Mitä kilpirauhaslääkettä käytät???

kokemuksia---

Mitä kilpirauhasongelmaa sinulla on ja mitä lääkettä käytät?

Onko lääke toiminut vai oletko joutunut vaihtamaan toiseen?

Minkälaisten oireiden perusteella sinulle määrättiin lääkettä jota syöt?

Onko terveytesi ja olosi kohentunut tai huonontunut lääkkeen syönnistä?.

Kauanko sinulla meni oikean lääkityksen ja annostuksen saamiseen?

Mitä neuvoja antaisit ihmiselle joka kärsii kilpirauhasvaivasta?

Suuri kiitos vastanneille!!!!

34

1233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viriviritööttöööt

      Minulla on käytössä valmiste joka luultavasti on Suomessa kauppanimellä Thyroxin Natrium. Siis ihan peruslääke vajaatoimintaan.
      Ja toimii. Ja on toiminut jo yli 20 vuotta.
      Seuranta noin kerran vuodessa. Lääkitystä suositeltiin hitusen pienemmällä annoksella kuin sitä otan, mutta itse olen entrannut tähän jolla voin parhaiten.
      Olen hoikka (liiankin kuulemma), jaksan toimia ja elää! Kun sairastuin,se tapahtui tavallaan kuin pikkuhiljaa. Olin mielettömän väsynyt. Nukuin heti kun sain tilaisuuden. Ruokahalu katosi ja ruoka inhotti. Näköhäiriöitä,masennusta ja ahsdistuneisuutta. Olihan niitä.
      Lääkkeellä olen oireeton. Muuta en osaa sanoa kuin että kilpirauhas-ongelmia epäilee, sen näkee yksinkertaisesta verikokeesta. Kaikillahan hoito ei ongelmitta mene, minä olen onnekas. sisarellani sama.

    • vajari

      Mulle määrätty tammikuun alussa Thryroxiin vajaatoimintaan, syön sitä tällä hetkellä annoksella 0.050mg. Oireita oli matala hb, mieletön väsymys, saatoin nukkua 14tuntia, jos herätystä ei ollut. Myös ylipainoa on. Nyt olen laihtunut vuodenvaihteesta reilun viisi kiloa, samalla tosin tarkkaillut syömisiäni.

      • hannakaisaa

        Moikka "vajari"! Onko sulla lähtenyt väsymys jo helpottamaan? Itse aloitin viikko sitten thyroxinin 25mg ja tuntuu että väsymys on vaan pahentunut!


      • totutteluvaihe

        25 mikrogrammaa (25 mcg eli 25ug) on "totutteluvaiheen" alun annos, eiköhän sitä ole tarkoitus nostaa vähitellen? 100 μg/dygn on mainittu allaolevassa "fysiologiseksi" eli toimivan kilpirauhasen tuottamaksi annokseksi mutta a) imeytyminen suun kautta otettuna vaihtelee ja b) Thyroxin osassa kudoksia jarruttaa muuntumista T3:ksi. Siksi Thyroxin-annosta nostettava "ekstraa". Jatkuvan käytön annos voi olla useampikin aikuisten 100ug tabletti vuorokaudessa. Suosittelen Facebookin vajisryhmiä.
        http://www.kilpirauhasliitto.fi/index.php/skoldkortelsjukdomar/lakarnas-artiklar/217-kombinationsbehandling-av-underfunktion-i-skoldkorteln.html


      • vajari
        hannakaisaa kirjoitti:

        Moikka "vajari"! Onko sulla lähtenyt väsymys jo helpottamaan? Itse aloitin viikko sitten thyroxinin 25mg ja tuntuu että väsymys on vaan pahentunut!

        On väsymys korjaantunut. Mullekkin lääkäri määräsi 0.025mg, mutta kahden ja puolen viikon kuluttua nostin itse sen 0.050mg eli kaksi pikkutablettia. Katsoin, että lekuri oli määrännyt mulle 2 sadan kappaleen purkkia, joten lääke riittää mulle sinne kontrolliin, joka on huhtikuun alussa.
        Syy, miksi nostin, olise, ettei oireet vielä hävinneet ja sitten olin täältäkin lukenut, että se 25mikrogrammaa on ihan vaan aloitusannos.


    • Olotila

      Oireina oli väsymys ja turvonnut olo,jonkin verran ylipainoa.Thyroksiinia nyt päivittäin ,ja kontrolli kerran vuodessa. Toimii ,paino pudonnut normaaliin lukemiin ja eikä ole jatkuva väsymys. Lääkäri määrää sinut ensin verikokeisiin ja siitä se hoito lahtee alkuun,veriarvojen perusteellaTsemppiä sinulle

      • VastamäkiJyrkkenee

        Kiva että toimii. Jos ei, on annosta nostamalla vaikea saada korjatuksi:
        " It appears that some patients are unable to convert the ingested L-T4 into an adequate amount of T3 [67]. The insufficient peripheral T3 production cannot be appropriately corrected by increasing L-T4 dose, because the inhibitory effect of elevated T4 on D2 [28,30,69] will end up increasing the imbalance of serum free T4 to free T3 ratio [67]. Tissues differ in their regulation of intracellular T3 available for binding to nuclear T3 receptors, which can be derived from plasma T3 or can be produced locally from T4. Because of tissue heterogeneity, pituitary TSH secretion may not reflect what happens in other target tissues, and therefore serum TSH alone may not be a good marker for the adequacy of thyroid hormone replacement"
        Eli annosta nostaessa muuntuminen T3:ksi entisestään vaikeutuu
        www.karger.com/Article/FullText/339444


      • 50mikro

        Thyroxinia, toimii hyvin itselläni ja kaikilla tutuillani.


    • loppu

      Thyroxin ja liothyronin yhdistelmä ollut jo kohta 10 vuotta. Ei toimi, olo huono, joutunut eläkkeelle.

      • onvaikeaa

        Ystävällä Thyroxin toimi 18 vuotta. Nyt tulee rytmihäiriöitä kolmasosa-annoksellakin. Parempaa etsimässä. Kuullut että kortisoliarvoista voi johtua kaikenkin vajaatoimintalääkityksen toimimattomuus


    • Yhdistelmä

      On kilpirauhasen vajaatoiminta (vasta-aineita). Käytän Thyroxin ja Liothyronin yhdistelmää. Toimii kohtuullisesti. Pelkkä Thyroxin oli ihan kauhea, nyt paljon parempi.
      Ei kuitenkaan yhtä hyvä olo kuin ennen sairastumista, lääkkeilläkään ei minulle saada tervettä oloa.

    • supplement

      Linkissä mainittiin "supplementeja", myyjän sivuille kirjattujen käyttäjäkokemusten mukaan toimivampia kuin Thyroxin. "Levotyroxin paransi labra-arvoja mutta jäi kauhea olo"
      http://www.kilpirauhanen.com/forum/viewtopic.php?t=971&p=23195#p23195
      Keskustelusäikeessä mainituista ekassa saataa olla liikaa jodia mutta toinen (Natural Sources, Raw Thyroid) on kai saanut paremmat arvostelut...

      • Raw_Thyroid

      • Raw_Thyroid

        Vaikkapa naudan kilpirauhasta. Koostumusta ei ainakaan ilmoiteta jotta voidaan myydä ilman lääkevalmisteille asetettuja rajoitteita. Kuten vaikkapa paistilihaa myydään.
        Käyttäjäkokemukset voittopuolisesti myönteisiä, joku korvannut levotyroksiinin (Suomessa "Thyroxin", usa:ssa "Synthroid" ym:t) monen vuoden ajan näillä valmisteilla.
        Vaihtoehto kuulemma niille, joilla selvistä oireista huolimatta ei anneta hoitoa. Kuten Suomessa puolet tapauksista


      • Nutri_Meds_Porcine

        Toiset kavahtavat nautatuotteissa "hullun lehmän taudin" mahdolisuutta. Toiset taas eräissä valmisteissa suurta jodi- tai ginseng-määrää. Pahinta noissa kai se, että itsehoidossa on kiusaus jättää seuranta verikokeilla suorittamatta. Ja annostelussa on yhtä yksin kuin jos hakee Kreikasta tai Thaimaasta.
        Suomessa suosittu iHerb on poistanut valikoimistaan sian kilpirauhasesta ilman muita ainesosia tehdyn Nutri-Meds'in Porcine Thyroid Health -tuotteen. Muualta sitä saa.
        Ulkomaisilla foorumeilla joku kertoi kymmenen vuotta korvanneensa tuollaisilla tuotteilla T4-lääkkeen. Monet taas, että eivät ole näilläkään oireet poistuneet


      • thyroid_supplements

    • vässykkäzz

      Uskomattomalle kuullostaa että jolu on päässyt vajiksen takia eläkkeelle.? Kun lääkäri ei usko että väsyttää kun lääkitys thyroxinilla ja tsh 1..

      • Tri_Brenda_Barnes

        > ... väsyttää kun lääkitys thyroxinilla ja tsh 1
        Olisiko Tohtori Brenda Barnesin propagoima oire vaikeammin vähäteltävissä? Eli että kuumemittari on valmiina kun aamulla herää ja mittaa vielä peiton alla ollen. Kehon lämpötila sitten tietysti nousee aamun fyysisten aktiviteettien myötä


      • vässykkäzz
        Tri_Brenda_Barnes kirjoitti:

        > ... väsyttää kun lääkitys thyroxinilla ja tsh 1
        Olisiko Tohtori Brenda Barnesin propagoima oire vaikeammin vähäteltävissä? Eli että kuumemittari on valmiina kun aamulla herää ja mittaa vielä peiton alla ollen. Kehon lämpötila sitten tietysti nousee aamun fyysisten aktiviteettien myötä

        Lämpö on 35.6 peiton alla ja iltaisin palelee aivan kamalasti..lihon vaikka syön terveellisesti ja liikkuminen on kuin kilpikonnalla..Pitääkö mennä endokrinologilel vai emtsäänkö menee? olen ollut kroonisesti väsnyt siitä asti kun vajaatoiminta todettiin..ja struuma painaa..


      • oireiden_mukaan

        Jääköön vaihteeksi nimeltä mainitsematta Suomen kokenein endokrinologi, joka on kunniajäsen Suomen endokrinogiyhdistyksessä, mutta lukuisissa kohdissa eri mieltä yhdistyksen "virallisen linjan" kanssa.
        Eräs erimielisyyskohta on koelääkitys oireiden perusteella. Vaihtoehtona kymmenien muiden sairauksien hitaalle ja kalliille poissulkemiselle. Kuulemma kaksi kolmasosaa koelääkityksistä poistaa oireita. Lopuillekin on haitaton.


    • vässykkäzz

      sori...endokrinologille ja metsäänkö menee?

    • loppu

      Kyllä eläkkeelle pääsee vajaatoiminnasta jos ei töihin jaksa . Minulle työkkärissä sanottiin että oot niin väsyneen näkönen että lääkäriin siitä. No menin ja siitä sesairasloma alko ja työkykyarvio ja lopullinen eläkepäätös Tuli pian. Vajaatoiminta puhkes mulla rajuin oirein, tukkakin lähti melkein kokonaan päästä. Thyroxini eikä edes liothyroniini ole poistanut oireita, ei tervettä päivää diagnoosin jälkeen. Masennus tietenki myös mainitaan lausunnossa mutta en ole masentunut vaan olo on kuin metrin syvysessä vedessä kävelis raskas ollu siitä kun vajis todettiin. toisilla lääke auttaa toisilla se jopa pahentaa oireita.

    • sesiitäsitten

      Eipä pääse eläkkellee.Lääkäri sanoi että tämä on hoidettavissa oleva sairaus ja käyt sitten osa-aikatyössä-Ei edes mahdollisuutta puoli-eläkkeelle! Pitää jaksaa..ps olen hoito-alalalla..

      • Kärvistely_jatkuu

        Samanlainen kohtalo myös minulla. Viimeisillä voimilla olen töissä vuosikausia käynyt. En edes sairauslomaa ole saanut. Työterveyspsykologin mielestä olen sinnittelemällä jotenkin selvinnyt. Hänen mielestään minut olisi ehdottomasti pitänyt lähettää työkykyarviointiin. Mutta minkäs teet.


    • Sairasloma

      Työterveyslaitoksen sivuilla on ohjeisto sairaaksikirjoittamisesta. Aineisto on alkuperäisesti Ruotsista, ja sen on suomentanut työryhmä, johon kuuluivat sosiaali- ja terveysministeriö, Kansaneläkelaitos, Työeläkevakuuttajat TELA ja Työterveyslaitos. Klikkaa sivun keskeltä Aineenvaihduntasairaudet, sitten Kilpirauhasen vajaatoiminta. http://www.ttl.fi/fi/tyoterveyshuolto/sairaaksikirjoittaminen/sivut/default.aspx

    • hiiidas

      Juu-varmasti toimii Ruotsissa mutta ei Suomen työterveydessä-Sain melein haukut kun vajaatoiminta todettiin ja oli ihan sippi-lääkäri lopulta suostu ja vajaan viikon sairasloman ja sanoi että sitten töihin...

    • itselääkintä
      • Liskohumanoidi

        Salaliitto on selvästikin maailmanlaajuinen.


    • sinutkilpparinkanssa

      V.2006 diagnosoitiin liikatoiminta ja sen keskeisin oire oli pohjaton väsymys-- mentiin labkokeissa TSH 1:stä alle 0,01 ja ja T4V 12- 90 tasolle( noin kuukausi kokeissa väliä). Syyllinen oli ehkä amiodaroni, joka oli lopetettu nelisen kk aiemmin. Tyrazolilla aloitettiin 10 tabl laski T4V:n 60 tasolle, vointi kyllä alkoi korjaantua heti ensi päivinä, sitten mentiin 12 tabl /pv ja vähitellen sitä laskettiin, kun lab lähestyi normaalia. Kahdessa viikossa liikatoiminta kääntyi syvään vajikseen, T4V oli reilusti alle 10 ja nyt vuorostaan TSH 90-- väsytti ja masensi. Vuosien myötä on annokseksi ihan perustyroksiinivalmistetta vakiintunut 1 tabl/pv ja hyvin voin. Jossain vaiheessa kokeiltiin pienentää ajatuksella, josko oma kilpirauhanen olisi sittenkin toipunut-- TSH 4 tasolla en voi enää hyvin.
      Haluaisin kyllä varoitella tuosta T3-valmisteesta--- jos annos onkin liian iso, väsyttää varmasti eikä itsehoitoa kannata, käsittääkseni nykyvalmisteiden ongelma on liian lyhyt puoliintumisika eli taso seilaa melkoisesti kehossa. Raskausaikana ainakin pelkkä T3- hoito voi olla sikiölle hengenvaarallista, se ei pysty T4_ää itse tekemään. Tsemppiä, hoitakaa tauti, mutta älkää ihan kaiken antako sen diagnoosin , annoksen ym ympärillä pyöriä.

      • millainen_yhdistelmä

        > ... liian lyhyt puoliintumisika eli taso seilaa melkoisesti kehossa.
        Annostelutaulukossa alla onkin neljä popsimista vuorokaudessa. Alimmassa on T3:n vaihteluista kuvaajia yhdellä, kahdella ja kolmella vuorokausiotolla
        https://www.dropbox.com/s/6sv5cmh60p913vx/t3ottohjeetmkb.gif?dl=0
        https://www.dropbox.com/s/0k5gdzdlcdtma03/T3vaihtelu.jpg?dl=0
        Yhdistelmähoidossa joskus pyritäänkin suurimpaan kropan sietämään T4-määrään juuri tämän "varastovaikutuksen" vuoksi. Tutkimuksissa on T4:T3-suhde noin 4:1 osoittautunut parhaaksi mutta parissa tietämässäni tapauksessa piti ottaa T4 50ug ja T3 20ug
        Tuossa 4:1 suhteessa hormonit lienevätkin Dithyron-lääkkeessä jota tuodaan Kreikanmatkoilta. Riskinä tietysti että keho ei siedä noin suurta määrää T4:ää ja/tai keho muuntaakin T4:ää reverse-T3:ksi


      • Liothyronin

        T3 lääkkeen puoliintumisaika on noin vuorokausi. Ei siis poistumisaika, vaan puoliintumisaika. Eli ei se pitoisuus nyt niin pahasti seilaa. Jos syön joka päivä vaikkapa 20 mikroa Lioa aamulla, niin voidaan laskea seuraavasti:

        Ajatellaan että otetaan maanantaina aamulla se 20 mikroa, niin kuin on otettu joka päivä vaikkapa vuoden ajan. Tiistai-aamuna on jäljellä noin 10 mikroa tästä maanantain annoksesta. Mutta tiistaiaamuna on myös jäljellä noin 5 mikroa sunnuntain annoksesta, ja noin 2,5 mikroa jäljellä lauantain annoksesta jne. Eli ei mitään valtavia heittoja pitoisuudessa ei ole tapahtunut.

        Jos jakaa annoksen kahteen tai kolmeen kertaan päivässä niin tulee vielä tasaisempaa.


      • to-split-or-not

    • synnynnäinen

      Synnynnäinen. Tyroksiini toimii. Lisäksi lääkkeenä Obsidan 100 mg.

      Joskus on kokeiltu myös T4 T3 ja T3-monoa. Nekin toimi, mutta nyt mennään ihan tyroksiinilla.

      Ja on muuten perseestä koko sairaus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7839
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4482
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2188
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2099
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1915
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1765
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1669
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe