Takaisinvirtauksesta???

Isukki-83

Onkos kellään kokemuksia kyseisestä vatsavaivasta??? Olisi kiva tietää mitä vauva tekee, ja miten voi olla varma että ruokaläppä ei toimi kunnolla???
Kyllähän siitä on luettu, mutta kokemukset kiinnostavat!!!
Kiitos!!!

5

10207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pia

      Esim. vauvoilla kurluttava ääni kun ruokailun jälkeen ovat sängyssä. Voivat havahtua refluxiin (takaisinvirtaukeen) ja esim. pään asennolla hallita tätä. Esimerkki: jos vauva on kyljellään, hän yrittää kääntää päätään sieltä siten että kasvot ovat ylöspäin. Yrittäessään nukkua heitä tuntuu vaivaavan jokin. Myös oksentelu voi olla merkki GER:istä (gastroesofageaalisesta refluxista). Auttaa jos pinnasängyn yläpäädyn jalkojen alle laittaa vaikka puhelinluetteloa, eli että vauva nukkuu siten että pää on ylempänä kuin jalat. Vauvaa kannattaa pitää sylissään pystyasennossa/röyhyasennossa esim. puoli tuntia ja laittaa vasta sen jälkeen nukkumaan. Tähän löytyy myös lääkkeitä, ja jos se menee oikein pahaksi, kirurgisena toimenpiteenä voidaan tehdä fundoplikaatio jossa tuota "mahalaukun läppää" voidaan kiristaa ettei takaisinvirtaus olisi niin voimakasta.

    • tuli......

      Sitä tuli niin paljon heti imetyksen jälkeen, että kastuin pikkuhousuja myöten.
      Meillä tätä tapahtui kerran päivässä.
      Suurinpiirtein.
      Ruoan jälkeen vauva itki ja kipristeli.
      Lääkkeillä parani, joten leikkausta ei tarvittu.
      Vuoden iän jälkeen helpotti kun tyttö oli enemmän pystyasennossa.

    • kartsa81

      Ja on vieläkin välillä kysyinen ongelma (on nyt 7kk). Eli poikamme mahaportti ei toimi kunnolla (on löysä) joten ruoka ei pysynyt mahassa, jopa sen takia jouduin lopettmaan imetyksen kun maito ei yksin kertaisesti riittänyt ja vaatteita sai olla vaihtamassa sekä minä että poika muutaman kerran päivässä. Poika söi mahansa täytee ja noin 15 min. kuluttua alkoi pulauttelu elikkäs maito tuli pois. Meillä kului korvikketta noin reilu litra päivässä ja poika oli laiha pituuteen nähden, vaikka pituutta kasvoi hyvin. Neuvolan täti ei puhunut meille mitään lääkkeistä.. höh.. niistä olisi ollut varmaankin apua..
      Neuvola täti sanoi että leikkausta katsotaan vasta sitten kun vauva on vuoden ikäinen jos pulauttelu jatkuu. Yleensä vaiva jää pois kun vauva nousee kohoasentoon (istumaan, seisomaan kävelemään) ja siirtyy kiinteisiin ruokiin.
      Onhan pulauttelu nyt vähentynyt mutta taas tänään oli päivä kun kaikki tuli pois.. Kolme harsoa oli märkänä ja likaisena..
      Kyllä meillä ainakin huomaa ettei mahaportti toimi niinkuin pitäis, kellää kaverin vauvalla ei ole tälläistä ongelmaa. Kannattaa muuten tutkia ettei pulauttelu johdu esim. allergiasta.

    • kokemusta on

      refluksi-oire pojalla ja se oli hirveetä.
      Noin 1 kk iässä alkoi, poika ei nukkunut kunnolla päivällä eikä yöllä, hyvä oli vaan pystyasennossa sylissä, jos sain hetkeksi nukahtamaan heräsi herkästi pinimpäänkin risahdukseen, pulautteli paljon.

      Siihen aikaan meillä neuvossa vaan sanottiin että se on koliikkia ja menee kolmessa kk ohi. Tuntui aika toivottomalta kantaa lasta sylissä vielä kuukausia yöt ja päivät. Vielä puolenvuoden iässä sama rumba, aloin jo väsymään, etsimme tietoa ja mahdollista syytä lapsen huonoon nukkumiseen, nukkui jollain lailla baby-sitterissä yöt, päiväunia ei vaunuissa lainkaa koska joutui olemaan selällään.

      Käytimme vyöhyketerapeutilla, nukkui käsittelyn jälkeen hyvin, mutta ei apua.

      Kuulin eräältä tuttavalta tästä refluksista ja vein lapsen lääkäriin (siihen mennessä olimme käyttäneen häntä useallakin eri lääkärillä eikä kukaan tunnistanut oiretta)ja kerroin epäileväni lapsella olevan kyseinen oire, jonka jälkeen (oli tutkimuksessa jossa vatsahappojen virtaus mitattiin) lapsi sai lääkkeen ja meidän perheessä saatiin jälleen nukkua.

      Poika on nyt kuusi vuotias erittäin voimakastahtoinen ja ihana nuori mies, hänellä tämä oire ja lääkitys kesti kolme vuotiaaksi. Siihen aikaan käytettiin Prepulsid nimistä lääkettä jota annettiin n. 20 min ennen ruokailua, ja se kyllä helpotti hänen oloaan.

      Jos epäilet lapsellasi olevan refluksi, kehoitan käymään lääkärissä ja ottamaan asian esille, luulen että mitä varhaisemmassa vaiheessa se huomataan se menee ohi aikaisemmin, eikä tule sivuoireita kuten ruokatorven tulehduksia, eikä hammasvaurioita (suuhun nouseva happo syövyttää).

      Voimia valvomiseen ja hakekaa apua.

      • Nella

        Tytölläni on refluksi,ja on nyt jo kahdeksan vuotias.Vauvana vähäteltiin"pulauttelua" ja vasta nelivuotiaana tehtiin tutkimuksia,mahahappojen rekisteröinti jne. Todettiin runsas takaisinvirtaus,siitä asti on oltu lääkkeillä Prepulsidilla,vaatii nykyään muuten erikoisluvan,aikuisilla ei käytetä edes enää mielellään sydän juttujen vuoksi,tyttöni ollut kanssa kaksi kertaa EKG:ssa sen takia,et seurataan onko turvallista jatkaa,sukurasitteenakin nuo sydän jutut. Jo nelivuotiaana sanottiin et kasvaessa tuo vaiva ohi,mutta edelleen jatkuu..Marraskuussa oltiin Gastroskopiassa,tähystystutkimuksessa ja koepaloissa ohutsuolinukka oli normaali,ja mahan alueella lieviä tulehdusmuutoksia.Nyt jatketaan Maaliskuulle prepulsidilla ja käydään lääkärissä kontrollissa,ja kokeillaan mahdollisesti lääkkeetöntä aikaa,ja sit jos ei onnistu,jatketaan taas puolivuotta lääkkeen kanssa jne. Lääkkeen pois jättämistä yritetty monta kertaa,mutta aina oireet heti palanneet .Lääkkeetön jakso kamalaa,tyttö ei pysty osallistumaan liikuntaan,kun nousee oksennuksia suuhun,koulutunneilla joutuu välillä käymään huuhtomassa suutaan,kun niitä nousee ylös suuhun.On muutenkin tosi pieniruokainen,ja tämä refluksi lisää riskiä kasvuhäiriöihin ts.vaara jäädä pienikokoiseksi.Pituus ja paino meneekin miinuksella molemmat.Toiveena olisi ,että vielä tämä joskus loppuu,mutta koskahan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2032
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1917
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1388
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1301
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe