joilla ei ole mitään virkaa tasapainon kanssa. Itse en keksi ainuttakaan syytä miksi akvaarioon pitäisi laittaa muovikasveja.

    • Jaskaaaa
      • akvaarioo

      • Jaskaaaa

        Kauhean näköinen akvaario rumine muovikasveineen joita ei voi edes verrata oikeisiin kasveihin. En puolustele oikeita kasveja ainoastaan sillä että ne ovat paremman näköisiä kuin muovikasvit vaikka sitä kyllä ovatkin. Oikeat kasvit käyttävät kalojen jätöksiä ravinteeksi eli kuluttavat vedestä esim. nitraattia. Oikeat kasvit tuottavat happea ja pitävät akvaarion omalta osaltaa tasapainossa. Kun akvaariossa on oikeita kasveja ei leville jää tilaa elämiseen kun kasvit kuluttavat levien tarvitsemat ravinteet vedestä.

        Kasvit ei sovi kaikkiin akvaarioihin tiettyjen asukkaiden takia mutta ei silloinkaan akvaarioon mielestäni pidä laittaa rumia muovikasveja ollenkaan. Akvaariosta kannattaa tehdä mahdollisimman luonnollisen näköinen ilman turhia muovikoristeita ja muovikasveja.


      • akvaarioo

        Nojaa a, tietysti ihmisillä on eri mielipiteet, mut jos osaa ja jaksaa niin kyllä muovi/silkki kasveillakin saa mielestäNI kivan näköisen sisustuksen. :)


      • Eiakvaarioo

        Voi saadakkin kivan näköisen mutta oikeiden kasvien antama hyöty akvaariolle ja sen asukeille jää saavuttamatta. Jokainen tekee tyylillään ja laittaa akvaarion vaikka täyteen muovia jos haluaa.


    • Pekkasss

      Ei ei ja ei. Yrittäkää tehdä akvaariosta mahdollisimman luonnollisen näköinen. Älkää laittako muovikasveja akvaarioon. Pienellä perehtymisellä oikeiden kasvien pitäminen on helppoa.

    • Aitoakasvia

      Oikeat kasvit puhdistavat vettä jatkuvasti aineista, jotka voidaan tiettyinä pitoisuuksina kutsua ihan vaikkapa myrkyiksi, koska ne myrkyttäisivät kalat lopulta (toki riittävällä veden vaihdolla asia pysyy kurissa muutenkin). Aidot kasvit tuottavat happea niin akvaarion hyötybakteereille, kuin kaloille, vesikotiloille, ravuille ja muille selkärangattomille. Sen lisäksi kasvit imevät hiilidioksidiä itseensä, joka pyrkisi laskemaan veden pH-arvoa hiilihappojen muodossa. Oikeat kasvit myös haaskaavat turhat ravinteet levän kasvulta. Jotkut kasvit jopa muodostavat yhdisteitä, jotka haittaavat levän kasvamista. Oikeista kasveista ei myöskään liukene veteen haitallisia aineita, kuten halpojen ja ikävä kyllä vähän kalliimpienkin muovikoristeiden materiaaleista, kuten muovikasveista. Oikeat kasvit myös elävät ihan erilaista symbioottista elämää pieneliöstön, kuten bakteerien kanssa, kuin muovinpalat. Ja aitojen kasvien haitallinen happea tuhlaava vaikutus öisin on helposti kumottavissa suodattimeen lisättävällä diffusoorilla tai erillisellä ilmastimella, mutta usein päivän aikana muodostavat happea, joka riittänee korvaamaan yöllisen tarpeen, jolloin happea tarvitaan muutoinkin vähemmän kuin päivällä. Eli jostain syystä se tasapaino säilyy luonnonkin vesistöissä aitojen kasvien avulla ja muovista kaikissa muodoissaan on sielläkin pelkkää harmia.

      En minäkään laittaisi muovikasveja esim. malawi altaaseen, vaikkei niissä mineraalipitoisuuksissa ihan hirveän moni aito kasvi menestykkään. Niissä koristelu ja luonnollinen ympäristö luodaan sitten vähän eri tavalla, paljon kiviä ja oksia. Sama homma kultakala-altaassa, että tiettyjä kasveja ei vaan voi sinne laittaa, kun peijakkaat tuhoaisivat ne nopeasti.

    • EiEläimiäVangeiksi

      Jos pidät kaloja elinkautisvankeina akvaariossa, anna niille edes parhaat mahdolliset (eli luonnolliset) olosuhteet.

    • Mikäli akvaarion nitrifikaatio on ok (ts. typpibakteerit hapettaa kalan kakkaa) ja hapetus on kunnossa, niin kaipa se on yksi ja sama ovatko keinotekoisia vai ei? Myrkkyähän niistä muoveista tietysti sinne akvaarioon tulee, mutta harva niitä kaloja montaa vuotta saa elätettyä muutenkaan (päätyy kuitenkin vessanpönttöön). Musta/punajäkälän suhteen muovikasvit ovat varmaan helpommin puhdistettavissa.

      • hyihyi

        Hyi,hyi sinua avirulentti,
        mikäli akvaario on sinulle vain sisustuselementti, minkä asukkaat heitetään vessanpönttöön, kun ne eivät enää miellytä sinua?
        Joku toinen ehkä ajattelee inhimillisemmin ja yrittää luoda jotain toimivaa biotooppia?


    • Riippuu, millaisia kaloja pitää. Osa on kasvien suhteen täystuhoja. Huono ja heikkotehoinen lamppu (ihmissilmä ei erota eroa, mutta kasvit kylläkin) voi myös tehdä sen, että kasvit eivät kasva. Suosittelen muuten Aqua-web -nettisivustoa, jossa voi kysellä muiden akvaristien näkemyksiä vaikka mistä asioista, aiheiden mukaan jaoteltuna. Toki Facebookin on täynnä erilaisia akvaarioryhmiä.

    • helppohoitoinenjäljennös

      Japanissa on aivan aidon näköisiä "virtuaali" akvaarioita joissa ei ole mitään oikeasti aitoa.
      Koko akvaario muodostetaan kuvaruudulle.

      • kassimira

        luin hieman väärin otsikon......muovikasseja akvaarioon


    • PVCACCADG1

      Ei kannata mitään keinotekoista pistää kalojen veteen, muovi liukenee veteen, kalasi myrkyttyvät....

    • HYVÄ! ihan jatka samaan malliin. Ihan kaikkea ja molempia vaan..itsekkin joskus harrastin akvaarioita jne. Harmi vain kun akvaariossa ei voi kasvattaa hamppua :)

      • Kasvihuoneviljelijä

        Ku väittää ettei akvaariossa ja terraariossa muka voi viljellä hamppua oikeissa oloissa ja lämpötilassa sopivilla valaisimilla riittävässä ilmankosteudessa??


    • päätönkananen

      En laita akvaariooni muovikasveja, koska ne ovat rumia.
      Oikeat kasvit tuottavat happea ja ovat luonnollisia, kauniita ja helppo hoitoisia

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe