Geneerinen finasteridi?

M8889

Ymmärtääkseni propecian patentti on umpeutunut jo ajat sitten mutta onko vieläkään suomen apteekeista saatavana näitä 1 mg korvaavia finasteridi lääkkeitä?? (en siis tarkoita gefinaa) Tälläkin palstalla oli jossain vaiheessa keskustelua ja spekulointia että nämä rinnakkaisvalmisteet tulisivat pian markkinoille. Mikä on tämän hetkinen tilanne? tietääkö kukaan? Itse todennäköisesti vaihtaisin gefinan näihin valmiisiin 1 mg tabuihin JOS hinta on kohtullinen.

14

733

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mystistä

      kun sitä rinnakkaislääkettä ei tullutkaan markkinoille. Syytä voi vain arvailla...

    • Ei_kannata

      Kelan lääkehaku toteaa lakoonisesti vastaavuuteen 'ei ole'.
      Mikään lääketehdas ei ilmeisesti ole kiinnostunut satsaamaan uuteen lääkemuotoon josta ei saa riittävää katetta. Todennäköisesti Propecian geneerinen versio maksaisi jonkun verran enemmän pakkaukselta kuin Gefina geneerisine rinnakkaislääkkeineen, koska myyntimäärät ovat selvästi pienemmät. Asiakkaat ostavat mieluummin halpaa 5 mg pilleriä ja jakaa ne pienempiin osiin.
      Tosimielessä hiusten säilyttämistä haluavat käyttävät dutasteridi-pohjaisia lääkkeitä joiden teho on parempi ja hinta selvästi alle puolet Propecian hinnasta.

    • o69o

      Juu,muistaakseni marraskuu 2013 umpeutui Merckin patentti
      finasteridin käytöstä 1 mg tabletteina hiustenlähtöön,ruotsin lääkintöhallitusa rekistöröi muutamalta valmistajalta 1 mg annoskoon mutta apteekkeihin ruotsissa eikä suomessa niitä ei löydy? Jotain kulissien takaista lehmäkauppaa todennäköisesti.

    • Vaatimuksia

      Pitää vaatia apteekkarilta, että alkavat tuoda Suomeen korvaavia valmisteita

      • hukkahomma

        Apteekkari ei voi vaikuttaa asiaan mitä lääkkeitä maahantuoja tuo Suomeen. Kun vielä kukaan valmistaja ei tee sellaista niin mistäs otat.


    • o69o

      Kyllä niitä valmistetaan ja ruotsissa myydäänkin Accordin finaa 1 mg
      mutta apteekeista niitä ei löydy, 5 valmistajaa on valmistanut mutta vetänyt jostain syystä tuoteen pois markkinoilta: http://www.fass.se/LIF/result?query=FINASTERID 1mg&userType=2

      Netistä löytyy esim saksasta ainakin 3 valmistajaa(Stada,Finspecia jne..)
      Mutta miksei niitä ei halvempina rinnakkaisvalmisteina ole saatavana suomen apteekeista..Syytä voidaan vaan arvailla.

      • Ei_kannata

        Sikälimikäli noille 1 mg pillerien rinnakkaislääkkeille löytyy hintatiedot, niin verratkaapa sitä Gefinan ja sen rinnakkaislääkkeiden hintaan jaettuna neljällä. Suomessa on totuttu käyttämään Gefinaa jakamalla pilleri neljään tai useampaan osaan. Maahantuojat eivät halua tuoda uutta lääkettä seisomaan hyllylle.
        Ostan Gefinan peruskorvattuna jolloin maksan 100 kpl pakkauksesta 26,57 € ja se riittää yli vuodeksi. Eiköhän nuo 1 mg rinnakkaisvalmisteet maksaisi selvästi enemmän.


    • o69o

      Juu hintaa ei voine verrata mihinkään 1 mg.n finaaan .Gefina on aina halvempi, mutta lähinnä täällä on tullut esille aikaisemmissa ketjuissa lääkärien haluttomuus kirjoittaa resptiä Gefinalle hiustenlähtöön ja syitä on esitetty mm. tablettien suojafilmin rikkoontuminen jaettaessa ja siten liian aikainen sulaminen vatsa/suolistossa? Jotkut lääkärit ehkä yliherkkiä tuossa vastuunkannossaan?
      Ja onhan se aika pelaamista tuo tablettien jakaminen ainakin yli neljään osaan.
      Mutta kun ei vaihtoehtoja ole niin näillä mennään tai mentiin ,itse lopetin gefinan/finan käytönja aiemmin.

    • Asa_

      Jep, patentti taisi päättyä 11/2013. Itse kanssa odotellut geneeristä 1mg tablettia.

    • Jaruselski
      • Kannattaako_tuo

        Sillähän tuosta selviää että pyytää lääkäriltä eurooppalaisen lääkemääräyksen ja seuraavalla Ruotsinreissulla käy ostamassa sikäläisestä apteekista.


    • Villllle28

      Kuka sitä myrkkyä haluaa myydä tai käyttää. Siitä on niin hitosti negatiivista palautetta ja pysyviä sivuoireita. Itse käytin pari kuukautta ja kalu oli tunnoton ja veltto, sperma täysin vetistä. Muita sivuoireita ei ehtinyt tulla, koska tuo riitti tajuamaan että nyt loppu tällaisen myrkyn syönti.

    • Anonyymi

      Ei näytä olleen mitään vaikutusta hiusten lähtöön vaikka lopetin käytön 1,5 vuotta sitten. Minoxidil paljon parempi, lisäksi MSM, biotiini ja sinkki.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe