Maatalous-metsätieteelliseen 2015

Agronomiksi

Moikka! (Pahoittelut myös kahdesta alueesta, kun en tajunnut luoda aiempaa aihetta tähän maatalous-metsätieteellisen omaan aiheeseen.)

En löytänyt vielä täältä aihetta, jossa olisi käsitelty tämän kevään maatalous-metsätieteellisen yliopistohakua. joten ajattelin sitten luoda sellaisen. Onko täällä siis ketään muuta, kuka aikoo hakea Helsinkiin tai Joensuuhun opiskelemaan jotakin kyseisen tiedekuntaan sisältyviä aloja?

Itseäni kiinnostaa erityisesti Helsingin yliopiston talouspainotteiset aineet. Esimerkiksi metsä-, maatalous-, elintarvike-, kuluttaja- ja ympäristöekonomia vaikuttavat kaikki todella mielenkiintoisilta ja en oikeastaan osaa edes päättää, mihin niistä haluaisin ensi keväänä hakea. Miettimisen aihetta luo myös työllistyminen aloilta, sillä maa- ja metsätalouden uranäkymät eivät vaikuta kovin hohdokkailta. Toisaalta yleinen taloustilannekin on heikko, mutta tuntuu, että maa- ja metsätalouden aloilla se on erityisen heikko. Kuitenkin valoa valintaan tuo se, että esimerkiksi AMK-agrologit ovat työllistyneet kaiketi ihan hyvin, joten miksi sitten ei agronomitkin? Esimerkiksi maatalousekonomiaan pääsi viime keväänä melkein joka toinen pääsykokeeseen osallistunut sisään, joten kieltämättä pakostikin kyseenalaistaa työllistymismahdollisuudet.

Itselläni suurimpana kriteerinä alalla hakemisena on kuitenkin palo kyseisen alan pariin, Vaikka en näekään itsenäni esimerkiksi viljelijänä tai muussa ns. käytännön työssä alkutuotannon parissa, haluan vaikuttaa alalla muuta kautta ja tehdä muuta alaan sidoksissa olevaa työtä. Kuitenkin myös johtoportaan vaikuttajia tarvitaan, vaikka päätyön tekevätkin itse viljelijät suomalaisen maaseutuelinkeinojen ja ruoan tuotannon eteen.

Olen siis sellaisen ongelman parissa, että uskallanko hakea kyseiselle alalle, kun olen nyt abiturientti ja on tulossa erilaisia korkeakoulu-uudistuksia, joissa esimerkiksi toisesta korkeakoulututkinnosta ei makseta opintotukea tai toista tutkintoa opiskelemaan pääsyä vaikeutetaan. Eli, onko järkeä uskaltaa kouluttautua alalle, jossa on heikot työllisyysnäkymät, jotka eivät välttämättä ole edes sidoksissa nykyiseen lamaan.

Mutta tosiaan vapaata keskustelua nyt aiheesta. Kertokaa omia kokemuksianne hakemisesta, kriteereistä alan valintaan liittyen ja ylipäätäänkin kaikesta muusta, esimerkiksi vaikka siitä työllistymisestä, jos kiinnostusta piisaa!

5

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metsäneitoopiskelija

      Minuakin kiinnostaa Helsingin maatalous- ja metsätieteellinen. Olen kiinnostunut ekonomiasta, ensisijaisesti haen kauppakorkeaan, mutta laitan kaikki mahdolliset vaihtoehdot maa- ja metsätieteellisen aineista hakuun.
      Itse näen, että tulevaisuudessa mikään alan työ ei ole varmaa ja aivan hyvin maatalous- ja metsätieteellisen maisteri voi työllistyä muuallekin kuin oman aiheensa piiriin. Ja todennäköisesti valmistumisen jälkeen 5-6 vuoden jälkeen työllisyysnäkyvät ovat jälleen aivan erilaiset.
      Ja toisen korkea-koulututkinnon tukien poistaminen juuri hylättiin eduskunnassa, siitä ei ainakaan tarvitse kantaa huolta. Ja vaikka opintotuki poistettaisiin, Kelasta saisi opintotukea korkeampaa toimeentulotukea..

      Itse olen vähän hämilläni pääsykokeesta. Kostuuko se siis sekä monivalinnoista, että esseistä? Koulun sivut sanovat sen koostuvan liiketalouden osiosta ja taloustieteen osiosta. Ja ovatko pääsykoekirjat samat kuin edellisinä vuosina eli voiko edellisten vuosien kokeiden kysymyksiä käyttää harjoittelussa..

      • hillincap

        "Kelasta saisi opintotukea korkeampaa toimeentulotukea.."

        Ettei tule sitten joskus yllätyksenä, sanon nyt, että Kela ei maksa toimeentulotukea, ei korkeampaa eikä alempaa. Toistaiseksi toimeentulotuki haetaan kotikunnan sosiaalitoimistosta, mutta sitä myönnetään vain harvinaisissa poikkeustapauksissa yliopiston opiskelijalle. Sen varaan ei siis opiskeluaan voi perustaa.


      • Agronomiksi

        Hei aivan mahtavaa kuulla, että myös joku muu on kiinnostunut myös taloustieteiden opiskelemisesta maatalous-metsätieteellisessä! Itseänikin kyllä tuo kauppakorkeakoulu kiinnostaa, mutta saa nähdä haenko sitten mihin. Pitäisi vaan aika pian päättää, jos tänä keväänä vielä mielii jonnekin päästä sisään. Toivotan sulle onnea hakuun ja toivotaan, että pääset sinne, minne haluat!


    • pkpok

      Opiskelija on täysin oikeutettu toimeentulotukeen, jos hän ei saa opintotukea ja hänellä ei ole varallisuutta. Tämä on fakta. Itse olen metsäekonomi Helsingin yliopistolta ja työllisyys on meillä parempi, kuin muilla metsätieteilijöillä, koska taloustieteen pohja antaa mahdollisuudet työllistyä myös mm. pankki- ja vakuutusalalle. Esimerkiksi metsäekologit ovat aika heikoilla työmarkkinoilla, koska julkinen sektori supistaa. Mutta voisivat asiat paremminkin olla.

      Suosittelen vahvasti ottamaan selvää oman suuntautumisen työllistymisestä, ajat on kovat jo valmiiksi tuhansille valmistuneille metsänhoitajille.

    • etoy

      Vähän myöhässä, mutta maatalous yms. ekonomit työllistyvät käytännössä samoihin tehtäviin kuin KTM:t, mutta haettaessa töihin omalle substanssialueelle jopa paremmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1344
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe